Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciągłe Faule I Kartki
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
soadzik
Podczas gry gdy wslizgiem odbiore pilke trafiajac najpierw w nią a pozniej w zawodnika sedzia gwizdze faul i pokazuje kartke. Czy to jest jeden z bledow gry czy mozna zmienic jakos ostrosc sedziego w opcjach? Bo normalnie wkurza mnie juz to ze za faul ktorego byc nie powinno jest kartka( czasem nawet czerwona) za faul nie kwalifikujacy sie na kartke jest kartka zolta a za faul na czerwona jest zolta albo nie ma jej wogole. Czy to jest jakis jeden z bugow w grze czy mozna zmienic gdzies opcje ostrosc arbitra. A moze jest juz jakis patch to poprawiajacy badz jest w planach? bo moim zdaniem to rzuca sie w oczy najbardziej.
matys18
mnie też strasznie wnerwia, kiedy na wślizg, który nawet na zółtą sie nie nadawał, dostaje w 4 minucie czerwoną kartke:P
messjash
Sędziowie też dają często niezasłużone kartki. Ja tam nie rozumiem ludzi. Kiedyś była fifa 98 i się grało i nikt na nic nie narzekał. A teraz niem lepsze robią te gry to więcej narzekania, a że kartki, a że obrona nie tak się ustawia, a że coś tam... Ludzie przecież to nadal tylko gra. A Tobie soadzik proponuje częściej powstrzymywać się od wślizgów i nauczyc się przymykać oko na niektóre rzeczy bo jak pisałem to nadal tylko gra.
soadzik
ja rozumiem ale bez wslizgow gra to nie gra a poza tym jak sie chce zrobić gre bardzo zblizona do rzeczywistosci to przeciez takich baboli nie mozna robic. A tak jak juz napisalem faule niech sobie beda ale zeby byly karane odpowiednio bo kartek jest masa. W jednym meczu chyba nigdy nie zdarzylo sie po 15 czy 20 kartek w tym 2 czerwone za nic no.
messjash
Ale zastanów się jeszcze nad podstawową sprawą. Co by było gdyby od razu zrobili idealną grę. Sprzedała by się tylko raz. A tak mają co poprawiać i dodawać w kolejnych częściach i informować o tym że poprawiono to i tamto. A wtedy Ty czy ja idziemy do sklepu po kolejną odsłonę bo nie ma błedów takich czy innych i będzie super a konami inkasuje. Ale wtedy są inne kolejne błedy które trzeba eliminować. Na tym to wszystko polega. Oni nie chcą nam zrobić przyjemności tylko na nas zarobić i tyle.
Hitmanek
messjah- Ale nie rozumiesz, że problem tkwi w tym, że w pes 6 i 2008 poziom kartek był wyważony a tutaj jest strasznie skopany, i to tak irytuje a nie to "że gra nie jest idealna"
soadzik
ja to wszystko rozumiem tylko ze ten PES posiada wiele uchybien drobnych i ten jeden rzuca sie najbardziej w oczy bo mi np odbiera checi do dalszej gry. Nie bede polemizował nad idealnoscia tej gry natomiast pytam czy panowie z konami maja zamiar cos z tym zrobic i wydac stosowny patch?
messjash
Ja tam jakoś nie mam problemu z ilością kartek. Hitmanek ale fajnie było w 6 czy w 2008 zjechać obrońce przeciwnej drużyny do parteru bez faulu jak wyprowadzał piłkę i strzelić bramkę co ?? Ja myślę że system kartek jest bardzo współmierny do rzeczywistości. Teraz każdy wślizg z tyłu to praktycznie kartka i tak powinno być bo chodzi tu przecież o zabawę a nie o to by zrobić z kogoś kalekę. Wystarczy robić wślizg jak przeciwnik wypuści trochę piłkę i po kłopocie. Jakoś te kartki wcale nie psują mi zabawy bo zazwyczaj jak ją dostaje to jest ewidentnie zasłużona i tyle. Wyluzujcie z wślizgami i już, albo zwyczajnie nie potraficie tego robić w odpowiednim momencie i tyle. Chyba że nadal gracie w demo bo tam faktycznie był to problem ale w pełnej wersji jak dla mnie nie istnieje. A nie chce mi się też podawać statystyk ile czasem potrafi paść kartek w prawdziwym meczu.
Credt
Zgadzam się z Tobą, Messjash.
Ja tak naprawdę na 10 odbiorów piłki wykonuję może 3 wślizgi - reszta to zwyczajny, "kulturalny", i co ważne skuteczny odbiór. Fakt, można się czasem zirytować na sędziego, że nam wlepił czerwoną kartkę, a przeciwnikowi za podobny faul tylko ręką pomachał. Wtedy nas nerwica bierze. Ale patrz na to z innej strony - jeśli to my kogoś zmasakrujemy, a sędzia przymknie na to oko, to jest OK; tak samo, jak rywal dostanie niezasłużoną kartkę - cieszymy się, "a masz, ty brutalu jeden!".
A że sędzia czasem jest błędny - to sam urok piłki nożnej. Nie ma sędziego idealnego (no, może eks-arbiter Pierluigi Collina, to był dopiero charyzmatyczny człowiek), w grze też czasem pan w jaskrawej koszulce robi nam na złość i chce nas za przeproszeniem udupić, a czasem jest naszym dwunastym piłkarzem. Samo życie.
I tak samo z ilością kartek w prawdziwym świecie - zdarzy się mecz czysty jak wódka, zero brutalności, zero kartek, a zdarzy się boks tajski, jak choćby ćwierćfinał MŚ 2006 Portugalia-Holandia, gdzie padło bodajże 16 żółtych i 4 czerwone kartoniki...
Trzeba się przyzwyczajać do takich rzeczy wink.gif
Woo-Cash
owszem ilość kartek została dopasowana do rzeczywistości, problem polega na tym, że za wślizg od przodu, po którym koleś nawet się nie wywalił a tylko zachwiał, można dostać czerwoną kartkę. w realu za coś takiego sędzia wyleciałby do okręgówki. nie mam nic przeciwko czerwonym kartkom za faule od tyłu, czy żółte za kosy na pełnej szybkości, ale w tej grze niestety przesadzili. żółte dostaje się bardzo często za lekkie dotknięcie kolesia który niemal stoi.

a drugi wielbłąd to niereagowanie na brutalne kosy podającego. jak koleś poda do swego to można go nawet zabić, a sędzia nie zareaguje.
barman_2000
to Ty masz chyba jakas inna wersje gry wink.gif wink.gif bo mnie za wslizg od przodu jeszcze sie nie zdarzyla zadna karta, owszem faule sa, nawet jak trafie w pilke, ale kartka i to jeszcze czerwona, no bez przesady, co innego jak gosciowi od boku wjade, to wtedy jest kartonik, ale i tak staram sie unikac wslizgow bo przeciez w rzeczywistosci pilkarze tez ich czesto nie stosuja
JuveR
CYTAT(barman_2000 @ Nov 8 2008, 10:35) *
to Ty masz chyba jakas inna wersje gry wink.gif wink.gif bo mnie za wslizg od przodu jeszcze sie nie zdarzyla zadna karta, owszem faule sa, nawet jak trafie w pilke, ale kartka i to jeszcze czerwona, no bez przesady, co innego jak gosciowi od boku wjade, to wtedy jest kartonik, ale i tak staram sie unikac wslizgow bo przeciez w rzeczywistosci pilkarze tez ich czesto nie stosuja

+1
Zagraj sobie w PESa 3,4 lub 5. Tam dopiero zobaczysz jak gra może być niesprawiedliwa tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.