Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konami 1.2 Patch Pes 09
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
snake
Co wnosi ten patch?
David
CYTAT(snake @ Nov 4 2008, 22:42) *
Co wnosi ten patch?

jak zainstalujesz to wchodzisz w system setting dajesz download
np. brakujących piłkarzy
skY
patch dodaje kilka dodatkowych opcji do trybu legends a poza tym jak kolega wyzej napisal, jest opcja download w system settings. Dzieki niej dostajemy za pierwszym uaktualnieniem 4 licencje na teamy: Atletico Madryt, Sevilla, Racing i Valladolid..+ koszulki, transfery itd. generalnie to dziala tak jak aktualizacje programow - sprawdza czy cos nowego jest dostepne do sciagniecia i sciaga smile.gif
Tomi84
A jak z transferami, jest Robinho w City itd itd bo mi właśnie się to ściąga (mówię o wszystkich transferach, nie tylko dla klubów z licencjami) ? Bo w sumie na tym najabrdziej mi zależy, bo patch z koszulkami do online itp wyszedł już na evo-web.

EDIT:

Transfery są ok, jest ich nawet za dużo bo w Liverpoolu jest Voronin.
FaLo
Mam tylko jedną prośbę. Możesz mi dać nawigację na stronie Konami jak znalazłeś ten patch. Jak na niego trafić wink.gif
Wojtax
Masz link w pierwszym poscie.
mista
Czy patch usuwa opóźnienie reakcji kibiców po strzeleniu gola druzyny grającej w roli gospodarza?
FaLo
CYTAT(Wojtax @ Nov 5 2008, 08:04) *
Masz link w pierwszym poscie.

Wiem, że mam link. Tylko chodzi mi gdzie on się znajduje na stronie Konami. Bo odwiedzam ją regularnie a w news-ach jest tylko mowa o patch-u 1.10
aRnIe
Zainstalowałem, a składy jakie były takie są nadal (Szewczenko w Chelsea, Robinho w Realu), dodatkowo wcale nie widze tych nowych licencji... Czy trzeba cos przeladowac/załadować?
whan
CYTAT(aRnIe @ Nov 5 2008, 09:01) *
Zainstalowałem, a składy jakie były takie są nadal (Szewczenko w Chelsea, Robinho w Realu), dodatkowo wcale nie widze tych nowych licencji... Czy trzeba cos przeladowac/załadować?

Patch dostępny w sieci to jedynie preinstalka, po zaaplikowaniu go musisz wejść w settings a następnie odpalić nowę opcję DOWNLOAD. Wtedy gra samoczynnie, zassa nową wersję 1.20.

EDIT
Chyba KONAMI zablokowało możliwość ściągnięcia patcha...
___ChEvRoLeT^CaRmArO___
Mam problem a gdzie w settings mam odpalic tom opcie download bo cos nie moge znalesc sad.gif
FaLo
CYTAT(___ChEvRoLeT^CaRmArO___ @ Nov 5 2008, 10:05) *
Mam problem a gdzie w settings mam odpalic tom opcie download bo cos nie moge znalesc sad.gif

Chodzi o settings w grze - tam gdzie wybierasz rodzaj gry itp. wink.gif Jak wejdziesz w settings to na samym dole masz download - wciskasz i ładujesz smile.gif
messjash
Wie ktoś już dokładnie co zmienia ten patch w BAL i czy zmiany będą widoczne w karierze którą gram czy trzeba zacząć od nowa karierę???
whan
No nic, na obecną chwilę wiadomość oficjalna jest taka:
Patch 1.20 został usunięty z serwerów KONAMI, nie wiadomo kiedy będzie można go pobrać ponownie.
messjash
CYTAT(whan @ Nov 5 2008, 10:45) *
No nic, na obecną chwilę wiadomość oficjalna jest taka:
Patch 1.20 został usunięty z serwerów KONAMI, nie wiadomo kiedy będzie można go pobrać ponownie.

Dziwne bo ja go jakieś 20 min temu pobrałem i se mam. To co teraz nawet jak go zainstaluje to nic mi nie da? Może to i lepiej bo jakoś nie usmiecha mi się ewentualne zaczynanie kariery od nowa. Chyba że jakieś fajne i rewolucyjne zmiany są ale pewnie jak zwyle coś zjebali i go teraz wycofali ;]
whan
CYTAT(messjash @ Nov 5 2008, 10:54) *
Dziwne bo ja go jakieś 20 min temu pobrałem i se mam. To co teraz nawet jak go zainstaluje to nic mi nie da? Może to i lepiej bo jakoś nie usmiecha mi się ewentualne zaczynanie kariery od nowa. Chyba że jakieś fajne i rewolucyjne zmiany są ale pewnie jak zwyle coś zjebali i go teraz wycofali ;]

nie zainstalujesz teraz...

a zmian jest naprawdę dużo (poniższa lista z newsa, który miałem napisać na io...)

-wprowadzono system aktualizacji online z poziomu menu gry (po wejściu w settings zobaczymy nową opcję DOWNLOAD, która sama, automatycznie pobierze nam uaktualnienie).

-zaktualizowano składy drużyn klubowych.

-zaktualizowano stroje oraz twarze zawodników w wielu drużynach.

-dodano 4 licencjonowane kluby w hiszpańskiej Liga BBVA. Są to Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Racing Santander oraz Real Valladolid.

-poprawiono jakość połączenia pomiędzy użytkownikami w trybie network.

-zredukowano czas oczekiwania na drugiego gracza.

-do minimum zredukowano ilość zerwanych połączeń (często pojawiał się komunikat o złej jakośći połączenia).

-naprawiono opcję automatycznego logowania do sieci.

-do 25 zwiększono liczbę licencjonowanych drużyn w trybie Ligi Mistrzów

-możliwość korzystania z dwóch nowych opcji w trybie Legends: Replay Upload (czyli opcja wrzucania powtórek swoich bramek bezpośrednio do sieci) oraz Theatre of Legends (czyli oglądanie wrzuconych przez graczy replay'ów)
messjash
Ja tam nie mogę znaleźć nic na stronie konami odnośnie tego patcha. Wiadomo kiedy znów będzie do pobrania (zainstalowania).? I jak z tą kontynuacjąkariery w BAL. ? Będzie można grać dalej czy trzeba zacząć od nowa żeby zauważyć zmiany?
konio_the_frog
to genialnie:/ zainstalowalem nowego patha a teraz okazuje sie ze go wycofali i generalnie wiekszosc ludzi go nie ma przez co nie moge praktycznie z nikim zagrac:/
nie wiem za bardzo co w tej sytuacji począc biggrin.gif
życie chyba stracilo sens tongue.gif

jakby jednak ktos zainstalowal 1.20 i ma ochote zagrac jakimis slabszymi zespolami to zapraszam do siebie biggrin.gif
gg 2306724
Tomi84
Czyli w tej chwili jeśli ktoś ma wersję starszą niż 1.20 to nie połączę się z nim ?
konio_the_frog
niestety nie da rady :/
Ronni1010
Ale w każdej chwili można tego patcha usunąć tongue.gif
konio_the_frog
a da rade go odinstalowac nie tobiąc re-instalki calej gry ??
Ronni1010
nom oczywiscie
konio_the_frog
dobra naprawione biggrin.gif

Moze ktos jakis meczyk gg 2306724
Tomi84
Jak odinstalować patcha bez konieczności reinstalki. Wystarczy podmienić exe na to z wersji 1.1 ?
Tari
a ja nie polecam tego patcha od konami...skopal mi tylko kitservera ktory jakims cudem twierdzil ze ten obecny (na wersji 1.2) plik exe jest nieprawidlowy/uszkodzony. no i lipka ;\
Ronni1010
CYTAT(Tomi84 @ Nov 5 2008, 14:41) *
Jak odinstalować patcha bez konieczności reinstalki. Wystarczy podmienić exe na to z wersji 1.1 ?

Wystarczy wejśc w Panel Sterowania>Dodaj/Usuń programy>zaznaczyć "pokaż aktualizacje" i usunąć
pozdro...
Tomi84
u mnie w ogóle są jakieś jaja. Wczoraj miałem uaktualnione składy po graniu patcha, zarówno w online jak i offline. Dziś włączam grę a tu ani i w offline i online składy są znów stare - a patch nie był usuwany....
EjPii
Ja bym się lepiej zastanowił czemu usunęli patcha i jak można wystawić niedokończoną łatkę na serwer laugh.gif
kolcz8
dlaczego po zainstalowaniu Patcha 1.20 przy właczaniu PeS wymaga płyty tak jakby nie mialo cracka ?? dlaczego tak jest??
courteneycox
Zaistalowale oficjalnego patcha na piracka gre? To chyba nie powienes sie dziwic, ze nie idzie. Oczywiscie mozna to obejsc.
kolcz8
a jak mozna to obejsc??

Kupić oryginalną grę. To nie forum warezowe więc rozmowy o crackach sobie darujcie chyba, że bardzo chcecie pożegnać się z tym forum.///Orange_91
Micha7
może ktos tego patcha wrzucic na jakis serweR?
David
nie ma sensu wrzucać tego patcha na inny serwer skoro nie da sie pobrać nic z gry, dajesz download a tam pisze "no new update"
konami narazie milczy w tej sprawie
jak bede cos wiedzial napisze, no chyba ze wy cos wiecie
lajper
Znowu możliwe jest pobranie PATCHA 1.2 : patch 1.2

A tu nota o nim : (tylko in eng.)

PES 2009 Official Patch V 1.20 by Konami :

* Additional Option in the Legends Lobby: There will now be an 'Upload' feature where players can upload footage of themselves playing in 'Legends'
- Top Menu -> Legends -> [Become a Legend Data Load] -> Select server -> Select any lobby
* Additional Option in the Legends Lobby: The new 'Theatre of Legends' feature will allow players to view the uploaded footages mentioned above.
- Top Menu -> Legends -> [Become a Legend Data Load] -> Select server -> Select any lobby
* Additional Option in System Settings: A new 'Download' option will be added so players can download any new In-Game Content available.
- Top Menu -> System settings

Please be made aware that sometimes, during installation, the process may appear to have stalled with the window status shown as 'not responding' for a few minutes.

However, we would like to ask you to wait for the installation to resume rather than to retry or abort as the installation is in progress even when the above symptoms occur.
rafael91
Działa z tym patchem najnowszy kitserwer czy trzeba czekać na wydanie nowego ??
whan
Osoby, które mimo wszystko chcą przetestować patcha 1.2 muszą postępować wg następującej instrukcji:

1.Instalujemy Patch 1.20:

Patch 1.20 - http://www.sendspace.pl/file/4L05tQOh/

2.Następnie ściągamy plik z pełną łatką, która normalnie pobiera się przy użyciu funkcji download:

Zawartość patcha 1.20 - http://www.sendspace.pl/file/F1XsTZKt/

3.Ściągnięty plik (cv0f.img) umieszczamy w następującym folderze:

C:\Documents and Settings\All Users\Application data\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\download

lajper
A czy ten patch "psuje" nasze zapisane gry podobnie jak patch 1.1 ? ... już chyba było zadane to pytanie
Pawelek
witam, gdy uruchamiam istalację patcha do pro evo 2009, instalacją się zawiesza i występuje błąd pliku msiexec?co zrobić?
FAZZI
Patcha sciagnelem ale jak wchodze w download w settings to pisze ze nie ma aktualizacji do sciagniecia sad.gif
Tomi84
QUOTE(FAZZI @ Nov 7 2008, 13:34) *
Patcha sciagnelem ale jak wchodze w download w settings to pisze ze nie ma aktualizacji do sciagniecia sad.gif

Przecież Whan na poprzedniej stronie dokładnie opisał co zrobić żeby wgrać to co ściągało się z download i podał alternatywny link do tego pliku.
damianLBN
To jest pierwszy oficjalny patch,czy jest jakis poprzedni jeszcze?
Tomi84
QUOTE(damianLBN @ Nov 7 2008, 15:32) *
To jest pierwszy oficjalny patch,czy jest jakis poprzedni jeszcze?

To jest patch 1.2 czyli drugi patch, pierwszy oznaczony był symbolem 1.1. Był na serverze Konami przez niecały jeden dzień, ale potem go skasowali i nie wiadomo kiedy się znów pojawi. Dodaje min. licencje dla 4 klubów w PD : Sevilla FC, Atletico, Racing i Valladollid, uaktualnia wszystkie składy w grze i dodaje brakujących zawodników min. D. Milito, Maniche, Gudjohnsen itp.

W tej chwili nie jest oficjalny bo jak pisałem wcześniej został usunięty z serverów Konami ale jeśli ktoś chce mimo tego go sprawdzić to wystarczy podążać za wskazówkami w poście Whana na poprzedniej stronie.

Jedna ważna sprawa dla ludzi grających online. Pamiętajcie, że w po wgraniu tego patcha będziecie mogli grać tylko z osobami, które też mają tą wersję. Z tymi którzy mają 1.1 się nie połączycie. Dodatkowo na tej wersji nie działa na razie Kitserver, bo Juce nie wydał jeszcze nowej wersji współpracującej z plikiem exe w wersji 1.2.0 i no trzeba mieć oryginalną płytę bo cracka do wersji 1.2.0 też nie ma jak na razie.
FAZZI
CYTAT(Tomi84 @ Nov 7 2008, 12:36) *
Przecież Whan na poprzedniej stronie dokładnie opisał co zrobić żeby wgrać to co ściągało się z download i podał alternatywny link do tego pliku.

taaaa nie gadaj wink.gif chodzi mi o to ze sie nie sciaga a jakas musi byc tego przyczyna ze nagle konami zabralo.
Tomi84
Nie wiem jaka była przyczyna usunięcia pachta z serverów. Ja załapałem się na sam poczatek i ścągałem go z servera Konami a potem update z "download" i do tej pory nie napotkałem żadnych problemów z grą. Jedynie wspomniany KS mi na razie nie działa bo nie rozpoznaje pliku exe 1.2.0.

Komunikat na temat patcha 1.2

2008.11.07 Emergency Maintenance
Emergency Maintenance will be held between 10:00 - 12:00 on 10/11/2008 (GMT).

A new update file will be released by this maintenance between 10:00 - 12:00 on 10/11/2008 (GMT).

The following features will be added by this update file:
1) 2 new features "Replay Upload" and "Theatre of Legends" for Legends Mode.
2) A new Download feature in the System Settings, used for updating various game data.

* Unless you update the game by selecting "Download" from Systems Settings, you won't be able to play against customers who have already applied the update.

We would like to apologize for any inconveniences caused and hope that you can make the most of the new features.

http://www.maintemgr.konamistyle.jp/mds/2....uk&mid=3759
damianLBN
Jeszcze jedno pytanie. Czy jak zainstaluje 1.2 to doda mi tylko te rzeczy,ktore zostaly wprowadzone w wersji 1.2 czy te z 1.1 i 1.2?
messjash
CYTAT(damianLBN @ Nov 7 2008, 14:53) *
Jeszcze jedno pytanie. Czy jak zainstaluje 1.2 to doda mi tylko te rzeczy,ktore zostaly wprowadzone w wersji 1.2 czy te z 1.1 i 1.2?
Raczej trzeba zainstalować oba. Ten 1.1 to nic nie dodaje tylko naprawia błąd z wywalaniem gry do windowsa. I w opisie pewnie by umieścili info na ten temat a takiego raczej nie ma.
Kamson
Nie gryzie sie z gamingaccess patchem? Działa na save'ach?
arm
CYTAT(whan @ Nov 6 2008, 20:10) *
Osoby, które mimo wszystko chcą przetestować patcha 1.2 muszą postępować wg następującej instrukcji:

1.Instalujemy Patch 1.20:

Patch 1.20 - http://www.sendspace.pl/file/4L05tQOh/

2.Następnie ściągamy plik z pełną łatką, która normalnie pobiera się przy użyciu funkcji download:

Zawartość patcha 1.20 - http://www.sendspace.pl/file/F1XsTZKt/

3.Ściągnięty plik (cv0f.img) umieszczamy w następującym folderze:

C:\Documents and Settings\All Users\Application data\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\download

Trzeba jeszcze coś zrobić bo u mnie nic się nie zmieniło?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.