Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Z Edycją Menu...
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
kchmarzynski
Witam.

Może mi ktoś odpowiedzieć na dwa pytania?

1. Kiedy chcem zrobić menu w grze, otwieram obrazek z gry, łączę te dwa w jeden (jeden jest normalnie, a drugi odwrucony o 90'). Następnie wklejam swoją tapete (o rozmiarze takim jaki jest łączny rozmiar wczesniej złączonych 2 obrazków z gry), wycinam, jeden ustawiam normalnie, a drugi odwracam i także zastępuje. Moje pytanie brzmi jak wy to robicie, bo jak ja tak zrobie to mi te dwa obrazki (mojej tapety) wychodzą nierówno w grze.

2. Kontynuując, kiedy juz zrobie sobie menu (jak dotąd z "nierównością") i jest ona dobrze widoczna w Photoshop'ie to w grze jest zbyt ciemna. W ustawieniach jasność,R,G i B mam na 0 a monitor (contrast i jasność, po 50). Nie wiem dlaczego jest taka różnica w jasności i kotraście między grą a pulpitem np.
oposq3
to że jest nie równo to musisz dobrze obciąć i dobrze ustawić
a to że masz ciemne to też tak mam z paroma menusami ale jakoś mi to wychodzi że raz jest dobrze a
drugi raz ciemno
kchmarzynski
Wycinam idealnie, ale jak do 1-szego obrazka dodam 2-gi (ten odwrócony) to jest krzywo. Niech ktoś mi pomoże, ktoś kto robi menu do PESa.
oposq3
pokaz tapete to spróbuje zrobić
kchmarzynski
Ups...

Niestety sam robie tapety, które chce wrzucić do gry,a właśnie teraz jestem u dziewczyny (w domu nie mam net'a) i nie mogę dać Tobie tapety jaką chce. sad.gif

Może jakiś krótki filmik...?
oposq3
filmiku nie bede kręcił ale moge na jutro zrobić template
powiem tylko że najliepiej jak tapeta jest w roździelczości 1024x768 wtedy łatwiej jest zrobić(przynajmniej dla mnie)
kchmarzynski
A jak zaczynałeś robić to nie było żadnego załamania pomiędzy dwoma obrazkami (w grze)?

PS. Mam do Ciebie ogromną prośbę, mógłbyś mi przerobić ten obrazek (http://www.chemik.edu.pl/images/ukl5.gif) na czarno biały w Photoshopie. Bardzo szybko jest mi to potrzebne, z gory dzieki.
kchmarzynski
Proszę żeby ktoś zrobił ten obrazek (LINK WYŻEJ) na czarno-biały.

PS. Czekam także na template...
kchmarzynski
CYTAT(oposq3 @ Nov 4 2008, 20:45) *
filmiku nie bede kręcił ale moge na jutro zrobić template
powiem tylko że najliepiej jak tapeta jest w roździelczości 1024x768 wtedy łatwiej jest zrobić(przynajmniej dla mnie)

To mógłbyś teraz zapodać template? Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi.

PS. Najlepiej było by jakby ktoś nagrał filmik jak robić menu w Photoshop'ie, żeby nie było tego "przejścia". Zależy mi na tym. Uwieżcie, że będzie to z korzyścią dla wszystkich, bo mało jest dodatków graficznycg menu do PES09.
Tommy
Witam. A moze napisalibyscie wspolnie jakis krotki tutorial jak tworzy wlasne menu?
Ja, osobiscie bylbym bardzo wdzieczny i mysle, ze wielu innych pes maniakow rowniez.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.