Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Punkty Strenghen - Jak?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
adson43
Witam. Mam 2 pytania
1. to jaki jest najlepszy trening dla napastnika (CF) ??
2. to co trzeba zrobić (uczciwie lub nie) zeby miec wszędzie po 6??
Bardzo prosze o pomoc
Zywy
[quote name='adson43' date='Nov 1 2008, 23:31' post='253160'
2. to co trzeba zrobić (uczciwie lub nie) zeby miec wszędzie po 6??

[/quote]

Nie da się podwyższyć tych punktów masz do konca gry do dyspozyjci tyle ile na poczatku gry
basi90
CYTAT
"... (uczciwie lub nie)..."

uczciwie ... owszem nie da się ... smile.gif

ale NIE UCZCIWIE (czego nie polecam) się da...:
Zapraszam do oglądnięcia filmiku na: YouTube.com

no i jest jeszcze to (ale to jest do edytowania statystyk):
KLIKNIJ TUTAJ
adson43
Może i mógłbym nieucziciwie ale na tym filmiku nic nie widze;) jest bardzo niewyraźny:) Jakby ktoś opisał jak to zrobic to sie zastanowie czy to zrobic:)
Ganax
A gdzie sie te pkt rozdaje??
Wojtax
player info/cos tam> strenghen
tomky
Czyli jak można wyedytować statsy naszej gwiazdy(bez mozolnej gry)?
Woo-Cash
z czystej ciekawości ściągnąłem program ArtMoney (darmowy, legalny, żeby nie było tongue.gif), którego kiedyś używałem i po pół godzinie zabawy znalazłem sposób na to by mieć po 6 wszędzie. ale nie mam zamiaru używać bo po kilku latach nie będzie już czego ulepszać tongue.gif jak ktoś chce instrukcję to mogę napisać.
tomky
Woo-Cash napisz pewnie komuś się przyda wink.gif
Woo-Cash
a więc:
pierwsze co robimy to kopia zapasowa save'a, chyba że nam nie zależy, jeśli zrobimy coś źle i się popsuje. ściągamy ArtMoney (google) i uruchamiamy. odpalamy też PESa (najszybciej pójdzie jeśli w oknie). w AM ustawiamy 'process' na PESa. w grze wchodzimy w wybór strengthen. ustawiamy pierwszy (kicking) na 6 (resztę najlepiej na 0) i wracamy do programu. klikamy search, value piszemy 6 (w pierwszym polu ma być 'exact value') i trzeba zmienić typ (wielokropek przy 'type') tak żeby został tylko integer 1 byte. klikamy ok i czekamy aż znajdzie i znów ok. wracamy do gry i zmieniamy na 5 pkt. wracamy do programu, klikamy filter, value na 5 i ok, ok. powtarzamy z 4 i ew. 3, tak żeby na liście adresów zostało 3-5 (najlepiej 4). z tych czterech trzy są do siebie zbliżone i jeden się wyróżnia. wybieramy go i klikamy czerwoną strzałkę. wybieramy przeniesiony adres po prawej stronie i 5 razy klikamy ctrl+insert i ok. mamy 6 takich samych adresów, ale trzeba zrobić by były po kolei. w przypadku który teraz próbuję mam adres 1353F23, więc następne powinny być 1353F24, 1353F25 itd (pamiętamy że po 9 jest A B C D E F a dopiero po F jest 0). w tym momencie powinniśmy mieć 6 kolejnych adresów z 'value' w pierwszym ostatni wyszukany (np. 3 lub 4), a pozostałe 0. wystarczy w tym momencie zmienić wszystkie value na 6 (nie próbowałem z większymi) i w grze kliknąć confirm. po powrocie do strengthen wszystkie powinny mieć 6, a remaining -24.

testowane na jednym meczu (faktycznie zwiększa wszystkie atrybuty tak jak przy 6 punktach), ale nie na dłuższy czas, nie odpowiadam za popsute save'y.

ps. jak się gdzieś pomyliłem i nie działa jak powinno to piszcie, starałem się bardzo szczegółowo opisać.

ps2. po wpisaniu 60 zamiast 6, w grze faktycznie było po 60 (remaining -92), ale po skip match dodało tak jak przy 6. natomiast kiedy zamiast 6 wpisałem wszędzie 12 to po skip match nie dodało nic.
brtek00
Mi to nie dziala prosze oto screen dobrze zrobilem?

http://img444.imageshack.us/my.php?image=uo0008xn5.jpg
kropago
Mam oto nowy program,który nazywa się tsearch ściągnąć można go tu:

http://www.plunder.com/tsearch-zip-download-59235.htm

Już tu kolega na trzecim poście napisał adres filmika,który jest bardzo niewyraźny ale widać co autor robi:

http://www.youtube.com/watch?v=zD_Lyfx0cZM...feature=related

Jeżeli coś nie widac zawsze pisać chętnie pomogę.
Woo-Cash
CYTAT(brtek00 @ Nov 6 2008, 13:54) *
Mi to nie dziala prosze oto screen dobrze zrobilem?

http://img444.imageshack.us/my.php?image=uo0008xn5.jpg

wygląda dobrze ale mam wrażenie że właściwy adres to ten drugi. po pierwsze u mnie nigdy nie był taki niski, a po drugie mam wrażenie że za każdym razem ostatnia cyfra to 1-6 (dużo nie próbowałem więc nie mam pewności).
kropago
Używałem ArtMoneya ale chyba źle napisałes instrukcje i dlatego puściłem sobie filmin zobaczyłem jak autor podaje nazwe programu i spróbawałem to zrobić i mi się udało.Polecam ten program jak ktoś chce moge zrobić poradniczek.
tomky
KropA-WkS
Napisz ten poradnik bo nic nie widać.
Poradziłem sobie ale może komuś pomoże;-))
Kurcze a czy jest możliwośc podniesienia statsów naszemu graczowi bez gry i upływu czasu w jakimś programie???
kropago
Oto poradnik: http://www.speedyshare.com/522405689.html

Zajmuje 7,1 mb ale wszystko widoczne i wytłumaczone.

kropago
CYTAT(tomky @ Nov 7 2008, 10:44) *
KropA-WkS
Napisz ten poradnik bo nic nie widać.
Poradziłem sobie ale może komuś pomoże;-))
Kurcze a czy jest możliwośc podniesienia statsów naszemu graczowi bez gry i upływu czasu w jakimś programie???

No właśnie czy jest taka opcja?
kchmarzynski
Nie jest możliwa.

Może kilka rad, jak szybko podnieść umiejętności zawodnika:

1. Zaznaczaj punkty strenghen dla tych umiejętności, które chcesz mieć najlepsze, albo dla tych które masz bardzo słabe, wtedy wyrónają się z lepszymi.

2. Graj w klubie który rozgrywa dużo meczy podczas sezonu (Oprócz ligi-puchary:D1 Cup, Master League Cup, albo Wefa Cup).

3. Żeby grać w meczu to przejdz do zespołu w którym nie ma zawodników z Twoją pozycją.

PS. Szkoda, że nie można być bramkarzem, albo obrońcą. Wy też tak sądzicie?
szymekp1
Witam mam wielka prosbe. Moze ktos jeszcze raz wrzucic ten poradnik od KropA-WkS? z gory dziekuje i pozdrawiam
eduardo_9
Mógłby ktoś to wytłumaczyć tak żeby można było sobie samemu zrobić? Na tym filmiku z youtube nic nie widac, poradnik KropA-WkS wygasl
kropago
Sciagamy program http://www.plunder.com/tsearch-zip-download-59235.htm na samym dole kliknij download.

Wchodzimy na http://www.youtube.com/watch?v=zD_Lyfx0cZM...feature=related i niech sie filmik zbuforuje.

Zaczynamy!

Odpalamy pesa i wchodzimy na save i do punktow strenghen i dajemy w pierwszym 6 a reszta po 0,jak na filmiku.

Nastepnie odpalamy tsearcha klikamy open proces i dajemy pes09.Klikamy na lupe bez kropek i ma byc tak

Search : Exact Value

Value : 6                  (taka sama liczba jak w pesie)

Type : 1 Byte

I klikamy OK buforuja sie liczby i znowu OK.

Teraz w pesie dajemy pierwsza liczbe na 1 a reszte na 0.Klikamy na lupe z kropkami i ma byc tak :

Value : 1                  (taka sama liczba jak w pesie)

Type : 1 Byt

I klikamy OK buforuja sie liczby i znowu OK.

Teraz w pesie dajemy pierwsza liczbe na 5 a reszte na 0.Klikamy na lupe z kropkami i ma byc tak:

Value : 5                  (taka sama liczba jak w pesie)

Type : 1 Byte

I klikamy OK buforuja sie liczby i znowu OK.Uwaga przed kliknieciem OK podczs buforowanie sie cyferek poczekajcie z 6 sekund,aby sie odnalazy odpowiednie liczby.Jak nie ma 6 liczb z lewej jest wiecej czy mniej powtorz ostatnia czynnosc.

Nastepnie pod lupamie mamy 6 dlugich cyfr jak na filmiku zaznaczamy i kopiujem na druga strone.

Jak na filmiku zmieniamy wartosci liczb na siedem kazdemu i w pesie zmieniamy na dwoch ostatnich ma byc po 6  reszta ma miec po 0.

Potem dajemy znowu w programie 7 punktow ale tylko do pierwszego  i w pesie przesuwamy punkty w pierwszym w lewo i dajemy na maksa,i zmieniamy reszcie w programie a potem w pesie.

Jak cos to pisac chetnie pomoge ale mysle ze juz zadziala.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.