Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Zrobic Logo, Ktore Bede Mogl Wgrac Przez Ggs?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
kchmarzynski
Mam pytanie.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zapisać logo (które będę mógł wrzucić przez GGS) i przez jaki program (mam Adobe Photoshop 7.0), tak, aby było w 256 kolorach i miało niewidoczne tło.

Są takie loga, które mają jakieś obwódki (przejścia) które wgrywa się do pesa. Ja jak zapisze logo (z przezroczystością, próbowałem wszystkich rozszerzeń .png, .gif, jpg, itd) to w GGS mam czarne tło.

Ciekawe, czy ktoś mnie zrozumiał, proszę o szybką odpowiedz.

PS. Szukam odpowiedzi od 2 tygodni i doszedłem, że jest to chyba związane z grafiką wektorową, ale nie jestem pewny...

PS2. 'KTR' ma takie logo!
kchmarzynski
Ponawiam pytanie!
oposq3
otwierasz nowy obrazek w z tłem przezroczystym 64x64 lub 128x128 wklejasz logo tło musi być przezroczyste dajesz indeksowane kolory 128 i zapisujesz jako png
a potem przez ggs przeciągasz to tak w skrócie
kchmarzynski
Już sam doszedłem, wielkie dzięki.

A to dla tych którzy nie wiedzą jeszcze jak to zrobić:

1. Ściągnij Macromedia Flash MX 2004 (http://www.programypc.pl/macromedia;flash;...program,76.html), Adobe Photoshop, oraz GGS (Game Graphic Studio).

2. W programie Adobe Photoshop stwórz logo z przezroczystym tłem.

3. Zapisz logo (File\Save as...) w formacje ".png" (w oknie zapisu rozwiń pasek "zapisz jako..." i tam wybierz format).

4. Otwórz wcześniej zapisane logo w Macromedia Flash MX 2004 i wybierz "File\Export preview...".

5. Otworzy się nowe okno, wybierz rozszerzenie "png8", "256" kolorów, oraz przezroczystość (alpha transperance).

6. Kliknij Export... i zapisz logo.

7. Teraz w GGS otwórz logo i podmień.

PS. Pisałem z głowy, mam angielskie wersje programów, ale wolałem napisać po polsku...
oposq3
mozesz to pokazac na screenie
Credt
Dodam tylko od siebie, że nie trzeba się bawić w cyrki z GGSem i innymi AFS Explorerami, bo można logo załadować bezpośrednio z PESa - byleby było w jakimś normalnym rozszerzeniu (PNG, JPG, GIF i inne) i rozmiarze. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.