Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ja Chce Zeby Zawsze Padal Deszcz :)
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Bescon
Siema fanatycy PES-a.
Mam slaby komputer i PES 6 troche mi sie przycina na najmniejszych detalach ale zauwazylem ze gdy gram podczas deszczu gra chodzi znacznie plynniej, nie wiem czym to jest spowodowane ale chcialbymsie dowiedziec czy jest mozliwosc zeby wyrzucic jakies pliki i grac zawsze podczas takiej pogody. Jezeli ktos wie o co chodzi to prosze o pomoc i nie piszcie od kitserverze bo go nie mam i nie chce miec gram na patchu orange ekstrakjlasa bez kitservera bo z nim mi sie jeszcze bardziej tnie na najmniejszych detalach.
Credt
CYTAT(Bescon @ Oct 20 2008, 17:46) *
Siema fanatycy PES-a.
Mam slaby komputer i PES 6 troche mi sie przycina na najmniejszych detalach ale zauwazylem ze gdy gram podczas deszczu gra chodzi znacznie plynniej, nie wiem czym to jest spowodowane ale chcialbymsie dowiedziec czy jest mozliwosc zeby wyrzucic jakies pliki i grac zawsze podczas takiej pogody. Jezeli ktos wie o co chodzi to prosze o pomoc i nie piszcie od kitserverze bo go nie mam i nie chce miec gram na patchu orange ekstrakjlasa bez kitservera bo z nim mi sie jeszcze bardziej tnie na najmniejszych detalach.

Wy to naprawdę problemy macie... Jeśli PES 6 (!) tnie Ci się (!!) na najmniejszych detalach (!!!), to pora kupić nowy sprzęt. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest rozwiązanie. Jeśli chcesz grać cały czas w deszczu, to przed meczem ustaw sobie pogodę na deszcz. Chyba, że grasz ligę lub coś podobnego - wtedy zostaje pierwsza opcja z komputerem...
Orange_91
CYTAT(Bescon @ Oct 20 2008, 17:46) *
Siema fanatycy PES-a.

Włączasz lodmixer i ustawiasz sobie w opcjach Setting for League/Cup/Master League/Online pogodę jaką chcesz.
Bescon
zeby lodmixer wlaczyc to musze wlaczyc kitserver a prosilem zeby o tym nie pisac bo mi sie bardziej tnie z kitserverem chyba ze chodzi ci o jakis inny lodmixer to podaj link cie prosze
Orange_91
CYTAT(Bescon @ Oct 20 2008, 19:37) *
zeby lodmixer wlaczyc to musze wlaczyc kitserver a prosilem zeby o tym nie pisac bo mi sie bardziej tnie z kitserverem chyba ze chodzi ci o jakis inny lodmixer to podaj link cie prosze

Ale to żaden problem przecież nawet jak zainstalujesz kitserver to gra Ci nie zwolni jeśli nie będziesz miał nic w folderze GDB.
Bescon
ok sprobuje tak zrobic bo wczesniej gralem z tym folderem. zauwazylem rowniez ze jak gram z zaglebiem sosnowiec czy piastem gliwice na wyjezdzie to gra mi rowniez plynniej chodzi i tak sie zastanawiam czy to moze miec jakis zwiazek ze stadionami na ktorych graja te druzyny i czy da sie ustawic zeby wszystkie druzyny graly na tych samych stadionach wtedy by bajka byla
Orange_91
CYTAT(Bescon @ Oct 20 2008, 21:07) *
ok sprobuje tak zrobic bo wczesniej gralem z tym folderem. zauwazylem rowniez ze jak gram z zaglebiem sosnowiec czy piastem gliwice na wyjezdzie to gra mi rowniez plynniej chodzi i tak sie zastanawiam czy to moze miec jakis zwiazek ze stadionami na ktorych graja te druzyny i czy da sie ustawic zeby wszystkie druzyny graly na tych samych stadionach wtedy by bajka byla

Prędzej to przez te stadiony. Graj na tych mniejszych. Da się przestawić na jakim stadionie grać będzie dana drużyna robisz to za pomocą programu PES Fan Editor w zakładce team zmieniasz każdej drużynie stadion na jaki Ci się podoba.
Bescon
mam ten program ale nie umiem go obslugiwac mozesz mi wytlumaczyc jak znalezc zakladke team?
Bescon
nie wiem jak uzywac tego programu nim tylko mozna folder otworzyc ale juz plik w folderze sie nie wyswietla mozesz mi wytlumaczyc jak pozmieniac te stadiony?
Orange_91
CYTAT(Bescon @ Oct 23 2008, 15:59) *
nie wiem jak uzywac tego programu nim tylko mozna folder otworzyc ale juz plik w folderze sie nie wyswietla mozesz mi wytlumaczyc jak pozmieniac te stadiony?

Otwierasz nim of znajdziesz go w następującej ścieżce Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1. Potem masz zakładkę team klikasz na daną drużynę i na dole zmieniasz stadiony na jakie chcesz potem tylko zapisujesz i gotowe.
Bescon
dzieki wogole zapomnailem ze mam jeszcze pliki save w moich dokumentach. sluchaj a czy jeszcze ktorakolwiek z opcji PES Edytora moglaby mi pomoc aby gra sie mniej przycinala? pisales ze jak wlacze kitservera i wyrzuce z niego pliki z folderu GDB to gra bedzie tak samo chodizla jak bez kitservera i da sie zmienic pogode na deszcz ale zapomniales ze w lodmixerze jest jeszcze level-of-detail player/goalkeepers co musze wlaczyc na 4 wszedzie i wtedy pilkarze maja twarze jakby im walec przejechal po twarzach. prosze cie tez o ustawienia karty graficznej tak zebym wycisnol z niej wszystko co sie da zeby gra sie jak najmniej ciela oraz o najlepsza konfiguracje 3d analyzera dla karty ge force 4 mx 440 bede ci bardzo wdzieczny kolego naprawde mi duzo pomogles pomoze jeszcze troszke a jak pojde do roboty od poniedzialku to obiecuje ze wkrotce zmienie kompa na lepszy ale tak bardzo kocham ta gre i chce w nia pograc teraz jak gram od 98 roku pijemy wodke u kolegi przy pesie 2008 na ps2 jeden jak przegral poszedl wybijac szyby ta gra jest boska prosze cie o pomoc
Bescon
hej zauwazylem ze na najwiekszym stadionie camp nou gra mi sie najmniej przycina a nie na najmniejszych stadionach czy moze mi ktos wytlumaczyc czemu to tak jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.