Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Master League - Wasze Kariery
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
crash5
Gram Barceloną na TOP PLAYER.
Master League level - Normal
Piłka Nike (biggrin.gif)
10 min

Narazie 4 pkt bo dopiero zaczynam. I mam pytanie czy jak gracie dobrymi drużynami na Top player to wszystko odrazu wygrywacie czy zdarza się środek tabeli?
Randone
wow!
To teraz zagraj Minandami
Waluk
Dokładnie, ale skoro Barceloną w II lidze masz tylko 4 pkt, to nie bierz się za poważną grę z Minandami.
crash5
Ja wam nie dosrywam tylko się pytam. I po pierwsze gram w 1 lidze Barceloną.
Waluk
Jak się gra dobrymi drużynami to się wszystko wygrywa.
Pablisso
A ja tak dyplomatycznie biggrin.gif

Niektórym sprawia radość wygrywania najlepszymi drużynami, a niektórym nie. Ci drudzy wolą pograc sredniakami lub slabymi, albo nawet Minandami.
Ja należę do tych drugich i gram średniakami. Ale uważam że nie powinno się na nikogo najeżdzać.... wink.gif Każdy gra w to co lubi laugh.gif
Dawidi
W tej edycji gra Minandami jest bardzo przyjemna smile.gif Ja zawsze jak dochodzę do tego, że ze starych piłkarzy prawie nikogo nie ma i drużyna ma staty większe jak Brazylia to się nudno robi. Nie wiem jak można tyle sezonów rozegrać mocnymi drużynami.
JnR
Moja gra w Master Leuage od 2 lat polega na tym że biorę Real sprzdaje wszystkich piłkarzy bez wyjątku po 30 i za to kupuję młodych dpbrych grajków...kiedyś tak zrobiłem Arsenalem w Pes 4 chyba, nie chciałem grać Realem bo był za dobry i wpadłem an taki pomysł...i mi się spodobało a teraz gram Realem.. ale bez RvN,Raula,Salgado,Gutiego,Dudiego,Canna zamiast nich kupiłem rok temu VdV Aguero Companego Gambino i Gomesa smile.gif
Ramzik
A ja dzisiaj zacząłem przygodę w Master League stworzonym, aczkolwiek istniejącym naprawdę klubem La Louviere. Skład to zawodnicy pokroju Ximeleza (jak ktoś woli - Rasiaka biggrin.gif). Dobrałem tylko za ten tysiąc co to jest do wykorzystania Thiago Gomesa i Mirallasa smile.gif I gra się nieźle, ale trudno tongue.gif Jak na razie 3 punkty w lidze po rozegraniu dwóch spotkań.
Oran
Zapodam screena co by było wszystko jasne:

Tak, to jest custom team - a w nim Minanda i następca Thierrego Henry - Castello biggrin.gif

ps. Ofkoz TOP PLAYER
Piter123
Ja gram na TOP Player tymi Minandami ale mam narazie 8 miejsce dopiero tongue.gif . Ale gra się bardzo przyjemnie biggrin.gif
Ramzik
No fakt, gra się przyjemnie, ale ciężko biggrin.gif Ja wygrywając 2:1, przegrałem 2:3 ^^ I to jest dowód na to, że łatwo nie jest i trzeba się pilnować do ostatnich minut tongue.gif
2pac
A ja rozpocząłem kariere Celticem na Top Player i powiem szczerze, jakoś mi nie idzie (same remisy, słabe akcje). Musze się przygotować na baty aż do okien transferowych tongue.gif
Damian232
Ja pykam Fenerbahce (chyba dobrze napisałem) od 2 ligi i staram sie o awans oczywiście top player.Po 1 rundzie miałem 9 miejsce teraz jestem 4 i 2 punkty do awansu.W oknie transferowym nikt niehcial do mnie pzejsc pewnie dlatego ze 2 liga.
wanted92
Nie wiem kim grać .Dajcie podpowiedź ,jakiś słaby zespół (pokroju reprezentacji polski biggrin.gif tongue.gif )
zabekmj23
Ja wlasnie awansowalem Bordo z 2 ligi z 1 miejsca i wygralem puchar.W polowie okienka w 2 lidze przyszedl tylko 1 pilkarz Nigel de Jong ale musialem mu slono zaplacic tongue.gif W przerwie miedzy sezonami przyszlo paru pilkarzy ale nie byli to zawodnicy ktorych chcialem np Afellay ktorego chcialem bardzo kupic mimo gogantycznych pieniedzy nie zasilil mojej druzyny.Zatrudnilem paru zwolnionych i jakos fajnie sie gra.Wie ktos moze co znacza te serca przy pilkarzach obok ich zarobkow?? Z takim czerwonym wypelnieniem bo np M.Salgado ktorego zatrudnilem po zwolnieniu przez Real ma je przelamane na polowe wie ktos co oznaczaja te serca.Polecam z Bordo kupic sobie Wendla chodzi jak burza po lewym skrzydle biggrin.gif
wanted92
CYTAT(zabekmj23 @ Oct 22 2008, 01:22) *
Ja wlasnie awansowalem Bordo z 2 ligi z 1 miejsca i wygralem puchar.W polowie okienka w 2 lidze przyszedl tylko 1 pilkarz Nigel de Jong ale musialem mu slono zaplacic tongue.gif W przerwie miedzy sezonami przyszlo paru pilkarzy ale nie byli to zawodnicy ktorych chcialem np Afellay ktorego chcialem bardzo kupic mimo gogantycznych pieniedzy nie zasilil mojej druzyny.Zatrudnilem paru zwolnionych i jakos fajnie sie gra.Wie ktos moze co znacza te serca przy pilkarzach obok ich zarobkow?? Z takim czerwonym wypelnieniem bo np M.Salgado ktorego zatrudnilem po zwolnieniu przez Real ma je przelamane na polowe wie ktos co oznaczaja te serca.Polecam z Bordo kupic sobie Wendla chodzi jak burza po lewym skrzydle

Może real madryt złamał mu serce wink.gif tongue.gif
Geno21
Moze macie jakies dobre typy na pierwsze okno transferowe??smile.gif gram Minandami ofkoz no i very hard & top player, złapałem poziom zespolu D ale nikt do mnie nie chce przejsc. Duzo trzeba przeplacac by ktos przeszed;??smile.gif
wanted92
ja w pierwszym oknie transferowym kupiłem valencie z wigan athletic (także grając minandami) o czym już pisałem w temacie o talentach w ml (ale nikt nie wypowiada się w tym temacie więc znalazł się na poprzedniej stronie) tongue.gif
shady1990
jescze nie mam pesa2009 ale ciekawi mnie jedna rzecz odnosnie master league czy tak jak w poprzednich czesciach jest to tak bez sensu zrobione ze slabe druzyny kupuja dobrych zawodników a te lepsze zbieraja samych szmaciarzy i wogole nieznanych wink.gif
Geno21
Znalazłem porzadny pomysl na sklad Minandami w 2 lidze. Panowie! Wypozyczajcie zawodnikow!!! Giovinco, Foggia itd. Loan dobrym srodkiem na sklad.
Luki10
Ja cioram z kumplem Romą na Top i gra się bardzo przyjemnie. Drużyna raczej nie jest zbyt mocna, nie ma żadnego kolesia z motorkiem w dupie wink.gif . Druga liga to jednak nie wyzwanie, też ze względu na małą ilość meczów. Natomiast w pierwszej jest ciekawie, wyniki z reguły na styku, emocje do końca meczu. Zresztą statystyka bramek 13:5, 6 zwycięstw i 3 remisy, w 9 meczach mówi wszystko. Duży przeskok jak się strzelało przeszło 200 bramek w 38 meczach w poprzedniej edycji.
palx666
Nie chce zakladac nowego tematu zeby nie zasmiecac :]
Wiem ze malo udzielam sie ale ja obserwuje forum.Mimo to nie znalazlem odpowiedzi na moj problem wiec pisze tu :]
W ML zaczalem juz drugi sezon,po bodajze 5-6 kolejkach zapisalem gre,jednak juz wtedy bylo cos nie tak - save nie mial loga druzyny ;/
Teraz nie moge go wczytac,gra poporostu sie wylacza,bez jakiegokolwiek komunikatu.
Prosze o pomoc koledzy forumowicze ;d
Luki10
CYTAT(palx666 @ Oct 24 2008, 15:19) *
Nie chce zakladac nowego tematu zeby nie zasmiecac :]
Wiem ze malo udzielam sie ale ja obserwuje forum.Mimo to nie znalazlem odpowiedzi na moj problem wiec pisze tu :]
W ML zaczalem juz drugi sezon,po bodajze 5-6 kolejkach zapisalem gre,jednak juz wtedy bylo cos nie tak - save nie mial loga druzyny ;/
Teraz nie moge go wczytac,gra poporostu sie wylacza,bez jakiegokolwiek komunikatu.
Prosze o pomoc koledzy forumowicze ;d

Save'a już nie ocalisz, więc dobrze by było gdybyś miał wcześniejszego. Ściągnij patch 1.10, to załatwi sprawę, ewentualnie graj w rozdzielczości max. 1024:768.
BTW na forum jest pełno postów na ten temat.
szymuR1920
TOP PLAYER
10minut
Piłka Nike Omni

Gram Manchesterem United, ale przy najbliższym oknie transferowym zostawie Ronaldo i Kuszczaka i może paru innych i wymienie na innych młodych ;]
palx666
Ja czytalem tylko o Become a legend,nic o master league nie widzialem ;d
a o istnieniu patcha tez nie wiedzialem tongue.gif mam jakis tam sejw ale z polowy pierwszego :/
dzieki
reksio74
do tej pory gram w master laugue tylko na pesie 6 i mam pytanie czy jest jakas wieksza róznica w samym trybie gry w pesie 2009?np.zmiana druzyny po zakonczeniu sezonu,oferty z innych klubów ?itp. z góry dziekuje za odpowiedz.
marcin_p
Jesli chodzi o zmiane klubu to nie da sie tego zrobic. Jest kilka roznic np w kwestii transferów: Najpierw dogadujesz sie z klubem dopiero potem z zawodnikiem. Ogólnie dobry tryb. POZDrO
geforc
jaki polecacie skład tymi cieniasami minanda itd ?tongue.gif ja mam ustawione tak :

Ivarov GK
Valeny CB
Stein CB
Ruskin RB
Jaric LB
Iouga DMF
Espimas CMF
Ximelex CMF
Minanda AMF
Guiterrez CF
Huylens CF

co byscie zmienili bo nie za dobrze mi idzie xd ;p
wanted92
CYTAT(geforc @ Oct 26 2008, 20:39) *
jaki polecacie skład tymi cieniasami minanda itd ? tongue.gif ja mam ustawione tak :

Ivarov GK
Valeny CB
Stein CB
Ruskin RB
Jaric LB
Iouga DMF
Espimas CMF
Ximelex CMF
Minanda AMF
Guiterrez CF
Huylens CF

co byscie zmienili bo nie za dobrze mi idzie xd ;p

ja za guiterrez'a mam ordaza a na zmianę daje huylensa i castollo i libermann'a za valenay'a tongue.gif i jakoś leci
Geno21
Proponuje kupić kogoś przed sezonem np. AGBONLAHOR'a jego speed pomaga wygrywać mecze smile.gif a teraz sie "męcz" i czekaj na okno transferowe i wypożycz np Anelke albo innego klasowego pilkarza, z tych sredniakow polecam, na wypozyczenie oczywiscie: HAMSIK, FOGGIA, GIOVINCO. Kupujcie wszyscy KIM U DON'a smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
geforc
wypożyczyłem gourcuffa i boriello :]
brtek00
w pes 2009 ML tryb jest naprawde zryty!!! poniewaz juz na początku moge sobie wyporzyczyc kazdego kogo chce czy Ronaldo czy pirlo czy Messiego doslownie kazdego ! dlatego w najnowszej odslonie pesa ten tryp im nie wyszedl nie bede gral w takie latwe badziweie dziekuje tyle
marcin_p
CYTAT(brtek00 @ Oct 28 2008, 00:33) *
w pes 2009 ML tryb jest naprawde zryty!!! poniewaz juz na początku moge sobie wyporzyczyc kazdego kogo chce czy Ronaldo czy pirlo czy Messiego doslownie kazdego ! dlatego w najnowszej odslonie pesa ten tryp im nie wyszedl nie bede gral w takie latwe badziweie dziekuje tyle

A ja gram w ML, bo przeciez czy jest sens wypozyczas takie gwiazdy. Takie transakcje nigdy nie beda mialy miejsca w realnym swiecie dlatego ja nawet nie probuje wypozyczas takich graczy.
crash5
Mnie wkurza to w Master League , że niedarady rozegrać normalnie sezonu w pełnym składzie ligi. Tylko ciągle awanse jakis nieznanych drużyn i z np ligi hiszpańskiej robi się mieszanka egzotyczna. ;/
robien92
Girondins Bordeaux
Top Player
ML Level: Very Hard
3 sezony: wygrałem second division, 2 razy pierwszą i raz lige mistrzow
kupuje duzo mlodych talentow ,wprowadzam ich i rozwijam ,a nast. sprzedaje starych i tak leci

w oczekiwaniu na ekstraklasa patch:)
Pixmanek
Mam dwa save'y:
Ten gram sam... wiem, co to za sztuka wygrywać Man Utd? No tak, ale włączyłem ich, bo ich lubię a jestem w miarę daleko, dlatego nie zamierzam zmieniać drużyny dopóki nie wyjdzie Ekstraklasa Patch. Wtedy zmienię na... Lech?
Manchester United
Top Player
Transfer Frequency:... nie pamiętam jakie były wybory, ale oczywiście największa.
Po 4 sezonie... zdobyte wszystko co mogłem zdobyć. Moja gra nie polega już na wygrywaniu tylko na sprawdzaniu talentów (sprzedałem Rooneya, Ronaldo itd. wymieniłem skład).

Z kumplem gram (on klawiatura, ja pad)
Athletico Madrid
Top Player
Transfer Frequency:... nie pamiętam jakie były wybory, ale oczywiście największa.
Dopiero weszliśmy do pierwszej ligi... mało gramy.
wanted92
no widzę ,że każdy czeka na ekstraklasa patch smile.gif ja także...wtedy nareszcie zagram moją ukochaną drużyną.

Póki co gram "minandami" sprzedałem starych zawodników i dokupiłem paru młodych grajków gra się przyjemnie i nieźle mi idzie, ale nie ma to jak gra ulubionym klubem i doprowadzanie go na szczyt smile.gif.

pozdrawiam
manio3
dziś zacząłem grać ML DEFAULT [dałem nazwę klubu z mojej miejscowości...] dokupiłem GIOVINICO i MASCHIRANINO [nie wiem jak się ich pisze] z JUVE póki co tak:

1-0 WIN VS Vfl Volsfburg [31 Giovinco]
1-2 POR VS Fc Koeln [56 Ordaz] [PUCHAR L2]
0-0 REM VS Zenit

2 miejsce w tabeli z 4 pkt.
Knl
Fiorentina
Top Player
poziom ML: Hard

Jestem w polowie drugiego sezonu, D1, 7. miejsce w tabeli. Kurde, musze przyznac że strasznie ciężko, potrafię po ciężkich męczarniach wygrac z Milanem albo Interem, po czym przegrać z Catanią albo Lazio...
Ogólnie uważam że Fiorentina to ciekawy zespół, jesli ktoś nie lubi grać tymi z najwyższej półki. Można go ciekawie rozwinąć, jest kilku fajnie rozwijających się piłkarzy (Montolivo, Vargas, Gilardino), ale jeżeli chce się osiągnąć coś więcej niz miejsce w srodku tabeli trzeba zainwestować w lepszych grajków. A z tym kurde ciężko, przez wszystkie okienka transferowe, jak do tej pory nie udalo mi się nikogo sprowadzic (a na liście transferowej mam zawodników pokroju Aquilaniego, Muntariego, Lavessiego, Garay'a czy Borriello). Ogólnie świetnie się gra, poziom zaskakująco wysoki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.