Ten temat jest przeznaczony tylko i wyłącznie do pisania na temat Gamingaccess Community Patch 3.0. Piszemy w nim o naszych problemach z tym patchem, dodajemy uaktualnione wersje lub inne "pierdółki" do tego dodatku i oczywiscie wyrażamy swoje opinie.
KLIKNIJ TUTAJ ABY POBRAĆ PATCHJeżeli umiemy wgrywać dodatki samodzielnie(manualnie np przez afs) wybieramy expert version i pobieramy 4 razy mniej mb
Jeżeli jesteśmy leniuchami albo baranami

i nie umiemy zrobić tego manualnie wybieramy easy version
A z góry mam pytanko czy to są niedoróbki czy tak ma być??? Niby małe niedociągnięcia ale wkurzają-
chyba, że mam tak tylko ja1.Czy to ma być takie krzywe???
2.Czy tu nie powinno być napisów???
3.Niby mała linia zielona ale denerwuje podczas ładowania też tak macie???
P.S Z góry dzieki.
P.S2 Moja ocena to 7, ale gdy te niedociągnięcia znikną lub występują one tylko u mnie spokojnie moge dać 9+.
mati_910
Oct 10 2008, 17:29
Również gram na tym patchu.
Ad.1 Tak, ta cała tablica menu jest już tak zrobiona przez KONAMI (w sensie taki bajer

)
Ad.2 Mam tak samo. Nie wiem czy to błąd w patchu, czy celowo zastosowane te puste pola, ale tak już jest.
Ad.3 U mnie jest wszystko cacy, nie widać żadnego zielonego paska. Może masz niewłaściwe ustawienia ekranu ustawione (chociaż wątpię); widzę, że przy robieniu screen'a gra była otworzona w okienku, może tylko wtedy jest ten pasek, a na full screenie tego nie ma.
POZDRAWIAM ; )
Czyli 3 problemy mam z głowy niestety dlatego estetyka tego patcha jest marna. Apropo paska. Ty też go masz tylko dobrze sie przyjrzyj, bo na gammingaccess w screenach też jest. dlatego niestety ocena patcha spada za estetyke(a te puste pola są baaardzo drażniące)
A zauwazyliscie jak np. przy karnych, gdy gram np. Real vs Liverpool kibice spiewaja przyspiewki Barcelony, a na trybunach tez sa kibice barcelony?
I ten pasek tez mam xD Ale ogolnie patch. b fajny ;]
A co z tym 2 screenem co zażuciłem też macie takie statsy zespołów. Na gammingaccess wszyscy z forum mają normalnie.
MakssPl
Oct 10 2008, 19:06
Też mam takie staty, ale ogólnie patch mistrz ;]
mati_910
Oct 10 2008, 20:30
Wg mnie to są szczegóły, które w jakimś tam stopniu mogą drażnić, jednak warto zwrócić uwagę na świetne odwzorowanie w większości elementy rodem z Ligi Mistrzów np. animowany scoreboard doliczonego czasu, czy też wszystkie inne tablice np. przy zmianie zawodnika, w dodatku świetny gameplay nowego pes'a, który przypadł mi do gustu (nie wiem jak wam). Także jedno z drugim tworzą dla mnie kapitalny efekt i dają przedsmak fantastycznych patchy do pełnej wersji gry, które z pewnością będą się ukazywały tuż po 17 sierpnia. Na chwile obecną mamy demo i świetny patch do niego autorstwa serwisu Gamingaccess.com
Moja ocena patcha to 9/10. Pozdrawiam ; )
Dawidi
Oct 10 2008, 21:17
No Ci kibice Barcelony są denerwujący. A to, że jest "krzywe" menu to już wina tego, że w oryginale jest pod takim kątem. Oni pozamieniali tylko obrazki a nie ingerowali aż tak, żeby zmieniać ułożenie menu... Paska nie mam, albo nie zauważyłem, a te czarne pola są faktycznie dziwne. No ale wszystkiego mieć nie można no i to tylko demo. Patch ogólnie świetny.
mati_910
Oct 10 2008, 21:52
Nie dodałem jeszcze, że jedyne co mi się nie podoba w owym patchu to nowe tekstury kibiców. Wg mnie fatalnie wyglądają jedynie 3 kolory na rozległych trybunach, moim zdaniem zdecydowanie lepiej wyglądały te od Konami.
a który pliczek odpowiada za tekstury kibiców? może ktoś zarzuci (to tylko pare kb) i będzie można podmienić
marcin100005
Oct 11 2008, 11:42
Mam pytanie, ktory plik img odpowiada za scoreboardy, tła pod nazwiskami i tablice od doliczonego czasu gry?
odpowiadam: cv05
mavachi
Oct 12 2008, 10:53
sorki ale mam prosbe, moglby ktos kto zrobil te pliki img wyslac mi na email(dam jak ktos sie zgodzi), bo jak zrobilem to mi sie pojaiwa na poczatku czarny ekran i lipa :/
slij mi maila na priva to ci przesle
mati_910
Oct 12 2008, 12:12
Witam. Powracając do outfit-ów kibiców zasiadających na trybunach to znalazłem pliki, które są za nie odpowiedzialne. Mianowicie w pliku cv09.img w unnamed od 11 do 19. Wystarczy otworzyć GGS-a i otworzyć np. unnamed_11 i tam powtarzające się stroje np. Man Utd zastąpić podstawowymi. Ja już sobie te pliczki po podmieniałem i efekt jest o niebo lepszy. Teraz koszulki klubowe na trybunach są wyważone i wygląda to realistycznie jeśli ktoś będzie miał problem z podmienieniem to mogę spakować te pliczki i udostępnić na serwer. Pozdrawiam : )
Dawidi
Oct 12 2008, 13:43
CYTAT(mati_910 @ Oct 12 2008, 13:16)

Witam. Powracając do outfit-ów kibiców zasiadających na trybunach to znalazłem pliki, które są za nie odpowiedzialne. Mianowicie w pliku cv09.img w unnamed od 11 do 19. Wystarczy otworzyć GGS-a i otworzyć np. unnamed_11 i tam powtarzające się stroje np. Man Utd zastąpić podstawowymi. Ja już sobie te pliczki po podmieniałem i efekt jest o niebo lepszy. Teraz koszulki klubowe na trybunach są wyważone i wygląda to realistycznie jeśli ktoś będzie miał problem z podmienieniem to mogę spakować te pliczki i udostępnić na serwer. Pozdrawiam : )
Ja byłbym bardzo wdzięczny za uaktualniony pliczek

. Więc jakbyś mógł to bardzo proszę
mati_910
Oct 12 2008, 13:55
CYTAT(Dawidi @ Oct 12 2008, 14:47)

Ja byłbym bardzo wdzięczny za uaktualniony pliczek

. Więc jakbyś mógł to bardzo proszę

Służę w takim razie pomocą

Proszę:
http://www.speedyshare.com/988890514.html
Dawidi
Oct 12 2008, 15:42
Dzięki teraz to jakoś wygląda

. No ale wciąż szkoda, że na meczy REAL - BARCA siedzi wiara w koszulkach MANU

.
Miecho
Oct 16 2008, 11:13
to jest do dema?
Kettger
Oct 16 2008, 11:37
Właśnie, fajnie jakby były koszulki Barcy i Realu.
ja mam patch 2.5 i w bundeslidze mam druzyny holenderskie po sciągnięciu uaktualnienia wie ktos jak zrobic zeby bło normalnie????
Ogólnie odnosze wrażenie że GA patch jest zrobiony tak na szybkiego. Jest pare rzucających się w oczy niedociągnięć. Panowie z GA myślą że zdobyli już serca wielu fanów PES`a , więc sobie odpuszczą skoro i tak ludzie masowo będą ściągać kolejne nadchodzące wersje patcha z wytwórni GA. Ja osobiście wole świeżo wychodzące patche. Gdyż..drzemie w nich jeszcze ogromny potencjał i chęć pokazania się z jak najlepszej strony. Osobiście gram na patchu Ekstraklasa patch i jestem zadowolony. Chociaż jak każdy inny patch ma pare niedoróbek. Mimo to nie żałuje ,że go pobrałem . Z pewnością nie wróce do GA. To takie moje "krótkie" zdanie na temat patchy.
kristof26
Mar 5 2009, 00:05
CYTAT(mati_910 @ Oct 12 2008, 12:16)

No ja bym prosil.Z gory dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.