Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Damian.
Witam,
Pes nie chce sie zainstalowac..
Wiem ze za malo miejsca...
Próbowalem przenoszac instalke na inne dyski i to samo
GDy pisalo" Trwa przygotywanie do instalacji" zżarło mi ponad 2gb dysku... ?
Gdy anuluje znowu wraca..

Dysk mam 9.76GB, zostały tylko pliczki windowsowe i nadal nie chec sie zainstalowac;/

Z góry dzięki
Artek
Tez tak mialem i probowalem na D i E instalowac ale sie niedalo, poprostu zrobilem miejsce na C i smigam ^^
Damian.
Tylko że został tylko Windows, Documents and Settings i Program Files(tam też czyscilem jak moglem)

Podaczas intalacji pisze ze brakuj 1700mb, a przed instalacja zżarło mi ponad 2gb o.0
Artek
To co ty masz w Program files?? xD Ja mailem 10gb powtorek z frapsa i musialem wszystkie usunac ;/
Lord_Joshua
Rozwiązania:
1) programy/akcesoria/narzędzia systemowe/oczyszczanie dysku - wybierasz c:, czekasz moment i zaznaczasz temporary internet files oraz pliki tymczasowe. Jeżeli nigdy tego wcześniej nie robiłeś, to powinieneś odzyskać kilka giga wolnego miejsca.
2) Jeżeli często robisz restarty, to być może są jakieś "resztki" odzyskiwanych danych które możesz spokojnie usunąc programem DISKdata
3) Defragmentacja dysku
Damian.
Kompresuj stare pliki - 800mb ?
Co to te pliki?biggrin.gif

Kompresuj stare pliki to opcja wyszukiwania na kompie plików, które przez długi czas były nie używane (data ostatniego dostępu) i kompresowanie ich w sposób "transparentny". Czyli plik jest "ściskany" w rozmiarze ale ciągle dostępny i jeśli zajdzie potrzeba zostanie użyty bez przeszkód. Nie jest to zwykłe "zipowanie".

NIE POMOGŁO ;(
Lord_Joshua
Tego nigdy nie zaznaczałem, nawet nie wiem jak to działa biggrin.gif
Orange_91
Przeniesienia folderu Temp powinno pomóc:

Mój komputer -> PPM -> Właściwości -> Zaawansowane -> Zmienne środowiskowe -> w zmiennych użytkownika zmieniamy katalogi TEMP i TMP np na D:\Temp
Damian.
Zmienna czy Wartość?
Kubbas
Proponuje:
a) Zmniejszenie pamięci wirtualnej, z której można zyskać z 2gb. Sam tak robiłem inaczej bym nie zainstalował.
cool.gif Partition Magic i przerzucenie trochę wolnego miejsca na dysk C
c) Zmienienie zmiennych środowiskowych i przekierowanie ich na dysk, na którym mamy miejsce.
Damian.
Dziękuję. Zajebista gra!;p

zamknac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.