CYTAT(Mani3k @ Oct 14 2008, 19:05)

Potrzebujesz narzędzie PES Fan Editor (wymagana jest także JAVA).
Uruchamiasz program otwierasz swój OptionFile, następnie zakładka Transfer, wyszukujesz z listy po lewej stronie np. C. Ronaldo, "łapiesz go" i przeciągasz na prawo do wybranej drużyny, następnie SAVE i w grze zmieniasz parametry imie, nazwisko itp. na takie jakie Ci odpowiadają.
Pozdrawiam
Ale tak to się można bawić całą wieczność. Miałem tego nie robić bo to trochę zajmuje ale opiszę jak to zrobić jak najszybszym sposobem:
Uruchamiamy PES Fan Editor otwieramy nasz of potem dajemy file -> open OF2(może to być ten sam of i należy wykonać jego kopię przed wykonaniem czynności, które opisuje dalej). Wyszukujemy piłkarza, któremu chcemy dodać zwód klikamy na niego 2 razy i w otwartym oknie dajemy import OF2 i zaznaczamy 3 opcje ,,Import everything except stats (name, appearance, etc.)" następnie wyszukujemy gracza jaki posiada ten zwód np: Ronaldo, Ibrahimovic, C. Ronaldo, Ronaldinho, Takahara, Wilhelmsson i klikamy na niego 2 razy. Następnie zmieniamy mu nazwisko ponieważ ono ulegnie zmianie. Zapisujemy OFa. Uwaga przed wykonaniem powyższej czynności musimy sobie gdzieś spisać z edytora w grze ustawienia włosów gracza. Teraz otwieramy dwukrotnie program EPT OF Manager w jednym otwieramy of przed zmianami a w drugim po zmianach. Wyszukujemy gracza, któremu dodaliśmy zwód w obu oknach i z OFa po zmianach przestawiamy wszytko z zakładki appearance tak jak jest w OFie przed zmianami. Następnie zapisujemy OF. Gdy już wszystko zrobiliśmy włączamy grę i przechodzimy do edytora aby zmienić ustawienia włosów. Myślę, że jakoś sensownie to opisałem i da się to zrozumieć.