Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Dodać Flip-flapa Zawodnikowi?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Krzysiu12
mam takie małe pytanko wink.gif co trzeba zmienić zawodnikom, żeby mogli "nauczyli" się wykonywać zwód flip-flap? gdziesz czytałem ze da sie to zrobić, ale nie pamiętam gdzie ;/ prosze o pomoc...
Krzysiu12
mógłby mi ktoś odp?? ważne to dla mnie...
HAH
gdybym wiedzial bym Ci powiedzial ...
Tolek
Jeśłi się nie mylę, musi mieć taki sam STYL DRYBLINGU (w edycji w ustawieniach podstawowych zawodnika) jak Ronaldinho i inni co potrafią flip-flapa... I żeby flip-flap mu się udawał musi być bardzo dobry technicznie... Więc zapomnij o udanych flip-flapach Żurawskiego (no chyba, że wyedytowałeś go na cyborga biggrin.gif).
P.S. O ile pamiętam, to jest styl dryblingu numer 2. Kiedyć chyba zrobiłem w ten sposób gracza umiejącego robić flip-flapa smile.gif. Pozdro.
Krzysiu12
no próbowałem i właśnie włączałem styl dryblingu 2, to muszą mieć dużą technike? a gwiazdke jakąś?
Tolek
CYTAT
I żeby flip-flap mu się udawał musi być bardzo dobry technicznie..

Słyszałeś o takim czymś jak czytanie ze zrozumieniem? Może zasady poprawnej pisowni gdzieś widziałeś?...
...
...
...
...Nie?
Więc tak, musi mieć dobrą technikę. O gwiazdce przy dryblingu nic mi nie wiadomo, gwiazdki przy dryblingu odpowiadają za to, jak zawodnik się kiwa, kiedy steruje nim komputer.
JuveR
Ja tam może i się nie znam, ale patchmakerzy dodają zawodnikom flip-flapa poprzez np. skopiowanie C.Ronaldo i zmienienie mu później wszystkich statów, imienia, nazwiska na prawdziwe itp. itd. smile.gif Mogę się mylić tongue.gif
Orange_91
CYTAT(JuveR @ Oct 14 2008, 17:49) *
Ja tam może i się nie znam, ale patchmakerzy dodają zawodnikom flip-flapa poprzez np. skopiowanie C.Ronaldo i zmienienie mu później wszystkich statów, imienia, nazwiska na prawdziwe itp. itd. smile.gif Mogę się mylić tongue.gif

Tak też to się robi. Parametry techniki i różne gwiazdki nie mają wpływu na to czy ktoś to robi czy nie ewentualnie mają wpływ na dokładność wykonywania tego zwodu.
Mani3k
Potrzebujesz narzędzie PES Fan Editor (wymagana jest także JAVA).
Uruchamiasz program otwierasz swój OptionFile, następnie zakładka Transfer, wyszukujesz z listy po lewej stronie np. C. Ronaldo, "łapiesz go" i przeciągasz na prawo do wybranej drużyny, następnie SAVE i w grze zmieniasz parametry imie, nazwisko itp. na takie jakie Ci odpowiadają.
Pozdrawiam
Orange_91
CYTAT(Mani3k @ Oct 14 2008, 19:05) *
Potrzebujesz narzędzie PES Fan Editor (wymagana jest także JAVA).
Uruchamiasz program otwierasz swój OptionFile, następnie zakładka Transfer, wyszukujesz z listy po lewej stronie np. C. Ronaldo, "łapiesz go" i przeciągasz na prawo do wybranej drużyny, następnie SAVE i w grze zmieniasz parametry imie, nazwisko itp. na takie jakie Ci odpowiadają.
Pozdrawiam

Ale tak to się można bawić całą wieczność. Miałem tego nie robić bo to trochę zajmuje ale opiszę jak to zrobić jak najszybszym sposobem:
Uruchamiamy PES Fan Editor otwieramy nasz of potem dajemy file -> open OF2(może to być ten sam of i należy wykonać jego kopię przed wykonaniem czynności, które opisuje dalej). Wyszukujemy piłkarza, któremu chcemy dodać zwód klikamy na niego 2 razy i w otwartym oknie dajemy import OF2 i zaznaczamy 3 opcje ,,Import everything except stats (name, appearance, etc.)" następnie wyszukujemy gracza jaki posiada ten zwód np: Ronaldo, Ibrahimovic, C. Ronaldo, Ronaldinho, Takahara, Wilhelmsson i klikamy na niego 2 razy. Następnie zmieniamy mu nazwisko ponieważ ono ulegnie zmianie. Zapisujemy OFa. Uwaga przed wykonaniem powyższej czynności musimy sobie gdzieś spisać z edytora w grze ustawienia włosów gracza. Teraz otwieramy dwukrotnie program EPT OF Manager w jednym otwieramy of przed zmianami a w drugim po zmianach. Wyszukujemy gracza, któremu dodaliśmy zwód w obu oknach i z OFa po zmianach przestawiamy wszytko z zakładki appearance tak jak jest w OFie przed zmianami. Następnie zapisujemy OF. Gdy już wszystko zrobiliśmy włączamy grę i przechodzimy do edytora aby zmienić ustawienia włosów. Myślę, że jakoś sensownie to opisałem i da się to zrozumieć. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.