Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Real Madryt By Lukasz44
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
lukasz44
A wiec postanowilem zagrac kariere i opisac ja na tym blogu
Bede gral Realem Madryt , mam nadzieje ze fajnie to wyjdzie , czekam na opiniie i komentarze ,

poziom trudnosci meczu : Czempion
czas meczu : 10 minut
poziom trudnosci kariery:Bardzo Trudny
rozwoj graczy : Tak
zawodnicy klasyczni : Tak
czestotliwosc transferow: Wiele
Budzet na poczatku : 50000 (p)
gram na orange ekstraklasa patch v.4.0 (pare moich poprawek )

gram na padzie , a mecze rozgrywam zazwyczaj na HALI ( ktora jest u mnie w kitserverze jezeli ktos nie czai )
Real rozpocznie rozgrywki w 1 lidze , a oto jej sklad :

1. Real Madryt
2. FC Barcelona
3. FC Porto
4. Zenit Sant Petersbourg
5. Bayern Monachium
6. AS Roma
7. Juventus Turyn
8. Chelsea Londyn
9. Arsenal Londyn
10. FC Liverpool
11. MUTD
12. Manchaster City
13. Olympique Lyon
14. Olympique Marsylia
15. Inter Mediolan
16. AC Milan

I trenerem bedzie :
Bernd Schuster

II trenerem bedzie:

Zinedine Zidane ( i to chyba jest najwieksza niespodzianka , gdyz glownym kandydatem byl Roberto Mancini )

Prezydentem :

pozostanie ( przynajmniej przez nastepny rok ) Ramon Calderon

Real rozpoczynac bedzie sezon w skladzie :
Bramkarze :
1. Casillas
25. Dudek
13. Codina

Obrońcy :
4. Sergio Ramos
3. Pepe
12. Marcelo
5. Cannavaro
22. M.Torres
2. Salgado
16. Heinze
21. Metzelder
24. Javi Garcia

Pomocnicy :
15. Drenthe
6. Diarra
11. Robben
19. Van der Vaart
18. De La Red
10. Sneijder
14. Guti
8. Gago

Napastnicy :
7. Raul ( c)
17. Ruud van Nisterlooy
20. Higuain
9. Saviola
Zywy
Fajnie, że grasz Realem, bo ich lubie.

Co to znaczy ze grasz na hali? Wybacz, ale jestem dosc nowy w pesie
Tomak
Poprostu gra na ihali madryt! : P

Co do ankiety, póki co nie ma oceniać. Czekamy w jakiej formie będziesz przekazywał wszystkie informacje.

pozdro
lukasz44
a oto terminarz rozgrywek :

a juz niedlugo konferencj prasowa przed pierwszym meczem sezonu i oczekiwany mecz z AS Romą ,

-

COMING SOON ...
lukasz44
KONFERENCJA PRASOWA PRZED 1 KOLEJKA LIGOWA I MECZEM Z AS ROMA

Dziennikarz : Jak sie pan czuje przed pierwszym meczem sezonu ?

Schuster : No,powiem ze jestem troche zdenerwowany , ale moi pilkarze to profesjonalisci i dadza z siebie 120 procent

D: Kibice sa troche poddenerwowani brakiem teransferow , mieli byc cristiano , villa , cazorla , a skonczylo sie na sprzedazy robinho do MCity,czy czuje pan ta presje

Schuster : Real to real , gdy tu przychodzilem wiedzialem ze tak bedzie , sklad jest kompletny , lecz zobaczymy jak moje slowa zweryfikuje boisko. Porozmawiamy po meczu . biggrin.gif

D: No a teraz kilka slow do nowego nabytku klubu Rafaela Van der Vaarta , Jak sie pan czuje w Madrycie ?

Rafael : Wspaniale , nie spodziewalem sie ze zostane tu tak wspaniale przyjety przez kolegow , trenerow , i kibicow .

D:Wszyscy wiele po panu oczekuja , musi pan zastapic Robsona , czy czuje pan oddech kibicow i mediow na plecach ?

Rafael : Gdy zaczne strzelac bramki predko nie przestane i wtedy porozmawiamy .

D : Ostatnie pytanie do pana : Czy jest panu zal rozstania z Hamburgiem ?

Rafael : Powiem tak , w HSV musialem brac na siebie ciezar gry prawie w kazdym meczu , tu jest inaczej , jezeli ma sie kolo siebie takich graczy jak : Raul , Van Nisterlooy , Sneijder , Guti to wiem ze nie tylko ja musze brac na siebie odpowiedzialnosc za wyniki zespolu , sa tez inni swietni gracze .

D:No i wreszcie rozmowa z El capitano , bohaterem poprzedniego sezonu , jaka atmosfera panuje w druzynie ?

Raul : W zespole panuje zdrowa rywalizacja , nie ma zadnych zgrzytow , jest naprawde wspaniale .

D: Czy to bedzie kolejny sezon Raula ?

Raul : Gdy czlowiek ma trydziesci pare lat to czuje te wszystkie lata gry w nogach , ale ja dam rade i postaram sie strzelic przynajmniej 10 goli w tym sezonie ,

D: Czekamy na pana gole , Dziekuje za rozmowe .

Raul : Dziekuje ,

Dziennikarz : Dziekuje wszystkim panom za rozmowe , z niecierpliwoscia czekamy na mecz z AS Roma , ktory odbedzie sie za 3 godziny na estadio Olimpico , Dziekuje ,
lukasz44
Bernd Schuster oglosil sklad na mecz z AS Romą , wyglada on tak :

1. Casillas
4.Sergio Ramos
3. Pepe
12. Marcelo
6. Diarra
10.Sneijder
14. Guti
19.Van der Vaart
11.Robben
17.Ruud van Nisterlooy
7. Raul

relacja z meczu pozniej ,
potter
Zapowiada sie ciekawie

p.s. Przeczytaj PW tongue.gif
lukasz44
Piękne zwyciestwo na poczatek sezonu , Raul pokazuje klase ,
AS ROMA - RAUL 0-2 ( 0-2 )
Raul 17' , 23'

Opis meczu ( najciekawsze akcje ) :

1' - Vucinic do Tottiego i zaczynamy ,
3' - Pierwszy strzal Van Nisterlooya lecz niecelnie ,
6' - Guti wypuszcza Sneijderowi pilke , lecz ten w sytuacji sam na sam przegrywa pojedynek z Donim ,
17' - Van Nisterlooy bierze na siebie w polu karnym 3 przeciwnikow , podaje pilke do niepilnowanego Raula i GOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!!!!!!!!!!!!!!
23' - Nisamowite tempo narzucil Real Raul wyluskuje pilke , podaje do Van nisterlooya ten markuje stral przed polem karnym i podaje do Gutiego , ktory pietka odgrywa do stojacego obok Raula a ten strzela obok bezradnego doniego ,
27' - bomba Sneijdera z 25 metrow , lecz obok bramki ,
30 ' - Wrzutka Casettiego i Vucinić glowa obok bramki ,
38' - Casetti do Aquilianiego po ziemi lecz ten trafia tylko w boczna siatke ,
45+2 ' - Znów Vucinić glowa , ale tym razem lepszy Casillas ,
PRZERWA
60 ' - Mexes podaje do Baptisty , Raul odbiera pilke wslizgiem strela i .... pilka laduje na poprzeczce , fantastyczny strzal z 22 metro , szkoda ze to nie wpadlo ,
75' - Guti przechwyca pilke , probuje z 30 metra lecz calkowicie niecelnie ,
77' - Dwa razy strzela Vucinic i dwa razy lepszy Casillas ,
78' - ZMIANY
Drenthe za Van der Vaarta
Higuain za Van Nisterlooya
----------------------------
Cicinho za Pizarro
Perrota za Tonetto

79' - (Żółta kartka dla Casettiego )
87 ' - De la Red za Robbena
90'+1 - Totti przerzuca pilke do Vucinica na przeciwlegla strone boiska , strzela , lecz wspaniale broni Casillas ,
90'+3 - Koniec meczu , Real wygrywa ,

perONE
Narazie całkiem nieźle wink.gif ciekawe ile przetrwa blog. HALA MADRID wink.gif
lukasz44

Real Madryt - Manchaster City

Faworytem w tym starciu jest bez dwóch zdań Real , ktory wygrał dość łatwo swoj pierwszy mecz z AS Roma , lecz nie wiadomo czego można sie spodziewać po brazylijskiej kolonii ( Robinho, Jo , Elano ) z City . Kto jest lepszy przekonamy sie już jutro . Poniżej można ujrzeć wywiad przedmeczowy z Berndem Schusterem i Ruudem van Nisterlooyem ,

Dziennikarz : Po pierwszej wygranej w tym sezonie chyba jesteście pewniejsi swego ?

Schuster : Pewnie , wygrane zawsze pomagają ale możemy grać jeszcze lepiej niż z włochami ,

D:Czy zaskoczył pana Raul ?

S: Nie, zawsze wiedziałem że gdy tylko dostanie swoją szanse to ją wykorzysta ,

D : Widać że brakuje wam skrzydeł , Robben coś szarpał , ale nie pokazał za wiele , Van der Vaart był wogóle niewidoczny , tylko kilka podań w meczu to zdecydowanie za mało jak na takiego zawodnika , co się z nimi dzieje ?

S:Zapomniał pan o Drenthe , który po wejsciu pokazał się naprawdę z bardzo dobrej strony , a co do robbena i rafaela , to według mnie pokazą na co jeszcze ich stać .

D: Pozostaje tylko atak środkiem ?

S: Gramy w ustawieniu 1-3-5-2 , więc zarówno Wesley jak i Guti muszą obsługiwać podaniami napastników , bo bez podań nawet najlepszy napastnik nic nie zdziała . Dziekuję .

D: Też dziękuję za rozmowę .

D: A terazporozmawiajmy z holenderską maszynką do strzelania goli Ruudem van Nisterlooyem , jaka atmosfera panuje w szatni po zwycięskim początku sezonu ?

Van Nisterlooy : jesteśmy głodni zwycięstw , Roma była poczatkiem , teraz pożremy Manchaster city , a potem tę drużynę z Rosji ( Zenit Sant Petersbourg - przyp .red. )

D : Dwie pana akcje i dwa gole Raula , niezła statystyka ,

Van : Widziałem że koledzy są lepiej ustawieni odemnie , dziwnie mi się wydawało , ale czasem było przy mnie nawet 4 obrońców rywali , więc pomyślałem , kto stoi przy Raulu ? A potem sami wiecie jak było ,

D: Ale chyba pan też coś jeszcze ustrzeli ?

V:Zrobię wszystko co w mojej mocy , aby uszczęśliwić kibiców i trenera ,

D: Dziękuje panom za rozmowę i czekamy na mecz z Manchasterem City , który już jutro ,
gubby
brak polskich liter niektórym może utrudniać czytania tongue.gif . Ogólnie trochę pusto wink.gif . Niektóre pojedyncze posty (np. jak ten ostatni, gdzie dałeś tylko dwa herby bez niczego innego) są bezsensowne tongue.gif . Wiem szczery jestem biggrin.gif ... Jeżeli miałeś kiedyś styk z Photoshopem to porób coś w nim happy.gif . Aha no i zauważyłem, że niekiedy gubisz literki, co zdarzać się nie powinno blush.gif . Ogólnie blog średni... ale nie poddawaj się myślę, że moja zmina wypowiedź poprowadzi Cię to przodu smile.gif . Akurat się tak dobrze składa, że ja wracam z blogiem i będę miał z kim rywalizować, bo tak to zawsze sam pisałem tongue.gif. Hehe... powodzenia i pozdr
lukasz44

Trening otwarty dla mediów ,

W oczekiwaniu na mecz z Manchasterem City ...

Na dzisiejszym otwartym dla mediów treningu panowała bardzo lużna atmosfera , wszyscy się uśmiechali i żartowali ,

Wszystkich graczy na szczęście ominęły kontuzje , tylko Pepe i Van der Vaart ćwiczyli indywidualnie . Na początku piłkarze się rozgrzeli , wykonali ćwiczenia rozciągające , a potem podzielili się na dwa zespoły , jednym kierował Schuster a w drugim rządził II trener Realu były świetny piłkarz tego klubu Zinedine Zidane , pod wodzą Schustera jego zespół wygrał 9-5 ten mecz , nie brakowało nisamowitych trików i dryblingów , czarował Robben , Drenthe i Sneijder , ale odziwo najlepiej zagrał Javier Saviola , który strzelił 5 goli , czy Schuster da mu szansę w meczu ?

Nie wiemy , ale wieczorem wszystko isę wyjaśni , Poniżej kilka wypowiedzi graczy Manchasteru i Realu ,

- " Mimo tego że to w Realu rozpoczynałem wielką karierę to nie będzie w tym meczu żadnych Sentymentów "

- " Zrobimy wielkie SHOW "

- " Z Robinho w składzie jesteśmy w stanie wygrać z każdym "

- " Jesteśmy przygotowani na ciężki mecz , ale damy z siebie 110 % i wygramy , dla siebie i dla kibiców "

A więc z niecierpliwością czekamy na mecz , i wielkie widowisko

lukasz44
Skład Realu na Manchaster City ,

Bernd Schuster ogłosił pierwszą 11 na mecz 2 kolejki ligowej , Największą niespodzianką jest obecność Roystona Drenthe na skrzydle kosztem Rafaela van der Vaarta , a oto cały skład :

1. Casillas
4. Sergio Ramos
5. Cannavaro
3 . Pepe
6. Diarra
10 . Sneijder
14. Guti
11 . Robben
15. Drenthe
7 . Raul ©
17 . Van Nisterlooy
gubby
W 5 minut napisałeś dwa posty pod sobą tongue.gif . Kiedyś też robiłem ten błąd... Staraj się wszystko opisywać w jednym poście biggrin.gif . Co do ankiety - popraw, Ci co oddali już głosy w poprzedniej ankiecie nie mogą głosować w obecnej tongue.gif . Ale myślę, że powinienes nadal prowadzić ten blog... z czasem się rozkręcisz tongue.gif .
Pozdrowienia i zapraszam do komentowania mojego bloga! biggrin.gif

@edt - co do meczu Real - Man City, będzie to dość ciekawy mecz biggrin.gif! Ciekawe czy Robinho bramę zdobędzie?
lukasz44
Manchaster City - Real Madryt 1-2 (1-0)
Jo 26 '
Van Nisterlooy 49 '
Raul 82 '

Opis meczu :
12' - Jo głową po dośrodkowaniu Robinho , ale niecelnie
21' - Świetne prostopadłe podanie Sneijdera , lecz Van Nisterlooy na spalonym
23' - Fantastyczny strzał Van Nisterlooya z 23 metrów i piłka trafia w poprzeczkę
26' - Martin Petrow rozpędza się skrzydłem mija Ramosa wrzuca w pole karne i Jo strzela gola głową ,
27' - Faul na Robbenie i źółta kartka dla M. Petrowa
36' - Robinho strzela po podaniu Jo i słupek ratuje Casillasa przed utratą drugiej bramki
37' - Robben kontuzjowany , prosi o zmianę
38'
- Van der Vaart za Robbena
39' - Z rożnego wrzuca Robinho , Kompany głową , lecz niecelnie
43' - Drenthe szaleje na prawym skrzydle , podaje do Van Nisterlooya lecz ten nie trafia w bramkę ,
45'+1' - Koniec pierwszej częśći meczu ,
49' - Raul podaje do Van Nisterlooya , pięknie zagrana piłka , ten sam na sam z bramkarzem i strzela z przed pola karnego i ... GOOOOOOOL !!!! Bardzo silne uderzenie , piłka odbija się jeszcze od słupka , piękna bramka ,
59' - Ramos fauluje Petrowa i źółta kartka
61' - Van Nisterlooy do Diarry , ten fatalnie pudłuje w 100 % sytuacji w polu karnym
82' - Guti podaje do Van Nisterlooya ten wypuszcza piłkę Raulowi , który wychodzi sam na sam ze Schmeichelem i GOOOOOOOOOOOOOOOL !!!!!!
83' - Real uspokoił grę ,
Saviola za Raula ,
90'+2' - Koniec , wymęczone ale piękne zwycięstwo Królewskich ,

Parę pytań do bohatera meczu Raula :

D : Kilka pytań do zmęczonego ale szczęśliwego kapitana : Jak się pan czuje po swoim drugim kapitalnym meczu w których był pan najlepszym graczem ?

R : Wspaniale , ale wiem że ta passa nie będzie trwała wiecznie , ale proszę zauważyć jak wielki wkład w te zwycięstwa miał Ruud , widać że też jest w świetnej formie , czuję że razem możemy strzelić w tym sezonie razem nawet 40 bramek .

D : No no niezły plan miejmy nadzieję że się uda , dziękuję za rozmowę .

R : Dziękuję i pozdrawiam wszystkich kibiców Realu na całym świecie .

Ruud van Nisterlooy -

lukasz44
REAL MADRYT - ZENIT SANKT PETERSBOURG

JUŻ DZIŚ

Zapowiada się arcyciekawy pojedynek zdobywcy pucharu UEFA z poprzedniego sezonu z Madryckim gigantem . Królewscy przystępują do meczu z bilansem 2 zwycięstw w 2 meczach i bilansem bramkowym 4-1 , a Zenit bilansem dwóch przegranych i stosunku goli 0-3 , Królewscy plasują się na 3 miejscu zaś Zenit 16 . Ostatnim , a więc statystyka przemawia za Realem , Zapowiada się ciekawie , mecz rozpocznie się już za kilka godzin , a Bernd Schuster desygnował do gry taką jedenastkę :

Casillas
Pepe
Ramos

Heinze
Diarra
Sneijder
Guti
Drenthe
Van der Vaart
Raul
Van Nisterlooy

relacja z meczu już niedługo a poniżej statystyki z początku ligi ,

zomek
moglbys zapodac stadion zeby grać na hali smile.gif??

ok juz mam
lukasz44
Horror , Real przegrywa 3-4 z Zenitem

Gole strzelili :
Arshavin 2'
Dominguez 17'
Van der Vaart 30'
Drenthe 56'
Tekke 60 '
Van Nisterlooy 83'
Tekke 90'+1'

Po nisamowitym meczu Zenit zwycięża z Realem 4- 3 , poniżej opis meczu ;

1' - Rozpoczyna się mecz Tekke do Pogrebnyaka
2'- Przedziera się Dominguez , wślizgiem zabiera mu diarra w polu karnym lecz potem fatalnie ją traci , przejmuje Arshavin i GOOL , fatalny błąd obrony i 1-0 dla Zenitu
9' - Van Nisterlooy do Diarry ten z zaskoczenia z 23 metra lecz niecelnie ,
17' - Rajd Domingueza , sam na sam z Casillasem i GOOL 2-0 ,
22' - Cannavaro za Heinze smile.gif
26' - Rzut wolny z 18 metrów dla Realu , Strzał , piłka od muru , Diarra podaje do Raula lecz broni Contofalsky ,
30' - Guti do Van der Vaarta ten rozpedza się po prawej stronie i GOOOOOOOOOOOOOOOOL , Piękny strzał w krótki róg 2-1 ,
34' - Real nabiera wigoru . Drenthe strzela z 30 metrów , ładnie lecz niecelnie .
45' + 1 - Strzela Sneijder po przechwycie lecz broni bramkarz
47' - Rożny V.d.Vaart wrzuca , Sneijder glową . Prawie gol lecz w ostatniej chwili obrońca wybija z lini bramkowej piłkę
52' - Podaje Sneijder , Strzela V. Nisterlooy , broni Contofalsky ,
56' - Ależ bramka Drenthe , Sneijder wypuszcza piłkę Drenthe , bomba i GOOOOOOOOOOOOLLLL !!!! Bramka roku 2-2 ,
60' - Wrzutka Sirla i GOOOl Fatiha Tekke , co za odpowiedż 3-2 dla Zenitu
67' - Strzela Pogrebnyak i obok bramki , Higuain za Raula ,
74' - Arszawin do Tekke , lecz ten niecelnie ,
83' - Akcja Higuaina , wpada w pole karne , obkręca się na rywalu podaje do niepilnowanego Van Nisterlooya i gol do pustej bramki .
84' - Wchodzi De la Red za Gutiego
90'+1' - Prostopadłe podanie do Tekke ten wychodzi sam na sam z Casillasem i GOOOOOOOLLLL, Co za błąd w ostatniej akcji meczu ,

lukasz44
Po dość niespodziewanej porażce z Zenitem , piłkarze Realu chcą poprawić humor sobie i kibicom wygrywając z Milanem . Czy Włosi zaskoczą Real tak samo jak zrobili to Rosjanie , zobaczymy już jutro . Oto skład w jakim wystąpi Real , brakować będzie oczywiście kontuzjowanego Arjena Robbena , który powinien już jednak powrócić na mecz z Lyonem , Oto skład :

Casillas
Sergio Ramos
Metzelder
Cannnavaro

Diarra Van der Vaart
Drenthe
Sneijder
Guti

Raul
Van Nisterlooy

REAL MADRYT - AC MILAN

Wesley Sneijder - Kaka'
lukasz44
REAL MADRYT - AC MILAN 2-0 (1-0)

Guti 55'
Saviola 90+2'

Real całkowicie zdominował mecz i odniósł pewne zwycięstwo , gra Milanu wyglądała jakby wogóle nie chcieli w tym meczu niczego osiągnąć .

Poniżej opis meczu :

14' - Strzał Sneijdera z 29 metrów lecz obok słupka ,
19' - Van der Vaart wspaniale odgrywa zaskakując obrone milanu do Drenthe , ten z poza pola karnego i ... Słupek ,
31' - Raul do Gutiego przed polem karnym , ten czzaruje strzela , i piłka wysoko ponad bramką
34' - Raul wypuszcza piłkę Sneijderowi , Pusta bramka ......... a ten nie trafia , kiks roku ,

36' - Sneijder chce się zrehabilitować strzela z przed pola karnego i fantastycznie Żelijko Kalac ,
44' - Faul Sneijdera na Neście lecz bez kartki ,
45+2'- CZERWONA kartka dla Metzeldera za faul na szarżującym Sedorfie , który byłby w 100 % sytuacji gdyby nie faul ,
45+3' - Pirlo z wolnego lecz niecelnie , nad bramką
49' - Guti do Raula , strzał , broni Kalac
55' - Sneijder wrzuca z rożnego , Guti rzuca się szczupakiem i GOOOOOOOOLLLLLLLL , Fantastyczna bramka ,

64' - V. Nisterlooy , lecz za lekko
71' - Saviola za Raula , owacja na trybunach gdyż wchodzi Kaka'
80' - Real zamknął Milan na ich połowie , Van der Vaart do Savioli lecz broni Kalac ,
83' - Strzał Inzaghiego , podawał Ronaldinho i broni świetnie Casillas ,
84' - Higuain za Van Nisterlooya
90+2' - Saviola otrzymuje podanie ze skrzydła od Higuaina , rozpędza się i GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!!!!!! 2- 0

90+3' - Koniec meczu , wspaniała gra Realu i zasłużone zwycięstwo ,

lukasz44

Zapraszamy do potwierdzeń VIII sezonu ligi PES 6 ISS ONLINE

Nowych graczy zapraszam do działu ZAPISY DO VIII sezonu ligi ISS ONLINE (link poniżej)
18403

I i II liga będą liczyły 16 graczy, zmniejszamy liczbę z 20 na 16 gdyż taką podjęliśmy decyzję jeżeli będzie duże zainteresowanie zapisami jest szansa że powstanie III liga (decyzja zostanie podjęta po zakończeniu potwierdzeń), bądż też w II będzie mniej uczestników, jeżeli zapisy nowych będą skromne. Rezygnujemy również z opłat licencyjnych za grę w lidze, choć kwestia nagród nie jest wykluczona, być może jakiś drobny upominek będzie.

W tym sezonie będziemy bawić się w trochę inny sposób, inaugurując na ISSOnline Master League Online , ogólny regulamin rozgrywek w tych linkach:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=19374
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=19596&st=0&start=0

Grać będziemy na patchu Pes 6.5 - http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=19551&st=0&start=0
Prace są bardzo zaawansowane więc nie ma sensu grać na starym rosterze.

POTWIERDZAMY DO 30.09.2011 (termin może ulec zmianie)

Składy lig będą ogłoszone po zakończeniu potwierdzeń, czyli pod koniec września.

GRACZE Z VII SEZONU

I liga
snajper1929
Mlody08
Ferat
stalowka
dj_adriano
BlueOle10
WKSRKS
lukasz44
Mani3k
DonKryst
craxa93
Prince
Szymson
Borozdw
Tomek93
Czubinho (karna degradacja)
Tsu (karna degradacja)
gapa (karna degradacja)

ufo1987
piwlak

II liga
arczi333
Dabro96
Edi092
woodi
Czarny1990a
Boby1908
Ogryz
Rybson
seba
JustMe1987
lizaku
zibii75
radek93
Korul
waldi198
witu.
similo14
camel11

Nowi gracze:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
...

zielony -
potwierdzeni
czerwony - rezygnacja
czerwony przekreslony i podkreslony - olanie ligi polskiej bądż\i podsumowań

czerwony (przekreślony) - nie dopuszczony do kolejnego sezonu

Schemat posta potwierdzającego:
nick
Potwierdzam.

To samo tyczy się osób które rezygnują z ligi:

nick
Rezygnuję.

SKŁADY LIG VIII sezon(będą aktualizowane)
Gdy ktoś z pierwszej ligi zrezygnuje będzie obowiązywać premiowanie do góry, czyli po kolei będą wchodzić spadkowicze z I ligi, a następnie II ligowcy według miejsc...

I liga

1. snajper1929
2. Ferat
3. stalowka
4. BlueOle10
5. WKSRKS
6. lukasz44
7. Mani3k
8. DonKryst
9. Prince
10. Szymson
11. arczi333 (awans z II ligi)
12. Dabro96 (awans z II ligi)
13. Edi092 (awans z II ligi)
14. woodie (awans z II ligi)
15. Borodzw (spadkowicz I liga, zasada awansu)

16. Tomek93 (spadkowicz I liga, zasada awansu)

II liga
1. Czarny1990a
2. Boby1908
3. Ogryz
4. Rybson
5. seba
6. JustMe1987
7. lizaku
8. zibi75
9. waldi198
10. radek93
11. witu
12. Czubinho (degradacja z I ligi)
13. Tsu (degradacja z I ligi)
14. Gapa (degradacja z I ligi)
15.
16.
Windziak
Mógłbyś wrzucić czasem jakąś tabelę i wyniki innych meczów.. wink.gif
lukasz44

Witam wszystkich ligowców i nie tylko. Jak pewnie wielu z Was zauważyło na stronie ISS zaczyna dziać się to co dotknęło wiele innych stron o tematyce ligowej bądż tym podobnej.

O czym mówię ?
O atmosferze która była znakiem firmowym tej strony od lat, począwszy od ligi we2002.
Ze starej gwardii zostałem tylko ja i Mani3k, obaj pamiętamy wszystkie sezony po wznowieniu ligi na ISSOnline w roku 2009. W I, II, III a nawet IV sezonie atmosfera była tutaj całkowicie inna. Nie brakowało rywalizacji, ale każdy traktował rywala z jakimś mniejszym\bądż większym szacunkiem. Obecnie wielu z graczy odbębnia mecze i widać to na dłoni kto takim graczem jest, opis
" Wyrównane spotkanie. Wygrała skuteczniejsza ekipa. Dzięki"
To nie jest to co każdy chciałby tutaj ujrzeć. Ciągłe teksty niektórych że ktoś gra lamersko, schematycznie bądż "mam lagi" od momentu strzelenia przez rywala gola to jest to co powoli niszczy lige od środka.
Wracając do starych czasów pamiętam że mecze ligowe nie były tylko do odbębnienia, każdy przed meczem, w trakcie i po potrafił ekscytować się spotkaniem. Obecnie w większości przypadków odbywa się to tak:

1. Umówienie na gg, "gramy ? " "ok, italy, wbijaj"
2. W przerwie meczu Good Game, po meczu Good Game lub jakaś wymiana zdań typu lamerska gra, szczęście, lagi...
3. Wpis na forum (często w stylu który prezentują dzieci w przedszkolu)
4. Zapomnienie o meczu.

To jest tzw. Odbębnianie i inaczej się tego nie da nazwać, kiedyś nie było meczu który nie został skomentowany na gadu w tym pozytywnym lub rzadziej negatywnym...
Większość graczy jest dla rywali "Obca" , gdzie podział się ten kontakt który kiedyś był znakiem firmowym tej strony... ? Rodzinna atmosfera panowała tu do moim zdaniem IV bądż V sezonu, co jest w stanie chyba potwierdzić też i Mani3k i Czubinho który grają lub grali tu najdłużej...
Owszem są ludzie z którymi da się pogadać i potem zagrać w przyjaznej atmosferze meczyka, ale to już odchodzi w zapomnienie...
Atmosferę tworzą ligowcy (ja niestety sam tego nie mogę zrobić za pomocą czarodziejskiej różdżki) ale nawet gdy będzie się o to starało kilka osób, znajdzie się 2-3 takich którzy to po prostu rozpierdniczą jednym tekstem bądż docinką...

Niektórzy gracze kończą kariery w Pes6 ? Szczerze ?

To nie dziwie im się...
Grając tylko aby ciułać punkt do punktu nie ma sensu. Każdy z nas przyłożył się do obecniej sytuacji która jest naprawdę trudna do przełknięcia, jeden w mniejszym stopniu a inny w bardzo dużym...
Większośc z nas przestała traktować PESa jako zabawę, a to jest bardzo smutne...

Pamiętam ludzi z pierwszy sezonów : Bakel, miler, siwers99, Orange_91 czy lowrider89, z których o każdym mogę powiedzieć dużo więcej niż tylko to że znaliśmy się po nickach z ligowych boisk...
Z każdym gadało się jak z kimś z rodziny, czuło się te radośc gdy siadało się do spotkania z rywalem na wirtualnym boisku...

Obecnie z ligi takie osoby myślę że każdy z nas ligowców może wymienić na palcach jednej dłoni...
Ja powiem szczerze że większy kontakt utrzymuje tylko z 7 może 8 graczami z obu lig, a jest ich przecież 40 !!! To nie jest dobre i niestety przekłada się na atmosferę która się tworzy.

Przykład:
Wejdżmy w dział I liga i do ligowego off-topu :
Co widzimy ? Ledwo 15 postów w których 80% to kłótnie graczy...

A teraz wejdżmy w Archiwum Ligowe i popatrzym na to co działo się w tych tematach w I, II lub III sezonie:

Co widzimy ?
15-stronowe tematy a nie 15 postów !!!

TO JEST BŁACHY PRZYKŁAD ALE POKAZUJE SKALE TEGO CO SIE DZIEJE...

Czy naprawdę chcecie popsuć to wszystko na co pracowaliśmy przez tyle sezonów i to co nas wyróżniało od innych lig ? Myślę że naprawdę warto aby każdy choć na chwilę usiadł przy tym tekście i pomyślał o tym wszystkim...

Nikt nie każe nam się bawić w jakieś kółka różańcowe, po prostu bądżmy dla siebie ludżmi a nie zwykłymi rywalami z ligi, problemów każdemu nie brakuje w życiu codziennym po co dokładać jeszcze tracenie czasu na granie meczy z których nie wynika nic, oprócz dodania goli i punktów w tabeli...
Jeżeli wszyscy otworzymy oczy i spojrzymy na to obiektywnie dojdziemy do wniosku że to wszystko idzie w naprawdę złym kierunku...

Czy możemy coś z tym zrobić ?

Przetrzymaliśmy oraz przescigneliśmy wiele stron jeżeli chodzi o nasze rozgrywki. Wspólnie ustalalismy drużyny na następne sezony, dziękowaliśmy sobie za gre w tematach po sezonie oraz ustalalismy właśnie różne nowinki. A to mecze tygodnia, różne raporty a nawet schemat wyników, który napewno upięknił nam wstawianie meczów i gość który przychodzi jako "swieżak" do naszego grona ligowego napewno jest zachwycony herbami,czcionką czy nawet tym schematem na stronie jaką jest tabelka lub strzelcy.
Niestety nie przypomina wam to takiego PZPNu czy naszej kadry ? Mamy wszystko, jednak brak nam najwazniejszego..to że jest wiele nowości na stronie nie znaczy, ze jest ona coraz lepsza. Ja powiem więcej jest słabsza.

W tym wszystkim za bardzo zagalopowaliśmy się wszyscy.
Pogubiliśmy coś przez co możemy my userzy ISS Online zabić tą ligę (bo forum już dawno upadło)...
Zgubiliśmy to na co pracowaliśmy przez te lata, bo jeżeli dalej ma to wyglądać w taki sposób jak wygląda obecnie to ja po prostu mówię dziękuje i do widzenia. Większośc graczy chyba się ze mną zgodzi i zrobi to samo, być może kończąc kariery wogóle...

Nie wymagamy od was wiele poprostu troche więcej komunikacjii między nami a wszelaka chora rywalizacja "Szczęscie,Fart,Lamerska gra" czy cokolwiek innego przejdzie na drugi plan. Checie dowodu, że tak można ? CI którzy pamiętaja poprzednie sezony (I, II oraz III a nawet i IV) mają najlepszy przykład, że jednak

MOŻNA
.

Panowie którzy są tu najdłużej : Mani3k, Czubinho, JustMe, WKS- powiedzcie czy kiedyś nie było lepiej ?

Ja mówię że było i tego zdania pewnie prędko nie zmienię... Choć bardzo bym chciał closedeyes.gif

Jest szansa aby przywrócić naszej lidze to co powoli tracimy, ale każdy musi dać coś od siebie !!! Nie możemy być nastawienie do siebie wilkiem bo jeżeli tak to ma wyglądać to ten sezon będzie tym ostatnim na ISSOnline.
Brakuje również ludzi chętnych do pomocy przy ogranizacji na stronie, bo ja sam nie dam rady tego dalej ciągnąć, przydałoby się minimum dwóch-trzech ludzi do pomocy unsure.gif Narazie mamy 3 osoby chętne, ale każda kolejna osoba będzie mile widziana smile.gif Gdyż projekt który w przypadku startu kolejnego sezon będzie wymagał troszkę więcej od każdego z nas, począwszy od opiekunów ligi aż po samych ligowców.
Wracając do ogólnego tematu, jeżeli nastawienie nas wszystkich się nie zmieni i nie będziemy czerpać z tej gry radości to to wszystko nie ma sensu i lepiej skończyć działalnośc póki jeszcze się nie pozabijaliśmy bądż też nie skończyliśmy sezonu z większą liczbą walkowerów jak meczy...

Jest też opcja taka że robimy w połowie września zapisy do ligi, odchodzą Ci którzy nie chcą bądż nie czują tego feelu o którym pisałem, zostaje nas 20-30 i gramy tak jak kiedyś z pełną werwą i wspaniałym nastawieniem kolejny sezon ligowy, i bawimy się tym wszystkim a nie walczymy ze sobą...
Nie wiem czy da się to zrobić, mam co do tego obawy tak samo jak i współautor tego tekstu WKSRKS ale jednak nie można nie powiedzieć nic...
Napewno w kolejnym sezonie zrezygnowalibyśmy z licencji a możę i nagród bo być może to przysłania co niektórym oczy...
Jeżeli chcecie pomóc w stworzeniu czegoś naprawdę extra i uczestniczyć w tym to wpisujcie się tutaj bądż wyrażajcie swoje zdanie !

TERAZ PORA NA WAS, WSZYSTKO ZALEŻY OD WAS
Jeżeli te słowa przejdą obok Was to będzie oznaczać że naprawdę nie warto już nic robić, a można zrobić wiele bo pomysł który chodził mi po głowie od paru miesięcy można wcielić w życie już teraz ! Mówię o master league online, czyli nie tylko graniu meczy ale również całej strukturze zarządzania klubem ! Wszystko jest do zrobienia, tylko podejmujemy decyzje, bawimy się czy nie ? Każdy który będzie chciał grać w kolejnych sezonach ma obowiązek dodać coś od siebie, patrząc na bierność w Waszych wypowiedziach po sezonowych jak i w niektórych tematach może to powinno być kryterium do wydalania z ligi...

Dziękuję za uwage i czekamy na wieeele postów i wypowiedzi co i jak ma się toczyć...
lukasz44
II liga
8 kolejka
arczi333 vs
Korul

Video:
nagrał JustMe1987
http://www.megavideo.com/?v=8OYQQP2W

Opis:
napisał Tomek93
korekty, grafika lukasz44

W 2 tygodniu II ligi meczem tygodnia został wybrany pojedynek Arczi vs Korul. Spoglądając na tabele możemy zauważyć, że jest to ważny mecz dla obu drużyn – mecz lidera z wiceliderem.

Formy:

D
o tej pory Korul nie zaznał goryczy porażki. W 7 meczach zgromadził 21 punktów, a pokonał nie byle kogo, między innymi camela11 czy Ediego.
A
rczi natomiast wygrał 6 meczy (m.in. z Camelem, Dabro, Edim) i zremisował z mocnym Similo.
Domyślamy się więc, że drużyny przez nich wylosowane przypasowały obu zawodnikom.

Kilka słów o graczach:

Arczi
objął Eintracht Frankfurt.
Klub który czasy świetności ma już dawno za sobą, być może nowy trener przywróci dawny blask tej niemieckiej drużynie.

Korul – nasz debiutant w lidze, trenuje Twente.
O drużynie z Holandii ostatnimi czasy było sporo słychać, za sprawą zdobycia przez nich wicemistrzostwa kraju. Chyba nikt z naszej ligi nie lekceważy już tej ekipy.

W takich składach na mecz wyszły obie ekipy :

CHARAKTERYSTKI GRACZY:
arczi333:
Na bramce Eintrachtu wystąpi Ralf Fahrmann – 23 latek wychowanek VfB Chemnitz. Na lewej obronie, reprezentant Macedonii Aleksandar Wasoski. W środku obrony grek Tzavellas który zaliczył do tej pory 3 występy w drużynie narodowej i były reprezentant niemieckiej młodzieżówki – Maik Franz. Na prawym boku formacji defensywnej Marco Russ. W pomocy trójka - Clark, Kohler i Schwegler.
Atak Turecko – Grecki czyli Gekas, Altintop i Amanatidis - kto jest kim nie trzeba chyba mówić, każdy powinien znać takich piłkarzy.
Solidna i mocno cofnięta linia obrony w połączeniu z dobrym bramkarzem nie wróży straty dużej liczby goli. Jedynym rozwiązaniem w tej sytuacji jest wyciągnięcie jej z pola karnego lub strzały z dystansu. Dodatkowym utrudnieniem jest dwójka defensywnych pomocników – Clark i Kohler. Trener liczy na kontrataki, a mając w składzie takich napastników nie musi się martwić o dogodne sytuacje.

Korul:
Trener FC Twente na bramce wystawił byłego bramkarza Liverpoolu i reprezentanta Bułgarii - Nikołaja Mihaylova. Przed nim w środku obrony Belg Bart Buysse i Holender Douglas od 4 lat związany z Twente. Na lewej stronie Onyewu, a na prawej Roberto Rosales. W środku pomocy Denny Landzaat, wielokrotny reprezentant Holandii, uczestnik MŚ w Niemczech. Nieco wyżej po prawej kapitan Theo Janssen, a po lewej Nacer Chadli.
W ataku Janko, Bryan Ruiz i Luuk de Jong.

Korul chce rozciągnąć zwartą obronę Arcziego. Miejmy nadzieję, że rozgrywający Theo Janssen nie będzie posyłał wszystkich piłek na skrzydła, tylko spróbuje innych rozwiązań rozegrania ataku.

To tyle przedmeczowych spekulacji.

Mecz odbędzie się na Commerzbank-Arena we Frankfurcie.
Kibice zapełnili stadion do ostatniego miejsca, być może został pobity rekord frekwencji we Frankfurcie !!!

Sędziowie wychodzą z tunelu prowadząc za sobą zawodników obu drużyn. Towarzyszy im aplauz fanów obu ekip, którzy nie zawiedli i stawili się dziś bardzo licznie na stadionie.
Zawodnicy witają się z publicznością, a po chwili wymieniają uściski dłoni. Sędzia prosi obu kapitanów, na losowanie stron - Eintracht zaczyna.

Spotkanie rozpoczęte !!!

Obaj zawodnicy rozpoczęli mecz z pełnym animuszem.
Próbują prostopadłych podań do napastników, lecz nie wiele z tego wynika.
4 minuta – pierwszy strzał w tym spotkaniu – po dośrodkowaniu Gekasa niecelnie głową uderzał Altintop.

Szybka odpowiedź Korula, ale po strzale Nacera Chadliego, goalkeeper gospodarzy nie musiał nawet ruszać się z bramki. Po pierwszych minutach muszę powiedzieć, że obaj zawodnicy grają naprawdę fajną piłkę. Nie boją się dryblingów, ani prostopadłych podań, nie ma klepania w obronie czy innych tego typu zagrań, obaj są nastawieni ofensywnie.
G
ra prowadzona jest środkiem - piłka sporadycznie ląduje na skrzydle.

" 18’ Arczi obejmuje prowadzenie, Kohler podał prostopadle do Amantidisa który znalazł się w sytuacji oko w oko z bramkarzem. Strzelił prosto w niego, ale piłka fartownie spada pod nogi Altintopa, który nie zwykł marnować takich sytuacji. 1:0. "

Korul w opałach, po prostym błędzie obrony piłkę przechwytuję Altintop, biegnie po skrzydle i chwilę póżniej jest już sam na sam z bramkarzem, następnie łatwo ogrywa doganiającego go obrońce, i strzela, ale prosto w bramkarza.

Goście w odpowiedzi, strzał z ostrego kąta Nacera Chadliego, piłke blokuję obrońca, mamy rzut rożny. Z kornera nic nie wynika, kontra Eintrachtu, po kombinacyjnej akcji - Amantidis wychodzi sam na sam, ale cóż to???
Spalony…
Piłka dla Korula.

" 23 minuta. Ależ bramka dla Twente!!! Luuk De Jong pociągnął po skrzydle i na wysokości 5 metra wrzucił piłkę w pole karne. Tam Janko pięknym szczupakiem umieścił ją w siatce. 1:1. "

" 27 minuta - MAMY 2:1 !!!! Błąd bramkarza gości, który po klepce z obrońcą wychodzi na pozycje. Piłkę przechwytują gracze Eintrachtu i spokojnie rozmontowują obronę Korula, ostatecznie umieszczając piłkę w w bramce. "

Gra się zaostrza, zawodnicy Twente coraz bardziej nerwowo rozgrywają piłkę, chcąc szybko przedostać się w szesnastkę przeciwnika. Groźny strzał oddany przez Korula, ale broni Fahrmann.

W odpowiedzi gospodarze, ale niecelnie uderza Schwegler. W końcówce pierwszej połowy aktywniejsi są goście, ale gospodarze też nie śpią, co chwila strasząc przeciwników kontrami.

" Jedna z takich kontr skończyła się sukcesem i Amantaidis w doliczony czasie pierwszej połowy na 3:1. Goście chyba powoli tracą nadzieję na wygraną w tym meczu "

Nic więcej w pierwszej połowie się nie wydarzy. Sędzia gwiżdże oznajmiając piętnasto minutową przerwę.

Wracamy na boisko.
II połowa.

Sporo cierpkich słów musieli usłyszeć gracze Twente od swojego trenera, i w sumie nie dziwimy się gdyż ich gra nie zasługiwała na komplementy.

Gracze z holandii blisko strzelenia gola, wrzutka na 5 metr i Luuk De Jong minimalnie nie trafia w tej sytuacji. Widać, że chcą jak najszybciej zdobyć kolejną bramkę.

Chwilę póżniej niezła akcja Eintrachtu, Gekas wychodzi sam na sam z bramkarzem ale strzela prosto w niego.
W odpowiedzi Luuk De Jong uderza z 16 metra piłka leci prosto w okienko bramki, ale bramkarz popisuję się fenomenalną interwencją.

65’ ale akcja Korula! Seria podań wzdłuż pola karnego – od lewej do prawej strony, zakończona ładnym strzałem. Brawo! Takie akcje chcemy oglądać.

Chwile później Jansen z dystansu, wprost w bramkarza.

67’ ależ było blisko. Amantidis ładnie zwiódł rywala otwierając sobie drogę do zdobycia bramki, wystarczyło jedynie uderzyć piłkę na długi słupek, niestety minimalnie przestrzelił. 70’ znów Luuk De Jong, niewiele i tym razem zabrakło do szczęścia.
72’ Korul już się nie pieści, nie próbuje klepek, tylko wali piłke jak idzie.

" 73’ Świetna odpowiedź Arcziego. Amanatidis wychodzi sam na sam i silnym, a zarazem precyzyjnym strzałem umieszcza piłkę w siatce. GOOOL!!! ''

" 83’ 5:1. Arczi potwierdza swoją przewagę w ostatnich minutach. Niezła wrzutka- trochę zamieszania w polu karnym, piłka dociera jednak do Kohlera, a ten strzałem głową zdobywa bramkę. "

" 86’ Janko na 5:2, ten gol ma już tylko znaczenie statystyczne."

To by było na tyle. Dzięki za fajny mecz z wieloma bramkami.
Gratulacje i powodzenia w kolejnych spotkaniach smile.gif

Strzelcy:
18' - Altintop1-0
23' - Janko 1-1
27 ' - Gekas 2-1
45+'- Amanatidis 3-1
73' - Amanatidis 4-1
83' - Kohler 5-1
86' - Janko 5-2

Bohater spotkania:
Amanatidis - strzelec dwóch goli dla Eintrachtu.

Wypowiedzi pomeczowe:

arczi333
CYTAT
Dziękuje za braterski pojedynek dwóch przyjaciół i kolegów z zespołu FC ROLO - mecz był wyrównany okazało się że mam lepszego bramkarza i lepszą skuteczność oraz troche lepszy zespół i szczęście było po mojej stronie kolego życze powodzonie w lidze i do rewanżu dzięki.
Dziękuje również JustMe za nagrywanie tak świetnego widowiska.

Korul
CYTAT
Mecz kolejki był wyrównany, co pewnie będzie widać na filmie ze spotkania, ale jednak lepsza skuteczność Eintrechtu zadecydowała o końcowym rezultacie. Bramkarz niemieckiego zespołu miał w tym spotkaniu dzień konia i wyciągał wszystko co się dało. W dodatku jaka jest różnica pomiędzy naszymi zespołami było widać w spraingach, kiedy graliśmy z Arczim ze sobą smile.gif . Niemniej jednak wygrywa ten, który strzela więcej bramek i tak też było w tym spotkaniu. Arczi to w tej chwili ścisła czołówka PESA i większość zawodników ma z nim problem, więc przegrać z takim zawodnikiem to nie wstyd. Ogólnie mecz dobry, choć akurat w moim wykonaniu miewałem lepsze w tej edycji ligi. Gratuluję zwycięstwa. Tak na koniec - tak czy siak wygrało FC ROLO!
popeq93
bardzo fajna karierka smile.gif oby tak dalej i dodawaj jakieś ciekawe pomysły jak te z ocenami piłkarzy smile.gif pzdr
lukasz44
REGULAMIN MASTER LEAGUE ONLINE ISS ONLINE

Początek sezonu:
Zespoły przed rozpoczęciem sezonu zachowują budżet po przedsezonowym okienku transferowy. Przed sezonem i po okienku obliczana jest suma wynagrodzeń (W) wszystkich graczy na sezon, póżniej ta suma jest odejmowana od budżetu który nie może być po odjęciu na poziomie 0 lub minusowym. Jeżeli ktoś nie dopnie budżetu zostaje wydalony z rozgrywek. W kolejnych sezonach Master League nie będzie zmian ekip, każdy będzie prowadził ekipę wylosowaną w pierwszym roku przez 2-3 ligowe sezony. To jeszcze ustalimy.

BUDŻET:
Każda z ekip ma ustalony budżet już na początku sezonu.
W I lidze jest to 80 mln
W II lidze 70 mln

Gracze muszą pilnować budżetu w czasie okienka, gdyż po nim odejmowane są jeszcze pieniądze z kontraktów dla piłkarzy. Jeżeli ktoś przekroczy budżet i będzie na przysłowiowym minusie zostaje wykluczony z ligi a jego wyniki anulowane zgodnie z regulaminem ogólnym rozgrywek.

SPONSORZY
Przed sezonem każdy z zawodników wybiera sobie sponsora z którym uzgadnia premie, dodatki za zwycięstwa i inne tym podobne.

WYNAGRODZENIA PIŁKARZY:
Zarobki liczymy na podstawie strony http://www.transfermarkt.de/en/
Znajdujemy danego piłkarza w serwisie i patrzymy na jego wartość. Jezeli piłkarz jest wart 3.000.000- to jego zarobki to suma wartości podzielonej przez \10.
A więc wychodzi że jego zarobki to 300,000 rocznie. Proste jak drut smile.gif
Suma zarobków wszystkich piłkarzy jest odejmowana po letnim okienku transferowym.

Wynagrodzenia za miejsce w lidze\ Cele sezonowe\ Jak zdobyć gotówkę ?\ Sponsor :
Każdy przed sezonem ustala sobie cel, dzięki któremu może zarobić trochę gotówki na teransfery. Przykładowo tak będą wyglądać wynagrodzenia i cele ligowe:

I liga:
1 miejsce - 60 mln
2 miejsce - 50 mln
3 miejsce - 40 mln
4 miejsce - 35 mln
5,6 miejsce - 30 mln
7, 8, 9 miejsce - 25 mln
10, 11, 12 miejsce - 20 mln
13, 14, 15, 16 msc - 10 mln

II liga:
1 miejsce - 50 mln
2 miejsce - 40 mln
3 miejsce - 35 mln
4 miejsce - 30 mln
5,6 miejsce - 25 mln
7, 8, 9 miejsce - 20 mln
10, 11, 12 miejsce - 10 mln
13, 14, 15, 16 msc - 5 mln

Puchar Ligi:
Zwycięzca - 25 mln
Finał - 15 mln
1\2 finału - 5 mln

Najlepszy strzelec w I\II lidze - 15 mln

Zdobycie 100 goli lub więcej - 15 mln
Zdobycie 80 goli lub więcej - 10 mln

Mniej niż 3 czerwonych kartek w sezonie - 20 mln
Mniej niż 15 żółtych kartek w sezonie - 15 mln

Master League Mini-Cup
Innym sposobem na zdobycie gotówki będą krótkie-miniturnieje " Master League Mini-Cups" w których zwycięzcy będą zdobywać 3 miliony dopisywane do budżetu.

Kary:
5 czerwonych kartek w sezonie (kumuluje się w czasie sezonu) - -500,000
Umyślny faul (udokumentowany nagraniem) - - 750,000
Celowe odłączenie- -1,000,000

TRANSFERY:

Rynek transferowy będzie otwarty dwa razy w sezonie - na początku i w połowie rozgrywek.
Kadra pod koniec każdego okienka musi mieć 22-25 graczy w tym minimum 2 bramkarzy.
Graczy można sprowadzać zarówno z klubów występujących w I lidze jak i II. Nie ma ograniczeń w negocjacjach.
Jeżeli chcemy kupić gracza z klubu którego nie ma w lidze ISS patrzymy na jego wartość na http://www.transfermarkt.de/en/ i od tej ceny możemy zacząć negocjacje tworząc temat w odpowiednim dziale tak jak w przykładzie.

Kupowanie graczy:
Każdy zespół może kupić nie więcej niż 10 nowych graczy podczas letniego okienka transferowego i 6 podczas zimowego (w połowie sezonu).
Gracz który jako pierwszy złożył ofertę na forum za danego piłkarza ma prawo 2 razy włączyć się do negocjacji. Każdy który próbuje go przebić ma tylko 1 próbę.

Sprzedawanie graczy:
Co do sprzedaży nie ma żadnych ograniczeń. Lecz wszystko powinno być robione z rozwagą smile.gif
Jeżeli chcemy kogoś sprzedać tworzymy temat w odpowiednim subforum podając wszystko tak jak w przykładzie i czekamy na oferty z innych klubów. Jeżeli takowe nie napłyną gracz zostaje w ekipie z której miał być sprzedany.

Wypożyczanie graczy:
Istnieje też opcja wypożyczenia gracza z innej drużyny na pół sezonu (do zimowego okienka!) koszty takiej operacji to połowa wartości piłkarza według http://www.transfermarkt.de/en/
Jeżeli chcemy wykupić gracza po zakończeniu wypożyczenia w połowie sezonu mamy taką opcję, ale wtedy musimy dopłacić drugą połowę jego wartości dodając do tego 2 mln.
Vespa64
Kapitalnie prowadzisz tą karierę.
Wielki szacunek dla Ciebie!
Stawiam 2-0 dla Realu w meczu z FC Porto ! smile.gif
lukasz44
Jest to kontynuacja poprzednich wersji z tego tematu:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=18053&st=200&start=200

Co będzie zawierała kolejna wersja patcha\rostera ligowego ?
- Wszystkie letnie transfery
- Aktualne staty na podstawie PSD dla wszystkich graczy + Ekstraklasa na podstawie poprzedniej wersji i statów z innych żródeł + ewentualna pomoc (Stuart17, T-Mac, JustMe1987)
- Zaktualizowane formacje ekip
- Wiek zawodników na sezon 2011\12
- Wszystkie beniaminki w ligach (angielska, niemiecka, polska, włoska)
- Reprezentacje z aktualnymi składami + 5 nowych teamów dodanych za reprezentacje klasyczne
(Czarnogóra, Łotwa, Litwa, Islandia, Albania, Wenezuela, Boliwia)
- Dodane 4 polskie ekipy z I ligi (Warta, Piast, Pogoń, Sandecja)
- Przyśpiewki dla wszystkich ekip w patchu
- Oflagowanie dla wszystkich ekip w patchu
- Nowe menusy (GooFy) i intro
- Nowe ekip ze świata w patchu (Al Hilal, Sochaux, Sao Paulo, Anzhi Makhachalka)
- Kitsy w edit mode
- Nowy styl logosów (Daro969)
- Bardzo duża baza młodych talentów
- Face&hair dla wszystkich zawodników posiadających swoje fejsy
- Uptade uni (stroje)
- Nowa muzyka w grze
- Fejsy dla sędziów
- Stadiony dla mam nadzieję wszystkich ekip
- Być może poprawiony błąd master league
Jeżeli coś dojdzie bądż sobie przypomnę zostanie dopisane smile.gif

Porcja Screenów
(nie zwracajcie uwagi na złe logosy, gdyż te nie są jeszcze ukończone smile.gif

W ilu % ukończony jest patch ?
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

40%
kostek
Fajnie to prowadzisz.
Miejmy nadzieję, że nie braknie Ci zapału. ; >
lukasz44
f
lukasz44
z
lukasz44
z
lukasz44
z
lukasz44
c
Damian.
Fajnie piszesz, szkoda że tak mało osób u Ciebie komentuje...

Pisz dalej.

pozdrawiam
szejk
Ta pisz dalej bo fajnie sie czyta. Ciekawe
perONE
Kilka podpowiedzi, może Ci się przydadzą:

1. Nie dawaj takicgh wielkich skrinów, zrob "galerię pomeczową" w postaci miniatur,
2. Mniej zabaw z kolorami czcionki, rodzajem

lukasz44
v
lukasz44
DODATKI DO PATCHA :

Scoreboard ISSOnline cool.gif :

Download:

Scoreboard auto-instalatory
Jak wgrać:
Roster (autoinstalator)
[/color]
1. Ściągamy pliki z wybranego żródła.
2. Rozpakowujemy ściągnięty plik.
3. Otwieramy program DKZ Studio
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz ściągnięty plik 0-text
i klikamy na niego
5. Nastepnie patch-->apply patch in folder, a tam wyszukujemy nasz folder dat, najeżdżamy na niego i klikamy OK
6. Gdy wyświetli nam sie komunikat klikamy YES i znajdujemy nasz 0-text
7. Plik się wgrywa, czekamy aż się załaduje
9. To samo robimy z drugim pilkiem o nazwie p-text i wgrywamy go nie do 0-text a do p-text
10. Sprawdzamy czy działa
Można też wgrać pojedyńcze pliki do 0-texta i p-texta lub użyć metody kitservera 6.6.0
[color="#ff0000"]Mam nadzieję że się podoba i dużo osób go ściągnie biggrin.gif Oczywiście nadal zachęcam do komentowania i oceny patcha wink.gif
lukasz44
Full Roster for ISS LEAGUE by lukasz44 v.3 - POLSKA EKSTRAKLASA

Aktualka zawiera:
1. Cała Polska Ekstraklasa + ŁKS Łódź i Podbeskidzie z I ligi
2. Całkowity uptade statów polskiej ligi
3. Formacje ekip zaktualizowane
4. Poprawione błędy z drugiej wersji
5. Uptade face&hair i kitsów łącznie z polską ekstraklasą
6. Zaktualizowane składy większości reprezentacji po meczach eliminacyjnych/towarzyskich
7. Oflagowanie dla wszystkich ekip w patchu
8. Przyśpiewki dla Całej Polskiej Ekstraklasy

Drużyny w Patchu:

Reprezentacje:

Liga Angielska:

Liga Hiszpańska:

Liga Włoska:

Liga Niemiecka:

Others 1:

Others A:

Others B
(W zamian za polskie ekipy, które zostały przeniesione do Others C)
Trabzonspor, Santos, Fluminese, Flamengo, River Plate.

Others C
(Cała polska ekstraklasa + ŁKS Łódź i Podbeskidzie)

Osoby których pomagały przy zimowej aktualce:
Seba (loga)
Stuart17 (staty polska liga)
Daro969 (staty polska liga, pomoc przy flagach)
JustMe1987 (staty polska liga, pomoc ogólna)
T-Mac (staty polska liga)
kajoj20 (staty polska liga, pomoc przy face&hair)
tolox (przyśpiewki)
Tomek93 (upload)

Napewno o jeszcze wielu osobach nie wspomniałem, ale dziękuję wszystkim nawet jeżeli nie są wymienieni powyżej .

WAŻNE:
Każda liga która zechce użyć patcha w rozgrywkach musi otrzymać moją zgode, pisząc prośbę na GG
(w profilu jest podane) lub PW. Ponieważ patch został stworzony głównie dla ligi ISSOnline. To samo dotyczy edycji, jeżeli ktoś chce bazować na tym patchu musi się ze mną skontaktować.

Screeny:

Polska Liga:

ROOSTER POJEDYŃCZE PLIKI:

http://www.multiupload.com/K0D1DPGIH6

ROOSTER AUTO-INSTALATOR:
http://www.multiupload.com/8YW8LKQNY0

PES-EXE:
Pod power patcha
Pod czystą grę
autoinstalator http://www.multiupload.com/V9FV80GXP3

PRZYŚPIEWKI (POLSKA LIGA):
http://www.multiupload.com/MX4EK8QM4Y

OF do offline:

PATCH (INSTALACJA) by lukasz44

Pes.exe
wgrywamy do katalogu z grą, np. D:\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6
w zależności od patcha bądż czystej gry ściągamy je z odpowiedniego linku.

- Roster (pojedyńcze pliki)
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz o-text w folderze dat i klikamy na niego 2 razy.
5. Nastepnie edit--> import --> import all files
6. Znajdujemy nasz rozpakowany folder i wybieramy go klikając OK.
7. Patch powinien zacząć się wgrywać, i pojawić się komunikat "6 files have been imported"
8. Klikamy ok, następnie file--> save as
9. Nazywamy nasz spatchowany o-text np. "0oo_text.afs" i klikamy zapisz.
10 . Następnie wchodzimy do folderu gdzie zapisaliśmy nasz o-text z pkt.9
11. Kasujemy stary o-text
12. A nasz spatchowany wklejamy do folderu dat np. "D:\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\dat"
13. Zmieniamy mu nazwę z "Ooo_text.afs" na O_text i gotowe.
14. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
np. C:\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1
i włączamy gre.
15. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Czy w Others C mamy polskie ekipy.

lub łatwiejszy sposób poprzez wrzucenie plików rostera do Kitservera 6.6.0
1.Sciągamy kitserver wersje 6.6.0 : http://www.megaupload.com/?d=J1LQM858
2.W Kitserverze, w katalogu DAT tworzymy podkatalog 0_text.afs
3. Kitserver musi znajdować się w folderze głównym gry,obok pes.exe i folderu DAT
potem wrzucamy do podkatalogu który stworzyliśmy luzem pliki od rostera
4. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
5. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Czy w Others C mamy polskie ekipy.

Roster (autoinstalator)
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz ściągnięty plik i klikamy na niego
5. Nastepnie patch-->apply patch in folder, a tam wyszukujemy nasz folder dat, najeżdżamy na niego i klikamy OK
6. Gdy wyświetli nam sie komunikat klikamy YES i znajdujemy nasz o-text
7. Patch się wgrywa, czekamy aż się załaduje i koniec.
8. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
9. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Czy w Others C mamy polskie ekipy.

UNI (INSTALACJA) by lukasz44
1. Ściągamy 3 linki, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit
2. Kopiujemy cały folder Uni(ten który nam się wypakował) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje i możemy cieszyć się grą
biggrin.gif

F&H instalacja
1. Ściągamy plik a, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit
2. Kopiujemy foldery face i hair (te które nam się wypakowały) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje
4. W folderze kitserver klikamy w plik setup.exe, klikamy install i już gotowe, jeżeli ta opcja jest niedostępna to najpierw remove a dopiero potem install.
4. Cieszymy się grą biggrin.gif

Przyśpiewki instalacja

4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz ściągnięty plik i klikamy na niego
6. Gdy wyświetli nam sie komunikat klikamy YES i znajdujemy nasz plik p-sound bądż e-sound jeżeli gramy na angielskim komentarzu
7. Przyśpiewki się wgrywają, czekamy aż się załaduje i koniec.
8. Wszystko powinno być ok i możemy cieszyć się przyśpiewkami w polskiej lidze

FLAGI
Wgrywamy identycznie jak rostera, poprzez pojedyńcze pliki, wrzucenie do kitservera bądż autoinstalator.
Wszystkie kroki się powtarzają, a pliki wgrywamy również do 0-text...

Dziękuję wszystkim którzy ściągną patcha, liczę że pojawi się sporo komentów i opinii, o ile zauważycie jakieś błędy bądż jakieś inne problemy to piszcie wink.gif cool.gif

Problemu crashu w master league nie naprawiłem, ale chyba wiem co jest przyczyną i gdy znajdę chwilę czasu to się tym zajmę.
JustMe1987
LECH
Poniewaz granie pozostalymi teamami (poza Wisla i Legia) nie stanowi zadnego wyzwania cool.gif
Windziak
Ja zagłosowałem na Wisłę, ale tylko ze względu na przywiązanie do jej barw.
Wiadomo, że lepiej się jakąś drużyną trochę napocić, niż wygrywać wszystko od początku. Ja osobiście mam teraz już przesadzoną Wisłę w składzie z gwiazdami pokroju Krkicia tongue.gif ale mimo wszystko zauważyłem, że inne kluby też cholernie się powzmacniały i moja liga pomimo, że nie ma tam żadnych wielkich klubów stała się najmocniejsza. [wg rankingu] (najlepsze kluby obok mnie to Tottenham, Ajax czy Porto, a w zasadzie Porto jest teraz w wielkim dole - zajmuje bodaj 14.miejsce...) Polskich klubów sobie wrzuciłem 8, i wszystkie już dołowały, teraz w 1.lidze mam 4 polskie kluby: ja - Wisła, Groclin, Legia i Cracovia i żadna z nich nie spadnie, ba! Groclin i Legia walczą o pierwszą szóstkę smile.gif No i powiem szczerze, że nawet tą nierealną Wisłą gra mi się coraz trudniej... wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.