Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odnośnie Strzałow I Ktserver'a
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Hitmanek
Witam, mam kilka pytań, pierdzielić wstęp, jadymy! xd

1. Jak się wgrywa stroje, piłki, rękawice, stadiony i wreszcie drużyny, słyszałem coś o kitserver ale za cholerę nie wiem co to jest, można jakieś tutoriale?

2. Jak to jest ze strzałami, takie gole -> http://pl.youtube.com/watch?v=DEc8F26dD8A&...feature=related to zwyczajne napełnianie paska siły odpowiednio i strzał czy może jeszcze zabawa strzałkami? Poza tym, gdy biegnę po skosie względem bramki i mam wciśniętą strzałkę w prawo i napełniam pasek siły to piłka podkręci się czy trzeba nacisnąć strzałkę kierunku zaraz po napełnieniu paska siły (kurwa, ale zagmatwałem xd)

3. Gdy chcę żeby mój zawodnik zayepał mocną piłkę z woleja to co mam wcisnąć bo gdy próbuje wolej te zasrane patałachy strzelają (uwaga, uwaga) wewnętrzną częścią stopy mellow.gif

Jak coś mi się przypomni to dopisze.

EDIT: Na filmiku w 4:50 koleś strzela z "fałsza", to się jakoś zmienia w opcjach czy piłkarze robią to losowo?
EDIT2: a przycisk RT to jest jakiś chytry strzał czy coś w tym stylu? i kiedy najlepiej go używać, i czy razem ze strzałkami?
falcon87pl
1) Sa tutoriale jak zainstalowac kitserver'a, poszukaj troche na forum i znajdziesz:) zadna filozofia, po prostu podmieniasz pliki w sciagnietym folderze ktory wrzucasz do folderu z pes'em smile.gif.

2) W PES 6 bardzo duza roznica byla miedzy zwyklym strzalem a strzalem + przycisk wypuszczenia. W PES 2008 jak dla mnie nie ma roznicy lub jest bardzo niewielka ( ale mimo to czesto odruchowo trzymam przycisk wypuszczenia po napelnieniu paska mocy strzalu). Mozna technicznie strzelac rowniez strzal +R2 (osobiscie nie uzywam). Jezeli chodzi o podkrecanie to mysle ze nawet panowie z KONAMI nie wiedza jak to dziala <lol2> im zawodnik ma lepsze "krecenie piły" tym wieksza szansa ze cos ukreci.

3) Jezeli chcesz postrzelac z woleja to wrzucaj pilke L1(zmiana zawodnika) + przycisk wypuszczenia. Wrzutka wtedy idzie niska, płaska i zawodnik czesto uderza ja z woleja czy przewrotki.

Uderzenie z fałsza - losowe. zdarza sie gdy zawodnik zdecydowanie prawonozny ma pilke na lewa noge( lub odwrotnie z lewonoznym).
pietja
strzal + triangle.gif ? i to nie podczas rzutu wolnego, tylko normalnego meczu, tak? unsure.gif nigdy o czyms takim nie slyszalem, co by to mialo niby zmieniac w strzale?
falcon87pl
CYTAT(pietja @ Sep 19 2008, 15:57) *
strzal + triangle.gif ? i to nie podczas rzutu wolnego, tylko normalnego meczu, tak? unsure.gif nigdy o czyms takim nie slyszalem, co by to mialo niby zmieniac w strzale?

tak, w czasie normalnego meczu. wlacz PES 6 i sprawdz smile.gif mocniejszy strzal jest i to widac. Kiedys na jakims forum to wyczytalem bo nie moglem dojsc jak goscie strzelaja z 40 m.
Kubbas
wg mnie, na podstawie moich długoletnich doświadczeń dodanie trójkąta nic nie zmienia przy strzale. Poza tym w żadnych tutorialach oraz źródłach od Konami nie ma nic o tym, a oni zazwyczaj wypisują takie aspekty.
DAKO
chcesz mocno walic po oknach lub z 30 m i jeszce dalej nacisnij 2 razy "D" "strzal" za pierwszym razem przetrzymaj troszke i drugi raz nacisnij szybko tylko musisz miec troche miejsca jak naciskasz "strzal + triangle.gif " to strzela troche mocniej i niecelniej. Naciszniej 2 razy "strzal" wali mocne galy pod okno itd. a i jeszce jak ci sie chce kombinowac to mozesz nacisnac 2 razy strzal i przetrzymac podkrecenie pilki techniczny strzal to wtedy fajnie podkreca pilki ale najlepiej jak strzelasz lepsza noga i jak biegniesz pod katem zeby mogl ladnie podkrecic
falcon87pl
Czy nacisniecie 2 razy strzalu dziala tez dobrze w PES 2008 ? smile.gif pozdro

dziala smile.gif sprawdzilem na treningu i calkiem niezly efekt to daje. Wczesniej uzywalem nacisniecia 2 razy strzalu w sytuacjach sam na sam z bramkarzem.
pietja
co wy tu za swoje tricki wlasne wymyslacie ludzie? happy.gif

ehh, a zreszta co tam sie bede wtracal, przeciez to jak walka z wiatrakami, robcie sobie dalej te wasze 2x strzaly i trojkaty na woleje i 'mocne galy' wink.gif jeszcze sprobujcie czasem L2 do tego dorzucic, podobno tez jest masakra blink.gif
Hitmanek
Muszę, wypróbować, dzięki za pomoc. Jak obadam sprawę to się wypowiem a póki co powiem tylko, ze patent s trójkątem jest taki, że bramkarz o wiele częściej nie łapie piłki tylko wypluwa ją przed siebie.
Hitmanek
Witam, odpisuje pod postem bo chcę aby niektórzy tego nie przeoczyli.

1. Kocham was bo wreszcie od roku wiem jak się strzela i nie chodzi mi o to, że piłka wchodzi w okienka, wreszcie wiem jak strzelić mocno, jak słabiej a jak w okienka ;d

No więc:
-DAKO mówił dobrze, naprawdę lecą mocne bomby tuż pod poprzeczkę lub po rogach bramki, jego sposób jest bardzo dobry i przydał mi się, może w treningu nie wyjdzie wam za pierwszym razem ale gdy zagracie jakiś turniej i będziecie próbować to na pewno ładna brameczka tym sposobem wpadnie- sam nabiłem kilka ładnych okienek wink.gif

- "strzal + triangle.gif " Także "istnieje" tylko tak jak mówił autor, jest mocno i niecelnie, ale warto próbować gdy bramkarz jest wysunięty albo po prostu. Na YT są "okienka" strzelone z 40 metrów ;P Muszę jeszcze pokombinować z podkręcaniem.

Wszystkim serdecznie dziękuje bo wreszcie ktoś mi pomógł. A co się tyczy dodatków, znalazłem tutoriale i jadę na Evolution patch II ;d Pozdro!
pietja
wow... to co piszesz kojarzy mi sie troche z placebo. to wszystko jest tylko w twojej glowie happy.gif
chcesz strzelac efektywnie to naucz sie strzelac z R2 i w dobry rog bramki, wiesz mi, wiecej ci nie potrzeba... (i nic wiecej nie istnieje tak naprawde)
falcon87pl
CYTAT(pietja @ Sep 24 2008, 16:57) *
wow... to co piszesz kojarzy mi sie troche z placebo. to wszystko jest tylko w twojej glowie happy.gif

hahahaha ale mi ten tekst humor poprawil biggrin.gif:D swietny smile.gif musze zapamietac. Dobra, pominmy juz wszystkie kamgiczne podwojne strzaly i trojkaty. R2 dziala i to wiemy, ale z tego co wiem to R2 daje precyzje strzalu a nie sile, tak ? kolegow interesuja gole z daleka, wiec R2 sie nie przyda chyba ? Wg mnie to najlepiej jak zawodnik jest "na czerwono" walic nim z kazdej pozycji (oczywiscie odpowiednia nogą). Jak Rooney byl na czerwono to raz z 42 m strzelilem bez zadnych dodatkowych przyciskow.
Hitmanek
pietja- Nie wiem o ci chodzi ale to jest po prostu zwykły strzał tylko łatwiej jest w ten sposób odpowiednio napełnić pasek i właśnie to powiedziałem ale faktycznie mogłeś to zrozumieć jakbym też twierdził, że tym sposobem lepiej piłka trafia. A co się tyczy strzałów z trójkątem to za przeproszeniem nie pierdol ale wykonaj kilkanaście takich a zobaczysz jak jest wink.gif

Jak strzelać w dobry róg bramki bo wydaje mi się, że zawsze leci jak chcę no ale skoro wiesz to mi na pewno wytłumaczysz.
pietja
po pierwsze nie nie pierdol bo w "ryj dac moge dac" biggrin.gif
nie no, zartuje oczywiscie. a tak na powaznie to strzaly z triangle.gif nie istnieja wg mnie i nie przekonasz mnie ze jest inaczej happy.gif sprobuj moze za to troche bardziej zwracac uwage na pasek mocy. jak strzelasz z daleka i ustawisz pasek mocy powiedzmy na 65-70% to wtedy z 70% pilek bedzie takich o jakie ci chodzi, czyli mocnych lut po poprzeczke. a jak ustawisz na 50% to powiedzmy ze 70% bedzie mocnych, ale prawie po ziemi. ja tak to widze happy.gif

aha, no i mozesz jeszcze z daleka sprobowac tego smiesznego strzalu/wrzutki na R3+L1. tak z 40m mozna tym bramke strzelic. niektorzy twierdza ze to blad w grze, jak dla mnie jest to na tyle trudne ze nie powinno byc tak traktowane... chociaz ja osobiscie o tym zapomnialem z 3 dni po tym jak sie dowiedzialem happy.gif
Hitmanek
I tak "moja racja jest najmojsza"

Ta zabawa z procentami no to jest ten sposób z gałami w okienko przecież xd Tylko kolega i ja polecamy dwa razy strzał bo łatwiej wcelować w te 70% siły a ty bardziej na wyczucie ;p A to z trójkątem naprawdę działa x] ale dobra, każdy ma swój gust, a to, że polemizujemy jest z korzyścią dla nas wszystkich bo każdy dopowie coś od siebie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.