Witam mam taki problem, mam PES-a 6 ale niestety przycina mi sie dosc mocno na najmniejszych detalach, slyszalem ze 3d analyzer moglby je zmniejszyc ale niestety nie znam konfiguracji stad moja prozba do was o jej podanie. A to moj sprzęt:
-athlon 2000
-256 ram
-ge force 4 mx 440
Prosilbym rowniez o podanie wszelkich ustawien karty ktore pomoga mi w przyspieszeniu ukochanego PES-ka z gor wszysty bardzo dziekujekim pomocnym
CYTAT(Bescon @ Sep 3 2008, 23:59)

Witam mam taki problem, mam PES-a 6 ale niestety przycina mi sie dosc mocno na najmniejszych detalach, slyszalem ze 3d analyzer moglby je zmniejszyc ale niestety nie znam konfiguracji stad moja prozba do was o jej podanie. A to moj sprzęt:
-athlon 2000
-256 ram
-ge force 4 mx 440
Prosilbym rowniez o podanie wszelkich ustawien karty ktore pomoga mi w przyspieszeniu ukochanego PES-ka z gor wszysty bardzo dziekujekim pomocnym
Używasz KitServer'a? Być może w LODmix masz ustawione detale na Very High?
Gra raczej powinna chodzić płynnie na twoim sprzęcie na najniższych detalach.
1. Ważne jest to, żeby odciążyć komputer. Ja też mam słaby i wszystko do gry wyłączam. Jeśli grasz przy winampie, z włączonym gg, do tego anty-wirus i przeglądarka odpalona to będzie gorzej chodzić.
2. Zapewnij dobrą wentylację komputera. Proponuję pozbyć się kurzu z wnętrza odkurzaczem, do tego wydłubać kurz z wiatraczków, najlepiej przy użyciu patyczków kosmetycznych (z watą na końcach). Zwłaszcza to drugie. Mi PES strasznie wolno chodził rok temu, ale po przeczyszczeniu wnętrza kompa - zwłaszcza wiatraczka procesora i karty graficznej - było widać znaczna poprawę. Wcześniej grafika się psuła, komp się wieszał. Aha, jeszcze jedno... By ułatwić odprowadzanie ciepła z kompa, możesz odsunąć go dalej od ściany (jeśli stoi np. we wnęce w szafce, to gorące powietrze nie ma gdzie uciekać i się grzeje). Poza tym możesz spróbować otwarcia klapy i zmniejszenia temperatury w pokoju, tzn. otwórz okna, odsuń kompa od ściany i otwórz klapę. Ale otwieranie klapy ma tyklo wtedy sens, gdy w pokoju masz mniejszą temperaturę, niż we wnętrzu kompa. Do tego ja robię jeszcze taki myk, że podstawiam pod otwartą klapę stary wentylator sklepowy, który zapewnia szybszy ruch powietrza, czyli lepsza wentylacja.
Chciałem zaznaczyć, że mam sprzęt niewiele lepszy od twojego, 5-letni, po przejściach, mający wiele nie do końca naprawionych usterek. A PES śmiga u mnie przy najwyższych detalach.
P.S. nie dodawaj obrazków bez potrzeby.
Wiem ze niewypal z tym obrazkiem po prostu jestem nowy i myslalem ze trzeba jakis obrazek wstawic zeby nowy temat zrobic to wezielem pierwszy lepszy z gg od kolezanki hahah.
co do kitservera to zmniejszylem detale, mniej sie cielo, ale grafika byla nie do wytrzymania wiec go usunolem
ten 2 chlopaczek ma racje bo ja mam cos z zasilaniem i u mnie czasem wiatrak wogole sie nie kreci...
ale prosilbym o konfiguracje 3d analyzera niech komputer wybuchnie ale marzy mi sie zagrac nawet bez patcha orange ekstraklasy na najnizyszych detalach bez ciecia

chlopaki pomozcie
Stary. Pójdź po rozum do głowy! Wymień wiatraczek! Bez tego gra ci nie powinna chodzić. Nie zagrasz, bo ci się zawiesi. A nowy komp piechotą nie chodzi. Przeczyść kompa fizycznie (odkurzaczem), i przeczyść też zawartość. Polecam COMBOFIX. Jak go znaleźć i co on robi? Odpalasz kompa w trybie awaryjnym, odpalasz combofix i czekasz, aż zakończy pracę. Zapisujesz log'a (plik txt obrazujący stan twojego systemu etc). Combofix powinien zrobić trochę porządku w systemie, pousuwać jakieś niepotrzebne wpisy do rejestru etc. Gdy już twój komp będzie się wentylować poprawnie, do tego nie będzie tak zaśmiecony, będzie działał znacznie szybciej. Do tego możesz wrzucić na jakieś forum komputerowe (np. pclab) treść loga i ludzie powiedzą, co jeszcze zrobić, by oczyścić system.
Za mało informacji? Skąd pobrać combofix? Jak to wsystko dokładnie ma wyglądać? WWW.GOOGLE.PL, szukaj też na forum pclab...
PS: Najlepiej zanieś ten komputer do eksperta... Jak nie masz w rodzinie/wśród znajomych kogoś, kto się na tym dobrze zna, to będziesz musiał się liczyć z kosztami, ale cóż... Trudno. Lepiej to niż narażać kompa. Poza tym, staraj się pisać poprawnie. Firefox ma słownik, dlaczego nie skorzystasz? Jak nie chcesz tej przeglądarki, to wklejaj posty do Worda i wtedy poprawiaj. Bo w innym wypadku ludzie na forum nie będą mieć o tobie zbyt wysokiej opinii.
ale draka co ma piernik do wiatraka
juz mi sie mniej tnie poniewaz pewien serdeczny kolega doradzil mi zebym w ustawieniach wydajnosci karty wylaczyl opcje antialiasing settings oraz w menadzeze zadan windows ustawil wysoki priorytet dla pes6.exe, dlatego prosilbym o taki rodzaj pomocy gdy bede mial wiecej czasu to wyczyszcze oczywiscie wiatraczek zrobilem tez format wiec mam czysty komputer.
nadal prosze o ustawienia 3d analyzera
p.s. a ja bylem pisarzem w wojsku hehe;p
Ehh. Zamiast pisać średnio inteligentne posty na forum, bierz się do roboty nad kompem. Ustawienia sprawdź sam, nikt nie zna twojego kompa na tyle, żeby wybrać najlepsze, poprostu popróbuj, aż znajdziesz ustawienia, które przyniosą poprawę. I proszę - zanim napiszesz kolejnego posta, wykonaj zalecenia

.
Wydaje mi się, że nawet na najniższych detalach przy takim sprzęcie ta gra nie będzie chodzić płynnie.
Bardzo słaba karta graficzna no i potrzebowałbyś jeszcze przynajmniej 256 ramu. Możesz spróbować zakupić Geforce4Ti 128mb, obecnie koszt tej karty nie jest duzy ( na allegro do 35zl ) a pozwoli Ci na płynną gre.
Ludzie maja o wiele lepsze sprzety i im sie gra tnie. Chlopaki a moze jakies odpowiednie sterowniki do ge force 4 pomoga. Pisze ze 3d analyzer troche pomogl ale jest tam tyle opcji ze moze gdybym jeszcze jakies zaznaczyl by sie mniej cielo prosze tez o ustawienia karty graficznej wszystko co moze mi pomoc
nie stac cie na karte za 50 zeta?
Z takim sprzętem to nie masz co odpalać Pesa.
nie stac mnie prosze pomozcie

w wymaganiach konfiguracja sprzetu sie miesci pomozcie chlopaki ja tez chce pograc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.