Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ....::::juventus - Kariera By Krzychu92::::....
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
krzychu92
Czytałem wiele karier na tym forum. Na pewno zaimponowala mi kariera Pesmana z PES 6. Pomyślałem jednak czemu by nie spróbować? Dlatego też postanowiłem opisywać tu swoją karierę z PES 2008.

Drużyna: Juventus
Poziom: Top Player
Poziom Kariery: Hard
Długość meczu: 10 minut

Nie stety odrazu mówie filmików raczj nie będzie gdyż jak włączam program do nagrywania nie jestem w stanie normalnie grać dry.gif

Pierwsze opisy, mecze, wywiady już jutro. A i postaram się opisywać 1-2 mecze dziennie.
popeq93
no czekam czekam z niecierpliwościa smile.gif
Pro-Evo-S
CYTAT(krzychu92 @ Aug 25 2008, 20:23) *
Czytałem wiele karier na tym forum. Na pewno zaimponowala mi kariera Pesmana z PES 6. Pomyślałem jednak czemu by nie spróbować? Dlatego też postanowiłem opisywać tu swoją karierę z PES 2008.

Dzięki za dobre słowa smile.gif Wierzę, że tobie się uda zrobić jeszcze lepszą. Potrzebny jest pomysł, a potem jak z górki. W miarę upływu czasu trzeba wprowadzać jakieś innowacje...

Trzymam więc za ciebie kciuki i mam nadzieję, że twojego bloga będzie się czytać z opadniętą szczęką biggrin.gif

Pozdrawiam
krzychu92
Na razie muszę się do jutra nauczyć robic w photoshopie jakieś ładne logosy. A jak na razie w photoshopie nie wiele robiłem, ale mam brata który pracuje w drukarni to pewnie umie cos zrobic wiec moze mnie nauczy co nieco tongue.gif
Soncker
Będą Aktualne transfery,stroje i formacje?Jeśli tak to tu bede zaglądał.
Pozdro
krzychu92
"Będą Aktualne transfery,stroje i formacje?Jeśli tak to tu bede zaglądał.
Pozdro"

Tak. Gram na patchu VirtuaRED Deluxe 09 więc są beniaminki w miarę uaktualnione składy (musze przenieść se jeszcze Baptiste do Romy) stroje...cóż część jest nowa jak chodźby Juventus czy Inter ale część stara gdyż nowych nie znalazłem.
krzychu92
Oto zapowiedź 1 kolejki tego sezonu:

W 1 kolejce na własnym stadionie Juventus zmierzy się z CSKA Moskva. Najbardziej emocjonująco zapowiada się jednak chyba mecz Anderlechtu Bruksela z AZ Alkmaar. Również ciekawie wygląda pojedynek w Belgradzie gdzie Crvena Zvezda podejmie Shakthar Donietsk.

Skład Juventusu na to spotkanie będzie wyglądał następująco:

Na temat samego spotkania wypowiedział sie dla EuroPass napastnik Juventusu - Amauri:

EuroPass: Jak się czujesz jako napastnik Juventusu. Do niedawna grałeś na Sycylii, a teraz to chyba dla ciebie spora zmiana, gdyż teraz grasz na północy Włoch.
Amauri: No cóż. Mam tylko nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuję. W Turynie przywitano mnie ciepło. Myślę ze mam już tu paru przyjaciół.
EP: A co powiesz na temat dzisiejszego meczy? Przecież wystąpisz dzis w wyjściowej jedenastce.
A: Naprawdę?! Szczerze mówiąc dopiero teraz się o tym dowiaduję. Trener Ranieri do końca trzyma nas w niepewności. Co do meczu to uważam, że damy z siebie wszystko. Jesteśmy dobrze przygotowani do tego sezonu.
EP: A CSKA? Czy to trudny przeciwnik?
A: Powiem tak. Żadnego przeciwnika nie można lekcewarzyć, a już napewno nie piłkarzy CSKA. Maja w swoich szeregach kilku naprawdę klasowych piłkarzy jak chodźby Vagner Love.
EP: A więc trzymamy dziś kciuki za ciebie i całą drużynę. Życzymy powodzenia.
A: Nie dziekuję, ale również mam nadzieję, że trzy punkty pozostaną w Turynie.
EP: Dziękujemy za wywiad.
A: Ja również dziekuję. Do zobaczenia na meczu!

Relacja z meczu już dzis około godziny 14.00!
krzychu92
1 Tydzień.

Porażka Juventusu na inaugurację sezonu!

0:1

0:1 89' Rahimic

Juventus rozczarował wszystkich. Gospodarze oddali w sumie siedem strzałów na bramke, ale niestety przegrali spotkanie z CSKA. Bianconeri mogli spokojnie wygrać ten mecz 2:0 lub 2:1. Nie błyszczeli w tym meczu Nedved i Del Piero. Byli poprostu niewidoczni. Nieskuteczność Amauriego i pech w końcówce spotkania przyczyniły sie do porażki Starej Damy.

Najważniejsze akcje meczu:

8 min - Dośrodkowanie Camoranesiego, Del Piero strzela głową, piłka przechodzi miedzy nogami Akinfeev'a, ale ten jakimś cudem odwraca się i łapie toczącą sie do pustej bramki piłkę.
39 min - Chiellini dośrodkowywuje z lewej strony boiska do piłki wyskakuje Amauri, strzał! Broni Akinfeev! Niestety był także spalony.
54 min - Faul Camoranesiego w środku pola. Argentyńczyk z włoskim paszportem obejżał po tym zagraniu żółty kartonik.
66 min - Del Piero z rzutu rożnego, Poulsen udeża głową! Fenomenalna wręcz parada Akinfeev'a.
76 min - To dopiero pierwszy strzał gości z Moskwy! Piłka wybita z pola karnego spada pod nogi Dudu ten uderza z pierwszej piłki! Niecelnie! Piłka mija lewy słupek bramki.
89 min - Carvalho z rzutu rożnego do piłki wyskakuje Rahimic...GOOL. Rahimic daje swojej drużynie zwycięstwo na sekundy przed końcem spotkania!

Oto jak dziennikarze gazety EuroPass ocenili piłkarzy Juve:

Buffon - 5,5
Legrottaglie - 5,5
Andrade - 6,0
Mellberg - 6,5
Chiellini - 6,5
Sissoko - 6,5
Poulsen - 6,0 (C. Zanetti - 6,0)
Camoranesi - 5,5 (Salihamidzić - 5,5)
Nedved - 5,5
Del Piero - 5,5
Amauri - 5,5

Galeria meczowa:

Po meczu wypowiedział się dla nas Claudio Ranieri:

"No cóż. Porażka na inauguracje sezonu nie jest zdecydowanie spełnieniem marzeń. Jedyne co pozostaje to jak najlepiej przygotować się do kolejnego spotkania z Celticiem."

Wyniki pozostałych spotkań:

Niespodzianka w Belgii gdzie Club Brugge wygrywa z Celticiem.

Oto jak przedstawia się tabela po 1 kolejce:

Sensacją jest niewątpliwie pierwsze miejsce Rosenborga, drugie miejsce Wisły no i odległe 15 Juventusu

Zapowiedź 2 kolejki spotkań

Najciekawiej zapowiada się mecz Wisły z Anderlechtem, oraz CSKA z Olympiacosem.

PS. W końcu udało się uploadować zdjęcie ze zdobytą bramką biggrin.gif
krzychu92
Ej, ale wiecie co? Komentujce bo tak to bez sensu żebym opisywał swoją karierę skoro nikt jej nie czyta.
JuveR
Ja czytam bo akurat grasz moim naj klubem smile.gif Bardzo fajny blog smile.gif tylko szkoda tej porażki z CSKA tongue.gif
EDIT Ja niestety nie wiem co może być problemem. U mnie jest wszystko OK. Może spróbuj wrzucać zdjęcia przez inną stronę? Np. fotosik.pl
krzychu92
Część wrzuciłem tu przez photobucket, ale tam sie nie da takich mniejszych jak na imageshack a jakbym z meczu dawał duże ss to niezły spam wink.gif
krzychu92
Dziś przed ostatnim treningiem na Celtic Park trener Ranieri podał skład swojej drużyny

Zapytaliśmy trenera skąd taka nagła zmiana.

EuroPass: Skąd tak dimetralna zmiana składu? Przecież z poprzedniego meczu z CSKA w wyjsciowym składzie pojawił się tylko Buffon.
Claudio Ranieri: To jest całkiem proste! Otóż po prostu takim mam styl prowadzenia klubu. W Juventusie dysponuje dwiema jedenastkami więc czemu miałbym nie wymieniać ich?
EP: To w następnym meczu należy się spodziewać znów składu z meczu pierwszej kolejki?
CR: Dokładnie tak. Daje odpocząć zawodnikom, a przy okazji mam okazję sprawdzić jak sprawują się inni.
EP: A co ze spotkaniami w pucharze Division Two?
CR: Zamierzam tam też zmieniać jedenastki, ale oprócz tego będę dawał szanse Maningerowi lub Chimentiemu.
EP: Bardzo dziękujemy za wywiad.
CR: Ja również dziękuję.

Okno transferowe jeszcze daleko, a już pojawiają się spekulację natemat transferów.

Diego od jakiegoś czasu jest łączony z Juventusem. Co na temat transferu powiedział odpowiedzialny za transfery w Juve Alessio Secco?

Alessio Secco: "W tym oknie transferowym naszym głównym zadaniem będzie pozyskanie Diego z Werderu Brema. Sam zawodnik wyraził chęć gry w naszym klubie, więc myślę, że dołaczy do nas niebawem.

Bianconeri będą się także starać o Rafaela Van der Vaarta. A co na to sam zawodnik?

Rafael Van der Vaar: "Obecnie jestem piłkarzem Realu Madryt i mam tu obowiązujący kontrakt. Nie ukrywam jednak, że jeśli Juventus zaoferuje mi godne warunki kontraktu to jestem w stanie zmienić otoczenie."

Wygląda więc na to, że Juventus nie będzie próżnował podczas okienka transferowego.

PS. Widzę, że mało osób czyta ten temat. Chyba się niezbyt podoba. Oceniać, radzić co kolwiek. To moja pierwsza kariera opisywana na forum wię komętujcie!
jajko432
kariera dobra, ja też szykuję się do robienia swojej
JuveR
Bardzo fajny blog smile.gif Tylko że Birindelli już zakończył karierę. Poza tym OK tongue.gif
F.C. Barcelona
Bardzo fajny blog i powodzenia, ja tez probowałem swoich sił ale wyskakiwały błędy i nie chciało mi dodawać postu. Powodzenia pozdro;)
Crv+
Bardzo dobrze prowadzona kariera tak trzymaj sleep.gif

http://i36.tinypic.com/r07bic.gif
krzychu92
2 kolejka Division Two już za nami!

Juventus w spotkaniu z Celticem zdobywa 3 punkty!

Juventus spotkanie na Celtic Park zaczął dość spokojnie. Walka przez całe spotkanie toczyła się w okolicach środka boiska. Długimi rajdami prawym skrzydłem popisywał sie Hasan Salihamidzić. Celtic nie miał klarownych sytuacji do zdobycia gola. Jedyną dobrą w 41 minucie spotkania zmarnowal Nakamura strzelając daleko obok prawego słupka. Podsumowywując Bianconeri byli stroną przeważającą i zasłużenie wygrali to spotkanie.

29 min - Iaquinta podaję do Trezeguet'a ten w pięknym stylu odgrywa futbolówkę do Salihamidzica. Hasan strzela z pierwszej piłki GOOOOOOL! Juventus zdobywa pierwszą bramke w tym sezonie!
38 min - Trezeguet przedziera sie przed polem karnym. Zostaje sfaulowany przez McManusa. Żółta kartka dla piłkarza Celticu.
43 min - Kolejny fenomenalny rajd Salihamidzica prawą stroną. Piękne przeżucenie piłki przed pole karne do czychającego tam Iaquinty. Strzela z voleya! Prosto w bramkarza!
56 min - Iaquinta podaje prostopadle na wolne pole do Trezegueta ten wpada w pole karne, STRZAŁ...GOOOOL! A jednak sędzia zadecydował, że francuz był na pozycji spalonej tak więc wciąż 0:1.
68 min - Pierwszy kontakt z piłka De Ceglie. Dośrodkowanie z lewej strony, do piłki dopada Trezeguet, Trezeguet z pierwszej piłki, GOOOOOL!

Galeria meczowa:

Oto sytuacja w tabeli po 2 kolejkach:

Zmiana na czele tabeli. Liderem zostaje ex-aequo AEK Athens i CSKA Moskva które wygrało swoje drugie spotkanie. Na trzecim miejscu Krakowska Wisła. Bianconeri awansowali z piętnastego na dziewiąte miejsce.

Wyniki pozostałych spotkań:

Właściwie jedyną sensacją tej kolejki była porażka dotychczasowego lidera Rosenborga. Reszta wyników bez wielkich sensacji.

3 kolejka Division Two:

W 3 kolejce najciekawiej zapowiadają się spotkania Crveny Zvezdy Belgrad z CSKA oraz Olympiacosu z AEK. Juventus na stadio Olimpico di Torino podejmię trzecią drużynę tabeli Steaue Bucarest.

PS. Dzięki Crv+ za oprawę graficzną cool.gif
krzychu92
Niestety znów mam problemy z imageshackiem. Nie moge uploadować screenów. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ostatnim razem samo sie odmieniło. W związku z kłopotami dzisiejsza relacja z meczu Juventus - Steaua się nie odbedzie. Mam nadzieję, że wieczorem lub jutro będzie już wszystko działało poprawnie.
k-ten
Eee... a nie możesz dać na inny hosting? xs.to ?
Soncker
Pisz więcej tego jest za mało!!Ty masz 5 sytuacji w meczu?Się nie len tylko opisuj^^ biggrin.gif sleep.gif laugh.gif wub.gif
krzychu92
CYTAT(Soncker @ Aug 28 2008, 15:16) *
Pisz więcej tego jest za mało!!Ty masz 5 sytuacji w meczu?Się nie len tylko opisuj^^ biggrin.gif sleep.gif laugh.gif wub.gif

No wiesz raczej nie będe opisywał strzału w trybuny, czy strzału Iaquinty z narożnika pola karnego, któey leci tak wolno, że bramkarz zdążyłby skoczyć po chipsy do sklepu. Tak samo nie opisuje tu jakichś drobnych fauli których mam mnóstwo.

Co do wrzucania na inny server to tylko na imageshack się da takie mniejsze ss wstawiać bo tak 3 screenami z meczu zaspamował bym pół forum, a to też troche bez sensu.
Soncker
To wspolczuje grac takie mecze gdzie masz 6 groznych okazji wogole w meczu nie ma zmian?Jak dla mnie to zaczynasz olewac...
krzychu92
Dobra jak tak bardzo pragniesz to moge wstawiać i te słabe akcje. A jeśli ty masz na poziomie Top Player co najmniej 20 groźnych akcji w meczu to musze powiedzieć, że jesteś kox. Chyba wszystko zależy od stylu gry co nie? Ja gram z kątry raczej temu tak malo akcji. A nie strzelam też jak popadnie z każdej pozycji. Bez sensu chyba obrać sobie jeden sposób zdobywania gola i za każdym razem siekać identyczne bramki. Po za tym chyba pisze "Najważniejsze akcje meczu" czyli nie chodzi tu o dośrodkowanie, które zamiast w środek pola karnego zagrywane jest wprost do bramkarza a takich akcji mam chyba z 10 w każdym meczu.
shady1990
CYTAT(krzychu92 @ Aug 28 2008, 22:19) *
Dobra jak tak bardzo pragniesz to moge wstawiać i te słabe akcje. A jeśli ty masz na poziomie Top Player co najmniej 20 groźnych akcji w meczu to musze powiedzieć, że jesteś kox. Chyba wszystko zależy od stylu gry co nie? Ja gram z kątry raczej temu tak malo akcji. A nie strzelam też jak popadnie z każdej pozycji. Bez sensu chyba obrać sobie jeden sposób zdobywania gola i za każdym razem siekać identyczne bramki. Po za tym chyba pisze "Najważniejsze akcje meczu" czyli nie chodzi tu o dośrodkowanie, które zamiast w środek pola karnego zagrywane jest wprost do bramkarza a takich akcji mam chyba z 10 w każdym meczu.

a ja proponowałbym zebys mu jescze opisywał kiedy piłka wylatuje na auty,rogi i jeszcze moze spalone : tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
krzychu92
Yyyy spalonego jednego czy dwa już mam. A tak na serio to jutro postaram sie dodać mecz. Jeśli nie będzie działał imageshack poprawnie to tylko nie będzie screenów z meczu.
Tomak
Nie musisz koniecznie korzystac z imageshacka, vpx.pl rowniez posiada opcje dodania miniatruki na forum.

pozdrawiam.
krzychu92
Znamy wyniki 1 meczy pucharowych!

W 1 meczu 1 rundy pucharu zwycięstwa odniosły kluby z Rosenborga, Belgradu i Wiednia. Remis padł w spotkaniu Rangersów z CSKA.

PS. Tomak dzięki za stronkę. Faktycznie są tam miniaturki. Tak więc dziś dodam mecz. Jeszcze nie wiem o której, ale na pewno będzie.

PS. 2 Wszystko looz gdyby nie to, że po jakimś czasie mi tu te ss znikają. Wrzucam ponownie przez imageshack.
krzychu92
3 Kolejka także za nami.

Juventus w tym sezonie już przegrał, wygrał więc teraz czas na remis.

Juventus tym razem bezbramkowo remisuje z Steauą Bucarest. Chodź sytuacji było wiele po obu stronach, to nikt ich nie wykorzystał. Najlepszą okazje do zdobycia gola miał Alessandro Del Piero niestety piłka o centymetry minęła bramkę strzeżoną przez Zapate.

14 min - Lovin groźnie uderza na bramkę Buffona ten jednak świetnie wyłapuje to uderzenie.
35 min - Pierwszy groźny strzał Bianconerich w tym meczu. Nedved podaje do Del Piero ten strzela, będzie gol! A jednak piłka i milimetry mija lewy słupek bramki.
37 min - Nicolita wychodzi sam na sam z bramkarzem! Piękny popis Buffona, który wibija piłkę z pod nogi napastika Steauy.
40 min - Amauri otrzymuje fenomenalne podanie od Del Piero strzela z pierwszej, obok słupka!
45 min - Sam na sam wychodzi Nedved, strzela jednak nad poprzeczką.
60 min - Poulsen uderza z za pola karnego i świetnie po raz kolejny broni Zapata!
67 min - Del Piero podaje do Amauriego ten odwraca się w polu karnym, pięknie podkręcił piłkę na długi słupek, ale znów broni Zapata.
90 min - Nedved wpada w pole karne! Strzela bardzo mocno, obok słupka. Koniec meczu!

Galeria meczowa:

Oto jak wyglądała reszta spotkań:

CSKA po raz kolejny wygrywa swoje spotkanie. Tym razem pokonuje Crvene Zvezde 2:0. W derbach Grecji Olympicos wygrywa skromnie 1:0 z AEK.

A tak przedstawia się tabela ligowa:

Na fotelu lidera umocnił się klub z Moskwy. Tuż za CSKA znajduje się Anderlech oraz Panathinaikos. Juventus mimo remisu awansował na 8 miejsce w tabeli. 3 ostatnie miejsca należą do Rangersów, Rapidu i IFK Goteborg.

Zapowiedź 4 kolejki:

W 4 kolejce najciekawiej zapowiada się pojedynek w Atenach gdzie miejscowe AEK podejmie vice-lidera Anderlecht Bruksela. Juventus będzie miał 3 punkty na wyciągnięcie ręki gdyż zmierzy sie na Stadio Olimpico di Torino z ostatnim w tabeli IFK Goteborg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.