thomas
Mar 25 2005, 22:03
jedno pytanie....mam dual shocka 2 i teraz takie pytanie do was (do tych ktorzy maja tez go:P) w ps2 mozna grac jednoczesnie na analogu i strzalki sa tez aktywne wtedy mozna np. zrobic prawym analogem 360 a w pc chyba nie bardzo to dziala, jak jest u was?
powinno dzialac :| moze w opcjach pada nie ustawiles ?
culles
Mar 25 2005, 22:25
U mnie działa jedno i drugie jednocześnie, choć zależy to od ustawień w opcjach. Można ustawić kieruki na strzałkach, lub na analogach i tu jest pies pogrzebany...
thomas
Mar 25 2005, 22:46
stQ: a co mam ustawic?
culles: no mozna...ale mam wyraznie ustawione kierunki na strzalkach a reszta jest jak jest czyli analog, a jak nie mam wlaczonego analoga to nie dziala...a jak mam wlaczony analog to analog dziala ale strzalki nie ;Pa powinny dzialac!
-
wlasnie testowalem, przy wylaczonym analogu dzialaja tylko strzalki wiec 360 odpada;/
jak wlacze analoga to strzalki nie dzialaja, a na prawym tez sie nie da zrobic 360 ani nic
help!;]
ja to robię tak: wchodzę w Button Configuration, włączam analog tak aby świeciła sie czerwona lampka, wtedy ustawiam wszystkie przyciski, przy strzałkach ma wyskoczyć "przełącznik..." a przy analogach "R aiks" itp.
gram na włączonej czerwonej lampce, kieruje strzałkami a lewą gałka analoga mogę wykonać obròt 360 itp.
dokładnie jak pisze Edek

jeżeli podepniesz wszystkie przyciski prawidłowo nie ma szans żeby coś nie działało
thomas
Mar 26 2005, 00:47
ide sprawdzic
thomas
Mar 26 2005, 00:54
no i dziala:) dzieki panowie
a ja nieumiem zrobic rulety moze to kwestia przejsciòwki :?:
Mani3k
Mar 26 2005, 10:12
Kwestia pada i konfiguracji w SETTINGS...
Jeżeli masz pada dzieki ktòremu wszystkie przyciski w Setting są przyporządkowane przyciskom na twoim
Padzie to powinno działać
Rullette (u mnie) robi sie prawa gałką analogową, można ją robić w obie strony zataczając koło (180*) od gòry do dołu badz to w lewą badź prawa stronę
A jeżeli nie działa, w panelu sterowania w kontrolerach skalibruj pada - być może pomoże ;D
Visca el Barca !
Mani3k
Mar 26 2005, 10:15
I przy dobierani przyciskòw stosuj się do rad Edka (Edek)
Najpierw włącz analoga i pòźniej dobieraj Buttony... :-)
Mani3k
Mar 26 2005, 10:18
PS.Ja do gry w PES'a używam
Dual-Shock'a z PSX'a+przjściòwka Super Joy Box 3 :]
Ten zestaw idealnie pasuje do gry
Pozdrawiam
3 posty pod rzad oj nieladnie :twisted:
Pomogło Dziex wtedy mialem ze jak wlonczylem analogi i chcialem je ustawic to mi sie strzali wylanczaly jescze raz dziex

:wink:
ja mam Double Power Box 2 i duala
Mani3k
Mar 26 2005, 11:01
Sorki za te 3 posty, ale sie jakoś zagolopowałem
Obiecuję to sie jush nie powtòrzy :!: :!: :!:
Na PS2 rulete robi się prawą gałką, tak więc lepiej ustawiajcie sobie na prawą, że jak pojedziecie do kuzyna i będzie chciał was zmucić w PES'a to będziecie przystosowani do warunkòw
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.