Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dual Shock 2 -> PC -> analog -> problem?:P
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
thomas
jedno pytanie....mam dual shocka 2 i teraz takie pytanie do was (do tych ktorzy maja tez go:P) w ps2 mozna grac jednoczesnie na analogu i strzalki sa tez aktywne wtedy mozna np. zrobic prawym analogem 360 a w pc chyba nie bardzo to dziala, jak jest u was?
stQ
powinno dzialac :| moze w opcjach pada nie ustawiles ?
culles
U mnie działa jedno i drugie jednocześnie, choć zależy to od ustawień w opcjach. Można ustawić kieruki na strzałkach, lub na analogach i tu jest pies pogrzebany...
thomas
stQ: a co mam ustawic?
culles: no mozna...ale mam wyraznie ustawione kierunki na strzalkach a reszta jest jak jest czyli analog, a jak nie mam wlaczonego analoga to nie dziala...a jak mam wlaczony analog to analog dziala ale strzalki nie ;Pa powinny dzialac!

-
wlasnie testowalem, przy wylaczonym analogu dzialaja tylko strzalki wiec 360 odpada;/
jak wlacze analoga to strzalki nie dzialaja, a na prawym tez sie nie da zrobic 360 ani nic wink.gif
help!;]
Edek
ja to robię tak: wchodzę w Button Configuration, włączam analog tak aby świeciła sie czerwona lampka, wtedy ustawiam wszystkie przyciski, przy strzałkach ma wyskoczyć "przełącznik..." a przy analogach "R aiks" itp.
gram na włączonej czerwonej lampce, kieruje strzałkami a lewą gałka analoga mogę wykonać obròt 360 itp.
StraY
dokładnie jak pisze Edek wink.gif jeżeli podepniesz wszystkie przyciski prawidłowo nie ma szans żeby coś nie działało wink.gif
thomas
ide sprawdzic tongue.gif
thomas
no i dziala:) dzieki panowie
saper
a ja nieumiem zrobic rulety moze to kwestia przejsciòwki :?:
Mani3k
Kwestia pada i konfiguracji w SETTINGS...
Jeżeli masz pada dzieki ktòremu wszystkie przyciski w Setting są przyporządkowane przyciskom na twoim Padzie to powinno działać smile.gif
Rullette (u mnie) robi sie prawa gałką analogową, można ją robić w obie strony zataczając koło (180*) od gòry do dołu badz to w lewą badź prawa stronę tongue.gif
A jeżeli nie działa, w panelu sterowania w kontrolerach skalibruj pada - być może pomoże ;D

Visca el Barca !
Mani3k
I przy dobierani przyciskòw stosuj się do rad Edka (Edek)
Najpierw włącz analoga i pòźniej dobieraj Buttony... :-)
Mani3k
PS.Ja do gry w PES'a używam Dual-Shock'a z PSX'a+przjściòwka Super Joy Box 3 :]
Ten zestaw idealnie pasuje do gry biggrin.gif
Pozdrawiam
Draki
3 posty pod rzad oj nieladnie :twisted:
saper
Pomogło Dziex wtedy mialem ze jak wlonczylem analogi i chcialem je ustawic to mi sie strzali wylanczaly jescze raz dziex smile.gif :wink:

ja mam Double Power Box 2 i duala
Mani3k
Sorki za te 3 posty, ale sie jakoś zagolopowałem sad.gif
Obiecuję to sie jush nie powtòrzy :!: :!: :!:
MaKaO
Na PS2 rulete robi się prawą gałką, tak więc lepiej ustawiajcie sobie na prawą, że jak pojedziecie do kuzyna i będzie chciał was zmucić w PES'a to będziecie przystosowani do warunkòw biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.