Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Club Edition 04/05 NET BETA - zgłaszanie błędòw
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Archiwum
gringo
Ja mam napoczątek tylko taką małą sugestie to tych pseudogwiazdek z realu (chodzi o beckhama przedewszystkim)... czemu są tacy szybcy ? przecierz to ze maja dobrą technike, strzał, i finezje, nie oznacza ze muszą byc szybsi od np. piłkarzy wisły...
Takze wezcie jak chcecie to pod uwage... Pozdro...
halladin
,,,,,,pierwsze wrazenie jest gut, ale zauwazylem tendencje do zaniżania statsow na jumpower i head accuracy. Postaram się możliwie szybko wysłac pare przykładòw a teraz zaczne od barcelony

LARSSON:::jumppower powinien miec 17 zamiast 16....na pewno fruwa ostro ponad przecietną no i defence 14 zamiast 13 bo nie jest typowym napastnikiem mającym w nosie obrone

PUYOL:::jumppwer 17 zamiast 16 ale tu wlasciwie nie bede sie upierał,, po prostu tak mi sie wydaje :wink:

GIuly::: 15 jumppower zamiast 14, on i tak jest kurduplem :wink:

RONALDINIO:::: jumppower i headacc z 15 na 16

z barcy to wszystko
halladin
aaa i zapomnialem dodać, że smile.gif krzynòwek to lekka przeginka,,,,,,speed i passing z 18 na 17 bo jest to pilkarz ponadprzecietny a nie wybitny jezeli chodzi o te dwie cechy

19 to geniusz, 18 wybitny, 17 ponadprzecietny, 16 'przecietny ale spoko :wink: , 15 przecietny mniej spoko itd itd----wydaje mi si ę że taka skala jest słuszna i przez to pan krzynòwek niezależnie od tego jak go ostatnio uwielbiamy :wink: , zdecydowanie wydaje mi się byc bliżej 17 jeżeli chodzi o te dwie cechy

jak kogoś z twòrcòw patcha moje wypociny interesują to moge jeszcze napisać o innych drużynach
Bakel
Cytat
jak kogoś z twòrcòw patcha moje wypociny interesują to moge jeszcze napisać o innych drużynach

ofkoz, że interesują ;) własnie o to chodzi w tym temacie, pisać jak najwięcej a wersja finalna patcha będzie wspołtworzona także przez Was :)

co do Krzynòwka zgadzam sie w 100%, Larssona i Giuly'ego toże, co do Ronaldinho dałbym mu 16jumpa i 14 head ;)
a Zidane i Beckham po 16 speeda i accel
teraz możemy polemizować ;)

Moje spostrzeżenia :
Chevanton powinien być łysy ;)[/b]
JTK
Zagralem jeden meczyk i wrazenia sa dobre(link tmc bo ten cos dzialac mi nie kce wink.gif )

*Uniform legionistow u mnie calutki zielony.
*W readme brak opisu instalacji patcha wink.gif
*Cantoro drybling 16 -co jak co ale u tego zawodnika to 18 albo 17 minimum smile.gif
T-Mac
Cantoro ma swietna technike a drybling mozna mu podciagnac na 17 ale to sie jeszcze trza zastanowic
Bakel
Cytat
*Uniform legionistow u mnie calutki zielony.
*W readme brak opisu instalacji patcha wink.gif
*Cantoro drybling 16 -co jak co ale u tego zawodnika to 18 albo 17 minimum smile.gif

Kjacek:
ad1 a powinien być?
ad2 tozto tylko beta ;p dla bardziej kumatych
ad3 byc może, hm 18 dryblingu ? raczej nie, 17 - zastanowimy się, ale wydaje mi się że jest to typ piłkarza znakomicie utrzymującego się przy piłce, obdarzonego dobrym podaniem i uderzeniem, a nie mijającego rywali jak slalomowe tyczki
JTK
ad 1) Przy wyborze uniformu maja zielone koszulki i czarne gacie smile.gif a jak wbiegaja na boisko to sa zieloni cali smile.gif
ad 3)Tu raczej bedzie subiektywna ocena kazdego z nas. Cantoro gra na srodku boiska wiec raczej malo kto pamieta jego udane dryblingi bo po nich prawie zawsze podaje smile.gif ale faktem jest niezaprzeczalnym ze umie sie utrzymac przy pilce a co za tym idzie musi wdawac sie od czasu do czasu w drybling a te mu z reguly wychodzi bardzo dobrze bo malo kto pamieta jego straty smile.gif
Kamilo
ej przeklejcie tutaj w takim razie mojego posta z tamtego topicu... tam są moje spostrzeznei odnosnie Legii ale szczerze mowiac to nie zauwazylem tego bledu o ktorym mowi Kjacek, jeszczemi sie przypomnialo ze przy zapisywaniu ustawienia... tam nad tymi kwadracikami zamiast Legia pisze Peru tongue.gif mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi... to poprawcie to hehe
lazy_bum
Pierwsze spostrzeżenia:
Baraja = shot pwr. 16?! IMHO powinno być 18. Co jak co, ale mocno strzelić to on potrafi.
Deisler = shot pwr./acc. 17/16 - Przynajmniej jedno przydałoby się zwiększyć. Wstyd żeby wykonujący rzuty wolne miał acc. 16.
Ballack = zrobić mu ,,both legs'' - dla przypomnienia: mocne, cenle strzały zakończone golami w pojedynku Bayer - Liverpool (dla niekumatych: Jeden z lewej, drugi z prawej).

Co do Ranaldinho to głową to on gra marnie (w sensie celności) podobnie jak Henry (w końcu ktoś zauważył (-: ).

Jeszcze taka ogòlna wypowiedź:
Teraz poziom fizyczny jest bardzo wyròwnany i nie ma już tak wielkich ròżnic w tym elemencie. Liczą się psychika (taka polska liga jak ktoś wygrywa 2:0 to już jest po meczu...), technika, taktyka i umiejętność jej zastosowania (patrz: Grecja na ME). Wiadomo, że niktòrzy wybijają się przed szereg (np. Henry ktòry śmiga nawet zaryzykowałbym na 19). O co mi w ogòle chodzi? Zawsze mnie w comp. piłkach wkru***ało, że lepsze drużyny są ,,szybsze''.... nie wiedzieć czemu...
halladin
co daja statystyki offence i def?? nie za bardzo wiem jak to si eprzekłada na gre piłkarzy.....jeżeli nie jest to tylko informacja wynikająca z cech typu strzaly itd to mam też kilka 'bugòw' do raportu
Bakel
Cytat
co daja statystyki offence i def?? nie za bardzo wiem jak to si eprzekłada na gre piłkarzy.....jeżeli nie jest to tylko informacja wynikająca z cech typu strzaly itd to mam też kilka 'bugòw' do raportu

obrońca z wysokim defence dużo skuteczniej będzie przeszkadzał w oddaniu strzału czy dryblingu np. ciągnąc za koszulkę, a jeżeli chodzi o offence to imo jest to ciąg na bramkę zawodnika, wystawianie się na pozycje, wybieganie do podań na dobiego
więc oba parametry są potrzebne i jeżeli znalazłeś jakieś bugi to zapodawaj smile.gif
halladin
ARSENAL:::
henryk nie powinien miec gorszych glowek niz napastnicy legii, zatem proponuję head acc z 15 ---->16. i shoot acc. z 19 na 18 bo nie jest taki 'jedyny nieomylny' a testowalem go przed chwilą i własciwie na 19 wszystko wchodzi----w ogole nie stosowalbym 19 na accuracy bo nie trzeba sie za bardzo starac aby sieknać bramkę, a henry sie jednak stara :wink:
ljunberg-- def na 14 z 13 bo nie jest statystą w obronie i nawet nie najgorzej mu to wychodzi
pires --nie jestem pewien ale chyba acceleration na 16 z 17 bo ma dosyc dlugawy start

oczywiście staram sie być jak najbardziej obiektywny w moim subiektywiźmie biggrin.gif
halladin
CHELSEA::
makelele chygba jest wytrzymały i 16 stamina to deko za mało, coś mi się zdaję
kezman passing z 16 na 17---dla mnie to jeden z najbardziej wszechstronnych napastnikow i podaje lepiej niz kompani z ataku chelsea(ale nie często podaje :wink: )
gudjonsen---offence z 18 na 17 no bo jest właśnie na 17:)
to samo robben---offence z 18 na 17
geremi --offence z 17na 16 (def ma 16 a jest człowiekiem srodka boiska:))
smertin --offence 17 na 16
lampard----head acc. z 15 na 16

MANCHESTER UNITED

nistelrooy head acc. na 18 z17 a jump na 17 z 16------statystyki glowek jak na razie to ma jak sagan czy wlodarczyk:) a pamietajcie umie huknąc z dyni jak mało kto
silvestre def z 18 na 17 --jest po prostu nieròwnym graczem i dlatego 17 starczy
wes brown head acc z 18 na 17----na pewno nie jest w dyniach jakis wyjatkowy a 17 na obrone przy jego wzroscie to chyba ok
c.ronaldo stamina z 15 na 16 bo kazdy piłkarz polskiej ligi miałby stamina po 14:) ---nie jest takim grużlikiem i na 16 zasługuje

w sumie dotychczas oblukałem z kilkanaście drużyn i postaram sie do piątku opisac wszystkie teamy
lazy_bum
Cytat
henryk nie powinien miec gorszych glowek niz napastnicy legii, zatem proponuję  head acc z 15 ---->16. i shoot acc. z 19 na 18 bo nie jest taki  'jedyny nieomylny' a testowalem go przed chwilą i własciwie na 19 wszystko wchodzi----w ogole nie stosowalbym 19 na accuracy bo nie trzeba sie za bardzo starac aby sieknać bramkę, a henry sie jednak stara :wink:

Henry gra głową fatalnie i pozostałbym przy tym co ma, a 19 bym nie używał w ogòle bo to tworzy terminatoròw, a nie graczy.

Cytat
makelele chygba jest wytrzymały i 16 stamina to deko za mało, coś mi się zdaję

Popieram (18).

Cytat
gudjonsen---offence z 18 na 17 no bo jest właśnie na 17:)

Dać mu drybling 18 (w sumie to nie wiem jaki ma teraz q-; ).

Cytat
lampard----head acc. z 15 na 16

Zaryzykowałbym nawet więcej. W końcu chociaż jest niewysoki to te bramy jakoś strzela głową zawsze.

Cytat
nistelrooy head acc. na 18 z17 a jump na 17 z 16------statystyki glowek jak na razie to ma jak sagan czy wlodarczyk:) a pamietajcie umie huknąc z dyni jak mało kto

Shot power 1 mniej (na 17). Strzelić mocno to on potrafi, ale większość goli jak wiadomo strzela z obrębu pola karnego.

Cytat
wes brown  head acc z 18 na 17----na pewno nie jest w dyniach jakis wyjatkowy a 17 na obrone przy jego wzroscie to chyba ok

Tego to chyba jakiś fan(atyk) ManU robił. q-;
Tobi
Frank Lampard ma mocny strzal smile.gif co sadzicie o 18 taka propozycja i jeszcze do Ronney'a ma budowe ciala jak bokser smile.gif powinien miec balanc 18 i accucary shoot celny, zauwazylem rowniez ze Ronney ma typ ciala A hyhyhy:) powinien miec conajmniej D ,jeszcze C.Ronaldo z manu sad.gif ma celniejszy strzal ponadddd 15 myzle ze spokojne 17 i A.Smith mocny i celny shoot tyle dziekuje
halladin
LIVERPOOL
kewell- chyba lepiej podaje niż garcia i alonso, ktorzy maja passing na 18 < kewell 17>
dudek - response 19??
smicerowi zmniejszyłbym curving<teraz ma 15>
hamman-shot power z 19 na 18 <power 19 tylko dla carlosa:)>

NEWCASTLE
shearer to juz dziadek -shoot acc19 i offence19 to przesada.
kluivert tak samo tyle ze z head acc. zmniejszylbym mu motoryke rownież
:!: :idea: W OGOLE WYDAJE MI SIE ZE JEST ZA DUZO W GRZE OFFENCE NA 18 NIE MOWIAC O 19:) :idea: :!:
w newcastle jest to widoczne

INTER
może tylko wieri jumpower z 16 na 17 i head acc z 19 na 18

ROMA gut:)

PSG chyba pauleta jest deko przydobry shoot acc head acc i offence z 18 na 17

MILAN seedorf jumppower na 16- nie jest wysoki adzieki tej zmianie jest czasami w stanie wygrac jakkis pojedynek--<jak w rzeczywistosci:)>

BORUSSIA
koller moze head acc z 16 na 17

REAL
zidane i beckham speed na 16 c
carlos shoot acc. na 16<i tak ma power 19:)>
owen offence na 18 z 19
ronaldo accuracy na 18 z 19
zidane stamina na 16 z 17

VALENCJA
baraja shoot power na 17
napastnikom deko lepsze staty glowek by si eprzydały

JUVENTUS
ibrach. shootacc. z 17 na 18 i lepszy curving <obecnie 14> i response z 16 na 17
trezeget. offence z 19 na 18 i head acc. na 18- i tak będzie totalnie groźny z powietrza
tudor curving na 12,13 <a jest 14>

SZACHTAR:) niejaki marica ma jumppower 19?

WISŁA zieńczuk drybluje jak pinokio i wolno sie rozpędza
frankowskiemu lepszy curving by sie przydał
BAYERN
makkaaaay offence i ahoot acc. z 19 na 18

ATLETICO
torres response 19??- nie bardzo rozumiem

PANATHINAIKOS
olisadebe tak mało stamina?? niby wiem czemu ale.......

MARSYLIA niejaki lulylindua jest swietnym napastnikiem w w grze< a w rzeczywistości?>

WERDER klose head acc z 19 na 18 i shoot acc. z 18 na 17--na mistrzostwach w japokore sie wyszumiał, poźniej już chyba nie bardzo

SCHALKE ailton speed na 18 bo to boiskowy rajdowiec

nie chce mi się dalej:) ale to chyba wszystko tak swoja drogą,,,,,, mam nadzieje że coś mądrego w sumie napisalem,,,może inni tez włożą chwile wysiłku bo w sumie to ze 3 godziny poświęciłem na przejrzenie patcha<chyab nie dużo>,,,, ogòlnie patch podoba mi się,tylko za duzo 19, 'offence' niektorzy srodkowi obroncy jakby curving mieli ciut za dobry, no i troche z głòwkami mogłoby być czasami celniej i wyżej:wink:
lazy_bum
Cytat
kluivert tak samo tyle ze z head acc.  zmniejszylbym mu motoryke rownież
vieri jumpower z 16 na 17 i head acc z 19 na 18

Mając w pamięci marnowanie sytuacji przez ww. panòw (Vieri udowodnił już nie raz, że potrafi nie trafić do bramki z 1-2 metròw. Kluiver WC'98 pòłfinał z Brazylią - tak gra mistrz głòwek?!) obu bym zjechał head acc. do 16-17, podobnie shot acc.

Cytat
koller moze head acc z 16 na 17
ronaldo accuracy na 18 z 19

Popieram.

Cytat
makkaaaay   offence i ahoot acc. z 19 na 18

Ten pan to akurat ostatnio automat do strzelania bramek. Chociaż swoje zdanie o ,,dziewiętnastkach'' już wyraziłem.

Cytat
niejaki lulylindua  jest swietnym napastnikiem w w grze< a w rzeczywistości?>

W realu też niezłym.

Cytat
ailton speed na 18 bo to boiskowy rajdowiec

Speed 18, Acc 19 - nie bez powodu ma przydomek ,,tocząca się kula''. q-;

Cytat
Frank Lampard ma mocny strzal smile.gif co sadzicie o 18

Ja sądzę, że byłoby ok.

Cytat
taka propozycja i jeszcze do Ronney'a ma budowe ciala jak bokser smile.gif powinien miec balanc 18  i accucary shoot celny, zauwazylem rowniez ze Ronney ma typ ciala A hyhyhy:) powinien miec conajmniej D

Eee.... typ ciała?! Jest coś takiego? O_o

Cytat
jeszcze C.Ronaldo z manu sad.gif ma celniejszy strzal ponadddd 15 myzle ze spokojne 17 i A.Smith mocny i celny shoot  tyle dziekuje

Co do pierwszego się zgodzę, ale Smith to może i miał za czasòw Leeds w LM, a teraz... hm, zcipciał?
Bakel
Cytat
Co do pierwszego się zgodzę, ale Smith to może i miał za czasòw Leeds w LM, a teraz... hm, zcipciał?

http://www.premiershipgoals.net/goals/smithnorwich.zip
zcipciał ?
JAACA honotu powiedz panu czy Alan zcipciał wink.gif
halladin
17 accuracy dla c.ronaldo to za duzo.....niezapominajmy jak genialnie sie kiwał na euro a jak potrafil schrzanić doskonała okazję.......myślę ze dribb19 nie jest przesadą, a shoot acc. zwiększyłbym bo może młokos ronaldo trochę sensowniej reaguje pod bramką przeciwnika. 16 zamiast 15 to nie przesada, natomiast z 17 kategorycznie bym się wstrzymał:)

co do a.smitha to obecne statystyki są bardzo dobre, natomiast czemu saha jest właściwie jak rooney?? 'sasze'smile.gif bym cokolwiek odjął, natomiast rooneyowi dodałbym stamina z 16 na 17 i jumppower tez z 16 na 17
lazy_bum
Cytat
Cytat

http://www.premiershipgoals.net/goals/smithnorwich.zip
zcipciał ?
JAACA honotu powiedz panu czy Alan zcipciał wink.gif

Nie chcę sobie grabić bez sensu, ale genialne gole to i pewnie Stam strzelał w karierze, ale mimo tego nie ma strzału 19/19. q-; IMO to i tak nie jest ten ,,dziki'' Smith z LM.
Powiem więcej, Szewczenko zcipciał, Owen zcipciał, Heskey zcipciał, jeszcze brakuje tylko (chociaż angoli nienawiedzę od dziecka) żeby Rooney zcipciał. Wszystkich da się pięknie wtłoczyć w taktyczne schematy, aż mi się zbiera na WIELK
kemot
swieta racja(nie to z belkotem laugh.gif )
siano
Cytat
(..)Powiem więcej, Szewczenko zcipciał(..)

moowisz o patch'u czy realnej pilce /lac czy nie smile.gif/ ??
lazy_bum
Cytat
Cytat
(..)Powiem więcej, Szewczenko zcipciał(..)

moowisz o patch'u czy realnej pilce /lac czy nie smile.gif/ ??

IRL oczywiście.
Kitek
Dynamo Kijòw

Rincon - pass acc. - 15?? przesadzacie dajcie 16
Verpakovskis - body balance z 16 do 18, a speed z 17 na 18, popatrzcie czym się wyròżniał na euro:]

Borussia Dortmund

Koller - head acc. z 16 na 18, shoot acc. z 18 na 17.
halladin
koller i tak z head acc. na 17 bedzie morderczy, a jezeli chodzi ostrzaly to moze wykonuje je powoli ale jest przy tym dziwnie skuteczny, dlatego 18 przy shoot acc jest dla mnie do przyjecia.

p.s all:) w ogole zauwazylem ze moje propozycje odbiegaja od beta o + czy - 1 w statach i jest to rzecz wzgledna. dlatego tez nie ma sensu zaglebiac sie w te jednopunktowe szczegoly i moze zacznijmy lige :wink:

pzdr
Kitek
No może 17 to faktycznie akurat, ale Verpakovskis jest poprostu sklepany, stanowczo za wolny!!

A tak wogòle też się nie moge doczekać ligi:)
kemot
offtopic: ja tez nie moge...
lazy_bum
Cytat
No może 17 to faktycznie akurat, ale Verpakovskis jest poprostu sklepany, stanowczo za wolny!!

Z tym się zgodzę, bo na EURO zapier*** jakby miał mały motorek w du*ie. <-:
albus_lupus
Chelsea ma "chyba" białem stroje wyjazdowe na nie czarne biggrin.gif
To tylko taka mała sugestja ale i tak stwierdzam że odwaliliście kawał dobrej roboty
T-Mac
Cytat
Chelsea ma "chyba" białem stroje wyjazdowe na nie czarne  :D  
To tylko taka mała sugestja ale i tak stwierdzam że odwaliliście kawał dobrej roboty

maja czarne, robiac te stroje nie bralismy pod uwagi w jakich strojach graja w europejskich pucharach bo czasami niektorych ekip ciezko znalesc 2 komplety a z meczow ligowych zawsze cos sie znajdzie szybko wiec padlo na te z lig
poprostu chcielismy dac aktualne z obecnego sezonu smile.gif
Kitek
Flaga Celticu jest troszke "niedorobiona" w sensie ma jakieś dziwne zielone kropki na białych pasach w niektòrych miejscach:P
T-Mac
czasmi jak sie robi mala flage to jest spoko ale jak pozniej wynosza duza flage to widac te kropki to samo jest z milanem jak starczy nam czasu to poprawimy ale to bardzo maly i nie widoczny bug bo jak wiadomo kazdy grajac online wylacza wejsciowke smile.gif
saper
Kto widział bramke z Noriwitchpiekna i kto mòwi żee alan Scipiał
zyga
ronaldo powinien byc szybszy
lazy_bum
Cytat
ronaldo powinien byc szybszy

Grubaldo szybszy? :-D

Liverpool:
Dzibril (ChW jak to sie pisze) Cisse IMO za wolny (przeciez on zapieprza jak dzika swinia walczaca o swoje warchlaki), a jeszcze shoot power 18, acc. 17 albo nawet 16 bo IMHO to on czesto strzela na pale, byle mocniej.
Baros acceleration 19. To jeden z napastnikow ktory ma bardzo szybkie pierwsze kilka krokow (przy okazji tutaj dodam jeszcze, ze ww. Grubaldo moglby miec acc. 19, ale to raczej nie w tej formie co jest teraz... a moze nie w tej kategori wagowej? :-D ).
halladin
apeluję.......o podniesienie druzynie werder paru rzeczy.......minimalnie podań,,,,troche glowek dla obroncow....... i nie mam kim atakowac....klose ma glowki i jest micoud......reszta piłkarzy to wielkie dryblasy z taotalnie sredniki statami ......juz psg jest lepsze:)

zròbcie cos bo przepadłem
T-Mac
sorki ale teamt teraz juz nie jest aktualny bylo mozna to zglaszac przed losowaniem
to co poprawilismy to juz jest zrobione i nie ruszamy, jedynie tylko budowe ciala mozliwe ze werder byl poprawiony wczesniej wiec musicie poczekac na wersje final

acha to ze sa dryblasy nie musza grac dobrze glowa przyklad koller i rasiak tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.