Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Granie W Obronie Jak Komputer A Nawet Lepiej.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Rafeal
Witam.

Jako ze gram sporadycznie w tą gre od roku ale ostatnimi czasy cześciej chcę grac tak jak komuter w obronie i ataku ale wszczegolności w obronie, przechwycie piłki.
Na różne sposoby już próbowałem ale niewychodzi mi wcale. Gram na Champions.

Warto w obronie (jak nie mam piłki) trzymać ciagle X i zabierać piłkę (trzymając X) R1 ?
Czy sterować strzałkami tylko i l1.gif , square.gif , r2.gif bądż r1.gif , bo sam nie wiem którym sie dobrze zabiera piłke(przynajmniej niweczy atack przeciwnika).
Czy trzymać ciągle L1 (wraz z X) i strzałkami kierować a zabierać piłkę X,R1.R2,L1 ?
Bo nie moge znaleść sposobu na to a przynajmniej opracować dobry sposób zbliżony do gry komputera w obronie a nawet lepszego.

Nie raz są sytłacje ze ja atakuje, podaje pilkę np. X i nagle niewiadomo z kąd przeciwnik (komputer) zabiera mi piłkę jak kolo który zabrał piłkę stal dosyc daleko od mojego zawodnika. I własnie nie wiem jak kom to robi w obronie.

Zaś jak gram w obronie za pomocą strzałek i R2 to sałkowicie się plącze a komp mnie szybko omija ;/

Jednym słowem jak powinienem robić prawidłowo gre w obronie. Bronić się jak komputer a nawet lepiej.
Co zle robie ?
Bo w Lista Poleceń i Trening nie ma zabradzo pokazane gry w obronie. Same podstawy raczej.

Bede wdzięczny za pomoc/rady, zwlaszcza doswiadczonych a nawet bardzo graczy smile.gif

barman_2000
moze naucz sie grac w obronie na nizszych poziomach trudnosci najpierw a potem atakuj czempiona
qazwsx
Ja gram na padzie i osobiście odbieram piłki takim sposobem :
- Przytrzymuję x2.gif
- Żeby dogonić lub przegonić przeciwnika to r1.gif
- Jak nie daję rady jednym graczem odebrać piłki to wzywam do pomocy drugiego - na square.gif
- przy wrzutkach przeciwnika, dryblingach itp. przytrzymuję r2.gif i ustawiam się tak, żeby zablokować wrzutkę, lub stanąć bezpośrednio na drodze przeciwnika (choć ten manewr nie jest konieczny, gram z kolegą - 1vs1, on gra na klawie i nigdy nie szuka R2 tylko wystarcza mu przeszkadzanie z x2.gif + r1.gif + square.gif )
Co do l1.gif to zawsze ustawiam na manualny przełącznik (przed wybraniem drużyn w trybie szybkiego meczu exhibition, oraz podczas meczu w menu start -> player setting) i samemu wybieram na L1 gracza aktywnego. Źle mi się gra, gdy komputer sam decyduje, jakiego piłkarza mam mieć aktywnego do odbioru, ponieważ jest bliżej piłki.
I ot cała filozofia. Wiadomo, że im dłużej będziesz grał to tym więcej wprawy będziesz miał. Radzę, tak jak kolega wyżej, żebyś pograł trochę na niższych poziomach trudności jak sobię nie radzisz. Pozdro i miłego grania wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.