poziom meczu: Czempion
poziom kariery: Bardzo Trudny
Czas meczu: 10min.
częstotliwość transferów: zwykłe
zawodnicy klasyczni i ukryci: tak
budżet: 50 000 P
rozwój graczy: tak
Tego lata została utworzona konfederacja zrzeszająca najlepsze kluby, które zostały podzielone na 4 dywizje i 2 ligę. Atletico zostało przydzielone do 2 ligi.
Oto pełna lista drużyn 2 ligi:
1.Atletico Madryt
2.Blackburn Rovers
3.Everton FC
4.OGC Nice
5.Napoli
6.1.FC Nurnberg
7.Anderlecht Bruksela
8.Real Betis Sewilla
Atletico zostało wzmocnione przed tym sezonem kilkoma zawodnikami. Są to: Gregory Coupet, Tomas Ujfalusi, John Heitinga, Paulo Assuncao, Sinama-Pongolle, a z wypożyczenia powrócił ponadto Pedro Maniche.
Oto pełna kadra Atletico na ten sezon:
Bramkarze:
1.Gregory Coupet
2.Leo Naoren Franco
3.Ismael Gomez Falcon
Obrońcy:
4.Giourkas Seitaridis
5.Mariano Pernia
6.Juan Valera
7.Pablo Ibanez
8.Luis Perea
9.Fabiano Eller
10.Antonio Lopez
11.Tomas Ujfalusi
12.John Heitinga
Pomocnicy:
13.Maxi Rodriguez
14.Raul Garcia
15.Thiago Motta
16.Cleber Santana
17.Luis Garcia
18.Jose Antonio Reyes
19.Simao Sabrosa
20.Pedro Maniche
21.Paulo Assuncao
Napastnicy:
22.Diego Forlan
23.Sergio Aguero
24.Florent Sinama-Pongolle
Przdstawiam państwu wywiad z managerem Atletico Javierem Aguirre:
R:Jakie są pana odczucia po przydzieleniu pańskiej drużyny do 2 ligi?
JA:Liczyliśmy na pierwszą lige ale soataliśmy zaproszenie do 2 ligi i nicz tym nie zrobimy. Oczywiście jesteśmy i z tego zadowoleni, nie mogliśmy tego odrzucić. To jest 2 liga, ale wszystkie zespoły są dobrymi Europejskimi drużynami.
R:Jakie Atletico ma cele na ten sezon?
JA:Cele? Cel może być tylko jeden: awans do 1 dywizji, Według mnie mamy najśilniejszą kadrę i innego przebiegu jak nasz awans nie dopuszczam do głowy. Wiemy oczywiście, że nie będzie łatwo ale wszystko zależy od zawodników.
R: Co może pan nam powiedzieć o tego rocznych nabytkach?
JA:Z transferów jestem bardzo zadowolony. Pozyskalismy światowej klasy zawodników. Myślę, że największymi wzmocieniami są Coupet, Ujfalusi i Heitinga bo jak wszyscy wiemy z obroną w ostatnich latach nie zawsze było dobrze. Wzmocniliśmy także ofensywe przez Paulo assuncao i Florenta Sinama-Poingole, ale najważniejsze są wzmocnienia w lini obronnej.
R:Dziękuje za rozmowę
Znamy Terminarz!!!
W 1 kolejce Atletico wyjedzie do Francji gdzie na Stade du Ray spotka się z OGC Nice.
Poznajmy nowych zawodników:

Teraz przedstawię dla państwa wywiad z Florentem Sinama-Pongolle:
R:Dlaczego postanoowił pan dołączyć do Atletico?
S-P:Gdy usłyszałem, że Atletico złożyło ofertę ani chwili się nie zastanawiałem od razu chciałem tutaj przejść. Są tutaj świetni zawodnicy, świetny trener i wielkie ambicje czyli toczego potrzebuję.
R:Czy zaaklimatyzował się już pan w Madrycie?
S-P:Jeszcze nie dokońca, życie tutaj bardzo różni się niz w Huelwie. Madryt to wielkie miasto i niekiedy mam jeszcze problemy.
R: Jak pana odczucia po pierwszych treningach?
S-P:Jest świetnie, w zespole panuje świetna atmosfera. Jest trudno azle przed sezonem zawsze tak jest.
R:Czego pan oczekuje po tym sezonie?
S-P:Przedewszystkim regularnej gry, to jest dla mnie najważniejsze. Wiem, że nie będzie łatwo bo jest duża konkurencja, ale jestem dobrej myśli.