Witam, stworzyłem film z bramkami PES 08, zajmuje on 90mb jest to plik mpg nie wiecie może jakim programem i na jaki zmnijeszyć jego romiar?
falcon87pl
Jul 28 2008, 16:02
VirtualDub
Cytuje:
"Ja używam VirtualDub 1.6.17.0 (są już nowsze wersje).
Darmowy i SUUPER SZYBKI. Można w nim też film poddać prostej obróbce. Cieciu na kawałki i zmiejszaniu/zwiekszaniu roździelczości (roździelczości zapisywanego filmu, bo zmieniajac z 400x300 na 800x600 jakości nie polepszysz , ale zmniejszając z 800x600 na 640x480 możesz zmniejszyć ilość zajmowanego miejsca przez film).
Otwierasz nim film. Wchodzisz w "Video">"Compression" i wybierasz kodeka oraz jego jakosc. Potem klikasz "File">"Save as AVI" i zaczyna zapisywać w danej kompresji w wybranym miejscu.
KODEK:
Polecam "Microsoft MPEG-4 Video Codec V3" z pakietu kodeków "K-lite" najnowszego (do pobrania >w google<). Okolo 30MB/minuta, a jakość naprawde powalająca.
Można też używac Windows Movie Maker do kompresji do w.m.v jak ktoś chce. Czasem jest szybciej i wygodniej dla osób które sobie nie radzą z obsługą VirtualDub, ale jakość nie jest najlepsza (według mnie). "