Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Loga Hd A Ggs
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
GooFy
Rozwiązano...
Orange_91
Może wrzuć te loga przez WE Picture Decoder a nie przez GGS.
GooFy
Próbowałem, niestety to samo. Może coś robię nie tak albo źle indexuję, Bo indexuję MX 04.
Teco
CYTAT(.GooFy @ Jul 28 2008, 13:35) *
Próbowałem, niestety to samo. Może coś robię nie tak albo źle indexuję, Bo indexuję MX 04.

no tak najlepiej mieć palete tcyh za które wstawiasz...pewnie wtedy Ci zamieni...też się w takie zamienianie bawiłem i np jeśli masz loga na pletach sparka i w grze wcześniej takie miałeś to bez problemu się importuje...
GooFy
Noo tak, nic mi to nie daje. Biorę WEPicture decoder i na byle jakie logo, potem biore export act i w MX'ie importuje. Wrzucam. to samo...
Teco
CYTAT(.GooFy @ Jul 28 2008, 15:05) *
Noo tak, nic mi to nie daje. Biorę WEPicture decoder i na byle jakie logo, potem biore export act i w MX'ie importuje. Wrzucam. to samo...

może zapytaj Torina:) on do 0.texta wgrał swoje loga to Ci podpowie:)
Kubbas
Mam to samo, wie ktoś jak to rozwiązać?
Mani3k
Po prostu autor danego loga źle wygrał paletę kolorów i dlatego się tak dzieje... nic z tym raczej nie zrobisz.
Logo jakiej drużyny potrzebujesz? Posiadam wszystkie DZIAŁAJĄCE loga benjaminków danych lig - część do 0_text, część do OptionFile (PES Fan Editor).
Pozdrawiam
E 9
CYTAT(Mani3k @ Jul 28 2008, 20:12) *
Po prostu autor danego loga źle wygrał paletę kolorów i dlatego się tak dzieje... nic z tym raczej nie zrobisz.
Logo jakiej drużyny potrzebujesz? Posiadam wszystkie DZIAŁAJĄCE loga benjaminków danych lig - część do 0_text, część do OptionFile (PES Fan Editor).
Pozdrawiam

To i ja przyłącze się do dyskusji... Maniuś masz może te loga beniaminków do 0_textu...ale NIE w HD??
Byłbym wdzięczny jakbyś posiadał wink.gif) pzdR
Teco
CYTAT(Mani3k @ Jul 28 2008, 21:12) *
Pozdrawiam

będą pasować do OE v 4?? jak tak to poproszętongue.gif
Mani3k
Posiadam loga robione w stylu jak widać na screenie, są one m.in. pod Evolution Patch, którego aktualnie używam.
Część jest wrzucona do 0_text, część przez PESFan Editor.
Pozdrawiam

GooFy
Dzięki Mańku , ale chciałem wrzucić loga zrobione przez siebie tongue.gif Zupełnie innym stylem, dla przykładu to logo PSG indexowane paletą którą wyeksportowałem przez Wepicture decoder. Niestety nadal to samo...
Kubbas
Ja chciałem skorzystać z tych log co Goofy i także nie mogę ich wrzucić.
GooFy
Jeden problem rozwiązany ale za chwilę pojawił się następny. Wrzuciłem loga do 0_text przez Wepicture Decoder w programie wyglądało wszystko dobrze i pozostałe loga były nie naruszone. Wchodzę do gry żeby sprawdzić efekt i widzę to...

Niewiem już co jest grane...
Kubbas
Pomoże ktoś?
krzychu117
ten sam problem mam z swoim logiem^^
Teco
a czy przezroczystości miałeś na 0??bo nie raz jest tak jak tu usuniesz to jak wgrasz to reszcie też zrobi:(
krzychu117
robiłęm index w photoshopie z zaznaczona przezroczystością.

edit.

to są dwa loga

jedno znalazlem a drugie zrobilem zróbcie proszę żeby działały
GooFy
Teco jeżeli chodzi o przezroczystość niema takiej opcji w Wepicture a GGS nie działa... Naprawde nikt na tym forum niewie jak się to robi ?
Teco
CYTAT(.GooFy @ Aug 2 2008, 22:27) *
Teco jeżeli chodzi o przezroczystość niema takiej opcji w Wepicture a GGS nie działa... Naprawde nikt na tym forum niewie jak się to robi ?

no tam nie ma ale w ggs można zrobić przezroczystość wtedy wgrać zapewne wgrywasz to przez opcje która wgra ale tracisz wiele(import pixes)...jakoś torin swoje loga wgrałsmile.gif więc na bank jakoś idzie no chyba że on bazował na palecie sparka i wtedy nie ma problemu i indexował też jak on:P tylko styl inny...najlepiej zapytaj się jego:) hehe
GooFy
Teco niestety... To mojea rozmowa z Kubbasem przez xfire...
Kubbas
To już nie muszę dopisywać xD

Przesrana sprawa z tymi logami ;/
torin
Olac cieplym moczem to ja was dopiero moge tongue.gif Niestety niektorym sie wydaje ze czlowiek siedzi calymi dniami na kompie i nie ma prawa nigdzie wyjechac, no ale coz, jak dla mnie radosne, beztroskie czasy szkolne/studenckie skonczyly sie juz dosc dawno. Wiec sila rzeczy na forum nie bywam czesto i nie czytam wszystkiego a skrzynke PW mam wiecznie zapchana tongue.gif
Wracajac do waszego zmartwienia:
Wszystkie loga musza korzystac z tej samej palety wiec albo skorzystajcie z obecnej albo stworzcie wszystkie na nowej. Zarowno w GGS jak i w WE PD mozna korygowac przezroczystosc, ale jak dla mnie problem polega na ilosci zarezerwowanego miejsca dla pliku, WE PD go nie zwieksza, natomiast w GGS nalezy to zrobic manualnie albo wyeksportowany wczesniej sam plik od herbow otworzyc w GGS, rozmiar powinien byc automatycznie zwiekszony. Ogolnie nie jest to mila zabawa, sam sleczalem nad tym kilka nocek dry.gif zanim doszedlem co i jak.
GooFy
Noo ale dalej nic mi to nie pomaga tongue.gif . To co powiedziałeś wszystko wiem. Niewiem jakim programem zaindexować na tą samą paletę i jak zdobyć paletę którą już mam. Piore We PD i eksportuje act, wrzucam do logosów wrzucam do pliku i to samo. tongue.gif
Kubbas
Torin pomożesz? wink.gif
GooFy
Rozwiązane
Kubbas
CYTAT(.GooFy @ Aug 10 2008, 23:08) *
Jakbyś mógł postawilibyśmy ci pomnik ... Powiedzieć krok po kroku co zrobić tongue.gif rolleyes.gif

Ba! Żeby tylko jeden pomnik wink.gif
Kubbas
Torin? ;>
Q_B_A
Mógłby mi ktoś zrobić dwa loga ?smile.gif     
i mam pytanko...
jak wrzucić te loga do gry  ŻEBY NIE BYŁO WOKÓŁ HERBÓW TŁA ??
aha i gdzie mam je wrzucić smile.gif? te dwa kluby za miast AEK Ateny i Besiktas (OE4)
z góry dzięki biggrin.gif  
torin
CYTAT(.GooFy @ Aug 11 2008, 00:08) *
No Torinq chyba cię rozgryzłem tongue.gif Wiem jak zaindexować loga jedną paletą i robię to programem OPTPiX iMageStudio, wszystko działa w grze ale niemogę ustawić przezroczystości... Tzn mam czarne tło, bawię się w opcji Transparet Color w Programiku znaczy się robie zielone tło i ustawiam na przezroczysty kolor zielony ale i tak nie załatwia wszystkiego tongue.gif.
Jakbyś mógł postawilibyśmy ci pomnik ... Powiedzieć krok po kroku co zrobić tongue.gif rolleyes.gif

Przezroczystosc ustawia sie jednym sposobem w kazdym przypadku, tak jak np w strojach, chcesz ustawic aby fragmenty byly niewidoczne, musisz zrobic alpha maske. W tym przypadku nie jest inaczej biggrin.gif
GooFy
Rozwiązane...
Kubbas
Torin proszę, pomóż nam, napisz krok po kroku Goofemu jak to robisz...
GooFy
Blablabla...
Problem rozwiązany
Kubbas
CYTAT(Kubbas @ Sep 5 2008, 21:53) *
Torin proszę, pomóż nam, napisz krok po kroku Goofemu jak to robisz...

.
Kubbas
Problem nadal aktualny...
Ryu
Nie chciałem zakładać nowego tematu, a mam pytanie dotyczące lóg do O_text'a.

Zrobiłem sobie kilka logosów i chciałem je wgrać, ale najpierw je zindeksowałem. No i tu pojawił się problem, bo po indeksie loga strasznie straciły na jakości i później w grze wyglądały bardzo średnio.

Jak powinienem indeksować, żeby jakość była dobra, ewentualnie w jakim formacie wykonać loga do indeksowania? Mam nadzieję, że ktoś pomoże w potrzebie. tongue.gif
Jamnik
WE Picture Decoder - i tym wrzucaj smile.gif
Ryu
Niby lepiej, ale mam znowu problem z jakością.

Jak przykładowo mam logo ładne 150x150 i chce je zmniejszyć do 64x64 to jakość strasznie słabnie. Jak zmniejszyć grafikę i nie stracić jakości?

A może da się wrzucić logo większe niż 64x64?
NETHERLAND
Wie ktoś jakim programem mogę zmienic logo ze 128 Kolorów na 16 kolorów
Beniou
CYTAT(Jamnik @ Jan 14 2009, 20:30) *
WE Picture Decoder - i tym wrzucaj smile.gif

najpierw zmniejsz a potem zmień na indexed, miałem ten sam problem i na RGB zmniejszylem na 64x64 a potem dalem indexed i jest ladnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.