Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formułowanie Nazwy Tematu
board.issonline.pl > Issonline.pl > Strona oraz Forum
jasiek_barca
Witam wszystkich.
Choć jestem nowy na tym Forum, to mam pewną sugestię do Adminów, gdyż coś mi się nie spodobało tongue.gif
Głównie chodzi o to podforum, bo może w przyszłości będę do niego zaglądał... Ale do rzeczy:
Już na pierwszej stronie tego podforum widzę nazwy temat w stylu "POMOCY!!!!!1111", "Help, plz", "Nie wiem, co mam robić!", "Problem" i takie tam. W tym dziale i w jego analogiach (tj. edycja PES2008 i następnych) proponuję stworzenie jakiegoś regulaminu, w którym byłby przede wszystkim punkt precyzowania specyfiki problemu w temacie, bo takie "Mam problem, pomóżcie!" nic nikomu nie mówią. Myślę, że i dla tych, co mają jakieś problemy, jak i dla tych, którzy ewentualnie pomogą te problemy rozwiązać, będzie to wygodniejsze.
W razie powtarzania się jakichś problemów można stworzyć jakieś FAQ, ale to już wybieganie z tematu smile.gif
To tylko sugestia, oczywiście, nie musicie się do niej stosować.
Proszę "Władzę" ( tongue.gif ) o odpowiedź na ten temat - będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
JuveR
REGULAMIN FORUM
Jak widzisz regulamin już jest rolleyes.gif Ale jedynie nieliczne nowe osoby na forum go czytają...
jasiek_barca
Również czytałem Regulamin Forum, znam jego treść. Chodziło mi jednak o to, że może wystarczyłby chociaż odnośnik do Regulaminu w danym dziale...? Bądź jakiekolwiek wyróżnienie panujących zasad, żeby były wyraźne. Bo w tym linku, który podałem, nie ma czegoś takiego i jest sporo tematów typu "pomocy" i jakoś nie są one kasowane/zamykane tongue.gif
snok3r
CYTAT(jasiek_barca @ Jul 5 2008, 14:20) *
jest sporo tematów typu "pomocy" i jakoś nie są one kasowane/zamykane tongue.gif

czesto autorzy sa nagradzani % lub ostzrzezeniami czego z poziomu normalnego uzytkownika nie widac. kasowe lub zamykane byly do tej pory tylko przypadki wybitne wink.gif
jednak jezeli zaczyna to przeszkadzac innym uzytkownikom, trzeba bedzie sie zastanowic nad jakimis bardziej zdecydowanymi dzialniami...
Giovani
Ja bym to widział inaczej, żeby założyć taki temat jeden, że jeżeli ktoś ma jakikolwiek problem z np Kitsami to tam właśnie będzie mógł pisać. Nazwa tego tematu powinna wyglądać mniej więcej tak "Masz problem z Kistem? Pisz Tutaj!" Albo coś w tym rodzaju tongue.gif
JuveR
CYTAT(Giovani @ Jul 29 2008, 00:44) *
Ja bym to widział inaczej, żeby założyć taki temat jeden, że jeżeli ktoś ma jakikolwiek problem z np Kitsami to tam właśnie będzie mógł pisać. Nazwa tego tematu powinna wyglądać mniej więcej tak "Masz problem z Kistem? Pisz Tutaj!" Albo coś w tym rodzaju tongue.gif

Ale osoba która wejdzie na forum pierwszy raz i tak nie zauważy takiego tematu i od razu założy nowy... sleep.gif Chyba najlepsze jest właśnie karanie użytkowników %, bo zamykanie takich tematów raczej mija się z celem. Ale to już sprawa dla moderatorów tej pięknej strony smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.