Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strzały
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Zywy
Witam. Mam pewien problem, który był opisywany na tym forum kilka razy. Jestem tutaj nowy, więc myslę, że mi wybaczycie. Tak więc, nie potrafię oddać dobrego strzału na bramkę. Albo piłka leci 10 metrów nad bramką, albo bramkarz bez problemu łapie, gdy strzał jest lekki. Zdarzało mi się przestrzelić strzał z dwóch metrów do pustej bramki. Moje pytanie brzmi: Jak oddać techniczny strzał, lob i mocne uderzenie. Może są jakieś inne rodzaje strzałów? Oto moje klawiaturka, chciałbym żeby ktoś napisał którymi klawiszami oddaje się owe strzały (na moich ustawieniach). Mam nadzieję że ktoś mi pomoże.

Windziak
Strzelaj przyciskiem D (odpowiadającym za 'kwadrat') tylko, że kreska oznaczająca siłę strzału może być maksymalnie w 60-70% Ty pewnie uderzasz z całej siły (dlatego taki efekt), albo za słabo... Druga rzecz: pozycja strzału. Nie licz, że jeśli w fifie (bo mniemam że się przerzuciłeś) uderzałeś w światło bramki ze źle wypracowanej pozycji to piłka poleci w światło bramki. Musisz być dobrze ustawiony (w kierunku bramki, ewentualnie pod lekkim skosem). Lob robisz naciskając podaj przycisk odpowiadający za SPRINT + STRZAŁ, ale to nadaje się tylko w przypadku wyjścia na pozycję sam na sam, żeby zrobić podcinkę nad bramkarzem.
Poćwicz wpierw na treningu albo na najsłabszym poziomie wink.gif
Orange_91
Dokładny strzał - wciskasz square.gif a w momencie napełnienia paska do odpowiadającej Ci długości wciskasz r2.gif
Bardzo silny strzał - square.gif + strzałka w górę.
Bardzo słaby strzał - square.gif + strzałka w dół
Silny strzał - square.gif + triangle.gif po zapełnieniu paska siły
Słaby strzał - square.gif + x2.gif po zapełnieniu paska siły
Podkręcanie piłki - square.gif + strzałka w lewo lub prawo (zależy w którą stronę chcesz podkręcić)
JuveR
Lob to będzie raczej na Twojej konfiguracji square.gif + l1.gif (czyli litera D + W)
Reszta strzałów to tak jak napisał Orange 91
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.