Lopez10
Jun 30 2008, 13:47
Witajcie !
Potrzebuje waszych rad
potrzebuje jakiś druzyn poniewaz chcem zagrac ML a nie mam kim pomożecie ?
Mam OE Patcha 4.0 i mam problem bo niewiem kim zagrac ML
Potrzebuje taka druzyne w ktorej nie ma za wiele gwiazd
Podawajcie przynajmniej po 3 druzyny
I jak mi Spodoba sie jakas druzyna to zrobie specjalnie dla was Opis mojej ML
licze na was .
Z gory dzieki za pomoc
perONE
Jun 30 2008, 13:54
zalezy jaka bedzie Twojego podejscia do ML:
1. chcesz wygrywac wszystko co sie da, wtedy wez klub z czołówki śmietanki europejskiej, np. Real Madryt czy Inter Mediolan.
2. stawiasz na typowego menagera druzyny, rozwoj pilkarzy, dobra zabawa, smile na ustach ze mimo ze druzyna nie nalezy do przodownikow europejskich, potrafila ograc najlepsze sławy, wtedy wez np. Derby County lub Real Murcia.
albo po prostu weż swoja ulubioną druzyne
Lopez10
Jun 30 2008, 14:00
CYTAT(perONE @ Jun 30 2008, 14:58)

2. stawiasz na typowego menagera druzyny, rozwoj pilkarzy, dobra zabawa, smile na ustach ze mimo ze druzyna nie nalezy do przodownikow europejskich, potrafila ograc najlepsze sławy, wtedy wez np. Derby County lub Real Murcia.
Chcem tego typu druzyny, poniewaz nie chcem ciagle wygrywac
dzieki za pomoc
F.C. Barcelona
Jun 30 2008, 14:14
polecam AS Saint Etienne, OGC Nice albo NAC Breda
djclanv1r00z
Jun 30 2008, 14:15
Lille o Obraniakiem

w sumie to ich jedyna gwiazda a zespół dość dobry

ale ciężko mi się grało nimi na początek
pozdro
Windziak
Jun 30 2008, 15:20
CYTAT(Lopez10 @ Jun 30 2008, 15:04)

Chcem tego typu druzyny, poniewaz nie chcem ciagle wygrywac
dzieki za pomoc
z Polski: Wisła, Legia, Lech (jeśli liga mieszana), Cracovia, GKS, Zagłębie (jeśli same polskie)
z Anglii: Aston Villa, Manchester City, Tottenham, Blackburn
z Niemiec: Arminia, Borussia Dortmund
z Francji: Lille, PSG, Auxerre
z Hiszpanii: Athletic Bilbao, Mallorca
z Włoch: Udinese, Atalanta, Napoli
matthew
Jun 30 2008, 15:53
Powiem tak: gram U.D. Almeria (Hiszpania) już 7(!) sezon. Na początku bardzo trudno jest sprostać wynikom w lidze, gdyż jedyne "niby"gwiazdy to Crusat. J.D.Santos i Vidangossy.
Po dwóch sezonach kupiłem już paru młodych utalentowanych zawodników ( Muntari, Shew-Atjon, Lakic, Mitea).
Drużyna którą bardzo ciekawie się rozwija. Podczas pierwszego sezonu potrafiłem nawet wygrać z Realem Madryt 3-2 ;0
Teraz powiększyłem już kadrę do maksimum. Mam m.in. Afellay'a, Lennon'a, Huddlestone'a, Ustariego, R.Sobis'a itd.
ALMERIA to najlepszy wybór
El Guaje
Jul 5 2008, 18:07
Ja od siebie zarzucę także Saint-Etienne, mają młodych piłkarzy którzy rozwijają się w bardzo dobrym tempie, co prawda mają kilku bardziej lub mniej znanych piłkarzy, ale raczej nie ma tam typowych 'gwiazd'. Gra się nimi naprawdę ciekawie, zwłaszcza po dwóch, trzech sezonach
Pozdro.
F.C. Barcelona
Jul 5 2008, 18:28
CYTAT(El Guaje @ Jul 5 2008, 19:11)

Ja od siebie zarzucę także Saint-Etienne, mają młodych piłkarzy którzy rozwijają się w bardzo dobrym tempie, co prawda mają kilku bardziej lub mniej znanych piłkarzy, ale raczej nie ma tam typowych 'gwiazd'. Gra się nimi naprawdę ciekawie, zwłaszcza po dwóch, trzech sezonach
Pozdro.
Ja tez gralem wlasnie kilka sezonow Saint Etienne a najbardziej mi sie rozwinal Bafetimbi Gomis= cudenko w ataku. Chcialem kupic Adebayora bo razem w ataku fajnie wygladaja
Kamilsoltys
Jul 5 2008, 22:09
CYTAT(kaczorr @ Jul 5 2008, 18:17)

Weź Jagiellonię!!
Super odpowiedź

Chyba zapomniał uzasadnić...
Odradzałbym Jagiellonie...
Moje typy to:
Lille - Utalentowani zawodicy , Choć nie gwiazdy
Almeira - Mało znani zawodnicy ... ale z czasem się rozwijają
St-Etienne - Szybko rozwijający się gracze ...
RC Lens - Kiedyś dobra drużyna a teraz na poziomie...
West Ham United - Drużyna ma głównie jedną gwiazdę F. Ljugberga
Bolton Wanderers - drużyna bez gwiazd lecz dobrze rozwijający się zawodnicy
Pozdrawiam !!
kaczorr
Jul 6 2008, 11:10
CYTAT(Kamilsoltys @ Jul 5 2008, 23:13)

Super odpowiedź

Chyba zapomniał uzasadnić...
Odradzałbym Jagiellonie...

Co w tym złego? Przecież on nie szuka drugiego Realu.
kacper_
Jul 6 2008, 19:11
Ja polecam Hamburger SV. Ma dużo młodych piłkarzy, najszybciej rozwijającym się chyba zawodnikiem jest Ben-Hatira. Na początku gra się nimi dosyć trudno ale po paru sezonach są zawsze w miejscach 1-3.
Pozdro !
baski18
Jul 6 2008, 19:31
Ja zrobiłem tak - wziąłem Lecha Poznań i wszystkim graczom dałem po najmniej lat ile można oraz wzrost umiejętności od młodego przez cały czas. Na początku jest ciężko, ale nie kupując nowych graczy tylko grając Polakami odczuwa się satysfakcję. Z takim edytowaniem jaki sobie zrobiłem zawodnicy w ciągu sezonu polepszają swoje umiejętności w dobrym tempie(niektórzy w b. dobrym) i po kilku sezonach można już walczyć jak równy z równym z czołowymi drużynami, a przecież nasi zawodnicy mają po 20-21 lat
Yoo! Grałem Master League już chyba najlepszymi drużynami, od Barcy zaczynając a na Manu kończąc.Znudziły mnie już wszelkie trofea, 30 zwycięstw na sezon i wogóle wszystko na maxa.Co z tego,że mój Fernando Torres(kupiłem go do MU) strzelił "total goals" 320 goli w 6 sezonach,jak nie odczuwam przyjemności i trudności gry.Dlatego szukałem długo drużyny,w której jest mało gwiazd lub kilku średniaków.Wybrałem klub SL BENFICA!!! Gram oczywiście na poziomie Champion i Very Hard. Nie mają oni tak wiele gwiazd.Teraz mam już 8 mecz w lidze i jestem na 6 pozycji.Mój skład to:
Rost - bramkarz niemiecki,trochę stary, często popełnia błędy
Luisao - prawdziwy lider obrony,często używam opcji CB Overlap(wyjście stopera) i zawsze gdzieś banie wsadzi:P
David Luiz - młodzian(chyba koło 20 lat).Na początku miałem obawy czy sobie poradzi ale teraz jest pewnym punktem obrony.Mimo niewysokiego wzrostu(182) wsadza głowę wszędzie.Super się nim gra, a nie ma wcale dobrych sił.
Nelson - bardzo ofensywny obrońca.Niezła szybkość i agresywność.
Leo - żelazny człowiek(stamina na 95). 31 lat -to jego jedyna wada, no i może niski wzrost
Petit - defensywny pomocnik.Siła strzału na 89!, ale przegrywa większość pojedynków główkowych.
Di Maria - 17 lat a już niezłe statsy i ładny wykres.
Adu - mega szybki piłkarz USA(Speed 83,Accelerate 87), piękny wykres rozwoju.To będzie talent.
Rui Costa - stary wyga(32 lata chyba).Niezłe siły , choć już słabnie.
Nuno Gomes - świetny strzelec, umie grać w powietrzu.Zresztą znacie go.
Oscar Cardozo - wieżowiec,ale ze słabym balansem.Strzelił u mnie jak na razie tylko 1 gola...
Rezerwa(tu także mam niezłe ziółka):
Quim - rezerwowy bramkarz,wcale nie gorszy od Rosta
Luis Filipe - młody obrońca,na razie nie zachwyca
Edcarlos - jak wyżej
Zoro - wnosi element szaleństwa(wpuszczam go gdy przegrywam i od razu jest ciekawiej)
Katsouranis - stary zawodnik,ale nadal świetny.Nadrabia doświadczeniem.
Nuno Assis - niezła szybkość,ale nie zachwyca.
Pereira - jak wyżej
Mantorras - dość dobry napastnik(ma gwiazdkę scoring).Lecz ma podatność na kontuzję C
I jeszcze paru innych piłkarzy(młodych) którzy na razie za dużo nie pograli.
Takim składem gra się ciężko.Brakuje mi dobrego szybkiego napastnika(młodego).Jestem po 8 kolejce na 6 miejscu(już o tym pisałem),4 zwycięstwa,1 remis i 3 porażki.
Najlepszy dotychczas mecz: z liderem - Celticiem.Do przerwy przegrywałem u siebie 0-2, jednak grałem do końca i wygrałem 3-2.Dwie bramki Luisao(na wyjście CB Overlap),w tym jedna w samej końcówce i wygrałem.
Dodam że gram na 10 minut.
Niedługo okienko transferowe,mam zamiar kupić paru zawodników.Głupotą byłoby kupowanie samych gwiazd,takich jak C.Ronaldo czy David Villa,bo oni po prostu nie pasują do tego klubu.Oczywiście kupię np. 3 zawodników,ale za to 3 sprzedam.Gdy ma się za dużo równych zawodników,potem połowa siedzi na ławie i odchodzi ochota na dalsze granie.
Mam na oku paru zawodników.Myślałem o Kallstroemie z Lyonu, bo Rui Costa długo nie pociągnie.Także myślę o Diego Capelu(20 lat z Sevilli).Nie ma dobrych sił,ale nieźle się nim gra.Na atak myślę nad Rafaelem Sobisem,Adrianem Mutu lub Gomisem.
Raczej na pewno sprzedam Mantorrasa i paru obrońców tj. Edcarlos czy Luis Filipe.
GalAnonim
Jul 11 2008, 12:57
Jeżeli chcesz trochę pokombinować, nie wygrywać wszystkiego za pierwszym podjeściem, mieć frajdę z gry, to wybierz dowolna drużynę, ale zamiast oryginalnych zawodników weź Castolo, Minindę , Ximeleza, Ordaza itd. Ustaw sobie pozip, kariery na najwyższy, trudność transferów też. Wtedy będzie OK. Ja tym sposobem do 1 ligi awansowałem po 2 sezonie (w 1 byłem na 5 miejscu). W 1 lidze wygrałem puchar i zająłem 5 miejsce, ale gra jest przednia, no i kupiłem sobie Wallnera (za około 2k ) - robi u mnie za gwiazdę