Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stroje W Edit Mode, A Ggs
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Kits Edit
Jamnik
Mam takie pytanie. Chcę wrzucić stroje z Kitservera do GGS, ale do tego potrzeba numerów niektórych strojów. Mam w GGS stroje Arsenalu i MU z ligi angielskiej. Inne ekipy w edit mode nie mają strojów. Próbowałem znaleźć te ekipy w GGS, ale ich tam nie widziałem. W takim razie czy jest inny sposób na wrzucenie tych strojów lub czy ktoś zna numerki tych drużyn.

Z góry dziękuje za odpowiedzi typu: "teraz nikt nie gra na strojach z Edit Mode" , bo po pierwsze nie o to mi chodzi, a po drugie nic one nie wnoszą.

Pzdr
Orange_91
CYTAT(Jamnik @ pią, 27 cze 2008 - 11:43) *
W takim razie czy jest inny sposób na wrzucenie tych strojów lub czy ktoś zna numerki tych drużyn.

Z tego co wiem to te drużyny nie mają w ogóle numerów i nie da sie wgrać do 0_texta ich stroi ponieważ w podstawowym PESie stroje tych drużyn były robione przez edytor.
Sebinhoo
Tak, jest taka możliwość, mianowicie przez program Waterloo Kit Tool. A więc chodzi o to że możesz pozamieniać odpowiedzialność plików do innej drużyny np:

- masz stroje które są podporządkowane jakiemuś Francuskiemu klubowi, a chcesz aby były podporządkowane Newcastle United. Przez Waterloo możesz zmienić po prostu tą odpowiedzialność poszczególnych drużyn za poszczególne stroje.

Tak samo jest również przy fontach i numberach. Nigdy tego nie próbowałem, ale myślę że o to właśnie chodzi wink.gif
Tu masz jeszcze linki do tutorialu i programu.

Tutorial
Waterloo Kit Tool

I jeszcze jeden, również po angielsku wink.gif

"To use waterloo, export unknown_0051 from 0_text and set the version to PES6(PC) and preferences, the afs(0_text) and SLPM(exe) locations. Also set the unknown_51's location to where it was exported earlier. Click retrieve file and and look for the team you want to relink by clicking the dropdown box at the top. But make sure you have imported in-game kit using PES editor for the default kit slot you want to relink. Set the models(player 3D model style) and click write file after you set everything. Import it back to 0_text. Now look for the kit bin of the default kit slot and import the home player kit, others are not necessary if you only want to preview an outfield player.Run PES6.exe and in edit mode go to the team/edit kit and reset to original state. You should see the new relinked kit. Always backup your option file before doing anything."
Orange_91
CYTAT(sebinho22 @ pią, 27 cze 2008 - 15:04) *
Tak, jest taka możliwość, mianowicie przez program Waterloo Kit Tool. A więc chodzi o to że możesz pozamieniać odpowiedzialność plików do innej drużyny np:

- masz stroje które są podporządkowane jakiemuś Francuskiemu klubowi, a chcesz aby były podporządkowane Newcastle United. Przez Waterloo możesz zmienić po prostu tą odpowiedzialność poszczególnych drużyn za poszczególne stroje.

No tak ale wtedy ta francuska drużyna traci swoje pliki w GGS i musi mieć stroje w edytorze. Nie mylę sie?
Sebinhoo
Racja, nie mylisz się. Ale tu już wpływa na to gust grajka co chce sobie to zedytować wink.gif Ja np. wolałbym mieć wiekszość strojów Premiership niż wszystkie Ligue 1 (chodzi o edit mode oczywiście)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.