Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kariera By Djclanv1r00z
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
djclanv1r00z
Postanowiłem także założyć bloga mojej kariery w Pro Evolution Soccer 6 smile.gif
napatrzyłem się dużo na wasze blogi i też złapałem chęć smile.gif

Czas całego meczu : 10 minut
Trudność meczu: Czempion
Trudność kariery: Normalna

Będę grać Polonią smile.gif zaczne od drugiej ligi smile.gif

oto zespoły z 2 ligi :

Liga A to Niemiecka Bundesliga
Liga B to Angielska Premiership
Liga C to Polska Ekstraklsa
Liga D to Włoska Serie A

oczywiście jestem podczepiony pod ligę C smile.gif
zrobiłem tak te ligi żeby było choć troszke realistyczniej smile.gif

======================================================
Po nie udanym poprzednim sezonie w którym Polonia znów nie awansowała do Ekstraklasy władze tego kluby postanowiły zatrudnić trenera v1r00z(wirusa xD). Cel został z góry jasno określony. Awans do najwyższej klasy rozgrywkowej.

oto skład zespołu na pierwszy sezon :

======================================================
Tydzień 1
Trener wirus zabrał swój zespoł na 5 tygodniowy odbóz przygotowawczy do Zakopanego. Świerze górskie powietrze dobrze zrobi całej kadrze. Cały zespół powróci na pierwszą kolejkę w 6 tygodniu. W pierszej rudzie Polonia Warszawa zmierzy się z Wisłą Płock.

Pierwsza kolejka:
Polonia Warszawa-Wisła Płock
Widzew Łódź-Arka Gdynia
Polonia Bytom-Zagłębie Sosnowiec
Odra Opole-GKS Katowice

relacja z spotkania już wkrótce smile.gif
djclanv1r00z
Tydzień 6

Pierwsza kolejka:
Polonia Warszawa-Wisła Płock 0:0
Widzew Łódź-Arka Gdynia 0:1
Polonia Bytom-Zagłębie Sosnowiec 0:4
Odra Opole-GKS Katowice 1:3

relacja z meczu :
4.Rzut wolny z 20 metra niestety za wysoko uderza Wędzyński
15.Presing Polonii i wywalczony już 2 rzut rożny
25-35.Dużo walki w środku pola nic ciekawego nie dzieję się pod bramkami
38.Rajd Zasady broni bramkarz Wisły(foto nr.1)
45.Brutalny faul od tyłu w nogi Wędzyńskiego i tylko żółta kartka dla Krzyżanowskiego
50.Rajd wzdłuż lini końcowej Piechny. Bramkarz Wisły cudem wybyja na róg (foto nr.2)
61.Wkoncu akcja Wisły Płock. Bania po przebiegnięciu 20 metrów oddaje strzał z lini pola karnego lecz świetnie wyciąga to Radek Majdan
72.Dośrodkowanie z rzutu rożnego z głowe Piechny lecz świetnie dziś dysponowany bramkarz Wisły broni ten strzał i wybija na róg (foto nr.3)
80.Sprint Mąki wprowadzonego kilka minut wcześniej został zakończony wśligiem w nogi w polu karnym lecz sędzia nakazał grać dalej
88.Najlepsza okazja Polonii na zdobycie gola. Rozegrany krótko rzut rożny przez Bąka który podaje do Kosmalskiego a ten piętą odgrywa do Wędzyńskiego. Strzałłłłłłłłłł i ....... słupek ratuje Wisłę Płock przed porażką (foto nr.4)
90.Już doliczony czas gry. Ostatni desperadzki atak Polonii. uderzenie Kosmalskiego z 30 metra lecz cudowną paradą popisuję się Skowron i mecz kończy się bezbramkowym remisem.

zdjęcia z meczu :
1.

2.

3.

4.

5.

relacja z drugiej kolejki już niedługo smile.gif
djclanv1r00z
Tydzień 7

druga kolejka:
Polonia Warszawa-Odra Opole 2:0
Arka Gdynia-Polonia Bytom 2:0
Wisła Płock-Zagłębie Sosnowiec 0:1
GKS Katowice-Widzew Łódź 1:1

Mamy pierwsze zwycięstwo w tym sezonie. Po ciężkim spodkaniu Polonia Warszawa pokonała na własnym stadionie Odre Opole 2:0(1:0).

Oto relacja z meczu :
3.Pierwszy atak Polonii który sunie środkiem pola. Podanie Gilewicza do Piechny i natychmiastowy strzał który z największym trudem broni bramkarz Odry (foto nr.1)
9.Odpowiedz Odry. Hugo przebiega srodkową linie rozejrzał się i huknoł jak z armaty lesz jego strzał z około 35 metra przechodzi około metr na poprzeczką bramki Majdana. Prawie się udało złapać Majdana na błędzie bo golkiper Polonii stał na 10 metrze.
15-25.Szczelne obrony z tej i tej strony.
28.GGGGOOOOLLLL.Rajd Kosiorowskiego wzdłuż lini końcowej boiska podanie na srodek pola karnego do Piechny i mamy gola. Pierwsze trafienie w tym sezonie.Strzelcem bramki niezawodny Piechna(foto nr.2)
36.Bardzo groźna wrzutka Sedlacka z bocznej strefy boiska lecz odrobine wcześniej ściąga piłkę z głowy Piechny stoper Odry i piłka zamiast w bramce ląduje za końcową linią boiska. Mamy kolejny róg.
45.Ostatni zryw Odry. Hugo wbiega w pole karne lecz świetną interwęcją popisał się Majdan rzucając się pod nogi rywala łapiąc równocześnie piłkę.Koniec pierwszej połowy.
48.Gilewicz naśladując Hugo z pierwszej połowy uderzył z jeszcze większej odległości około 40 metrów lecz piłka wylondowała 2 metry obok bramki.
51.Prostopadłe podanie Piechny do Gilewicza. Gilewicz wybiega sam na sam z bramkarzem i ... nagle rozbrzmiewa gwizdek... spalony. Pół metrowy spalony na który złapał się Gilewicz.
64.Coraz groźniejsze ataki Polonii.Wszyscy czekają na dobicie rywala.
66.Rajd wdłuż lini końcowej tym razem Piątka podanie do Piechny lecz ten przenosi piłkę tuż nad poprzeczką (foto nr.3)
72.GGGGOOOOLLLL.Wprowadzony 2 minuty wcześniej na boisko Tataj otrzymuję świetne prostopadłe podanie po ziemi od Piechny wybiega w sytacji sam na sam uderza i piłka ląduje w siatce po uderzeniu jeszcze w słupek.Nic nie dały rozpaczliwe próby blokowania piłki przez obrońców Odry(foto nr.4)
80.Podanie przed pole karne. Piętka do Piechny strzał... rykoszet ... piłka ociera się o słupek i wychodzi za końcową linie. Mamy rzut rożny.
85.Brutalne wejście zflustrowanego Hugo w nogi rywala.Mąka zwija się z bólu a arbiter nie wiedzieć czemu nie sięgnoł do kieszonki po kartonik.Pozostanie to jego tajemnicą.
90.Koniec meczu.Zasłużone zwycięstwo Poloni Warszawa.

1.

2.

3.

4.

5.

Trener Wirus tuż po meczu:

Rozpiera mnie duma i wielka radość po tym co dziś zrobili chłopcy na boisku. Zostawili tam dużo zzdrowia ale się opłaciło i mamy pierwsze 3 punkty w tym sezonie za wygraną. Brawo i oby tak dalej.

relacja z 3 kolejki już niedługo smile.gif
razem z 3 kolejką pokażę także tabelę po 3 kolejkach oraz klasyfikację strzelców 2 ligi smile.gif

P.S.

Prosze o komenty smile.gif
Pro-Evo-S
Mam kilka zastrzeżeń:
-najlepiej dla przejrzystości tekstu pogrubiaj minuty mecz
-zdjęcia z gry wklejaj małe z odnośnikiem do normalnego rozmiaru. W imageshacku jest taka opcja po zuploadowaniu zdjęcia. Nazywa się: Thumbnail for forums (1). Skopiuj właśnie z tego kod i wklejaj. Będzie to ładniej wyglądać smile.gif
-najlepiej gdyby nad relacją z meczu było napisane z kim gra twoja drużyna dużymi literami wraz z wynikiem

Myślę, że na razie to na tyle smile.gif

Powodzenia wink.gif
djclanv1r00z
CYTAT(Pro-Evo-S @ wto, 24 cze 2008 - 17:35) *
Mam kilka zastrzeżeń:
-najlepiej dla przejrzystości tekstu pogrubiaj minuty mecz
-zdjęcia z gry wklejaj małe z odnośnikiem do normalnego rozmiaru. W imageshacku jest taka opcja po zuploadowaniu zdjęcia. Nazywa się: Thumbnail for forums (1). Skopiuj właśnie z tego kod i wklejaj. Będzie to ładniej wyglądać smile.gif
-najlepiej gdyby nad relacją z meczu było napisane z kim gra twoja drużyna dużymi literami wraz z wynikiem

Myślę, że na razie to na tyle smile.gif

Powodzenia wink.gif

dziex za potpowiedzi smile.gif

-z tym pogrubianiem da się zrobić wink.gif
-z tym imageshack lunke smile.gif
-a to trzecie to wiadomo że gram Polonią i zawsze przed relacją daje wszystkie wyniki kolejki i zawsze mój zespól jest w pierwszej linijce więc chyba wiadomo co i jak smile.gif

ale i tak postaram się poprawić smile.gif

pozdro wink.gif
djclanv1r00z
Tydzień 9

trzecia kolejka:
Polonia Bytom-Polonia Warszawa 0:3
GKS Katowice-Arka Gdynia 0:0
Zagłębie Sosnowiec-Odra Opole 0:0
Widzew Łódź-Wisła Płock 0:1

Mamy juz tydzień 9. Tydzien 8 był tygodniem przerwy dla wszystkich drużyn.W kolejce 3 padły 4 bramki w tym aż 3 w meczu w Bytomiu gdzie spodkały się dwie Polonie. Można to nazwać derbami Polonii.

oto skrót meczu w Bytomiu:

1-5.Pierwsze minuty derbowego meczu. Obydwie drużyny badają się
8.Faul tuż przed polem karnym nawet komentator to stwierdził lecz kolejny raz w tym sezonie nie został odgwizdany
16.Dobra akcja Polonii W. po szybkim rozegraniu piłki tuż obok bramki uderzał Gilewicz(foto nr.1)
22.Dośrodkowanie z rzutu rożnego. Piłka przeszła już szereg zawodników gdy w powietrze pięknym szczupakiem wyszedł Zasada lecz minimalnie przestrzelił (foto nr.2)
32.GGGGOOOOLLLL.Koronkowa akcja piłkarzy ze stolicy. Po ładnym rozegraniu piłki strzał oddaje Piechna lecz Michal Peskowić daje radę odbić piłkę lecz robi to tak niefortunnie że ta ląduję na głowie Piątka który popisał się świetnym szczupakiem (foto nr.3)
41.Spalony.Piątek został za obroną Bytomian.Można mu to wybaczyć bo nie jest napastnikiem.
45.Pierwsza połowa kończy się wynikiem 1:0 dla Polonii W. Bytomianie przedewszytkim się bronili w tej połowie.
47.Akcja sam na sam Rozmusa z Majdanem i kolejny raz w tym sezonie świetnie broni bramkarz drużyny z Warszawy.
50-60.Monotonna gra w środku pola.
63.GGGGOOOLLLL.Zasada sarżuje po lewej stronie wchodzi w pole karne podaję do Piechny a ten strzałem z pół obrotu pakuję piłkę w siatce bezradnego Peskowicia (foto nr.4)
69.Druga akcja Bytomian w tym meczu. Rozgrywają między sobą Rozmus i Mężyk strzał oddaje ten drugi lecz piłka przechodzi o centymetry od słupa bramki strzeżonej przez Majdana.
75.GGGGOOOLLLL.Kolejne wejście smoka Tataja w tym sezonie. Podobie jak w poprzedniej kolejce wszedł na murawe kilka minut wcześniej by po pierwszym swym strzale wpisać się na litę strzelców (foto nr.5)
85.Wrzutka z rzutu rożnego na głowe Gilewicza lecz ten przenosi fudbolówke tuż nad poprzeczką (foto nr.6)
90.Koniec meczu. Było to jednostronne widowisko w którym Polonia ta z Warszawy udowodniła że będzie się liczyć w walce o awans do Ekstraklasy.

zdjęcia z meczu:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

tabela po 3 kolejkach :

strzelcy po 3 kolejkach:

asystenci po 3 kolejkach:

następna kolejka chyba dopiero jutro smile.gif

pozdro smile.gif
perONE
mozesz mi pokazac screen z Karty rozwoju zawodnikow

P.S asystent nie asystęt wink.gif
djclanv1r00z
CYTAT(perONE @ wto, 24 cze 2008 - 19:51) *
mozesz mi pokazac screen z Karty rozwoju zawodnikow

P.S asystent nie asystęt wink.gif

co tu pokazywać. Po 3 meczach to się nawet o punk nie zwiększyło im nic :/ może niedługo smile.gif
djclanv1r00z
Tydzień 10

czwarta kolejka:
Polonia Warszawa-GKS Katowice 1:0
Odra Opole-Arka Gdynia 1:2
Wisła Płock-Polonia Bytom 1:0
Widzew Łódź-Zagłębie Sosnowiec 1:2

relacja z meczu Warszawiaków :

7.Dośrodkowanie Katowiczan na pole karne uderza Mikulenas lecz pewnie łapie piłkę Majdan.
17.Rajd zasady zablokowany dopiero w polu karnym Budki.
25-40.Najnudniejsza część meczu dużo walki w środku pola i zero strzałów.
45.Ostatnia akcja pierwszej połowy.Środkiem pola przedarł się pomocnik GKS-u Sroka lecz w sytacji sam na sam z Majdanem bardzo dobrze iterweniował bramkarz Polonii.Koniec nuden pierwszej połowy.Żadnego strzału Polonii.
47.Kolejne dośrodkowanie na głowe bardzo aktywnego Mikulenasa który przenosi piłke minimalnie nad poprzeczką.
60.Pierwszy strzał Polonii w tym spodkaniu oddany przez kapitana Wędzynskiego. Niestety piłka przechodzi wysoko nad poprzeczką.
70.Na boisku pojawiją się zmiennicy Polonii. Wśród nich oczywiście jest Tataj. Być może znów pomoże Polonii.
72.GGGGOOOOLLLL.Kolejny raz Tataj udowodnił że jest wartościowym zawodnikiem.Świetny rajd zakonczony kolejnym celnym strzałem w tym sezonie. to już 3 bramka strzelona przez tego gracza w tym sezonie(foto nr.1)
78.Kolejna kontrowejsyja decyzja sędziego . Przewracany Gilewicz w polu karnym i znów nie ma karnego(foto nr.2)
80.Kolejna dośrodkowanie na Mikulenasa uderza on z pół obrotu lecz czujnie w bramce Majdan wybija piłkę na róg.
82.Sam na sam z bramkarzem po przypadkowym podaniu znalazł się Tataj lecz strzela w stojącego na środku bramki Budkę (foto nr.3)
89.Ostatnia akcja w tym spodkaniu. Podanie w pole karne do Gilewicza iiiii kolejny strzał w dobrze ustawionego Budkę(foto nr.4)

zdjęcia z meczu :
1.

2.

3.

4.

w następnej relacji wywiad z trenerem Wirusem smile.gif

pozdro smile.gif

djclanv1r00z
Wywiad z trenerem Polonii Warszawa Wirusem.

Dziennikarz:Co pan powie na temat skuteczności swych napastników?? wygrał pan 3 mecz z rzędu lecz po bramkach rezerwowego Tataja.

Trener Wirus: Jest to jakiś problem lecz najważniejsze że wygrywamy i nadal liczymy się w walce o awans do 1 ligi. Bramki Tataja są zasługą całego zespołu. Tataj wchodzi na podmęczonego rywala i jak narazie wychodzi mu to znakomicie.

Dziennikarz:Tak ma pan racje co do gry całej drużyny.A odnosząc się do niej: czemu nie korzysta pan z reszty kadry?? wiemy że ma pan szeroką 26 osobową kadre.

Trener Wirus: Wytawiam najlepszy skład jaki mam. W tym sezonie najważniejszy jest awans do Ekstraklasy. I resza zespołu to rozumie i nadal czekają na swoją szanse.

Dziennikarz:To kiedy da pan szanse pozostałym graczą??

Trener Wirus:Już w najbliższym meczu.

Dziennikarz:Skąd ta nagła zmiana wyjściowej jedenastki??

Trener Wirus:Jak już mówiłem najważniejszy jest awans. Więc do meczów pucharowych bedę wystawiał zmienników czyli tak zwany drugi skład który jednak dla mnie też jest bardzo wartościowy więc myśle że wykorzystają swoją szanse.

Dziennikarz:Czyli najlepszy snajper Tataj także zagra w meczu pucharowym??

Trener Wirus: Tak bo jest jak narazie zmiennikiem. Lecz widzę po jego skuteczności że mu ta rola nie przeszkadza.

Dziennikarz:Dziękuję bardzo za wywiad i życzę dalszych sukcesów w tym i następnych sezonach z drużyną.

Trener Wirus: Także dziekuje za miłe spodkanie. Do widzenia

Opis meczu pucharowego w najbliższym czasie smile.gif

pozdro smile.gif

P.S. prosze o więcej komentów smile.gif
Windziak
Wszystko fajnie i ładnie ale te błędy ortograficzne rażą... spoTkanie i graczOM wink.gif
Pro-Evo-S
Błędy ortograficzne ale i wklejane grafiki drażnią.

Screeny z meczów lepiej wklejać małe z odnośnikami do normalnego rozmiaru tak jak ci wcześniej radziłem i obok siebie a nie jeden pod drugim

I coś brakuje w twoich relacjach...
djclanv1r00z
CYTAT(Windziak @ śro, 25 cze 2008 - 23:18) *
Wszystko fajnie i ładnie ale te błędy ortograficzne rażą... spoTkanie i graczOM wink.gif

staram się pisać poprawnie ale ze słownikiem latać nie będe.

CYTAT(Pro-Evo-S @ śro, 25 cze 2008 - 23:24) *
Błędy ortograficzne ale i wklejane grafiki drażnią.

Screeny z meczów lepiej wklejać małe z odnośnikami do normalnego rozmiaru tak jak ci wcześniej radziłem i obok siebie a nie jeden pod drugim

I coś brakuje w twoich relacjach...

to napisz czego brakuje?? a z tymi obrazkami to nie wiem czemu ale nie chcą mi się zrobić te miniaturki :/
djclanv1r00z
Tydzień 11

Ćwierćfinał pierwszy mecz:
Polonia Warszawa-Odra Opole 2:0
Arka Gdynia-Polonia Bytom 1:1
GKS Katowice-Widzew Łódź 1:1
Zagłębie Sosnowiec-Wisła Płock 1:2

relacja z pierwszego meczu pucharowego w tym sezonie:

5.Pierwsze dośrodkowanie z rzutu rożnego na głowe Kosmalskiego lecz nie dochodzi on do piłki i szczęśliwie dla Polonii uderza piłkę obrońca drużyny z Opola lecz w ostatniej chwili wybija z linii bramkowej fudbolówkę jego kolega z Odry (foto nr.1)
20.Mąka przdziera się środkiem pola. Dostaję "kosę" w nogi i ląduje na ziemi. Żółta kartka dla Paciorka.
29.Sytłacji sam na sam nie wykorzystuję Feliksiak który uderza z 16 metra. W ostatniej chwili kąt dobrze skraca mu Liberda i piłka ląduje poza koncową linią (foto nr.2)
35-45.Typowe wyczekiwanie na koniec pierwszej połowy.Pierwsza połowa kończy się wynikiem bezbramkowym.
47.Tracz ucieka Kulpace. Faul taktyczny niestety nie dokonca opłacalny bo zawodnik Polonii otrzymuje żółtą kartke (foto nr.3)
50.Wrzutka Odry na pole karne. Pewnie głową wybija Obem.
60.GGGGOOOOLLLL.Sytłacji sam na sam nie zmarnował Kosmalski który oszukał obrońców i bramkarza i wpakował piłkę do bramki(foto nr.4)
72.Uderzenie Hugo z 10 metra. Pewnie interweniuje Liberda łapiąc piłkę.
79.GGGGOOOOLLLL.Podobna sytłacja jak przy pierwszej bramce. Kosmalski uciekł linii defensywnej i wpakował piłkę obok rozpaczliwie rzucającego się Teleckiego(foto nr.5)
88.Ostatnia akcja Polonii w tym meczu. Strzał Bąka z 20 metrów przechodzi tuż obok słupka.
Koniec meczu. Zwycięstwo Polonii u siebie 2 do 0 co daję duże nadzieję na awans do następnej rundy pucharu 2 ligi.

Tydzień 12

piąta kolejka:
Arka Gdynia-Polonia Warszawa 0:1
Polonia Bytom-Widzew Łódź 0:2
Odra Opole-Wisła Płock 1:1
Zagłębie Sosnowiec-GKS Katowice 2:2

wymęczone zwycięstwo nad silną drużyną z Gdynii . Oto opis tego meczu:

15.Pierwsza akcja dopiero w 15 minucie spotkania.Gilewicz w dobrej sytłacji przenosi piłkę nad poprzeczką (foto nr.7)
21.Pierwsza akcja Arki. Dośrodkowanie na głowę Wachowicza. Piłka przechodzi tuż obok lewego słupka Majdana(foto nr.8)
28.Wędzyński prubuję kolejnego strzału w tym sezonie z dalszej odległości lecz kolejny raz pika ląduje w trybunach za bramką Bledzewskiego.
35.Poważny błąd sędziego który nie zauważył faulu na kapitanie Polonii (foto nr.9)
44.Ostatnia akcja pierwszej połowy. Tym razem wrzucają piłkę z bocznej strefy boiska Poloniści. Piłka dochodzi do Gilewicza lecz kolejny raz w tym sezonie nie trafia do bramki. Gilewicz nadal bez trafienia w tym sezonie. Koniec pierwszej części meczu.
46-55.Obie drużyny spokojnie zaczynają drugą część spotkania.
60.Kolejna wrzutka w pole karne. Uderza Niciński.Obok słupka (foto nr.10)
67.Gilewicz sam na sam i uderza w bramkarza Arki. Nadal słaba skuteczność Gilewicza(foto nr.11)
76.Znów sam na sam Gilewicz i ponownie Bledzewski. Świetny mecz bramkarza Gdynian(foto nr.12)
90.GGGGOOOOLLLL.Wszyscy czekali na końcowy gwizdek sędziego gdy Poloniści przeprowadzili akcję meczu.Rajd Kosiorowskiego prawą flanką dośrodkowanie po ziemi do Gilewicza i gol. W końcu najbardziej doświadczony napastnik w kadrze Warszawiaków się przebudził.Załamany Bledzewski musiał wyciągać piłkę z bramki(foto nr.13)

Koniec meczu wygrana w mękach drużyny Polonii która ma już 2 punkty przewagi w ligowej tabeli nad Zagłębiem Sosnowiec i nadal lideruje całej stawce.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Zarząd klubu otrzymał bardzo ciekawy telefon od byłego gracza Polonii. Od wielokrotnego reprezentanta Polski Emanuela Olisadebe. Oli chciałby powrócić do warszawskiego klubu i pomóc mu w awansie i w odzyskaniu tytułu mistrza kraju jak to miało miejsce gdy Emanuel grał w Warszawie. Transfer jest bardzo prawdopodobny ponieważ Olisadebe ma dość grania w Chinach w klubie Henan Jainye i w innych klubach zagranicznych. Więcej informacji o tym transferze już wkrótce.

kolejna kolejka niedługo smile.gif
kostek
Dawaj miniaturki zdjęć, szybciej będzie się ładowało.
Windziak
Zdjęcia umieszczaj obok siebie wink.gif Lepiej będzie to wyglądało wink.gif
djclanv1r00z
CYTAT(kostek @ czw, 26 cze 2008 - 16:42) *
Dawaj miniaturki zdjęć, szybciej będzie się ładowało.

no od dziś już wiem jak się daje te miniaturki to daje miniaturki smile.gif

CYTAT(Windziak @ czw, 26 cze 2008 - 17:16) *
Zdjęcia umieszczaj obok siebie wink.gif Lepiej będzie to wyglądało wink.gif

jak się umieszcza koło siebie?? bo próbowałem i nie wyszło :/
Windziak
Jak wklejasz linki to oddzielaj je spacjami a nie enterem wink.gif
djclanv1r00z
Tydzień 13

szósta kolejka:
Widzew Łódź-Polonia Warszawa 0:1
Polonia Bytom-Odra Opole 1:1
Arka Gdynia-Zagłębie Sosnowiec 1:0
GKS Katowice-Wisła Płock 1:0

Troszkę nudnawy mecz. Najważniejsze że jest kolejne zwycięstwo.

oto krótka relacja z meczu ponieważ mało się działo niestety :

5. Uderza Gilewicz. Skutecznie blokowany przez Lisowskiego.
20.Rajd Piątka prawą stroną boiska dośrodkowanie na głowę Piechny. Piłka ociera się o poprzeczkę.
30.Dośrodkowanie z rogu.Zasada uderza głową i na w spółkę bronią bramkarz i obrońca drużyny z Łodzi(foto nr.1)
40.GGGGOOOOLLLL.Wędzynski jak za młodzięczych lat przeprowadził świetną akcję indiwudualną zakończoną piękną bramką (foto nr.2)
45.Odpowiedź Widzewa. Uderza Masłowski. Obok bramki.
46-60.Dużo fauli i walki w środku pola.
63.Kartka dla Michalskiego.Trener nie ryzykuje i sadza go na ławce po tej akcji (foto nr.3)
70.Strzał Mierzejewskiego z rzutu wolnego. Piłka przechodzi nad poprzeczką bramki Polonii.
75-90. Polonia zadowolona wynikiem rozgrywa piłkę w środku pola i tak aż do końca spotkania. Koniec meczu. Mecz średni ale najważniejsze jest zwycięstwo dla drużyny warszawskiej która dużymi krokami zbliża się do awansu.

Tydzień 14

Ćwierćfinał drugi(rewanżowy) mecz:
Odra Opole
-Polonia Warszawa 0:0 pierwszy mecz 0:2 awans Polonia

Polonia Bytom-Arka Gdynia 2:2 pierwszy mecz 1:1 awans Arki dzięki większej ilości zdobytych bramek na wyjeździe

Widzew Łódź-GKS Katowice 2:2 pierwszy mecz 1:1 awans GKS-u dzięki większej ilości zdobytych bramek na wyjeździe

Wisła Płock-Zagłębie Sosnowiec 1:2 pierwszy mecz 2:1 awans Zagłębia ponieważ po dogrywce wynik padł 4 do 3 dla Zagłębia czyli w równym stosunku bramek Zagłębie zdobyło ich więcej na wyjeździe i awansowało dalej.

relacja z drugiego(rewanżowego) meczu pucharowego
Polonii w tym sezonie:

10.Rajd Tataja. Piłka przelatuje nad bramką.
23.Kosmalski po ładnej akcji uderza w bramkarza Odry(foto nr.5)
30-45.Nieciekawy kawałek meczu. Polonia zadowolona z przewagi uzyskanej w pierwszym meczu spokojnie prowadzi grę aż do przerwy.
47.Faul Kulpaki na Surowiaku. Żółta kartka dla gracza Polonii. Druga w tym sezonie więc w następnym meczu będzie pauzować (foto nr.6)
57.Strzał Feliksiaka intuicyjnie broni Liberda(foto nr.7)
68.Wrzutka Mąki na pole karne. Nikt z 3 ofensywnych graczy Polonii nie dochodzi do piłki.
80.Faul na zmęczonym Tataju. Zastępuję go Gołębiewski.
85.Pierwsza szansa Gołębiewskiego. Strzał w spojenie słupka z poprzeczką. Piłka opuściła plac gry.
90.Strzał Bajery na pożegnanie Odry w walce o puchar w tym sezonie. Ten strzał skonczył się jak wszystkie próby Odry w dwumeczu czyli nie w siatce.Awans Polonii do półfinału.

foty z 6 kolejki :

1.2.3.4.

zdjęcia z pucharu 2 ligi :

5.6.7.8.

tabela po sześciu kolejkach :

strzelcy po sześciu kolejkach :

asysty po sześciu kolejkach :

7 kolejka oraz wzmocnienia Polonii w zimowym okienku transferowym już w następnej relacji wink.gif

pozdro wink.gif

Windziak
Od razu lepiej jak te zdjęcia są tak obok siebie smile.gif
djclanv1r00z
CYTAT(Windziak @ pią, 27 cze 2008 - 17:25) *
Od razu lepiej jak te zdjęcia są tak obok siebie smile.gif

nom smile.gif dziex za podpowiedź wink.gif

ale tabelkę i te sprawy muszę już jedno pod drugim smile.gif

pozdro smile.gif
djclanv1r00z
Tydzień 15

Siódma kolejka:
Polonia Warszawa-
Zagłębie Sosnowiec 1:0
Wisła Płock-Arka Gdynia 0:2
Odra Opole-Widzew Łódź 3:2
GKS Katowice-Polonia Bytom 1:1

Ostatnie mecze przed okienkiem transferowym. Oto relacja z meczu warszawskiej drużyny:

1.Zaczynają Poloniści.
3.Pierwsze uderzenie na bramkę Bensza oddaje Piątek ale pika uderza w Kaliciaka i rykoszet broni bramkarz.
14.Uderzenie Zasady zza pola karnego.Nie celenie(foto nr.1)
18.Uderzenie Gilewicza z 16 metra broni z największym trudem Bensz (foto nr.2)
30.Bardzo ładnie zdublowana pozycja lewego pomocnika przez Sedlacka lecz strzał bocznego obrońcy Polonii przechodzi tuż obok słupka (foto nr.3)
41.Gilewicz sam na sam z Benszem. Lepszy bramkarz Zagłębia.Trener ma coraz mniej wątpliwości co do zastąpienia przez Olisadebe któregoś z dwójki napastników.
45.Dośrodkowuje Sedlacek. Po zamieszaniu piłka wybijana zostaję przez obrońców z Sosnowca. Pierwsza połowa kończy się wynikiem bezbramkowym. Chóraganowe ataki Polonii na razie bez skuteczne.
53.GGGGOOOOLLLL. Piechna urywa się obrońcom. Tuż przed polem karnym jednak go dopadają znów. Piecha odwraca się uderza i mamy bramkę(foto nr.4) Czyżby Gilewicz skazany na ławkę przez dobrą skuteczność Piechny??
70.Znów uderza Piątek z około 30 metra. Końcami palców Bensz wybija piłkę na róg (foto nr.5)
75.Uderzenie Tataja nad bramką.
78.Pierwsza akcja Zagłębia w stronę bramki Majdana. Rzut wolny z 20 metra. Do piłki podchodzi Małecki ale uderza niecelnie.
85.Małecki pędzi jak by dostał skrzydeł. Od 30 metra tylko on biegnie w stronę bramki Majdana. Bramkarz skutecznie wychodzi na 12 metr i rzuca się pod nogi Małeckiego i łapie piłkę. Parada meczu wykonana przez Majdana chociaż jego kolega w drugiej bramce miał też kilka pięknych interwencji. Koniec meczu Polonia 1 do 0 wygrywa z Zagłębiem Sosnowiec.

foty z meczu :

1.2.3.4.
5.6.

===========================================================================

ZIMOWE OKIENKO TRANSFEROWE OTWARTE:

Oświadczenie klubu oraz trenera warszawskiej drużyny w sprawie ruchów transferowych w klubie :

Tydzień 16

W pierwszym tygodniu z drużyną pożegnał się czwarty bramkarz Polonii Pietrzykiewicz. Pytały o niego trzy kluby: Herta Berlin,Calgarii i Portsmouth. Wybrał niemiecką drużynę.

Tydzień 17
W drugim tygodniu dołączył do drużyny Emanuel Olisadebe.Podpisał z klubem 5 letni kontrakt. Trener Wirus oświadczył że właśnie Oli będzie tworzył duet napastników wraz z Piechną. Doświadczony Gilewicz będzie wchodził z ławki rezerwowych.Także w tym tygodniu Arka Gdynia pytała się o naszego skrzydłowego Mąkę lecz nasz gracz nie ma zamiaru ruszać się ze stolicy.

Tydzień 18
W trzecim tygodniu został wyporzyczony do Napoli trzeci bramkarz Polonii Simunić.Powróci po zakończeniu sezonu.Trener wraz z zawodnikiem ustalili że to będzie dla niego dobra droga a w przyszłości będzie być może bronił w warszawskim klubie lecz musi się ciągle rozwijać a jako trzeci bramkarz było mu ciężko to robić w Warszawie.

Tydzień 19
W czwartym ostatnim tygodniu spłynęła do klubu ciekawa propozycja dla Bąka z Arsenalu Londyn. Bąk po przemyśleniu postanowił zostać w klubie i rozwinąć się jeszcze na krajowych boiskach. Ma jeszcze czas na transfer.

Podsumówując do drużyny dołączył tylko Oli albo aż Oli. Mamy nadzieję że spełni nasze oczekiwania i znów odżyje w Polonii.Olisadebe otrzymał numer 11. Gołębiewski oddał mu ten numer przez szacunek do byłego reprezentanta Polski. Sam zaś wziął numer 18.

zdjęcie Emanuela Olisabebe z pierwszego treningu z nową starą drużyną :

Ważniejsze transfery z lig A,B,C,D oraz drugiej ligi :

A:

Frings z Werderu do Shalke 04
Huth z Middlesbrougt do VFL Bochum
Borysiuk z Legii do Bayernu Munchen (wyporzyczenie)

B:

Nani z Manchesteru United do Portsmouth
Dacourt z Interu do Newcastle United
Beckham do Liverpool-u

C:

Kaladze z Milanu do Cracovii
Crouch z Liverpool-u do Groclinu
Santana z Wolsburga do Górnika Zabrze

D:

Passanen z Wolsburga do Calgarii
Deco do Milanu
B. Menndy do Romy

2 liga :

Olisadebe do Polonii
Kader Keita do Odry
Nichat do Widzewa
Ezquerro do Arki
Senna do Wisły Płock

następne kolejki już wkrótce smile.gif

P.S. lipa te transfery niestety ze względu na to że ja muszę bulić dużo a na start miałem 10000 a inne kluby pokupowały nawet po 5 zawodników. W drugiej lidze też. Ale co zrobić. Takie są uroki mego ukochanego PES-a wink.gif

piszcie więcej komentów smile.gif

pozdro smile.gif
Patryk_96
Mi się bardzo fajnie to czyta.

Pozdro

Windziak
Transfery Odry, Widzewa, Arki czy Wisły Płock... hmmm huh.gif tongue.gif
djclanv1r00z
CYTAT(Windziak @ nie, 29 cze 2008 - 01:15) *
Transfery Odry, Widzewa, Arki czy Wisły Płock... hmmm huh.gif tongue.gif

wiem zal.pl Odra w sumie całą drugą linię sobie kupiła. 5 graczy ale nie chciałem już wszystkich wypisywać smile.gif a ja tylko Oliego biggrin.gif a ustawiłem transfery na normalne a nie bardzo częste biggrin.gif

pozdro wink.gif
Przemek23
fajny temat, ładnie i schludnie prowadzony, podoba mi się wink.gif

CYTAT(djclanv1r00z @ sob, 28 cze 2008 - 22:36) *
Borysiuk z Legii do Bayernu Munchen (wyporzyczenie)

Hmmm.. Borysiuk, Ariel? biggrin.gif Fajnie bo to chłopak z mojego miasta ^^
djclanv1r00z
CYTAT(Przemek23 @ nie, 29 cze 2008 - 02:08) *
fajny temat, ładnie i schludnie prowadzony, podoba mi się wink.gif

Hmmm.. Borysiuk, Ariel? biggrin.gif Fajnie bo to chłopak z mojego miasta ^^

tak Ariel smile.gif

a wracając do blogu przed nami kolejka numer 8 i 9 smile.gif

Tydzień 20

Ósma kolejka:
Wisła Płock-Polonia Warszawa
0:1
Arka Gdynia-Widzew Łódź 1:0
GKS Katowice-Odra Opole 2:0
Zagłębie Sosnowiec-Polonia Bytom 2:2

Opis pierwszego meczu po przerwie transferowej. Debiut Olisadebe w nowym starym klubie:

10.Faul na nowym graczu Wisły Sennie.
15.Uderzenie głową Olisadebe. Piłka ląduje na poprzeczce (foto nr.1)
22.Kolejna akcja Olisadebe. Uderza z 20 metra tuż obok bramki.
30.Strzał Wędzyńskiego z przed pola karnego. Piłka przechodzi nad poprzeczką (foto nr.2)
42.Piątek po zamieszaniu w polu karnym dopada do piłki uderza z pierwszej i niestety przechodzi daleko od słupka.
48.Zasada uderza z ostrego kąta. Mało brakowało do szczęścia.
61.Kolejna akcja bardzo aktywnego Olisabede który dochodzi do piłki uderza i niestety ociera się tylko o słupek (foto nr.3)
75.Akcja Wisły Płock. Dośrodkowanie Senny na głowę Staniszewskiego. Piłka ląduje w trybunach za bramką Majdana.
88.GGGGOOOOLLLL. Jest wyczekana bramka w ostatnich minutach meczu.Dośrodkowanie Sedlacka z rzutu rożnego strzałem głową zakończył Kosiorowski.Piłka w siatce (foto nr.4) Koniec meczu. Wymęczone zwycięstwo Polonii nad Wisłą Płock. Warszawska drużyna coraz bliżej pierwszej ligi.

foty z meczu :

1.2.3.4.
5.

kolejka 21 . Wszystkie mecze zakończyły się zwycięstwami 1 do 0.

Tydzień 21

Dziewiąta kolejka:
Odra Opole-Polonia Warszawa
0:1
Polonia Bytom-Arka Gdynia 0:1
Widzew Łódź-GKS Katowice 1:0
Zagłębie Sosnowiec-Wisła Płock 0:1

Kolejny mecz warszawskiej drużyny na wyjeździe zakonczony także zwycięstwem. Oto relacja :

4.Szarża Olisadebe, obraca się strzela bramkarz Odry odbija do boku na piłke rzuca się Kosiorowski uderza "szczupakiem" i trafia w poprzeczkę(foto nr.6)
15.Oli uderza z 25 metra. W ostatniej chwili zablokowany.
32.Piechna urywa się obrońcą uderza z największym trudem bramkarz wybija na róg(foto nr.7)
45+1.GGGGOOOOLLLL W chwili gdy wszyscy czekali na przerwę gola zdobywa Polonia.Po rajdzie w pole karne Olisadebe wykłada on piłkę Piechnie który czubkiem buta umieszcza ją w bramce(foto nr.8)
50.Feliksiak urywa się Koniecznemu uderza ale pewnie interweniuje Radosław Majdan (foto nr.9)
60.To musiało się tak skończyć.Znów Koniecznemu uciekł napastnik Odry i musiał ratować drużynę faulem. Czerwona kartka i Polonia musi się wrócić do defensywy i bronić jedno bramkowej przewagi (foto nr.10)
73.Soto z rzutu wolnego . Nad bramką Majdana(foto nr.11)
87.Ostatnia akcja meczu przeprowadzona o dziwo przez broniącą się Polonią. Wrzutka na Kosmalskiego ten uderza obok bramki(foto nr.12) Koniec meczu. Po ciężkim boju wygrywa znów Polonia Warszawa.

zdjęcia z spotkania :

6.7.8.9.
10.11.12.

Krótki wywiad z trenerem Wirusem tuż po zakończeniu meczu :

Dziennikarz: Gratuluję kolejnej wygranej. Lecz to znów jeden do zera. Co się dzieję z napastnikami. I co ważniejsze co z Olisadebe??

Trener Wirus:Najważniejsze że ciągle wygrywamy. Oli musi się wkomponować w drużynę. Ważne że stwarza sobie i drużynie sytuacje : słupek,poprzeczka.Jak na razie zaliczył bardzo ładną asystę.

Dziennikarz
: Co z linią obrony na 10 kolejkę ??

Trener Wirus: Najprawdopodobniej Koniecznego zastąpi Obem.

Dziennikarz
: Nie jest pan zły na swego obrońce??

Trener Wirus: Nie. Też zapewne w takiej sytuacji ratował bym się faulem. Dziękuję uciekam do szatni cieszyć sie z wygranej z moimi zawodnikami .

Dziennikarz: Ja także dziękuję.Do widzenia.

tabela po 9 kolejce :

strzelcy po 9 kolejce :

asysty po 9 kolejce :

więcej już niedługo smile.gif next --> pierwszy mecz półfinałowy o puchar drugiej ligi wink.gif

pozdro smile.gif
Windziak
No to nie chce nic mówić ale walka o 1.ligę w zasadzie się rozstrzygnęła tongue.gif
djclanv1r00z
CYTAT(Windziak @ nie, 29 cze 2008 - 14:36) *
No to nie chce nic mówić ale walka o 1.ligę w zasadzie się rozstrzygnęła tongue.gif

w sumie jeszcze jedno zwycięstwo i już bankowo awansuje wink.gif ale będę walczył do końca od zwycięstwo w 2 lidze i o puchar tej właśnie ligi biggrin.gif

pozdro smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.