Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sporting Lisbona (master Leaque) By Ow1922mks...
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
OW1922MKS
Witam wszystkich użytkowników najlepszego serwisu o PES. W tym temacie mam zamiar przedstawiać wam jak radzą sobie w Master Leaque piłkarze Sportingu Lizbona który jest prowadzony przez Jose Mourinho. Relacje zaczne od połowy drugiego sezonu (dokłanie 12 tydzień)... Pierwszy sezon zakończył się awansem drużyny do 1 ligi a także wywalczeniem pucharu 2 ligi. W tym sezonie Sporting radzi sobie nadzwyczaj dobrze zajmując narazie pierwsze miejsce w lidze a także rozpoczął już zmagania pucharowe (puchar 1 ligi). Pierwszy mecz (Sporting-Sevilla) zakończył się bezramkowym remisem. W poprzednim sezonie Jose postanowił odmłodzić skład kupując m.in. C.Fabregasa, Bojana Krkica, E.Garaya, Naniego(1-sze okienko). W drugim okienku transferowym do zespołu dołączyli jeszcze: Gomes(BR), Quaresma, Nakamura, Rakitic, Smolarek. Niestety niektórzy piłkarze musieli odejść z klubu. Lista przedstawia sie następująco: Stojakovic, P.Silva, Derlei, Pereirinha, Gladstone, Farnerud, Purovic, Celcinho, Vukcevic i Grimi. Poniżej przedstawiam to w postaci screena:) a także obecną tabele skład i taktyke.

Czas meczu: 10 min
Trudność meczu: Czempion
Trudność kariery: Normal

P.S jestem nowy więc mógłby mi ktoś powiedzieć jak wrzucać screeny(nie jako załącznik a normalnie) a także jak zrobić sonde? prosze o szybką odpowiedź...
perONE
do fotek
www.imageshack.us
www.fotosik.pl lub pobierz Fotosik Menager

uploadujesz i link do fotki wpisujesz w miejsce x
[img ]x [/img]
OW1922MKS
Zanedługo relacja z meczu 12 kolejki pomiędzy Sportingiem Lisbona a Celticem Glasgow... Zapraszam do głosowania w sondzie smile.gif

VS Już wkrótce...

p.s ma ktoś stadion sportingu bo nie umię znaleźć... za pomoc z góry dzieki
Orange_91
CYTAT(OW1922MKS @ wto, 17 cze 2008 - 20:16) *
P.S jestem nowy więc mógłby mi ktoś powiedzieć jak wrzucać screeny(nie jako załącznik a normalnie) a także jak zrobić sonde? prosze o szybką odpowiedź...

Jak uploadujesz obrazek na imageshack to na forum wklej link z hotlink for forums to będzie widać miniaturkę.
A sondę robisz tak, że teraz kliknij na 1 post w tym temacie i masz pod nazwą tematu i opisem tematu opcje sondy i tam właśnie tworzysz sondę.
OW1922MKS
CYTAT(Orange_91 @ śro, 18 cze 2008 - 09:32) *
Jak uploadujesz obrazek na imageshack to na forum wklej link z hotlink for forums to będzie widać miniaturkę.
A sondę robisz tak, że teraz kliknij na 1 post w tym temacie i masz pod nazwą tematu i opisem tematu opcje sondy i tam właśnie tworzysz sondę.

Czyli Orange nie musze w ogóle tego z tymi [img]... tylko wkleić poprostu link?
Orange_91
CYTAT(OW1922MKS @ śro, 18 cze 2008 - 09:34) *
Czyli Orange nie musze w ogóle tego z tymi [img]... tylko wkleić poprostu link?

No tak jak napisałem, tak jest najszybciej i najprościej. smile.gif
OW1922MKS
Transfery

Tabela

OW1922MKS
http://www.youtube.com/v/rQDiE5daCwc - skrót z meczu:)
OW1922MKS
Witam. Sporting rozegrał kolejny mecz(skrót wyżej),który tym razem zakończył sie remisem. Poniżej zdaje małą relacje z tego pojedynku.

Mecz: Sporting Lizbona - Celtic Glasgow
Stadion: Volfswagen Arena (GER)

1'-3' - w pierwszych minutach tego meczu zawodnicy Sportingu starali sie zdobyć bramkę. Po jednym z rajdów Joao Moutinho na lewej stronie boiska został wywalczony rzut rożny. Była to dobra okazja na stworzenie groźnej akcji pod bramką Artura Boruca. Niestety wrzutka Moutinho była bardzo zła i akcja zakończyła sie niepowodzeniem.
10' - walka w środku pola trwała już prawie 10 minut... żadnej z ekip nie udawało sie przebić defensywy przeciwnika.
19' - GoooL!! dla drużyny Celticu Glasgow. Błąd Miguela Veloso. Defensor drużyny Sportingu niedokładnie podaje do swoje partnera z drużyny (Anderson Polga) , piłkę przejmuje Scott McDonald i prawą nogą strzela w lewym róg bramki. Gomes jest bezradny i jest 1:0 dla Celticu.
24' - GOOOOL!! radość Celtów nie trwała długo bo już 5 minut po zdobyciu gola Liedson pokonał bramkarza gości. Ładnie na prawej stronie zwiódł obrońcę Queresma dośrodkował w pole karne a tam niepilnowany Liedson wpakował piłkę do siatki. Sporting 1 - 1 Celtic.
45' - do końca połowy mecz stał na wyrównanym poziomie ale żadna z epik nie stworzyła ani jednej klarownej sytuacji.
45'-70' - Celtic bardzo długo utrzymywał sie przy piłce aż do 70 minuty kiedy to McGeady ładnym rajdem wywalczył rzut rożny. Wtedy też gdyby nie Gomes na spółke z Joao Moutinho Celtic prowadziłby 2:1. Po strzale sczupakiem Samarasa piłke zmierzała do bramki ale dobrą paradą a także dobrym blokiem wykazał sie Gomes wraz z Moutinho.
87' - dopiero pod koniec meczu Sporting stworzył sobie drugą wyśmienitą okazje na strzelenie gola. Pod krótkiej wymianie podań między Nanim a Liedsonem ten pierwszy podał do Quaresmy który znalazł sie na wolnym polu. Po chwili minął Boruca, który troszkę wytrącił go z równowagi ale mimo wszystko wydawało sie ze Ricardo Quaresma będzie bohaterem meczu. Niestety po oddani strzału nie zapanowała radość a buczenie na trybunach.
Mecz zakończył sie wynikiem 1:1 a zawodnikiem meczu został Scott McDonald który był najbardziej widoczny na boisku.

już zaniedługo relacja z meczu pomiędzy Sportingiem a Sevillą (konfrontacja w pucharze 1 ligi).

p.s proszę o stadion sportingu bo mam problem ze znalezieniem
djclanv1r00z
CYTAT(OW1922MKS @ śro, 18 cze 2008 - 11:40) *

na mój gust to ma być skrót !! smile.gif a nie najpierw wejcie na mecz 1 minute potem po 15 sekund pokazane jak się cieszą z bramki smile.gif lepiej według mnie żeby to byly filmiki ze wszystkich akcji meczu smile.gif

pozdro smile.gif
OW1922MKS
CYTAT(djclanv1r00z @ śro, 18 cze 2008 - 12:55) *
na mój gust to ma być skrót !! smile.gif a nie najpierw wejcie na mecz 1 minute potem po 15 sekund pokazane jak się cieszą z bramki smile.gif lepiej według mnie żeby to byly filmiki ze wszystkich akcji meczu smile.gif

pozdro smile.gif

Proszę FILMIK W NAPRAWIE (nie sprawdzałem bo narazie niemam czasu) myśle ze to chyba niektórych bardziej zadowoli:)
Orange_91
CYTAT(OW1922MKS @ śro, 18 cze 2008 - 13:08) *
Proszę http://www.youtube.com/v/NYBNgKyE-dw (nie sprawdzałem bo narazie niemam czasu) myśle ze to chyba niektórych bardziej zadowoli:)

Myślę, że jak ma być w takiej jakości to sobie lepiej odpuścić. smile.gif
djclanv1r00z
CYTAT(OW1922MKS @ śro, 18 cze 2008 - 13:08) *
Proszę http://www.youtube.com/v/NYBNgKyE-dw (nie sprawdzałem bo narazie niemam czasu) myśle ze to chyba niektórych bardziej zadowoli:)

no jakość "świetna" smile.gif coś zrób z tym filmikiem smile.gif bo jest taki nie bardzo smile.gif
OW1922MKS
CYTAT(djclanv1r00z @ śro, 18 cze 2008 - 13:53) *
no jakość "świetna" smile.gif coś zrób z tym filmikiem smile.gif bo jest taki nie bardzo smile.gif

O kurcze sam sie przestraszyłem... nie oglądajcie tego hehe... a jak zmienić jakość? bo nagrałem to game cam i od razu tego nagrany plik dałem na youtube. Pomóżcie bo pewnie wiecie co i jak.. dzieki z góry
djclanv1r00z
CYTAT(OW1922MKS @ śro, 18 cze 2008 - 14:03) *
O kurcze sam sie przestraszyłem... nie oglądajcie tego hehe... a jak zmienić jakość? bo nagrałem to game cam i od razu tego nagrany plik dałem na youtube. Pomóżcie bo pewnie wiecie co i jak.. dzieki z góry

ja tam w większej rozdziałce nagrywam smile.gif i potem zapisuje w lepszej jakości i dopiero taki wrzucam na youtube smile.gif bo tak to podobna jakoś jak Tobie mi wychodziła smile.gif
OW1922MKS
"Decydujące starcie..." - FC Sevilla - Sporting Lisbona 0:1 (0:0)
Przed tym spotkaniem Jose Mourinho wypowiadał sie bardzo pochlebnie o drużynie z Andaluzji. Wspomniał m.in o groźnych pomocnikach a także zawodnikach z lini ataku czyli Kanoute i brazylijczyk Fabiano. Mówił także o tym ze Sevilla jest bardzo trudnym przeciwnikiem co potwierdziła w pierwszym meczu (0:0), lecz ani na chwilę nie wątpił, że to właśnie jego drużyna może wyjść z tego pojedynku zwycięsko. Jak to mawiają nie tak diabeł straszny jak go malują. Sporting po dobrej grze i golu Ricardo Quaresmy wygrywa 1:0 i przechodzi dalej. Sevilla żegna sie z pucharem 1 ligi.

VS

ważniejsze sytuacje:
17' po faulu na Seydou Keicie sam poszkodowany wrzuca z rzutu wolnego na Frederica Kanoute a ten udzerza milimetry obok prawego słupka Gomesa.
25'
GooooLL!! Ricardo Quaresma bo ładnym podaniu minął obrońce i bramkarza i wpakował piłke do siatki rehabitilując się tym samym za pudło w meczu z Celticem. Sevilla 0-1 Sporting
41' ładny strzał Liedsona- z trudem broni Curci który był w bardzo dobrej dyspozycji.
44' kolejny raz wspaniały pokaz umiejetności bramkarza Sevilli. Po błędzie Bouhlarouza przed swoim polem karnym Quaresma przejmuje piłke i bez zastanowienia uderza technicznie jednak wspaniale broni Curci. Dobitka Liedsona została zablokowana a piłka wylądowała na aucie.
60' Quaresma który był bardzo widoczny w tym spotkaniu mija lewą flanką 2 przeciwników podaje po ziemi do Izmailova a ten wewnetrzną cześcią stopy uderza piłkę lecz na bramce stoi niezawodny Curci.
63' Strzał Fabregasa w sam róg bramki ale niestety spalony na którym był Liedson.
65' Sporting w natarciu. Tym razem swoich sił próbował Liedson ale minimalnie chybił.
69' rozpaczliwe próby Sevilli kończą sie fiaskiem.
75' goniący ostatniem sił Luis Fabiano wrzuca piłkę w pole karne tak niepilnowany Kanoute nie trafia w piłke. Dobra okazja. Mogło być 1:1
84' coraz odważniejsze ataki Sevilli. Fabiano który "ożył" w końcówce meczu sam na sam z Gomesem ale w pojedynku brazylijczyków bramkarz Sportingu okazał sie lepszy.
90'+3' koniec meczu! Sevilla za burtą pucharu, Sporting będzie walczył dalej...

WYWIAD Z JOSE MOURINHO
gazeta: Jakie odczucia ma pan po ostatnim gwizdku sędziego?
Jose: Jestem bardzo szczęśliwy z wyniku i zadowolony ze stylu gry w jakim go osiągneliśmy.
gazeta: Kogo typuje pan na zawodnika meczu?
Jose: Zdecydowanym faworytem do tego wyróżnienia jest bramkarz Sevilli - Curci. Bronił bardzo pewnie i uchronił Seville przed większą porażką.
gazeta: Przed meczem wspominał pan że Sevilla może bydź trudna do przejścia. Jednak "nie taki diabeł straszny jak go malują"...
Jose: Ma pan racje. Obawiałem się tego meczu ale po pierwszych 20 minutach stwierdziłem ze mamy przewagę i musimy to udowodnić bramką...
gazeta: ... która padła 5 minut później. Strzelcem Ricardo Quaresma.
Jose: tak. Bardzo cieszę się ze Ricardo strzelił tego gola ponieważ był mu on potrzebny. Po ostatnim zdarzeniu w meczu z Celticem ( zepsuta akcja sam na sam przyp. red.) pokazał wszsytkim ze warto mu ufać i stawiać na niego w ataku.
gazeta: czy Liedson odejdzie ze Sportingu? Kogo kupi klub z Lizbony?
Jose: nie wypowiadam sie w tym temacie. Sezon trwa a takie pytania nie sprzyjają atmosferze w drużynie. Przepraszam ale muszę iść pogratulować chłopakom awansu!
gazeta: dziekuje za wywiad i życzę kolejnych sukcesów
Jose: dzieki i do zobaczenia...

OW1922MKS

OW1922MKS
Proszę o głosowanie w sondzie bo okres transferowy sie zbliża:)!!

Poniżej dla pomocy (pyt. z Liedsonem) screen z wynikami i umiejętnościami tego zawodnika.

proszę o głosowanie w sondzie wszystkich przeglądających temat:)

JUŻ ZA NIEDŁUGO POTYCZKA Z BAYERNEM MONACHIUM...

Orange_91
Ja mam takie propozycje pisz może mniejszą czcionką, dawaj screeny z meczów i jak piszesz składy obu drużyn to je oddzielaj a nie tak koło siebie.
OW1922MKS
"Monachium zdobyte...!" Bayern Monachium 1-2 Sporting Lizbona (1:1)

Na mecz 13 kolejki Master Leaque do Monachium na Allianz Arena przybyło 69900 ludzi którzy na żywo chcieli zobaczyć jaki futbol prezentuje drużyna okupująca pierwsze miejsce w lidze. Stadion wypełniony po brzegi, wspaniały dobing kibiców, świetny mecz tak można krótko opisać wydarzenia z ostatnie soboty. Sporting który narazie prowadzi przyjechał walczyć o 3 punkty mając przy tym samym duży respect do rywali. Ricardo Quaresma powiedział nam: "Przyjechaliśmy tu po 3 punkty ale wiemy na co stać Bayern. Są drużyną która jest znana na całym świecie poprzez swoją wspaniałą gre w Niemczech ale także w europejskich pucharach. Szanuję ich, ale obecnie mamy lepszą formę od nich i liczę na zwycięstwo!". Kilka słów przed wejściem do budynku klubowego powiedział też Miro Klose " Jesteśmy bardzo zmotywowani i chcemy pokazać wszystkim ze nasze miejsce jest na szczycie (Bayern przed tym meczem zajmował 7 pozycję przyp. red.) . W dzisiejszym meczu musimy zdobyć 3 punkty. Myślę ze tego dokonamy." Mecz zapowiadał się ciekawie i w rzeczywistości też tak było. Zapraszam na relacje.

VS
Ważne wydarzenia:
7' po troszke ospałym początku obydwie drużyny wzięły sie do ataku. Akcje przeprowadzał Sporting ale po stracie w środku pola z kontrą ruszył Bayern. Piłkę na lewej stronie dostał Ribery wrzucił w pole karne a tam bardzo mocno głową udzerzył Luca Toni. Niestety dla Bayernu piłka poszybowała nad poprzeczką.
10' ładnie środkiem pola do akcji włączył sie Garay. Podał do wychocącego Quaresmy który wszedł w pole karne i... Fauuul!! Sędzia głowny po konsultacji z sędzią liniowym dyktuje rzut karny! Żółtą kartką zostaje ukarany Lucio
10' GoooL!! Liedson mocno i celnie uderzył z rzutu karnego a Narazaki musiał wyciągać piłke z bramki. Bayern 0-1 Sporting.
17' GoooL!!! Schweinsteinger z rzutu rożnego wrzuca wprost na Ribery'ego, ten przyjmuje na klatkę piersiową po czym uderza z woleja. Piłka zmienia całkowicie tor lotu odbijając sie od A.Polgi i myli Gomesa który jest bezradny. Bayern 1-1 Sporting
26' długa walka w środku pola aż wreszcie prawą stroną poszedł Nani wrzucając do Quaresmy, lecz ten niecelnie uderzał głową.
46' do końca pierwszej połowy na boisku było dużo walki z której nic nie wynikało.Dopiero w 46' poważny błąd popełnił Miguel Veloso piłkę przejął Klose który znalazł sie sam na sam z Gomesem. Wyśmienicie jednak wyszedł z opresji brazylijczyk wybijając piłkę na rzut rożny.
54' ponownie w tym meczu do akcji ofensywnej włączył sie Garay. Minął ładnie przeciwnika po czym podał do Quaresmy. Ten uderzył z pierwszej piłki i.. słupek! Ładna akcja sportingu.
67' Ładnie prawą stroną Toni, wysówa do Klosego a ten marnuje już drugą 100% sytuacje w tym meczu. Znowu wspaniale interweniuje Gomes.
73' GoooooLL!!!! Możnaby powiedzieć, że niewkykorzystane sytuacje lubią się mścić. Kopią sytuacji z 67 minuty. Tym razem Quaresma wysuwa do Rakitica (został wprowadzony na boisko w 70' za Liedsona) a ten nie myli sie i zdobywa gola! Bayern 1-2 Sporting
87' Akcja 2 rezerwowych. Ładnie dogrywa Bojan, Rakitic główką ale bramkarza Bayernu ratuje poprzeczka.
90+3' Koniec! Po ładnym widowisku 3 punkty jadą do Lizbony. Bohaterem młody Rakitic.

Obecny na tym meczu Michael Platini powiedział: " Mecz był dość wyrównany. Osobiście kibicowałem Bayernowi ale poprostu wygrał lepszy. Sporting który jeszcze niedawno był europejskim średniakiem, obecnie króluje w 1 Lidze. Zachwycił mnie młody Rakitic. Był wszędzie, dogrywał strzelał. Jose Mourinho powinien dawać mu wiecej szans na pokazanie jego niebagatelnych umiejętności. Sporting jest drużyną złożoną głownie z młodych zawodników. Przydał by sie im jakiś doświadczony gracz. Najlepiej taki który odgrywał by rolę napastnika."

PROSZĘ O GŁOSOWANIE W SONDZIE KTÓRA KOŃCZY SIĘ ZA 2 DNI I O KOMENTOWANIE.
OW1922MKS
SKŁADY OBU DRUŻYN

QUARESMA UPADAJĄCY W POLU KARNYM-RZUT KARNY

TABELA PO 13 KOLEJKACH

OW1922MKS
BRAMKI Z MECZU:) JUŻ LEPSZA JAKOŚĆ tongue.gif
http://www.wrzuta.pl/film/nIGovFeCOD/bayern-sporting
Biszkopcik
czemu wsyzstkich wiadomosci o jednym meczu nie piszesz w jedynm poscie ?
OW1922MKS
Stwierdziłem ze screeny itp będe dawał osobno tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.