Tydzień I  Lazio 2 - 0 Udinese

Zaczynamy karierę drużyną Lazio Rzym. Oto kadra:
Bramkarze:
Balotta
Carrizo
Berni
Obrońcy:
Siviglia
Cribari
Behrami
Zauri
Stendardo
De Silvestri
Kolarov
Diakite
Pomocnicy:
Ledesma
Scaloni
Del Nero
Baronio
Firmani
Mudingayi
Meghni
Manfredini
Mauri
Mutarelli
Napastnicy:
Pandev
Rocchi
Tare
Makinwa

Teraz zaprezentuje wywiad Pro Evo Fakty z Tomasso Rocchi:

Pro Evo Fakty: Witaj Tomasso, mogę Ci przeszkodzić?
Rocchi:  Nie ma sprawy.
PEF: Jak atmosfera w drużynie?
R : Bardzo dobra, jesteśmy przygotowani do sezonu i jesteśmy w stanie osiągnąć myślę dobre miejsce.
PEF: Co to dobre miejsce?
R: Nasz cel to miejsce w pierwszej 4, mistrzostwem też nie pogradzimy (śmiech)
PEF: No myślę... Jako snajper ile goli chciałbyś zdobyć w tym sezonie?
R: Chciałbym dużo, ale nie wiem na ile mnie stać.
PEF: Dziękuję za wywiad i życzę powodzenia z Udinese.
R : Ja również dziękuję.

Claudio Lotito, prezes: Urlopowaliśmy Delio Rossi'ego za fatalne zachowanie i zły wpływ na zawodników. W jego miejsce zatrudniliśmy Pielę. Piela to młody szkoleniowiec który może jednak wnieść dużo świeżości do gry. Już dziś wieczorem, na meczu z Udinese zobaczymy czy nadaje się do tej roli. Więcej dowiecie się na konferencji w 3 tygodniu.
Relecja z meczu:
Skład:  4-2-2-2

Balotta (GK)

Siviglia ( C )
Stendardo
Behrami
Zauri

Ledesma
Meghni

Scaloni
Del Nero

Pandev
Rocchi

1:0 Pandev  '5   Piłka przy lini środkowej przy nogach Rocchi'ego który zagrywa na dobieg do Scaloniego. Ten kiwa jednego obrońcę, prostopadle podaje do Pandeva, a ten pewnie strzela w sytuacji sam na sam.

2:0 Siviglia   '61  Rzut rożny wykonywany przez Ledesmę. Najwyżej na długim słupku wyskoczył kapitan drużyny Lazio i pakuje piłkę do siatku między nogami (!) golkipera Udinese.

Na wypowiedź zdecydował się kapitan drużyny i strzelec jednej z bramek:
Z pewnością cieszę się ze zdobytej bramki na inaugurację sezonu. Dziś trener (Piela - przyp.) powiedział mi: "Przy rożnych biegaj pod pole karne. Udowodnij że potrafisz główkować". Udało się - zdobyłem bramkę głową. Myślę że to dobrze rokuje na przyszłość. Jeśli chodzi o moją opaskę kapitańską - sam się zdziwiłem kiedy trener powiedział że to ja - a nie Ledesma - będę w tym sezonie kapitanem.

--------------------------------------------
Już za tydzień (w grze) zapraszam do czytania relacji z meczu z Livorno w Rzymie. Czy Lazio wygra po raz kolejny? Czy Pandev strzeli kolejną bramkę? Relacja z meczu, opinie, wywiady i cytaty - już niedługo.