Ja powiem tak.
Boruc - bdb, przy bramkach nie miał szans, co mógł to bronił
Golański - db, karygodny błąd przy bramce, ale tak to naprawdę dobrze
Bąk - bdb, rutyna, doświadczenie, bez większych błędów
Wasilewski - db, zawinił nieco przy 1.golu, reszta bez zastrzeżeń
Żewłakow - bdb, j/Bąk
Krzynówek - dop, bardzo słaba gra, stremowany, zdenerwowany, nic nie wychodziło. Nie miał swojego dnia. Oby zagrał dobrze z Austrią.
Dudka - dst, mnie się nie podobał, dużo strat, popierdzielał po boisku, ale to za mało.
Lewandowski - db, dużo strzałów, walka w środku pola, bardzo ładna gra. Na minus jedynie, że próby strzałów kończyły się fiaskiem.
Łobodziński - db, bez zachwytu, jednak godnie zastępował Kubę, kilka przebłysków, będą z niego ludzie

Żurawski - dop, fatalnie, jedynym + jego gry był ten strzał... szkoda że niecelny... no ale... on już nie zagra...
Smolarek - dst... przeciętnie, bardzo przeciętnie. Piłka go nie szukała. A sam mało co...
Zmiennicy:
Roger - +bdb ; pociągnął grę, zdecydowanie najjaśniejszy punkt naszej ofensywy. Grał pewnie, potrafił przytrzymać piłkę, dobrze technicznie. No i zamknął wielu ludziom gęby.
Piszczek - +db ; jak na faceta, który przez 2 ostatnie tygodnie się urlopował to calkiem całkiem. Myślę, że stać go na jeszcze więcej. Dobry zmiennik Łobo.
Saganowski - +dst; nie miał zbyt wiele czasu, aby pograć. Miał jedną czy dwie okazje. Pokazał się, ale to nieco za mało.
Nie mniej. Zagraliśmy dobrze. Nie ma się co rzucać. Chorwaci i Austria na pewno do przejścia. Musimy liczyć teraz na pomoc Niemców. Jeśli bowiem wygrają 2-0 z Chorwacją, a i My pokonamy dwoma golami Austrię, to wystarcza nam remis z Chorwacją do awansu... Oby tak się stało. Nadal wierzę.
Dziś oglądaliśmy najlepszy mecz EURO. Zresztą chyba wszyscy się tego spodziewali. Piękna gra Oranje. Włosi się przy 0-2 odkryli no i Holandia ich skarała. Brawo dla jednych i drugich. Niesamowity mecz. Szkoda, że nie będą mogli zagrać w finale razem. Jutro nie powinno być gorzej... Hiszpania-Rosja oraz Grecja-Szwecja. Typuję dwa bramkowe remisy.