Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno Pes 08 Czy 6?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
siemien
Siema wam. Chcę zacząć grać w PES ale nie wiem w którą wersję. Czy najnowszą 2008 czy w PES 6? Proszę o pomoc.
Jacmen
Jeśli interesuje cię gra która jest bardziej realistyczna to polecam Pes 6. Również w Pes6 system gry online jest zdecydowanie lepszy niż w pes 2008. Jeśli interesuje cię ładna grafika to polecam ci pes 2008. Uprzedzam gra online stoi na bardzo niskim poziomie wink.gif W pes 2008 jest fajniejsza muzyka wink.gif
czarekb
ludzie powiem wam całą prawdę. byłem wielkim zwolennikiem PES 2008. Grało mi się fajnie. Ale denerwowały mnie komentarze dotyczące, tego że szóstka jest lepsza i postanowiłem jeszcze raz zainstalować szóstkę.

różnica jest aż nadto widoczna. Pes 6 jest gra zdecydowanie lepszą jeśli choć o radość z gry. PES 6 wciąga jak odkurzacz!
who_me
Zdecydowanie pes 2008. Trudno powiedziec ktora gra jest lepsza bo obie maja podobna ilosc bledow wiec twoja decyzja.Osobiscie wole pes2008 przez troche lepszy gameplay . Dla mnie pes6 umarl po wyjsciu 2008 i jezeli musialbym wrocic do poprzedniej wersji to napewno nie do pes6 tylko np pes5 albo pes3 tongue.gif Niestety brak dodatkow robi swoje tongue.gif Online tez w obu ver nie jest zbyt specjalne. pes6 masa bledow: Mega Adriano , rajdy skrzydlem i zejscie na pole karne bez reakcji obroncow. pes2008 : lagi , lagi i jescze raz lagi. Chociaz ostatni pojawil sie progra za pomoca ,ktorego mozna gra w pes2008 przez ,,LAN,,

Twoja decyzja.
herubq3
Każdy ma swoj typ ja polecam pes 2008
lepsza grafika,muzyka,trudniej się gra(moje zdanie na ten temat)
Nowe tricki bardziej realistyczne
perONE
wiele osób preferuje pes2008 ale wymaganie systemowe nie pozwalają na instalke wiec nie ma co myslec na poczatku ktora lepsza tylko czy mi pojdzie wink.gif
ronaldo_9
Ja bym polecił PES 5(fair play wink.gif ).
Osobiście gram w 6 ponieważ jest masa aktualnych patchy do tejże gry ale zdarza mi się odpalić 5.
rangiz
CYTAT(siemien @ wto, 27 maj 2008 - 21:06) *
Siema wam. Chcę zacząć grać w PES ale nie wiem w którą wersję. Czy najnowszą 2008 czy w PES 6? Proszę o pomoc.

Jak masz w miare sprzet to "Kup" sobie PES2008+PES magazine i grasz online za free.
CeHa
Taa jasne 6 jest realistyczniejsza ciekawe gdzie chyba w dniu premiery.W 08 jest co prawda duzo wpadek technicznych i wysokie wymagania ale nowy engine daje kopa, animacja dopiero teraz wyglada tak jak powinna, masa nowych ruchow i zagran. Samych animacji podan jest tyle, ze szok.W online nie da sie grac to szok lagi po 3k sa na pozadku dziennym.Ja wole posadzic kumpla i dac mu pada do reki.Wiekszosc osob co wrocila do 6 zrobila to przez wymagania.Tak samo argument ze przez patche a co nie mozna wgrac sobie samych strojow i grac bo wgrywanie twarzy bez KS'a jest klopotliwe.
Orange_91
CYTAT(siemien @ wto, 27 maj 2008 - 21:06) *

Jak masz wystarczający sprzęt na odpalenie PES 08 na detalach przynajmniej medium to sie nie zastanawiaj i kupuj 08.
siemien
Założmy, że kupię PES 2008 bo mi sie podoba i najłatwiej dostać gdzieś w jakiejś normalnej cenie to mając neta 1.5 mb/s a po 23 godzinie 3 mb/s mogę sobie spokojnie pograć w PES 08 na necie? Bez pingu 3k? Bo w żadnej grze nie mam pingu w polsce wiecej niż 10 a w europie 60 ms. Mam athlona 64 3500+ 512 mb ramu i radek 9800 pro 128/256 podkrecony do granic możliwości karty. Sądzę, że będzie działać dobrze a na maksa grafie nie koniecznie musze grać smile.gif
who_me
Na tej karcie( nawet z OC ) nie pograsz w pes2008 nawet na medium details ! Na sporo lepszych kartach gra ledwo chodzi na medium. Na Low gra wyglada gorzej od pes6 wiec ...
herubq3
CYTAT(Cthulhu @ śro, 28 maj 2008 - 13:18) *
Na tej karcie( nawet z OC ) nie pograsz w pes2008 nawet na medium details ! Na sporo lepszych kartach gra ledwo chodzi na medium. Na Low gra wyglada gorzej od pes6 wiec ...

kup sobie 2 GB ram karta graf chyba bedzie ale się nie znam
sciągnij magazine i pes 2008 nie ma szans do 6
rozaldinho
ONLY PES 6 !!!. Nie czytaj tych głupot NIEKTÓRYCH osób. Dlaczego??;

grafika
jeśli twój komp da radę na high detale to obie gry realistyką postaci, stadionów czy innych bajerów wyglądają całkiem podobnie. Oczywiście malutki plus się należy 2008, ale jeśli spatchujesz pes6 np. Orange Ekstraklasę v4 o gierka wygląda zaje*iście/ ostatnio grałem u kumpla w pes 2008 na high, a chwilę potem w pes6 to różnica była minimalna. Osobiście uważam, że gra ma zbyt wysokie wymagania jak na taką grafikę, jaką prezentuje.

Do tego wymagania sprzętowe - na twojej karcie pes6 spokojnie może śmigać na high detalach, a pes2006 ledwo ledwo na medium( zresztą wcale nie wiadomo).

Jeśli chodzi o realizm gry to plus zdecydowanie należy się pes 6 - w tej grze trzeba rozgrywać, podawać, ciężko jest czasem wygrać. Jak grasz słabszą drużyną od rywala to naprawdę jest to trudne. W pes 2008 odwrotnie - jak pograsz trochę, to zauważysz, że jednym zawodnikiem można przejść całe boisko i strzelić bramkę( robinho, cr., kaka, henry, eto'o , martns i wiele wiele innych). Gra jest po prostu za prosta. Częstym wynikiem jaki wpada w tej grze jest np. 6-2, bramkarze robią katastrofalne błędy od ucięcia się , po wpuszczenie bramki z połowy boiska z wolnego blink.gif . PES 2008 przypomina FIFĘ! ! !

Dźwięk - no cóż, oryginalne tracki są lepsze w pes 2008 , ale od czego są patche??? W pes 6 możesz dosłownie zedytować wszystko!

ONLINE - niestety nie grałem w pes6 online, ale z tego co inni piszą można wywnioskować, że jest o wiele lepszy ten tryb w SZÓSTCE. Pes 2008 - lagi , lagi, lagi!!!

I najważniejsze - w pes 6 można pokazać, jak naprawdę umie się grać w PRO EVO, w pes 2008 wszystko zależy od drużyny jaką się gra( wystarczą szybcy i dobrze strzelający wymiatacze o których pisałem)!!!!

P E S 6 R U L E S ! ! !
who_me
Moze napisz najpierw ,ze to tylko twoja subiektywna opinia ,a nie ze to jest be i tyle. Mom zdaniem latwiejszy jest pes6 i duzo latwiej jest przejsc jedynym zawodnikiem pol boiska niz w pes2008. Zmien poziom trudnosci i sie wypowiadaj. Twoje minimalnie lepszy graficznie pes2008 u mnie wyglada to tak jakby porownywac pes6 z we2002 wiec ten belkot zachowaj dla siebie ...ale przeciez to twoja wizja.

Jak mozesz oceniac gre w ,ktora grales u kumpla przez iles tam minut ? zeby poznac dana wersje pes potrzeba pograc troszeczke wiecej.

,, P E S 6 R U L E S ! ! ! ,, niezly z ciebie fanboy ,ale przynajmniej na chwile zdejmij rozowe okulary.

,,I najważniejsze - w pes 6 można pokazać, jak naprawdę umie się grać w PRO EVO, w pes 2008 wszystko zależy od drużyny jaką się gra( wystarczą szybcy i dobrze strzelający wymiatacze o których pisałem)!!!! ,,

Belkot , belkot i jescze raz belkot posiadacza slabego kompa i wylewajacego tutaj swoje zale. Pograj wiecej w pes2008 i tyle.
CeHa
Tak jak mowisz, ze wygladaja podobnie to chyba 2008 na oczy nie widziales juz same stadiony prezentuja sie okazalej . Nowe modele postaci to juz co innego sa ładnie wymodelowani maja lepsze textury i cudowne twarze wraz z mimika.Natomiast animacja to poezja kazda animacja nagrana na nowo teraz jak sie oglada 6 to jest sztywna i daleko w tyle taka jest prawda animacja w grach next gen jest powalajaca zobacz np Virtua Tennis 3 , PES 2008 czy inny sport na PS3 albo X360.Zwpdy, strzały i podania mozna na powtorkach ogladac z taakim zoomem i cieszac oczy wypatrujac najmniejszych detali.Jedynie za online trza zgnoic KONAMI.A co do łatwosci gry to nie kazdy gra duzo i jest mistrzem w dana gre a teraz rozne dzieci maja klapki na oczach i nie widza nic innego poza grami i to cale ich zycie :/
marcin_p
CYTAT(Cthulhu @ śro, 28 maj 2008 - 20:34) *
Moze napisz najpierw ,ze to tylko twoja subiektywna opinia ,a nie ze to jest be i tyle. Mom zdaniem latwiejszy jest pes6 i duzo latwiej jest przejsc jedynym zawodnikiem pol boiska niz w pes2008. Zmien poziom trudnosci i sie wypowiadaj. Twoje minimalnie lepszy graficznie pes2008 u mnie wyglada to tak jakby porownywac pes6 z we2002 wiec ten belkot zachowaj dla siebie ...ale przeciez to twoja wizja.

Jak mozesz oceniac gre w ,ktora grales u kumpla przez iles tam minut ? zeby poznac dana wersje pes potrzeba pograc troszeczke wiecej.

,, P E S 6 R U L E S ! ! ! ,, niezly z ciebie fanboy ,ale przynajmniej na chwile zdejmij rozowe okulary.

,,I najważniejsze - w pes 6 można pokazać, jak naprawdę umie się grać w PRO EVO, w pes 2008 wszystko zależy od drużyny jaką się gra( wystarczą szybcy i dobrze strzelający wymiatacze o których pisałem)!!!! ,,

Belkot , belkot i jescze raz belkot posiadacza slabego kompa i wylewajacego tutaj swoje zale. Pograj wiecej w pes2008 i tyle.

Co do łatwości gry to rozaldinho ma zdecydowaną racje. W pes 2008 na top player mozna prawie kazdym zawodnikiem ktory ma szybkosc ok 85 przejsc pół boiska i strzelic gola, co w pesie 6 nie jest juz tak często spotykane. Grałem pół roku w 2008 i stwierdzam, ze graficznie ta wersja jest duzo lepsza, lecz pes6 ma to cos..heh wciąga strasznie i według mnie jest większa radość z gry. Takie jest moje skromne zdanie
czarekb
zdaje mi się, że ci którzy piszą o lepszej grafice PESa 2008 maja około 15-17 lat.
Zrozumcie, że nie grafika sie liczy. Takim Eto]o w nowym pesie mogę zrobić wszystko. W szósteczce trzeba jednak trochę myśleć i to was boli.
zmieńcie ogumienie i będzie cool
herubq3
qrwa jak może być lepszy jak nie jest
w pes 6 to cos takie nie realistyczne jest
-jak oni biegają no przecież jak by kloca w majtach mieli
-siatki takie sztywne jak by je ktoś zabetonował
-sędzia gwizda jak by mi się gwizdek zepsół
w pes 2008 gra mój brat ma 25 lat i ma kolege eksperta od gier to powiedział takie argumetry
i stwierdził że 8 jest lepsza
Sciągnij sobie oby dwie wersje i zagraj najpierw w 6 potem w 8 i sprawdz najlepiej z jakiś patchem najlepiej OE
no porównaj i pomyśl jak byś miał lepszego kompa to jak by wyglądał pes 2008 biggrin.gif
RaaDeeK
pes 2008 ma lagi??? pingi po 3000????

1. zalezy z kim sie gra... ja tam lagów nie mam wcale, a jezeli mam to bardzo rzadko
2. ta liczba to nie ping (3000). bo jak jest 3000+ a nawet 4500 to jest super... wiec nie gadajcie ze pingi po 3000, bo jakby tak bylo to nie dalo by sie grac i pewnie by wywalalo (graliscie kiedys w cs'a z takim pingiem???).

W pesie 2008 da sie przejsc boisko jednym typem i strzelic gola to fakt, ale musi byc on szybki i miec równowagę bardzo wysoką. W pesa 6 gralem troche u kumpla na 640 i miniamlnych detalach tongue.gif i mi sie nie podobało....

kupuj 2008.... nie ma sensu kupowac starych gier (pes 6).
pietja
CYTAT(Cthulhu @ śro, 28 maj 2008 - 20:34) *

heh, stary, pieknie powiedziane, podpisuje sie obydwiema rekami:)
az mnie korci zeby wrocic na chwile do pesa6 i zagrac z kolega meczyk ja Interem, on czyms tam slabym i pokazac mu ze jednak Adriano "wystarczy" laugh.gif To ze komp troche slabiej moze przed dryblingiem sie broni (co wg. mnie zreszta jest zaleta, bo sie gra przyjemniej) to chyba prawda, ale co to ma w ogole wspolnego z gra z czlowiekiem? Ale co tam, niewazne...

A wracajac do tematu to dziwi mnie ze nikt nie mowil jeszcze o rzeczy ktora wg. mnie byla najwazniejsza innowacja 08, a mianowicie o mnogosci nowych animacji ruchu zawodnikow. Nowe strzaly, rodzaje biegu (rozne dla poszczegolnych zawodnikow), podanka z ziemi i powietrza, przepychanki bark w bark, wslizgi no i moje ulubione gleby po faulu. to wlasnie to nazywa sie 'realizm', o ktorym tak czesto mowicie...

aha, a jesli chodzi o bledy bramkarzy to znacznie poprawil je patch 1.2, od czasu kiedy go mam zadnych 'bledow' nie zauwazylem... Fakt, czasami ich obrona (szczegolnie tych slabszych) pozostawia wiele do zyczenia, ale zwroccie uwage na meczach sobie czy nie jest podobnie. Tam miedzy tymi slupkami stoja ludzie a nie cyborgi w koncu...

Peace... happy.gif
CeHa
Ja bym nie polecał bo na tym radku nie pogra a podkrecenie nic nie da to jeszcze 4 potokowe.W tego kompa nie warto juz inwestowac jedyne co to by mogł wyrwac jakiegos 7300 okazyjnie ale na AGP i tak za drogo bedzie.W takim wypadku lepsza bedzie 6 tam wymagania sa znikome ja na moim zabytkowym 6600 wyciagalem max rozdziałke 1600x1200 z wgranymi dodatkami w HD (koszulki,piłki) i ani przyciecia.A porownywac animacje z PESa 6 i 08 to tak jakby porownac na PC serie PES i FIFA.Z grafika mozna sie zgodzic, ze terazniejsi gracze patrza tylko na grafike podniecajac sie chocby pustym jak wylizany słoik Crysisem ;]A lagi po 3000 to nic przyjemnego i KONAMI nie wprowadziło sobie wlasnych oznaczen na takim pingu piłka sie teleportuje :/ sprobuj w CS pograc na wiekszym niz 100 death gwarantowany.
rozaldinho
Cthulhu - czy jakoś tak:

jak przeczytałem Twoje drugie zdanie to od razu zebrało mi się na śmiech "Mom zdaniem latwiejszy jest pes6 i duzo latwiej jest przejsc jedynym zawodnikiem pol boiska niz w pes2008" - to zostawmy bez zbędnego komentarza , ale jak już jesteś taki dobry to podeślij mi jakąś powtórkę na szybkiego z pes6, gdzie przechodzisz całe boisko ( save oczywiście). Bo ja z pes 2008 nie mialbym z tym problemu:P

. "Zmien poziom trudnosci i sie wypowiadaj" - <lol> jak pes2008 sprawia Ci większe problemy niż 6, to sory bardzo- nie jestem jakimś wielkim mistrzem pesów, ale już pierwszego dnia jak miałem pes2008 to mogłem wygrywać różnicą 5-6 bramek na 'championie', czegó o szóstce nie można powiedzieć...

"Jak mozesz oceniac gre w ,ktora grales u kumpla przez iles tam minut ? zeby poznac dana wersje pes potrzeba pograc troszeczke wiecej." - stary! ja gram w pes 2008 od pierwszego dnia jak pojawiła się wersja demo i gram prawie codziennie. naucz się czytać ze zrozumieniem - napisałem, że grałem w pesa pierwszy raz na NAJWYŻSZYCH DETALACH, a nie pierwszy i ostatni raz w życiu w ogóle!

Ale cóż - jak wolisz grać w pes2008 i nie widzisz poza nim świata, to już twoja sprawa.

ps. wcale nie pisałem, że to co piszę jest jedyną prawdą i tak ma być; każdy na tym forum wypowiada się za siebie i ja też tak zrobiłem

pozdro
who_me
CYTAT(rozaldinho @ czw, 29 maj 2008 - 15:29) *
Cthulhu - czy jakoś tak:

jak przeczytałem Twoje drugie zdanie to od razu zebrało mi się na śmiech "Mom zdaniem latwiejszy jest pes6 i duzo latwiej jest przejsc jedynym zawodnikiem pol boiska niz w pes2008" - to zostawmy bez zbędnego komentarza , ale jak już jesteś taki dobry to podeślij mi jakąś powtórkę na szybkiego z pes6, gdzie przechodzisz całe boisko ( save oczywiście). Bo ja z pes 2008 nie mialbym z tym problemu:P

. "Zmien poziom trudnosci i sie wypowiadaj" - <lol> jak pes2008 sprawia Ci większe problemy niż 6, to sory bardzo- nie jestem jakimś wielkim mistrzem pesów, ale już pierwszego dnia jak miałem pes2008 to mogłem wygrywać różnicą 5-6 bramek na 'championie', czegó o szóstce nie można powiedzieć...

"Jak mozesz oceniac gre w ,ktora grales u kumpla przez iles tam minut ? zeby poznac dana wersje pes potrzeba pograc troszeczke wiecej." - stary! ja gram w pes 2008 od pierwszego dnia jak pojawiła się wersja demo i gram prawie codziennie. naucz się czytać ze zrozumieniem - napisałem, że grałem w pesa pierwszy raz na NAJWYŻSZYCH DETALACH, a nie pierwszy i ostatni raz w życiu w ogóle!

Ale cóż - jak wolisz grać w pes2008 i nie widzisz poza nim świata, to już twoja sprawa.

ps. wcale nie pisałem, że to co piszę jest jedyną prawdą i tak ma być; każdy na tym forum wypowiada się za siebie i ja też tak zrobiłem .

pozdro

odbijam pileczke - pierwszego dnia moglem wygrac roznica 6 bramek w pes6 czego o pes2008 nie moge powiedziec.Pamietam jak pierwszego tygodnia wstawiano screeny tutaj na forum na championie i wyniki po 6,7-0 w pes6.

Grales w gre u kolegi i teraz odwracasz kot ogonem....wez juz przestan siac tymi bezsensownymi tekstami bo brzmisz jak jakis fanboy .

Nie bede sie z toba spieral bo tak mozna miesiacami.

Polecam zamknac ten temat.
Vadim06
Jeżeli głównie zwracasz uwage na grafike - PES08 .. :DDD
Jeżeli głownie zwracasz uwage na animacje - PES08 - Albo najlepiej kup od razu FIFE smile.gif
Jeżeli głownie zwracasz uwage NA GAMEPLAY i chcesz POGRAC, POMYSLEC i na prawde czuc przy tym wielka radosc - TYLKO I WYLACZNIE PES6 wink.gif
who_me
CYTAT(Vadim06 @ czw, 29 maj 2008 - 16:24) *
Jeżeli głównie zwracasz uwage na grafike - PES08 .. :DDD
Jeżeli głownie zwracasz uwage na animacje - PES08 - Albo najlepiej kup od razu FIFE smile.gif
Jeżeli głownie zwracasz uwage NA GAMEPLAY i chcesz POGRAC, POMYSLEC i na prawde czuc przy tym wielka radosc - TYLKO I WYLACZNIE PES6 wink.gif

Nie ma to jak dobrze generalizowac.
rozaldinho
CYTAT(Cthulhu @ czw, 29 maj 2008 - 18:13) *
odbijam pileczke - pierwszego dnia moglem wygrac roznica 6 bramek w pes6 czego o pes2008 nie moge powiedziec.Pamietam jak pierwszego tygodnia wstawiano screeny tutaj na forum na championie i wyniki po 6,7-0 w pes6.

Grales w gre u kolegi i teraz odwracasz kot ogonem....wez juz przestan siac tymi bezsensownymi tekstami bo brzmisz jak jakis fanboy .

Nie bede sie z toba spieral bo tak mozna miesiacami.

Polecam zamknac ten temat.

ja pierdykam;/ Nie odwracam kota ogonem! po prostu chciałem ci pomóc w zrozumieniu mojego powszedniego postu. ALE TY WIESZ LEPIEJ, czy grałem u siebie, czy u kolegi, czy w ogóle:P Jasnowidz z ciebie normalnie:D
Daj sobie spokuj z tym FANBOYEM bo sie powtarzasz. Piszesz, że nie chcesz się ze mną spierć; i racja, ale to ty zacząłeś, pisząc obraźliwy post i dalej prowokujesz treścią tego co piszesz. Prawdopodobnie odpiszesz na tę odpowiedź, więc życzę inwencji twórczej i NIE PISZ WIĘCEJ SŁOWA FANBOY, bo ono jest nie na miejscu i ja sam zresztą nie rozumiem do końca co masz na myśli pisząc to słowo...
who_me
CYTAT(rozaldinho @ czw, 29 maj 2008 - 17:31) *
ja pierdykam;/ Nie odwracam kota ogonem! po prostu chciałem ci pomóc w zrozumieniu mojego powszedniego postu. ALE TY WIESZ LEPIEJ, czy grałem u siebie, czy u kolegi, czy w ogóle:P Jasnowidz z ciebie normalnie:D
Daj sobie spokuj z tym FANBOYEM bo sie powtarzasz. Piszesz, że nie chcesz się ze mną spierć; i racja, ale to ty zacząłeś, pisząc obraźliwy post i dalej prowokujesz treścią tego co piszesz. Prawdopodobnie odpiszesz na tę odpowiedź, więc życzę inwencji twórczej i NIE PISZ WIĘCEJ SŁOWA FANBOY, bo ono jest nie na miejscu i ja sam zresztą nie rozumiem do końca co masz na myśli pisząc to słowo...

Tak sie sklada ,ze to jest internet .....co to oznacza?a to ze mozna sie bawic tak jak ty to robisz w psie sztuczki a potem udawac obrazonego. Czlowieku twoje prowokacyjne teksty w stylu ,, oni sa be ,, czy ,,pes sreszc rulz,, sa tego powodem i tyle.Jak juz powiedzialem nie mam zamiaru sie spierac co jest lepsze bo rownie dobrze mozesz byc zrospaczonym posiadaczem slabego kompa i wylewajacym tutaj swoje zale ze pes2008 nie chodzi.To tylko domniemania...ale od czego jest internet ? sleep.gif
rozaldinho
CYTAT(Cthulhu @ czw, 29 maj 2008 - 19:37) *
Tak sie sklada ,ze to jest internet .....co to oznacza?a to ze mozna sie bawic tak jak ty to robisz w psie sztuczki a potem udawac obrazonego. Czlowieku twoje prowokacyjne teksty w stylu ,, oni sa be ,, czy ,,pes sreszc rulz,, sa tego powodem i tyle.Jak juz powiedzialem nie mam zamiaru sie spierac co jest lepsze bo rownie dobrze mozesz byc zrospaczonym posiadaczem slabego kompa i wylewajacym tutaj swoje zale ze pes2008 nie chodzi.To tylko domniemania...ale od czego jest internet ? sleep.gif

a moje domniemania są takie, że ty masz dobrego kompa, więc GRATULACJE. Ja nie mam najlepszego, ale w PES 2008 da się jakoś pograć, a gdybym miał dobrego to i tak grałbym w szóstke( oczywiście w 2008 też, ale głównie ONLINE, bo gra nie daje frajdy takiej jak pes6, no chyba że się woli grafikę, wygląd zawodników od gameplaya)
Jednakże mylisz się w swoich domniemaniach uważając, że jestem zrozpaczonym posiadaczem słabego kompa, bo nie jestem i nie wylewam żali w internecie. Pomyliłeś typ osoby niestety...
-------------------------
i nie jestem jakimś przeciwnikiem pes2008, tylko mówię, że wolę powszedniejszą wersję:P
---------------------------------------------------------------------------------------------

na zakonczenie dodam, ale juz nie do Cthulhu, tylko do wszystkich pozostałych:
Vadim06
"Jeżeli głównie zwracasz uwage na grafike - PES08 .. :DDD
Jeżeli głownie zwracasz uwage NA GAMEPLAY i chcesz POGRAC, POMYSLEC i na prawde czuc przy tym wielka radosc - TYLKO I WYLACZNIE PES6 wink.gif" - lepiej się nie dało tego ująć!! RESPECT
who_me
Polecam zamknac ten temat i tyle.
Orange_91
CYTAT(Cthulhu @ czw, 29 maj 2008 - 20:13) *
Polecam zamknac ten temat i tyle.

Tak będzie najlepiej. Osobie, która założyła temat chyba tylko namieszaliście w głowie. tongue.gif Dlatego niech sobie kupi X360 albo PS3 i kupi Fife i wtedy pozna najlepsza grę piłkarską.
CeHa
Nie najlepsza a zblizajaca sie wkoncu do PESa i w ktora mozna wkoncu normalnie grac smile.gifA do autora tematu , wybierz PESa6 na tym kompie w 08 nie zagrasz chyba ze masz tysiaka na kompa.
rangiz
Ile lat można grać w tą drewnianą szóstkę? Te 5 główek pod rząd na środku boiska, albo z 6 jak ostatnio, po stałym fragmencie gry sprawiało, że trudno w to grać widząc coś tak dobrego jak pes2008. Idzie nowe i czas zmienić sprzęt a nie narzekać "bo mi nie działa na high". W każdej grze prócz sapera duży wpływ na wrażenia ma grafika i nie inaczej jest przy pes 2008 z lodmixerem na max. Sam gameplay na high i low jest sporo inny(postawa bramkarzy itp.) Na low to żadna przyjemność.
Vadim06
CYTAT(rangiz @ czw, 29 maj 2008 - 23:43) *
Ile lat można grać w tą drewnianą szóstkę? Te 5 główek pod rząd na środku boiska, albo z 6 jak ostatnio, po stałym fragmencie gry sprawiało, że trudno w to grać widząc coś tak dobrego jak pes2008. Idzie nowe i czas zmienić sprzęt a nie narzekać "bo mi nie działa na high". W każdej grze prócz sapera duży wpływ na wrażenia ma grafika i nie inaczej jest przy pes 2008 z lodmixerem na max. Sam gameplay na high i low jest sporo inny(postawa bramkarzy itp.) Na low to żadna przyjemność.

Drewniana 6 ? ... ph34r.gif
Tym Twoim komentarzem to mnie jedynie rozśmieszyłeś a na pewno w żadnym stopniu nie przekonałeś laugh.gif laugh.gif

Litości bracie wink.gif
litości.
rangiz
Ósemka nie jest doskonała, ale szóstka niewiele rózniła się od poprzednich edycji, natomiast w tym roku mieliśmy do czynienia z rewolucją. Komuś się nie podoba? Zacina, a może kwestia oklepania i przyzwyczajenia do tego, co stare? Demo 2008 też było mi ciężkostrawne ale z każdym meczem przekonywałem się coraz bardziej. To tak, jak kiedyś wszyscy przesiadaliśmy się x lat temu z fify na pesa, też łatwo nie było wink.gif Poza tym w szóstkę nie pogra się po sieci i umrze śmiercią naturalną(oryginał ma garstka fanatyków)
psmaras
CYTAT(rangiz @ czw, 29 maj 2008 - 23:49) *
Poza tym w szóstkę nie pogra się po sieci i umrze śmiercią naturalną(oryginał ma garstka fanatyków)

W tej chwili w 6 gra wiecej osob online niz w 2008 :]
who_me
CYTAT(psmaras @ czw, 29 maj 2008 - 22:28) *
W tej chwili w 6 gra wiecej osob online niz w 2008 :]

skad te twoje statystyki ? chyba nie trzeba przypominac,ze duzo osob gra przez pesmagazine wpes2008 ?
Phantom
Ja w 2008 na MEDIUM grałem na tym sprzęcie:
PIV 2.8 @3.1
1.25 GB
Radeon 9600 SE ( czyli z szyną pamięci 64 bity!!!)
I było tak ok. 40 FPS-ów, wiec na 9800 bez problemu na MEDIUM pograsz.
Nie wiem tylko czy 512 Ramu wystarczy.
Credt
CYTAT(Phantom @ pią, 30 maj 2008 - 02:36) *
Ja w 2008 na MEDIUM grałem na tym sprzęcie:
PIV 2.8 @3.1
1.25 GB
Radeon 9600 SE ( czyli z szyną pamięci 64 bity!!!)
I było tak ok. 40 FPS-ów, wiec na 9800 bez problemu na MEDIUM pograsz.
Nie wiem tylko czy 512 Ramu wystarczy.

Wystarczy wystarczy. Ja na medium przebijam naprawdę wielu wink.gif Udało mi się tak grać na:
AMD Athlon XP 1800+ (1,54 GHz)
256 MB RAM
Radeon 9550 128 MB
FPSów nie liczyłem. Jedynie w polu karnym nieco ścinało, ale wciąż obraz dało się odczytać jako "akceptowalnie płynny". Na tyle, że gra sprawiała przyjemność, zwłaszcza po instalacji patcha 1.2.
Ale co komp to inna przyswajalność gier. Dziwiłem się, że na sporo nowszych kompach PES 2008 w ogóle nie chodził, a na moim owszem.
pietja
CYTAT(Cthulhu @ pią, 30 maj 2008 - 00:36) *
skad te twoje statystyki ? chyba nie trzeba przypominac,ze duzo osob gra przez pesmagazine wpes2008 ?

nie no, jesli chodzi o praktycznie wszystkie aspekty rozgrywki to pes 08 jest dla mnie swietny, ale jednak z tym musisz sie zgodzic, 6tka bije go pod wzgledem gry online na glowe... ja osobiscie kupilem 08 w preorderze i jak tylko kliknalem na opcje 'network' to bylem baaardzo zawiedziony... :/
cypress.amaru
ja ostatnio mialem problemy bo próbowałem grac na wyzszych rozdzielczosciach
i cos tam zacinało (wsio na high)

zmienilem w lodmixerze na 1200x900
czyli wyzsza od standardowej i chodzi cudownie płynnie
pietja
CYTAT(cypress.amaru @ pią, 30 maj 2008 - 11:34) *
ja ostatnio mialem problemy bo próbowałem grac na wyzszych rozdzielczosciach
i cos tam zacinało (wsio na high)

zmienilem w lodmixerze na 1200x900
czyli wyzsza od standardowej i chodzi cudownie płynnie

w sumie to cos podobnego u mojego brachola bylo na kompie. moze grac na luzie na medium (czy moze high nawet, nie wiem bo zawsze na moim gramy) no a ostatnio ma problemy z chlodzeniem karty graficznej i mu sie komp po jakims czasie sam wylacza, wiec wlaczyl na low zeby jej nie przegrzewac za bardzo. no i jakiez bylo moje zaskoczenie kiedy stwierdzilem ze nie dosc ze liczba FPSow spadla diametralnie, to jeszcze moment od wcisniecia guzika na padzie do reakcji zawodnika byl duzo wiekszy! nie mam poecia o co tu chodzi tak szczerze...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.