Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odbieranie Piłki Gra W Obronie Pressing ?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
BoixoNoi
Witam wszystkich, jak odbierać dobrze piłke przeciwnikowi i trzymać piłkarza prowadzącego piłkę "krótko"a nie jak moi zawodnicy dwa metry obok biegają jakby sie bali piłki dotknąc :/ Gdy gram z komputerem na najwyższym poziomie on gra bardzo dobrze w obronie czasami nawet nie zdążę dobrze przyjąć piłki a mam już obrońce na plecach albo mój stoi i czeka na piłkę a przeciwnik wybiega przed niego i jest pierwszy smile.gif natomiast gdy ja sie bronie to moi piłkarze zachowują sie bardzo dziwnie biegną obok przeciwnika i nic, zamiast pewnie wejść i odebrać piłkę w zasadzie to przeciwnik ma pełną swobodę w rozgrywaniu na mojej połowie moi zawodnicy zachowują sie jak statyści brak jakiegokolwiek pressingu wszyscy czekają przed polem karnym i tam dopiero przerywam akcje.Do odbierania piłki używam kombinacji:
trzymam bieg r1 i wciskam x2.gif lub go trzymam cały czas albo zamiast X kwadrat też trzymam lub wciskam pulsacyjnie.
Pamiętam że kiedyś można było wchodzić między zawodnika a piłke przyciskiem r2 działa to w edycji PES2008 ? Pozdrawiam i czekam na wasze rady co do gry w obronie.
pietja
trzymanie R2 w obronie powoduje ze twoj zawodnik 'zastawia' droge przeciwnikowi. kiedy w tym czasie chcesz sie poruszac to bedzie robil to duzo wolniej. calkiem spoko sprawa, tylko musisz jeszcze wcisnac X kiedy przeciwnik bedzie juz blisko, zeby twoj zawodnik wyciagnal noge po pilke. trzymanie X przez caly czas nie ma sensu (no chyba ze biegniesz za kolesiem i chcesz go za koszulke ciagnac), pulsacyjne wciskanie square.gif tez nie przynosi efektu, zamiast tego poprostu go trzymaj. (ale na pewno nie zawsze, bo za duzo luk w obronie bys sobie robil)
a jesli chcesz zeby twoi zawodnicy wywierali na przeciwnikach wiekszy pressing, wlacz go sobie po prostu jako jedna ze strategii. (w zakladce Tactics) tylko licz sie z tym ze kilku twoich moze nie wytrzymywac do konca:) (w sensie kondycyjnym oczywiscie)
aha, i staraj sie nigdy nie wciskac square.gif kiedy przeciwnik jest w twoim polu karnym tongue.gif

ciesze sie jesli udalo mi sie ci pomoc, pozdro.

BoixoNoi
Nadal mam problem z odbieraniem piłki nie wiem w którym momencie tego X naciskać.Trzymam R1 czyli bieg i trzymam X a mój zawodnik biegnie obok przeciwnika i nic nie robi zamiast odebrać piłke to biegnie i jak statysta czeka aż napastnik drużyny przeciwnej odda strzał.Pomocy!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.