Poziom gry: Top Player
Czas meczu: 10 minut
Rozwój graczy: Tak
Poziom kariery: Very Hard

R: Jak ocenisz rywali?
M: Football jest nieprzewidywalny. Nawet pozornie najsłabsze drużyny mogą nam zagrozić.
R: Jakiej drużyny obawiasz się najbardziej?
M: Myślę, że Celtic może być poważnym przeciwnikiem, ale jak już mówiłem, trzeba uważać na każdy zespół.
R: Dziękuję za wywiad. Powodzenia w jutrzejszym meczu.
M: Również dziękuje.

21' Smolarek
34' Smolarek (Colsa)
47' Pawel BrożekKapitalny początek! Smolarek gwiazdą!
W pierwszej kolejce piłkarskiej Master Ligi Racing Santander pokonał u siebie Wisłę Kraków 2:1. Wieczór należał do polskich piłkarzy. Najpierw silnym strzałem Euzebiusz Smolarek pokonał bramkarza gości. Trzynaście minut później Ebi po raz drugi pokazał klasę pokonując bezradnego Pawełka. Przez pierwsze 45 minut dominowali gospodarze, szansę na trzecią bramkę miał Pedro Munitis, jednak kapitalną interwencją popisał się Pawełek. Początek drugiej połowy, Paweł Brożek, mocny strzał po ziemi i mamy bramkę na 2:1. Wisła ciągle atakowała na bramkę gospodarzy, jednak bezskutecznie. Wynik ten utrzymał się już do ostatniego gwizdka, i to Racing zdobył trzy punkty.

Wywiad ze Smolarkiem!
Redaktor: Ebi, przyczyniłeś się do wygranej, jak się czujesz?
Smolarek: Tak, strzeliłem dwie bramki, które przeważyły o zwycięstwie, ale gdyby nie koledzy z drużyny nie zagrałbym tak dobrze.
R: Czy to oznacza, że możemy w kolejnych meczach spodziewać się takiej formy?
S: Mam nadzieję, że będę grał dobrze do końca sezonu.
R: Niedługo mecz z Celticem, zagrasz przeciwko Borucowi. Będzie trudniej?
S: Na pewno będzie trudniej. Artur to świetny bramkarz, jednak da się go pokonać. (śmiech)
R: Dziękuję za wywiad.
S: Dzięki.
Tabela