Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ml - Racing Santander - By Beto
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Beto

Poziom gry: Top Player
Czas meczu: 10 minut
Rozwój graczy: Tak
Poziom kariery: Very Hard

Skład:

Wywiad z Munitisem!
Redaktor: Pedro, poprzedni sezon miałeś świetny, czy zamierzasz i w tym pokazać taką klasę?
Munitis: Postaram się grać jak najlepiej, w każdym meczu daję z siebie wszystko.
R: Jak ocenisz rywali?
M: Football jest nieprzewidywalny. Nawet pozornie najsłabsze drużyny mogą nam zagrozić.
R: Jakiej drużyny obawiasz się najbardziej?
M: Myślę, że Celtic może być poważnym przeciwnikiem, ale jak już mówiłem, trzeba uważać na każdy zespół.
R: Dziękuję za wywiad. Powodzenia w jutrzejszym meczu.
M: Również dziękuje.

21' Smolarek
34' Smolarek (Colsa)
47' Pawel Brożek

Kapitalny początek! Smolarek gwiazdą!
W pierwszej kolejce piłkarskiej Master Ligi Racing Santander pokonał u siebie Wisłę Kraków 2:1. Wieczór należał do polskich piłkarzy. Najpierw silnym strzałem Euzebiusz Smolarek pokonał bramkarza gości. Trzynaście minut później Ebi po raz drugi pokazał klasę pokonując bezradnego Pawełka. Przez pierwsze 45 minut dominowali gospodarze, szansę na trzecią bramkę miał Pedro Munitis, jednak kapitalną interwencją popisał się Pawełek. Początek drugiej połowy, Paweł Brożek, mocny strzał po ziemi i mamy bramkę na 2:1. Wisła ciągle atakowała na bramkę gospodarzy, jednak bezskutecznie. Wynik ten utrzymał się już do ostatniego gwizdka, i to Racing zdobył trzy punkty.

Wywiad ze Smolarkiem!

Redaktor: Ebi, przyczyniłeś się do wygranej, jak się czujesz?
Smolarek: Tak, strzeliłem dwie bramki, które przeważyły o zwycięstwie, ale gdyby nie koledzy z drużyny nie zagrałbym tak dobrze.
R: Czy to oznacza, że możemy w kolejnych meczach spodziewać się takiej formy?
S: Mam nadzieję, że będę grał dobrze do końca sezonu.
R: Niedługo mecz z Celticem, zagrasz przeciwko Borucowi. Będzie trudniej?
S: Na pewno będzie trudniej. Artur to świetny bramkarz, jednak da się go pokonać. (śmiech)
R: Dziękuję za wywiad.
S: Dzięki.

Tabela
Beto

85' Julio Cesar

Racing traci punkty!
Po szczęśliwej, pierwszej kolejce dla Racingu przyszła "ta gorsza". Hiszpański klub, na własnym stadionie przegrał z AEK Ateny 0:1. Racing dominował przez całe spotkanie. 39' Smolarek, prostopadłe zagranie do Jorge Lopeza i poprzeczka. Dziesięć minut później, kapitalne dośrodkowanie Colsy, mocny strzał głową Munitisa, bramkę gości uratował tym razem słupek. Piętnaście minut przed końcem spotkania Grecy zaczęli atakować. Potężny strzał Kallona, ale niebywałym refleksem popisał się Coltorti. 85' Julio Cesar faulowany przez Oscara Serrano w okolicach dwudziestego metra. Sam poszkodowany podszedł do piłki i precyzyjnym strzałem, tuż przy słupek umieścił piłkę w siatce. AEK z Hiszpani wywozi 3 punkty.

Wyniki drugiej kolejki:
JuveR
No, no respect smile.gif Jak na razie zapowiada się ciekawy temacik. Żeby tylko nie brakło Ci chęci, czego jak najbardziej Ci nie życzę tongue.gif
Pozdro
shady1990
jak dla mnie jest ok smile.gif ładnie wyglada no i fajnie sie czyta ;p tylko czytajac te blogi zastanawai mnie jeden fakt dlaczego wszsycy gracie lige mieszana tongue.gif

ja jak gram teraz np: Lyonem to gram lige francuska potem wklepuje angielska włoska /hiszpanska i taka ogólna no ale jak kto woli smile.gifsmile.gif

tak trzymaj a bedzie dobrze tylko zebys szybko sie niezniechecił

pozdro;)
Krzysiu12
CYTAT(shady1990 @ May 14 2008, 20:29:50) *
tylko czytajac te blogi zastanawai mnie jeden fakt dlaczego wszsycy gracie lige mieszana tongue.gif

nie wszyscy ;P ja mam tylko lige angielską xD
Beto

67' Pablo Alvarez (Ayoze)

Druga wygrana!
W trzeciej kolejdze ligi River Plate przegrał u siebie z Racingiem Santander 0:1. Tym samym Racing awansował na piąte miejsce. Mecz ożywił się dopiero w 61' minucie, kiedy to Aganzo trafił w słupek. Sześć minut później kontra Racingu, daleki wykop Coltortiego, piłka trafia pod nogi Ayoze'a, podanie na piąty metr i Pablo Alvarez, bez najmniejszych problemów umieszcza piłkę w siatce. 69' Duscher, mocny strzał z ponad 25 metrów minimalnie przelatuje nad bramką. 81' Radamel Garcia sam na sam z bramkarzem, strzał - ponad bramką, była to najlepsza okazja gospodarzy. Wynik już nie uległ zmianie, Racing mógł świętować drugie zwycięstwo.

Wyniki trzeciej kolejki:

Tabela:
Beto

57' Oscar Serrano

Kolejne 3 punkty!
Verdiblancos w meczu 4. kolejki pokonali HJK Helsinki 1:0. Podopieczni Marcelino Garcia Torala grali w "półrezerwowym" składzie, oszczędzając kilku czołowych piłkarzy na mecz z Celticem. Racing już w trzeciej minucie mógł objąć prowadzenia, kiedy to Pedro Munitis po podaniu Oscara Serrano strzelił obok słupka. W 25' dośrodkowanie Munitisa wprost na głowę Smolarka - strzał jednak trafił w poprzeczkę. 33' Minkenen sam na sam z bramkarzem, jednak strzał był za lekki i Coltorti broni bez najmnieszych problemów. Druga część spotkania, 57' Oscar Serrano na lewej stronie minął dwóch zawodników, zbiegł w pola karne i mocnym strzałem trafił do bramki, nie pozostawiając cienia szansy bramkarzowi. 84' Colsa z dwudziestu metrów oddał strzał, który minimalnie przeleciał nad bramką rywali. Racingu mógł świętować kolejną wygraną.

Wyniki 4. kolejki:

Tabela:
Beto

Remis w hicie kolejki!
Estadio El Sardinero dziś było wypełnione po brzegi. Kibice obu drużyn mogą czuć się zawiedzeni. Hit kolejki zakończył się bezbramkowym remisem. Gospodarze od pierwszych minut zerwali się do ataku. 11' trójkowa akcja Smolarek-Colsa-Munitis, prostopadła piłka do Munitisa, mocny strzał na krótki słupek, jednak świetnie sparował piłkę Boruc. Chwilę później, akcja Oscara Serrano, dośrodkowanie w pole karne, jest tam Smolarek, ale znów świetnie Artur Boruc. 51' McGeady przewracany przed polem karnym, rzut wolny, Shunsuke Nakamura, mocno podkręcona piłka przelatuje obok słupka. Dziesięć minut przed końcem meczu, rzut rożny dla Verdiblancos, Munitis przed pole karne, do Oscara Serrano i kolejną niesamowitą interwencją popisał się Boruc.

Wywiad z Portugalem!
Redaktor: Remis, to chyba nie najgorszy wynik?
Portugal: Zawsze mogłoby być lepiej, ale remis z tak wielkim klubem jak Celtic może nas zadowalać.
R:: Duet Smolarek-Muntis był dziś bezsilny. Jakieś obniżenie formy?
P: Myślę, że to nie obniżenie formy, może po prostu to Boruc był dziś znakomity?
R:: Ma Pan jakieś pomysły na przyszłe okienko transferowe?
P: Mam 2 piłkarzy na oku, ale na obecną chwilą mogę zdradzić tylko, że są to pomocnicy.
R:: Dziękuję za wywiad.

Wyniki 5. kolejki:

Tabela:
Beto

33', 46' Fernandao

Racing zatrzymany!
W 6. kolejce Racing Santander uległ 0:2 Internacionalowi. Obie bramki zdobył dziś Fernandao (33' i 46'), który niestety w końcówce spotkania nabawił się kontuzji. Mecz mimo wyniku zdominowali goście, oddając aż 8 strzałów w światło bramki. Racing grał bez swoich czołowych graczy. Zabrakło Smolarka, Munitisa, Colsy, Garaya, a nawet Coltortiego. W 11' okazji sam na sam nie wykorzystał Luis Fernández. Fernandao otworzył wynik spotkania w 33', strzelając z rzutu wolnego w samo okienko bramki. Początek drugiej połowy, ten sam zawodnik z ostrego kąta, mocnym strzałem po ziemi zdobył drugiego gola. Sytuacji Racing miał sporo, jednak żaden ich strzał nie trafił do bramki. Verdiblancos spadają na siódme miejsce.

Wyniki 6. kolejki:

Tabela:

Beto

45'+ Smolarek (Oscar Serrano)
56' Boussoufa (Hassan)

Znowu remis!
W spotkaniu 7. kolejki Racing Santander zremisował 1:1 z Anderlechtem Bruksela. Podopieczni Portugala twardo zaczęli. Na początku okazję stworzył sobie Munitis, uderzył jednak nad bramką. W 14' Daniel Zitka kapitalnie obronił strzał Colsy. W doliczonym czasie gry, akcja lewą stroną boiska Oscara Serrano, dośrodkowanie i zupełnie niepilnowany Ebi Smolarek trafił do siatki. W podobny sposób padła bramka dla gospodarzy, dośrodkowanie Hassana, błąd Coltortiego, a bramkę zdobył Mbark Boussoufa.

Wyniki 7. kolejki:

Tabela

________________________________________________________________________________

Garay w Realu Madryt?
Real Madryt jest zainteresowany obrońcą Racingu Santander - Garay'em. Kwota jaką królewscy są w stanie wyłożyć za argentyńskiego obrońce wynosi 10 mln euro. Poczekajmy jednak do okienka transferowego. Jak na razie sam Garay stwierdził, iż nigdzie się nie wybiera. "Garay to filar naszej obrony, nie chciałbym, aby odchodził." - mówił Marcelino Garcia Toral na konferencji prasowej.
olivier
No brawo za pomysły,wszystko ładnie prowadzone.
Beto

55' Tjernstrom (Rubarth)

Zła passa wciąż trwa!
Piłkarze Racingu Santander nie zdołali pokonać złej passy. Na własnym stadionie przegrali 0:1 z AIK. Strata kolejnych punktówe przesuwa Hiszpanów na dziewiąte miejsce w tabeli. AIK wyraźnie w dzisiejszym meczu stawiało na obronę, jednak ich kontra zaważyła o losach spotkania. W 55' Rubarth wyprowadził piłkę z własnego pola karnego, dograł do Tjernstroma, a ten efektywnym strzałem przelobowała Coltortiego. Verdiblancos zmienili taktykę na 4-3-3, jednak to juz nie pomogło. Najlepszej sytuacji nie wykorzystał Munitis w 84', minął bramkarza gości, jednak zbyt mocno wybuścił sobie piłkę i jego strzał trafił tylko w boczną siatkę.

Reakcja Kibiców:

Wyniki 8. kolejki

Tabela:

Beto

3' Ayoze
56' Castro-Tello
60' Paulinho

Kolejna porażka!
Kolejna porażka Racingu Santander. Przed własną publicznością Racingu uległ Hammarby 1:2. Dla podopiecznych Torala mecz zaczął się świetnie, już w 3' Ayoze pokonał bramkarza gości. Gospodarze cieszyli się prowadzeniem przez 53 minuty. 56' Castro-Tello, strzał z poza pola karnego, piłka odbija się od jednego z obrońców i wpada do siatki, kompletnie myląc Coltortiego. Kilka minut później Castrol-Tello, dwójkowa akcja z Paulinho, wystawa na piąty metr i z najlbiższej odległości Brazylijczyk strzela drugą bramkę dla Hammarby. Myślę, że do Racingu można powoli dopasowywać powiedzenie: "Grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze."

Tabela:
Beto

43' Ricardinho (PK)

Przegrana z liderem!
W dziesiątej kolejce Racing Santander po raz kolejny przegrywa mecz. Tym razem przegrał z Besiktasem 0:1. Najlepsza, i jedyna okazja gości to strzał w słupek Duschera. W 43' argentyński obrońca, Garay fauluje w polu karnym Ricardinho. Sam poszkodowany "jedenastkę" zamienił na bramkę, i tym samym zdobył trzy cenne punkty dla Besiktas. Racing zostaje "zepchnięty" na trzynaste miejsce.

Wyniki 10. kolejki:

Tabela

Marcelino Garcia Toral: "Nadszedł czas na zmiany."
Marcelino Garcia Toral, trener Racingu Santander, oznajmił, że nadszedł czas na zmiany. Ostatnia wygrana Racingu to mecz z HJK Helsinki w 4. kolejce.
"Gramy coraz gorzej, spadliśmy już na trzynaste miejsce w ligowej tabeli. Nadszedł czas na zmiany." - mówił Toral. Spekuluje się także o odejściu obecnego trenera Verdiblancos.
Beto

24' Smolarek (Jordi)
36' Hasan Sas (OG)
90+ David Aganzo (Jonathan)

Galatasaray rozgromione! Wkońcu wygrana!
Nareszcie kibice Racingu Santander doczekali się zwycięstwa. Verdiblancos pokonali Galatasaray 3:0. W 24' Jordi prostopadle podał piłkę do Ebiego Smolarka, Polak minął bramkarza i bez najmniejszych kłopotów trafił do siatki rywali. Niecałe dziesięć minut później, Jonathan z rzutu rożnego, wprost na głowę Hasan Sasa, ale ten niefortunnie interweniując strzelił bramkę własnej drużynie. W doliczonym czasie drugiej połowy, Jordi z rzutu rożnego, Jonathan ścięcie piłki głową do nabiegającego Davida Aganzo i było już 3:0.

Wyniki 11. kolejki

Tabela:

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.