Wiem że są poważniejsze problemy w życiu i na tym forum jak i na stronie zapewne. Tyle że mnie akurat tu na tej stroni interesuje tylko i wyłącznie WE2002 , odwiedzam stronę jak i forum tylko i wyłącznie dla tej gry. Nie wiem czy tutaj dobrze o tym pisze bo tak szczerze to jedyny dział który odwiedzam na tym forum trochę tematów czytałem gdzie napisać i postanowiłem założyć temat aby przekazać co umyśle jak to odbieram wszystko.
Bez reformy liga WE2002 zaniknie tak mi się wydaje.
11 sezonów co by nie było to się już kręci , ma tradycje i poziom nawet jest nie najgorszy w tej lidze o czym mogłem się przekonać sam na własnej skórze. Najlepsi gracze w winninga tu grywają . Pytanie czy jeszcze długo pograją ? Nie dlatego że zakończą karierę czy zrezygnują dobrowolnie nie o to chodzi . Tylko czy będą mieli z kim rywalizować kolejnych edycjach tej ligi ? Nowych wybitnych graczy nie napływa za wielu a sam osobiście mógł bym tu wymienić z 10 ników graczy nowych którzy spokojnie powalczyli by o pudło.
Z tego co się zdążyłem zorientować , choć bardzo mało przebywam na tym forum jak na stronie http://issonline.pl/ . Jest to zrobione pod PESa a WE2002 jest dodatkiem i to bardzo dobrze widać że jest tylko dodatkiem.
Jak to wygląda z punktu widzenia nowego gracza lub osoby nie grającej w lidze.
Wasza stronę odnalazłem już dawno w 2006 roku wlazłem tu przypadkowo i sobie po oglądałem poczytałem newsy zapisałem w ulubionych jako strona PES i nawet nie zwróciłem uwagi że tu można pograć w WE2002 onnline a co dopiero w lidze czy turach. Nieświadomy tego nawet grałem w kolejna zrypana edycje PES z bratem i Hunterem w domu na Pleju turnieje.
Pewnego razu już tak zdesperowany i masakrycznie wkurzony na konami i jej tandetny produkt postanowiłem znaleźć grę NHL na torrentach bo ta produkcja jest nie śmiertelna i po WE2002 to NHL jest nie do pobicia. No i co znalazłem znalazłem NHL i przypadkiem trafiłem na WE2002online i tak trafiłem na WEOL a tam dopiero od graczy dowiedziałem się o lidze rozgrywanej tutaj i waszym Ranku. Do czego zmierzam, ano do tego że większość nowych graczy nie jest zachęcona do rywalizacji w lidze bo po prostu znaleźć ją tu w gąszczu nowinek , newsów i 100 paczek kolejnych koszulek , korków i kolorów murawy czy grzywek graczy do gry PES.
Może PES komuś się podoba to extra i niech ta strona będzie o PES – super bo jest naprawdę bardzo dobra jeżeli chodzi o tą grę to wszystko można znaleźć jak już pisałem od koloru sznurówek w korkach do naprawdę super rzeczy jakimi są komentarze czy patche z ligami. To wszystko jest robione na poziomie najwyższym nikt nie zaprzeczy tak umyśle .
Liga w WE2002 tez była robiona na wysokim poziomie.
Samo losowanie to super pomysł bo każdy sam sobie wylosuje i 0 grymaszenia że niesprawiedliwie dostał taką czy siaką drużynę , newsy z podsumowaniami pewnego etapu rozgrywek nadawały smaczku i chęci do dalszej rywalizacji. ( choć pod koniec zanikły albo ja przeoczyłem je).. Puchar ligi super sprawa zwłaszcza w tym sezonie jak to się toczyło równocześnie i newsy po każdym etapie. Samo dostanie się do ligi która składała się aż 3 lig było już sukcesem Ale to już historia bo teraz do ligi zapisać się można z „ulicy” a awans dostaje połowa 2 ligi o olewaniu i WO nawet nie wspominam bo to jest temat rzeka. Jak się na to wszystko patrzy teraz to wygląda delikatnie mówiąc mizernie żeby nie powiedzieć jak nasza OE . A tradycja 11 edycji ligi i możliwości takiego serwisu jak ten z pomocą dzisiejszej techniki naprawdę pozwalają na dużo więcej niż na egzystencje ligi . Ktoś mądry powiedział : „Bo jak się nie rozwijasz - to się cofasz .. Nawet gdy wydaje Ci się , że stoisz w miejscu - to cofasz się, bo inni idą do przodu”
Co można zrobić ?
Wymagania są coraz większe a takie przestarzałe zasady i forma tej ligi w moim przekonaniu nie urozmaica jej a wręcz przeciwnie. Z mojego punktu widzenia są tylko 2 rozwiązania. Pierwsze drastyczne ale proste banalne nie wymagające wiele zachodu zamknąć ta przerdzewiałą karuzele i kłopot z głowy. Drugie to totalna rewolucja całej ligi od podstaw zaczynając od regulaminu poprzez cięci liczby graczy w danej lidze do większej informacji o rozgrywkach i nadaniu im atmosfery . Ta druga wymaga naprawdę dużego nakładu pracy jak i czasu ale nic nie ma za darmo „ robić coś aby tylko było to lepiej wcale nie robić” takie jest moje zdanie.
Nie napisałem tu tego żeby się żalić czy wytykać to i tamto tylko jako uczestnik tej ligi wyrażam zdanie na ten temat. Nie wiem może po przeczytaniu ktoś się obrazi a może właśnie to w czym pomoże szczerze to jest tylko i wyłącznie jego sprawa ja tu przedstawiłem swój punkt widzenia tej ligi. Myślę że większość uczestników, graczy , użytkowników forum ma podobne odczucia , a jeśli nie to też gitara . Najważniejsze że każdy to widzi inaczej . jeżeli myślicie inaczej to przedstawcie swój punkt widzenia