Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ustawianie Się Do Piłki
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Hitmanek
Witam, grając sobie w PES'a prawie nie używałem górnych piłek, wolałem "brazylijkę". Ostatnio grałem z kumplem i do momentu wykonania przez niego dośrodkowania było ciekawie....ale po zagraniu zwyczajnie chuj mnie strzelał. On tak się ustawia do piłki, że się w pale nie mieści blink.gif jak nie trafi mi bramki będąc krytym przez 2 obrońców to wyskoczy szczupakiem zza zawodnika. I mam takie pytania odnośnie samych zagrań.

-Kolega posyła długie piłki do swoich graczy, i zawsze jakoś do nich dopadają, nieraz w ostatniej chwili ale jednak, jest na to jakiś sposób czy on po prostu ma "skila"?
-Jak się ustawiać do tych pieprzonych piłek przy rożnych, co rożny to gol, takie mecze robią się nudne, jest jakiś przycisk odpowiedzialny za ustawienie zawodnika?
-gdy piłka zostaje wybita przed pole karne mój zawodnik dobiega i, olaboga, uderza głową zamiast zapuścić bombę na bramkę z nogi. Robi się to wkurwiające, jest jakiś przycisk żeby to skorygować?
JuveR
No więc tak, po pierwsze to nie tak wulgarnie tongue.gif
- jak dla mnie to raczej przypadek. Mi też czasami wychodzą takie podania prostopadłe góra. Wtedy potrafią nieziemskie bramki paść np. z woleja happy.gif Choć niech wypowie sie ktoś inny, ja raczej gram prostymi metodami. Sporo podań, a ostatnim jest dośrodkowanie. Czasami jeśli pozwala sytuacja to prostopadłe podanie, ale raczej po ziemi,
- jeśli ja wykonuję rzut rożny to zawsze patrzę gdzie są moi zawodnicy. Jeżeli ktoś jest na krótkim słupku niepilnowany to zagrywam lekką piłkę. W większości przypadków pada groźny strzał a niekiedy bramka. Jeśli chodzi o rzut rożny który wykonuje przeciwnik to ja zawsze ustawiam jednego zawodnika na linii 5-tego metra (w tym miejscu gdzie bramkarz wybija "piątkę"). Przeważnie to tym zawodnikiem wybijam dośrodkowania przeciwnika,
- niestety nie da się tego skorygować, czasami jest to denerwujące no ale mi się aż tak często nie zdarza,

Pozdrawiam,
Mam nadzieję że chociaż troszeczkę pomogłem smile.gif
RaaDeeK
po 1. nie dziwie sie ze tak wlugarnie, bo PES to najbardziej wkurzajaca gra na świecie... wczoraj rozwaliłem sobie przez nią zegarek(LOL), ale to szczegół.
po 2. podłączam się do pytań Hitmanka, ale wydaje mi sie ze ta gra jest juz tak zrobiona jezeli chodzi o pytanie 3. Jezeli chodzi o pytanie 1 to fart (tez nie uzywam dlugich podan górą bo to NIC, NIGDY MI NIE DAŁO... moze 2 razy strzelilem gola z takich podań na 1000 meczy). Jezeli chodzi o pytanie 2 to chodzi Ci jak sie ustawić zeby strzellić gola czy zeby komputer Ci nie strzelil??? Jzeli Ty chcesz strzelic to ładuj pasek do połowy i jak przyfarcisz to bedzie bramka (bardzo czesto padają bramki nawet na top playerze), a jezeli chodzi o komputer to chyba sie nie da dobrze ustawić (albo nie umiem).... czasem Rio Ferdinand przegrywa pojedynki główkowe z jakimś kurduplem... tak komputer oszukuje na top player (ale to szczegół).
rozaldinho
najlepsza rada - naucz się grać w pesa2008. Pograj najpierw z komputerem, a potem z kimś lepszym. Kolega po prostu dobrze gra i wie o co chodzi w pesie:)
pietja
kiedy leci do ciebie gorna pilka, przepychaj sie trzymajac R2, a w ostatniej chwili przestan i przyjmij pile na klate czy cos. fajna sprawa, ale wymaga duzo ogrania. (przez niektorych zwana jest 'oszukiwaniem komputera' blink.gif ) inna ciekawa sprawa jest ze kiedy podajesz na dobieg (gora lub po ziemi), a nie podoba ci sie to ze twoj zawodnik tak strasznie wolno 'truchta' w okreslone miejsce, mozesz zawsze zmienic jego zachowanie, na przyklad przeciac pilke czy zmylic przeciwnika. Robisz to trzymajac R1+R2 (i oczywiscie ruszajac sie krzyzakiem:) ) nie wiem czy te zagrania wychodza na cursorze auto, bo zawsze gram na manual.

jesli chodzi o rogi to tez mozesz przepychac sie z R2 (ale czesto to faul), mozesz tez wyslac okreslonych zawodnikow pod pole karne przeciwnika w formation settings (setplay settings -> players to go up bodajze)

ostatnia sprawa, jesli chodzi o strzaly z woleja, to chodzi w nich tylko i wylacznie o timing. nie wciskaj strzalu kiedy pilka jest jeszcze wysoko w gorze, tylko dopiero kiedy bedzie gdzies na wysokosci klatki twojego zawodnika. trening czyni mistrza.

good luck, have fun... cool.gif
cypress.amaru
sprawa jest prosta
przy roznym spójrz oczami kolegi
przewiduj gdzie będzie wrzucał
staraj sie obstawiac najwyzszego zawodnika
po prostu przewiduj
no i nie stój w miejscu
poruszając sie rozpychaj się w polu karnym
falcon87pl
pietja dal Ci kilka dobrych rad, ja dorzuce jeszcze ze dwie. Jak uzywasz wrzutki to staraj sie wcisnac przycisk wrzutki szybko 2 razy (pilka idzie bardziej plaska i szybsza) a nie taka "zawiesinka". Natomiast jezeli chcesz calkowiecie postawic na celnosc podania gora to sugeruje L1 + wrzutka. Pila idzie idealnie do zawodnika. Pozdro!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.