Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Master League - Wisła Kraków By E9
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
E 9
Z nudów postanowiłem zacząć pisac bloga, ktory bedzie opisywał kariere grana przez moja skromna osobke ;P. Nie wiem czy bede pisal regularnie(czas?), ale mam nadzieje ze bedzie ciekawie.

Poziom gry: Czempion
Czas meczu:15 minut
Master League(poziom): Ten Najcięższy xD
rozwój graczy: Tak
zawodnicy klasyczni: Nie
częst. transferów: Średnia

Drużyna - WISŁA KRAKÓW.

------------------------
Po rozpadzie Grupy G12, która chciała stworzyć własne europejskie rozgrywki pewna grupa Azjatyckich Udziałowców postanowiła założyć europejską ligę o wymownej nazwie - Master League. Najwyższy poziom rozgrywkowy został podzielony na 4 grupy:
1.Angielsko-Niemiecka
2.Hiszpańsko-Włoska
3.Francusko-Holenderska
4.Other League.
Wisła ze względu na niską lokatę zajmowaną przez Polskę w rankiengu Europejskim musi zaczynać w Lidze 2. Przeciwnicy niestety bardzo wymagający ale miejmy nadzieję, że chłopaki sobie poradzą.
Przejdźmy do przeciwników:
1.Palermo
2.CSKA Moskwa
3.Toulouse
4.Hamburger SV
5.Sporting Lisbona
6.Górnik Zabrze
7.Groclin Grodzisk Wlkp.

Jak widać o awans nie będzie łatwo, co widać po rozegranej pierwszej rundzie, w której mecze odbywały sie co 3 dni. Wiśle w 7 meczach udało się ugrać jedynie 7 punktów co daje jej obecnie 5 lokatę.
Przejdźmy do ocen piłkarzy:
Na +:
1. R. Matusiak-"Radomato" nareszcie wrócił do wielkiej formy. W szczególności błysnął w meczu ze swoją byłą drużyną, czyli włoskim Palermo, w którym strzelił fantastyczną bramkę z ok.30 metrów. Ta własnie bramka dała Wiśle cenny remis 3-3. Podobno interesuje się nim angielski Watford, który marzy o powrocie do Premiership i powalczeniu o promocję do krajowych eliminacji do gry w Master Lidze.
Na -:
1.Paweł Brożek- Król strzlców poprzedniego sezonu poprostu rozczarował. Mimo strzelonej bramki w meczu z Palermo w żadnym meczu nie zachwycił. Podobno w przypadku ściągniecia klasowego napastnika Paweł ma zostać wypożyczony do Górnika Z., gdzie kiedyś przebywał jego brat bliźniak.
2.Marek Zieńczuk- Brak powołania na Euro 2008 go zwyczajnie załamał. Gra Marka charektyryzowała się bramiem szybkości i ogromą niedokładnością, czego w ostatnich sezonach mogliśmy na prożno u Marka szukać.

Za 3 dni rozpoczyna się okienko transferowe... Już niedługo kolejne informacje.

Mam nadzieję, ze bedą ludzie zainteresowani. W odmiennym przypadku nie bede tracił czasu wink.gif
marcin_p
witam. fajnie ze zaczynasz pisac bloga tylko mam kilka zastrzeżen(oczywiscie nie chce cie urazic) podawaj tabele i chociaz ktortki opis meczu tzn cos podobnego do Jasia z Legia w 2008. Nie musisz nawet opisywac wszystkiehgo tak dokladnie ale podawaj chociaz wyniki meczów i tabele. Pozdro
Orange_91
No fajnie, że i ty zacząłeś pisać bloga ale tak jak kolega wyżej napisał dawaj screnna z tabelą i podawaj wyniki meczów.
jasiu802
no jedziesz E 9

będe ci kibicował, życze bujnej wyobraźni co najmniej taka jak moja
E 9
Dzięki wink.gif

NIe dawałem żadnych opisów itp. bo nie było sensu. Postanowiłem zacząc opisywac od momentu okienka transferowego. Tamtą rudne zagrąłem już jakis czas temu i jakis czas nie gralem w PES'a (brak czasu?) i dlatego tak wyszło. Oczywiscie jak sie zaczna mecze to zobaczycie do nich komentarze,zdjecia itd. itd.

wink.gif
E 9
Okienko transferowe ruszyło!

Z informacji dochodzących do nas z niemieckiego portalu o transferach transfermarkt.de możemy się dowiedziec, że w przerwie zimowej największa ofensywę transferową szykują kluby niemieckie! Wielke wzmocnienia planuje po raz drugi z rzędu poczynić aktualny mistrz Niemiec, czyli Bayern Monachium. W gre wchodzi kupienie brazylijskiego obrońcy Maicona, któremu ostatnio nie wiedzie się w Interze Mediolan. To pierwsza mocna informacja na temat przeprowadzek w tym okienku.

------------------------------
Wracamy do Wisły.
Ostatni nagłówek ''Przeglądu Sportowego'' brzmiał następująco:
vs

,,Irlandzki "machine gun" w Wiśle?!"
Chodzi tu o Davida Healy, który szuka klubu po spadku Fulham FC do Coca Cola Championship i straceniu szans na grę w Master Lidze w tym sezonie. Przydomek "machine gun" wziął się po tym jak Healy został królem strzelców el. do ME 2008, a jego reprezentacja sprawiła bukmacherom wiele nie miłych niespodzianek.
Największe zainteresowanie piłkarzem wyrażało Linfield FC. Jest to najbardziej ututułowana w ostatnich czasach drużyna grająca w lidze Irlandii Północnej, czyli kraju z którego pochodzi Healy. Linfield miało w planach powalczenie o awans do 2 ligi Master League, dzięki czemu miałaby jakieś szanse na grę w Europejskich rozgrywkach na wysokim poziomie. Wlasnie w tym miał im pomóc Healy, ale jak widzimy szlaki pokrzyżować im może "Biała Gwiazda". Zdeterminowany do ściągniecia Healy'ego jest Maciej Skorża, który nie ukrywa, że chciałby mieć w drużynie typowego "sępa".
Jak potoczą się rozmowy, dowiemy się wkrótce.
E 9
PES mi sie zjeb** i musiał go przeinstalowac i usunac all sav'y itp. itd. Zaczynamy na nowo tymi samymi zasadami, grupami itd. itd.

Kolejka 1:

VS
WIELKAA WIELKAA WIELKAA WISEŁKA!

Master Liga ruszyła. W pierwszej kolejce na 3 polskich stadionach toczyły się boje o ligowe punkty. W Grodzisku Dyskobolia gładko przegrała 0:3 z Hamburgerem SV, a w Zabrzu Górnik nie podołał emocjom i został rozbity aż 0 do 4 z vice-mistrzem Rosji-CSKA Moskwa. Do szlagieru doszło w Krakowie, gdzie Wisła podejmowała włoskie Palermo. Adrenaliny zawodnikom dodały na pewno długie przygotowania do meczu oraz sama atmosfera na trybunach. Po pierwszym gwizdku sędziego Wiślacy ostro ruszyli z naporem na bramkę Palermo. Niestety już w 11 minucie po jednej z licznych kontr sytuację sam na sam wykorzystał M. Bresciano. Wydawało się, że marzenia legły w gruzach i przy Reymonta powtórzy się sytuacja z pozostałych polskich aren. Niespodziewanie jednak 15 minut później w przeciągu 5 minut Wiślacy dwa razy po akcjach Łobodzińskiego zdobyli dwie przecudne bramki. Strzelcami byli Marek Zieńczuk i Radek Matusiak, dla którego ten mecz bym za pewne szczególnym, bo miał Włochom coś do udowodnienia. Palermo wyraźnie zmarniało i po następnych 8 minutach było już 4:1. Pierwsza po solowej akcji Zienczuka, a druga po celnej główce Matusiaka spowodowały eksplozję radości u 20tys. ludzi. Wesoło na pewne nie było na sektorze gości, który tego dnia zapełniła grupa fanów Sycylijczyków.
Do przerwy nic się już nic nie zmieniło i Wisła schodziła z dużą przewagą bramkową. Po przerwie tempo siadło a jedyne ciekawe sytuacje do odnotowania to strzał Darka Dudki oraz... gola na 4:2, strzelony po solowej akcji przez gwiazdę Palermo, czyli Amauri'ego. Po meczu staraliśmy się przeprowadzić wywiady, lecz ani jedni a ni drudzy nie mieli ochoty do ich udzielania. Sycylijczycy szybko uciekli do szatni, Wiślacy zaś udali się na włoską "fiestę" razem ze swymi kibicami. OBY TAK DALEJ.! Kibice przy schodzeniu z boiska zawodników dali im jasno do zrozumienia czego chcą śpiewając ,,tylko zwycięstwo, w Lisbonie tylko zwycięstwo.!" Miejmy nadzieję, że im się uda.

Bramki:
11, Bresciano 0:1
25, Matusiak(Lobodzinski) 1:1
29, Zienczuk(Lobodzinski) 2:1
37, Zienczuk 3:1
42, Matusiak 4:1
58, Amauri 4:2

Pierwsze zdjęcia z meczu:

Komplet Wyników i Aktualna Tabela:

Jacmen
Wszystko fajnie wygląda, mam nadzieję, że dobrze poprowadzisz ten blog. Mam pytanie jaki masz ustawiony poziom gry?
Orange_91
Cytat(jacmen @ Apr 22 2008, 18:45:56) *
Wszystko fajnie wygląda, mam nadzieję, że dobrze poprowadzisz ten blog. Mam pytanie jaki masz ustawiony poziom gry?

Napisał, że zaczyna z tymi samymi grupami i zasadami więc spójrz do 1 postu w tym temacie.
czarekb
fotki mi sie nie chcą otworzyć. Na przyszłość postaraj sie o większe foty lub postaraj sie żeby sie otwierały

pozdro
Jacmen
Cytat(Orange_91 @ Apr 22 2008, 19:18:53) *
Napisał, że zaczyna z tymi samymi grupami i zasadami więc spójrz do 1 postu w tym temacie.

Dzięki Orange, nie zauważyłem gdzie są ustawienia itp, za lekturę sie wziąłem od razu wink.gif
E 9
Cytat(czarekb @ Apr 22 2008, 17:22:08) *
fotki mi sie nie chcą otworzyć. Na przyszłość postaraj sie o większe foty lub postaraj sie żeby sie otwierały

pozdro

To, że się nie otwierają to nie moja wina a jakies zaburzenia w pracy servera, na który je dałem. Nie wiem czy zauważyłeś, ale to są miniaturki dzięki którym otwierasz rzeczywisty rozmiar obrazka O_o.

wink.gif
czarekb
naturalnie, że zauważyłem, że to miniaturki. Rzeczywiście to wina serwera. Teraz sie już otwierają laugh.gif
E 9
2 kolejka:
Zasłużony blamarz w Lizbonie..
W drugiej kolejce Wisła spotkała się na wyjeździe ze Sportingiem. Wspierała ich grupa 6 tys. kibiców Białej Gwiazdy, która tą własnie liczbą ustanowiła rekord jeżeli chodzi o wyjazdu wśród polskich grup kibicowskich. Wracając do meczu... NIc ciekawego.. Lepiej nie rozmawiać o przebiegu meczu, bo było to spotkanie jednostronne, o czym mówi statystyka posiadania piłki 69-31 dla Sportingu... Dobrze, że skończyło się tylko 2-0...

3 kolejka:
VS

Katowicka rzeźnia na Dyskobolii!

Brzmi strasznie.. I tak własnie było, ale tylko dla jednej z drużyn. Mecz musiał się odbyć w Katowicach, ponieważ na stadionie Groclinu trwają prace na zadaszeniem całego stadionu. Od początku atakowali Wiślacy a piłkarze, których właścicielem jest Antoni Ptak niemrawie kontratakowali. Strzelanie rozpoczeło się w 14 minucie, kiedy to Radosław Matusiak wykończył swoją solową akcję, podcinając piłkę na Przyrowskim. Kolejne bramki okazały się kwestią czasu. 10 minut później pilki do pustej bramki dobił Dariusz Dudka. Postawę Dyskobolii dobrze opisuje sytuacja, kiedy do Jacek Zielińki I rzucił wodą po za strefą dla trenera, co skończyło się czerwoną kartką i wysłaniem na trybuny. Na 3-0 podwyższył Matusiak, który znowu popisał się wspaniałem rajdem. Praktycznie każda akcja konczyła się golem i tym razem było identycznie. Lewym skrzydłem popędził świetnie dysponowany Matusiak, po którego przytomnym wycofaniu Paweł Brożek pokonał bramkarza gospodarzy. Były już 0:4 i wszystko wydawało się przesądzone. Jednak nie dla Wisły. W 88 minucie sytuację sam na sam wykorzystał nie kto inny jak nie Matusiak, który minął bramkarza i pewnym strzałem ustalił wynik meczu, kompletując hat-tricka.

Wywiad pomeczowy z Radosławem Matusiakiem:

-Radek chyba wracasz do wielkiej formy. Dziś twoja gra była fantastyczna. Jak się czułes??
-Dziękuje za dobre słowo. Tak dzisiaj wszystko mi, jak i kolegom wychodziło. Ustrzeliłem hat-tricka i zaliczyłem asystę. To chyba wystarczy do opisania mojej gry.
-Jakie są wasze plany na ten sezon?
-Przede wszystkim chodzi nam o awans do 1 ligi i powalczenie o utęsknioną od lat Ligę Mistrzów. Trzymajcie za nas kciuki, a będzie dobrze.-Dzięki Radek, idź się cieszyć z kolegami.

Bramki:
14, Matusiak
24, Dudka
33, Matusiak
40, Paweł Brożek
72, Matusiak

Zdjęcia z meczu:

Zdjęcia aktualnej tabeli i wyników całej kolejki w nastepnej relacji wink.gif.
MaTi10
Brawo E9 fajnie się to czyta pracuj Koleszko;]pzdr
Pelas
nie chcę porównywać ale mimo wolnie muszę..tongue.gif
swoim stylem językowym jak i sposobem prowadzenia pobiłeś Jasia:) mimo iż to 2uga kolejka;P
... co nie zmienia faktu iż praca was obu... nie idzie na marne;P
brawo
czarekb
moim zdaniem nie da sie porównać tych dwóch blogów. Posty jasia traktują o całej lidze. Opisuje wydarzenia inaczej, nie skupia sie na jednym meczu. E9 bardziej szczegółowo pisuje swoje mecze.

Po prostu maja chłopaki swoje style powadzenia i to jest dobre
the-bhoys
Świetny blogasek E9 wink.gif Tak trzymaj!
E 9
Kolejka 4:

VS
2 pieczenie na jednym rożnie...
W 4 kolejce Master Ligi doczekaliśmy się niespodziewanych wyników. Toulouse, które w lidze wachało się nad strefą spadkową nie ma dla siebie konkurentów i po raz kolejny udowodniła przeciwnikom gdzie jest ich miejsce. Tym razem smak porażki poczuli piłkarze CSKA Moskwa, przegrywając po interesującym meczu 4-2. Klasą błysnął Elmander strzelając wszystkie 4 bramki! Za pewne to jego ostatni sezon na boiskach Francji.
Miłe niespodzianki sprawiły również polskie ekipy. Niestety wszystkie oprócz Wisły. W 1 lidze Mistrz Polski pokonał Anderlecht 1-2, a w drugiej lidze, którą śledzimy z ciekawością Dyskobolia pokonała w Ostrowcu Św. Palermo 1-0. Bramkę na wagę zwycięstwa strzelił "malutki samochodzik", czyli Adrian Sikora.
W Zabrzu zmierzyły się dwie pozostale polskie drużyny. Po bardzo nudnym meczu i jednej klarownej sytuacji Górnik niespodziewanie pokonał vice-lidera, czyli krakowską Wisłę 1-0. Gola strzelił Dawid Jarka, który wykorzystał dlugą piłkę od Marka Bajic'ia. Na nieszczęscie Wisły kontuzji doznał Marek Zieńczuk. Prawdopodobnie chodzi o mięsien Achillesa przez co niebd mógł grać ok. 3 tygodni. Dokładnie o meczu mówią statystyki.. Zobaczcie sami:

Wyniki Kolejki oraz Aktualna Tabela:

Dodatkowo na trybunach zasiadł "Don Leo", który po meczu zapytany o widowisko powiedział krótko:
,,Słabo mecz, za to bardzo dobra gra Łobodzinskiego. Bedą z niego ludzie"

Dzięki panowie za komentarze wink.gif
Orange_91
No widzę, że blog na dobre sie rozkręcił. Brawo. wink.gif
E 9
Kolejka 5:
"Jak kraść to miliony,a...jak strzelać to 2"

VS

W 5 kolejce 2 ligi Master Ligi krakowska Wisła spotkała się z CSKA Moskwa. Ten mecz dawał jednej z drużyn posadę vice-lidera i większe szanse na awans do 1 ligi.

Mecz rozpoczął się o godzinie 14:00, co od początku spotkania można było zauważyć. Poczynania zawodników na murawie były niemrawe, a sytuacji podbramkowych nie było wogóle. Po ok. 20 minutach drużyny przestały się badać i ruszyły do walki. Sytuacji bramkowych jak nie było tak nie ma, a gra przeniosła się do środka pola, gdzie odbywała się prawdziwa wojna. Gra obu zespołów bardziej przypominała Bitwę pod Grunwaldem, niż mecz piłkarski na europejskim poziomie.
W drugiej połowie do ataku ruszył zespół CSKA. Pierwszą groźną sytuację ujrzeliśmy w 58 minucie kiedy to z woleja uderzał Kalouda, pozyskany przed sezonem za 3 mln euro. 15 minut później groźną kontrę wyprowadzili Rosjanie, lecz po prostym błędzie Daniela Carvalho piłkę przejął Głowacki. Długim wybiciem uruchomił Pawła Brożka, który jak "na patelni" wyłożył piłkę Matusiakowi, który dołożył nogę i mieliśmy 1-0! "Jak już kraść to miliony, a...". Tego dnia piłkarze Wisły postanowili grac własnie na tej zasadzie i pokazali to 2 minuty później. Cudnym dryblingiem pokazał się Boguski i dopiero w polu karnym został powstrzymany brutalnym faulem Semberasa, który od razu wyleciał z boiska. Do piłki potrzedł Cleber i charakterystycznym pewnym,płaskim strzałem pokanał Akinfiejeva z 11 metrów.
Do końca meczu nie mieliśmy już żadnych sytuacji bramkowych i mecz zakończył się wynikiem 2:0.
Swój mecz rownież wygrała drużyna Toulouse, pokonując w Zabrzu Górnik 0:3. Tym razem blysnął Mangane, który strzelił 2 piękne bramki. 3 dołożył Mathieu.

Zdjęcia z Krakowa:

Informacja z tygodnia:
W ćwierćfinale Pucharu 2 ligi Wisła pokanała aż 6:1 grający w rezerwowym składzie Groclin Dyskobolię Grodzisk Wlkp. 3 bramki niespodziewanie strzelił "Rado" Sobolewski.
MaTi10
Nic tylko pogratulować pomysłu;] pzdr
Windziak
Jako człowiek, który lubi pisać, chyba Ci pozazdroszczę i zacznę prowadzić swojego biggrin.gif Świetna robota, pozdrawiam smile.gif
batman
Takie prace dają innym motywacje do takiej roboty ,szczerze Ci gratuluję i może stworze swojego ale narazie mam dużo spraw na głowie tongue.gif
Kamiloxx
Super blog! Gratulacje!
E 9
BLOG STANĄŁ Z JEDNEGO WIELKIEGO POWODU, KTÓREGO WAM NIE UJAWNIE BO NIE BĘDZIE POTEM UŚMIECHU NA JAPACH ;p .

Blog by E9 POWRÓCI....!!!
E 9
EURO2008 ROZPOCZĘTE!
W przerwie między sezonami zazwyczaj odbywa się wielka impreza. Tym razem to miano należy przyznać UEFA Euro 2008, rozgrywane w Austrii i Szwajcarii.
Gram dwiema ekipami Portugalia i Polska.

Kolejka 1 GRUPA A:
CRISTIANO RONALDO SHOW CIĄG DALSZY!
W pierwszej kolejce Portugalia podejmowała Czechy. W meczu otwarcia Szwajcaria ulegał Turcji 1-0 i to oni zostali pierwszymi liderami.
Mecz rozpoczął się o godz. 20:00. Wszystkie światła początkowo były skierowane na zdecydowanie najlepszego piłkarza zakończonego sezonu, czyli Cristiano Ronaldo. Wyglądał na bardzo skupionego, a przede wszystkim pewnego siebie. Pierwsze minuty to jednak lekkie rozczarowanie.Ronaldo próbował jedynie swoich indywidualnych dryblingów, które konczyły się niepowodzeniem. W minucie 18 po stracie w.w. piłkarza kontre wyprowadzili Czesi. Rajd Plasila przerwał Bruno Alves i mieliśmy pierwszy rzut rożny tego meczu. Dośrodkowanie i ... mamy GOLA!Czesi obejmują prowadzenie. F.Meirze urwał się Baros i celnym strzałem głową otworzył wynik meczu.
Od tego momentu gra Portugalii i ... samego C.R. uległa metamorfozie. Czesi bronili się wysmienicie jedynie do 43 min. Kolejny rajd przeprowadził Ronaldo dograł piłkę wzdłuż linii końcowej a nogę dołożył Nuno Gomes. 2 minuty później mieliśmy juz 2:1! Celnym strzałem z ok.20 metrów popisał się nie kto inny jak nie Cristiano i sytuacja wróciła do normy. 3 bramka padła w 2 minucie doliczonego czasu gry, a strzelił ją .... CR7! 40-to metrowym pasem pokazał się Deco, a Ronaldo balansem ciala minął Cecha i ustalił wynik meczu. W drugiej połowie mieliśmy kopaninę przeplataną grą Portugalii na czasu i nic się już nie zmieniło.

Piłkarz meczu: - DECO
Każdy zapytany kibic odpowiadał wprost:CR7! My przyznajemy jednak ten tytuł Deco, który widac, że wraca do wielkiej formy. Barcelona, ktora chce się go pozbyć na pewno będzie żałować. Odbiory, spokoj w rozgrywaniu piłki i ten 40-to metrowy pas zdecydowały o przyznaniu tego miana własnie niemu.

Windziak
A dlaczego skończyłeś pisanie o Wiśle? ohmy.gif
czubinho
bo ty windziak jeses niepokonany
ZGRywus
Naprawdę dobry ten pomysł z EURO 2008 :] Oczywiście trzymam kciuki za Polskę! xD DOKOP TYM SZWABOM ZASRANYM !!
Orange_91
Bardzo fajny pomysł z tym Euro w przerwie między sezonami. smile.gif
Windziak
CYTAT(tomek1316 @ wto, 03 cze 2008 - 06:59) *
bo ty windziak jeses niepokonany

Jaki tam niepokonany tongue.gif u mnie było Euro swego czasu biggrin.gif też było ciekawie biggrin.gif wink.gif Możesz E9 podać zasady tych mistrzostw u ciebie? grasz jednym zespołem czy więcej? Ile minut jedna połowa? ;>
U mnie jak wiadomo sezon 2009/10 jest czyli będą MŚ <haha> biggrin.gif
potter
Ja akurat tez mialem Euro zaczynac ale kazda druzyna po 45 min meczu gram zeby bylo sprawiedliwiej
A co do opisu kolegi to ciekawie, tylko ze Portugalia nie gra z Czechami w 1 kolejce tongue.gif
E 9
CYTAT(potter @ wto, 03 cze 2008 - 15:06) *
Jas akurat tez mialem Euro zaczynac ale kazda druzyna po 45 min meczu gram zeby bylo sprawiedliwiej
A co do opisu kolegi to ciekawie, tylko ze Portugalia nie gra z Czechami w 1 kolejce tongue.gif

NIe da sie ustawić kto z kim ma grać w 1,2,3 kolejce wink.gif

Windziak:
Gram tam samo jak karierę Wisłą...
czyli po 15min,
poziom Czempion
druzyny podawalem ;P Portugalia i Polska.
Windziak
Racja, nie zauważyłem wink.gif Spox, życzę powodzenia! smile.gif
E 9
Semih II - King of the Bern!
W drugiej serii spotkań grupy A dotychczasowy lider niespodziewanie przegrał 1:2 z przeciętnymi jak na Euro Turkami. SPotkanie od początku charakteryzowało się szybką grą z kontry. Na boisku było wiele wolnego miejsca, co podobieczni Scolariego wprost "kochają". W 6 minucie wydawało się, że mecz ułoży się tak, jak to sobie Portugalczycy wymarzyli. Dośrodkowywał Deco, a do bramki piłkę głową skierował CR7. Sedzia jednak odgwizdał faul "Crisa" i bramka nie została uznana. Od tego momentu do głosu zaczęli dochodzić Turcy. W 38 minucie sensacja zaczynała stawać się faktem. Prawym skrzydłem urwał się lewo-nożny Emre i celnym dośrodkowaniem obsłużył Senturka.Mamo 1:0!! Radość nie trwała długo. 3 minuty później świetną dwójkową akcję przeprowadził CR7 z Bosingwą, który oddając strzał trafił w słupek, a celnie dobił piłkarz Atletico Madryt, czyli Simao. Turcy wyglądali na załamanych i dawali robić z sobą wszystko! Wyjątkiem był Rustu, który bronił jak w transie raz za razem strzały Deco i rzuty wolne Ronaldo. Jednak totalny szok ogarnął wspaniale bawiących się kibiców Portugalii dokładnie w 60:00 min. Kolejne dośrodkowanie z prawej strony, tym razem Tuncaya a gola głową strzelił nie kto inny jak nie Semih Senturk. Senturk po raz pierwszy...Senturk po raz drugi i MAMY NIESPODZIANKĘ!. Ojj będzie gorąco w ostatniej kolejce. Rywalem Portugalii będzie współ-gospodarz imprezy Szwjacaria, która u siebie tanio skóru nie sprzeda.

Po meczu nasz reporter rozmawiał z przygnębionym CR7:
*Jak pan się czuje bo tym meczu? Przez cały mecz graliście otwartą piłkę, co wiadomo jest za przeproszeniem cholernie niebezpieczne?? Czy tak to miało wyglądać?
*Nie, nie... cięzko jest teraz powiedzieć coś sensownego, ale poprostu jesteśmy załamani tą porażką. Wydawało nam się, że jesteśmy mocno zmobilizowani a tu taka klapa...
*Twoja gra również nie wyglądała, tak jak powinna? Co się stało? A może to efekt tych dziennikarskich "kaczek" i spekulacji na temat twego transferu do Realu Madryt?
*Nie, to na pewno nie jest winna tego całego zamieszania. Ja na czas Euro staram się o tym nie myśleć, a co bd dalej...zobaczymy.
*Miałeś się zadeklarować, czy chcesz pozostać czy zasmakować gry w Hiszpanii. Jakie jest twoje zdanie na dzień dzisiejszy?
*Chcę grać dla Realu Madryt, ale tylko wtedy, gdy prawdą okaże się to, co oni są skłonni zapłacić mnie i Manchesterowi United. Jednak to nie zależy ode mnie. Ważne, by wysłać wiadomość. Od tej chwili aż do końca Euro nie będę o tym rozmawiać. Nie warto mnie pytać, bo nie odpowiem..
*Dzięki za rozmowe.
*Nie ma za co.Urka burka ; D wacko.gif

Pierwsze zdjęcia z meczu do obejrzenia już w naszej GALERII:

Next:Polska-Niemcy ;D

Windziak
Hmm.. Portugalia rozegrała 2 mecze.. a Polska żadnego? ohmy.gif
E 9
CYTAT(Windziak @ czw, 05 cze 2008 - 18:39) *
Hmm.. Portugalia rozegrała 2 mecze.. a Polska żadnego? ohmy.gif

Nie mam aż tyle czasu, aby opisywać wszystkie closedeyes.gif closedeyes.gif .Z fazy grupowej opisze 3 Portugalii i 2 Polski.

A jeżeli interesuje cie wynik 1 meczu to Austria-Polska 0:3 ;] closedeyes.gif
Windziak
No widzisz od razu lepiej ;] aczkolwiek szkoda, bo wydaje mi się, iż lepiej byłoby opisywać więcej wydarzeń wokół meczy Polaków (w końcu chyba w Polsce żyjemy tongue.gif ) aniżeli Portugalii.

Nie mniej - opisy + wywiady bardzo ciekawe. Powodzenia wink.gif
E 9
CYTAT(Windziak @ czw, 05 cze 2008 - 18:52) *
No widzisz od razu lepiej ;] aczkolwiek szkoda, bo wydaje mi się, iż lepiej byłoby opisywać więcej wydarzeń wokół meczy Polaków (w końcu chyba w Polsce żyjemy tongue.gif ) aniżeli Portugalii.

Nie mniej - opisy + wywiady bardzo ciekawe. Powodzenia wink.gif

Miałem tak zrobić, ale jakoś usiadłem włączyłem PES'a i rozegrałem ten mecz z Austrią jak każdy inny, nie pamietając o blogu i żadnych screenow itp. rzeczy nie zrobilem. Los tak chciał ;P

Dzy za mile slowo ; * ;]
E 9
iestety kompletny brak czasu spowodował, że poprostu nie mogę pisać...myślę, że jeżeli dowiecie się dlaczego nie moge pisać ucieszycie się...ale to w swoim czasie cool.gif

Żeby niie było, że Euro nie zostało ukończone przygotowałem coś takiego...

EURO ZAKOŃCZONE, TRIUMF HOLANDII !
W zakończonym przed chwilą Finale Mistrzostw Europy zwyciężyli faworyzowani przez bukmacherów Holendrzy! Specjaliści płacili za ich triumf 2,30 zł , zaś za zwycięstwo Francji 2,60zł. Widowisko rozpoczeło się pokazem fajerwerków i zakończeniem konkursu na kibiców(ciekawych informujemy, że zwyciężył chłopak z Rumunii, który w swoim kraju zajmuje się czyszczeniem butów huh.gif ; D ). Po odśpiewaniu hymnów rozpoczeła się walka na śmierć i życie:
9'. Strata Engelaara w środku pola, szybkie podanie Vieiry do Henry'ego...akcję ostrym wślizgiem przerywa Heitinga. CZERWONA KARTKA! Tego chyba nikt się nie spodziewał...Faul był wyraźny, lecz na 100% nie zasługiwał na Czerwo. Holendrzy osłabieni, ojjj będzie cieżko!
11'. Zmiana taktyczna:
<-Van der Vaart
->Ooijer
29'. Mamy już 29-tą minutę a dopiero właśnie w tym momencie zostaje odnotowany pierwszy strzał. Płasko po ziemi strzela RvN.
45'. Koniec Pierwszej Połowy.
46'. Piłkarze wracają na murawę. Zauważyć można jedynie brak Henry'ego, który opuścił murawę z powodu urazu łydki. W jego miejsce Govou.
60'. Mecz powoli zmienia swoją marną postać. Obie drużyny, będac potwornie zmęczone chcą uniknąć dogrywki i zaczynają atakować. Holendrów do takiej gry podrywa Robben, który widać ma dziś chęć zostać Man of The Match. Dobry rajd lewą flanką, zejście do środka...faul.
61'. Mamy rzut wolny z ok. 23 metrów. Do piłki podchodzi tak jak za każdym razem Sneijder. Odetchnał, odliczył 3 kroki i czeka na gwizdek sędziego. AJJJJ! Fantastyczny strzał w same okienko, jednak na posterunku niezawodny Frey! Mamy rzut rożny. Dośrodkowanie...poprzeczka! Ale znowu nie było się bez interwencji Freya, który dotknał końcowką palca futbolówkę. Francuzi w opałach.
78'. Po paru bezbarwnych minutach nadszedł najważniejszy moment tego meczu. Kontra Holendrów, Sneijder rozrzuca piłkę do Robbena, ten ścina do środka mija Sagnola i GOOOOOOOOL!!!! 1:0!! Holenderscy kibice szaleją!!!!
90'. Od momentu zdobycia bramki na boisku widzimy piłkarski "bilard". Holendrzy każdą piłkę wybijają na aferę licząc na szybkość Robina Van Persiego.
90+3'. KOOOOONIEEEC!!!! HOLENDRZY MISTRZEM EUROPY!!!! ROBBEN TONIE W UŚCISKACH KOLEGÓW!

Galeria z meczu:

Takie własne odczucia: Takiego meczu w PESie jeszcze nie rozegrałem cool.gif

Po uroczystości wręczania pucharu odbyło się ogłoszenie konkursów MVP, który został zaprezentowany po raz pierwszy. Zawodnicy wybierani byli w 3 kategoriach: król strzelców, najlepszy bramkarz i najlepszy zawodnik.
W kategorii NAJLEPSZY BRAMKARZ wybrany został:
*ARTUR BORUC*. Mimo, że Polacy nie wyszli z grupy, Artur w bramce wyczyniał cuda. Do tego wyboru komisję za pewne przekonała interwencja z meczu z Chorwacją(1:1)

Wiele głosów poszło również na konto S.Freya, który w półfinale i finale ratował średnio grającą Francję i doprowadził ich do vice-mistrzostwa. Artur otrzymał więcej głosów, lecz według wszystkich kibiców statuetka należała się Francuzowi.

W kategorii NAJLEPSZY ZAWODNIK wybrany został:
*CRISTIANO RONALDO*. Portugalczycy odpadli w półfinale po meczu z Francją(0:1) i przez całe Euro pokazywali bezbarwny styl gry..jednak CR7 odznaczał się tak, jak przez cały sezon w Manchesterze United. W turnieju tym zaliczył 2 asysty i strzelił równiez 2 bramki.

W kategorii KRÓL STRZELCÓW zwycieżył oczywiście ten kto strzelił najwięcej goli:
*ROBIN VAN PERSIE* - 5 goli

Pierwsza trójka w tym konkursie:
1.R. van Persie - 5 goli
2.R. van Nistelrooy - 4 gole
3.M. Baros - 3 gole
-.R. Pavlyuchenko - 3 gole

Specjaliści z UEFA wybrali również 11 TURNIEJU, która prezentuje się nastepująco:
--------------------------S.Frey(FRA)------------------------
P.Lahm(GER)-----J.Heitinga(HOL)--W.Gallas(FRA)----Capdevilla(ESP)
---------------------------R.Engelaar(HOL)------------------
L.Sionko(CZE)-----------------------------------------A.Robben(HOL)
----------------------------------------------------------------
C.Ronaldo(POR)---------------------------------------R. van Persie(HOL)
---------------------------M.Baros(CZE)---------------------

EURO 2008 UZNANO ZA ZAMKNIĘTE!

----------------------------------------------

Wracając do tematu samego blogu, tak jak mówiłem narazie pisać nie będe. Powód...niespodzianka wink.gif . Do pisania wracam na rozpoczęcie nowego sezonu i powinienem już nie odpuścić ; *
Damian.
Do cr7 pasuje ta fotka xD

Hehe, skład b.dobry, tylko dziwi obecność Barosa.
Fajnie to piszesz wink.gif
Pozdr wink.gif
qwerte
Najlepszym bramkarzem został Artur Boruc to chyba powinien by też w najlepszej jedenastce zamiast Frey'a
E 9
A więc tak:
Napisalem, ze Frey i Boruc szli łeb w łeb...nagrodę dostał Boruc to dla Freya dałem miejsce w 11...to co wyprawiał w finale to jest poezja O_o ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.