Jestem wielkim fanem całej sagi ( maniakiem ) MGS. Co do ścieżki dźwiękowej to widziałem na allegro, sam ją posiadam, oryginalny soundtrack prosto z Japonii ( unikat

), poszukaj również na torrentach. Co do scenariuszy/dialogów przetłumaczonych na język polski, zapraszam na strony ZANZIBARU. Tam redaktor Kul, przetłumaczył dosłownie wszystko. Co do samej gry, to część pierwsza przeszedłem około 5 razy, drążąc dogłębnie fabułę za każdym razem. A grałeś również w poprzednie części MGS - MG i MG2 ( dostępne z edycją kolekcjonerską MGS3 - posiadam ją ;p ) ? Ja mogę się pochwalić, że grałem we wszystkie części i jeśli macie jakieś pytania do zadawajcie je śmiało. A teraz czekam z niecierpliwością na MGS4... Chcę poznać kim tak naprawdę są patrioci i co naprawdę mają do Solid Snake'a. MGS4 będzie na pewno zwieńczeniem genialnej sagi, ale za to jakim zwieńczeniem. Hideo Kojima to geniusz, który uraczył nam tak wspaniałą grą, więc chwała mu za to

.
---------------------------
-->
Musze powiedziec, ze kolejne czesci nie maja juz tego czegos, co nie pozwalalo sie oderwac od 1 czesci. Watek milosny ?

Odp. A W Snake Eater ? Wątek Big Bossa i Evy to co ? jeszcze bardziej rozbudowany i intrygujący niż w jedynce

.
------------------
Co do fabuły to 2. miażdży wszystkie części, tam idzie się tak zakręcić że ho ho, ten cały Arsenal Gear pod przykrywką Big Schella

. Ach jakie było moje zdziwienie gdy to odkryłem. Jeszcze do tego Pliskin pod postacią Snake'a... Zresztą o tej grze można pisać godzinami...
---------------------
Co do walk z bossami, to zdecydowania w części 3 są fenomenalne, pojedynki z całą brygadą Volgina... Pojedynek z dziadkiem snajperem ( teh endem ) to coś niesamowitego, ten klimat dżungli i skradania się... A pojedynek z the sorrow -tego nie da się opisać... i do tego ta walka daję dużo do myślenia ( kto grał ten wie ). Dodatkowo postać The Boss, która jest chyba najlepszą drugoplanową postacią w historii gier...