Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Z Teksturami...
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
pixsi
mam nastepujacy problem. Otoz przerabiam troche tekstury stadionu i wychodzi mi cos takiego

na gorze jest moja tekstura a na dole orginalna. ale jak widzicie cos mi sie stalo ze schodami i nie tylko. Teksture robie w photoshopie, i wgrywam ja DSS. zawsze jak ja podmieniam wyskauje mi komunikat ze chce podmienic plik 8bpp na 32bpp i podejrzewam ze w tym moze lezec caly problem. Z gory dziekuje za wskazowki.

tutaj moja tekstura

a tutaj orginalna

Vadiim
Pewnie w bin znajduje sie jeszcze jedna taka tecturka, ktora rowniez musisz zmienic wink.gif
Jak widac obydwie nachodza na siebie wiec musisz zmienic wszystkie mozliwe z pliku bin ktore posiadaja wlasnie te bandy reklamowe BENQ. smile.gif
pozdrawiam
pixsi
Cytat(Vadiim @ Feb 28 2008, 04:07:14) *
Pewnie w bin znajduje sie jeszcze jedna taka tecturka, ktora rowniez musisz zmienic wink.gif
Jak widac obydwie nachodza na siebie wiec musisz zmienic wszystkie mozliwe z pliku bin ktore posiadaja wlasnie te bandy reklamowe BENQ. smile.gif
pozdrawiam

nie to raczej nie to, poniewaz kiedy wklejam obrazek z bwin bezposrednio na oryginaqlna teksture, to wkelja on sie bez naturlanych kolorow (np. zolty jest szary) i jak to zapisze i umieszcze w grze wszystko jest ok. Ale chcialem zeby kolory byly dobre i dlatego swoja teksture robilem jako nowy projekt. Wtedy z kolorami nie bylo problemow ale z kolei tekstura zle wyswietla sie na stadionie...Naprawde wydaje mi sie ze glowna przycyzna tego faktu jest ta konwersja pliku z 32bpp na 8bpp ale niewiem jak sobie z tym poroadzic. Czy da sie jakos zapisac w photoshopie plik tak, aby bylo on w 8bpp?

EDIT
nie no teraz jednak zauwazylem ze tylko te oryginalne tekstury mi prawidlowo chodza... Gdzie robie blad??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.