Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kilka Pytań Dotyczących Gry Padem
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Ogólnie o grze
humanista
Grając w we2002 po sieci zawsze przeszkadzał mi fakt, że niektórych kombinacji, np wrzutki w prawy górny róg, nie byłem w stanie wykonać z uwagi na zbyt dużą liczbę wciśniętych klawiszy. Kupiłem więc oryginalnego Sony Dual Shocka 2 z przejściówką na USB. W związku z tym, ze pierwszy raz w życiu trzymam w rękach pada, mam kilka pytań:

1) Problem techniczny: ePSXe 1.5.2 nie rozpoznaje gałek analogowych, a ePSXe 1.6.0 tak. Szukałem wszędzie gdzie się tylko dało plugina ePSXe Pad Configurator, który mógłby rozwiązać problem, ale bez skutku. Posiada ktoś ten plugin, albo zna inne rozwiązanie? Gamepad Mappera próbowałem, nie pomogło.

2) Czy w we2002 da się wykonywać manual passy (w pes5 robi się to wybierając kierunek z pomocą prawej gałki i wciskając ją)? Jeśli nie to co się robi prawą gałką?

3) Strasznie mi się ciężko gra póki co, zupełnie nie mogę przyzwyczaić się do poruszania zawodnikami z pomocą gałki, ciągle mi palec zjeżdża i nie mogę wyczuć odpowiednich momentów na zwody. To jest normalne, wszyscy początkujący tak mają?

4) Jak wykonać na padzie kombinację pressing niekontrolowanym zawodnikiem plus wślizg? To dość częsty manewr defensywny, a nie bardzo widzę możliwość wciśnięcia kciukiem jednocześnie kwadratu i kółka. Poprzestawiać sobie klawisze?

To by było na tyle póki co, z góry dzięki za odpowiedzi i przepraszam za głupotę pytań, ale jestem totalnie początkującym użytkownikiem pada i póki co ćwiczę na Trynidadzie i Tobago na średnim poziomie trudności... i nie bardzo mi się to podoba, bo na klawiaturze po prostu nie gram z kompem, za słaby jest.
Czarny
1. Mi gałki działały normalnie jeśli dobrze pamiętam, spróbuj pogrzebać z tym i wybierz to Digital Analog.
2. Nic się nie robi prawą gałką, nie ma manual passów.
3. Grałem jakiś czas na gałkach, ale od 3 dni gram na nowym padzie na przyciskach kierunkowych i muszę przyznać, że jest dużo łatwiej w kwestii kiwki. To wymaga treningu odpowiedniego timingu.
4. Puść na sekundę pressing i naciśnij kółko, ta chwila nie ma żadnego wpływu przecież.

Więcej możesz znaleźć tutaj lub tutaj.

Pozdro!
humanista
Dzięki bardzo za odpowiedź, poszukam chyba jednak jakiejś lepszej klawiatury, na której się klawisze nie tną.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.