Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [master League] Sezon 07/08 Hjk Helsinki, Tryb Master League Oczami Rideee
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Rideee
Exhibition Mode Players
Poziom gry:Proffesional
Czas meczu:15 minut
Master League(poziom):Very Hard
Player Develepment:Tak
Hidden/Classic players:Nie
Transfer Frequency:High

HJK Helsinki

Prezentacja:

Wyjściowa jedenastka:

Rezerwa:

Manager: Michał K.
Sezon 2007/2008
Rideee
## CELOWO NOWY POST, NIE INTERESUJE MNIE NABIJANIE POSTóW, UłATWIA MI TO POłAPANIE SIę W CAłYM TEMACIE smile.gif

Kolejka 1 HJK Helsinki - Beskitas

HJK - BESKITAS

19' ZENELI 89' OZKAN
55' SAMURA
61' AIJALA

Od początku panują na stadionie wspaniałe warunki. Oby dwie drużyny już gotowe do wyjścia.
Grają w najsilniejszych składach. Zaczynamy!
Od samego początku ostro atakować zaczęła drużyna BESKITASu, i udało im się wywalczyć rzut
rożnyw 11' dokonał tego Matias Delgado, lecz wykonanie tego stałego fragmentu gry pozostawia
wiele do życzenia. 19' Prawą stroną boiska pędzi Nurmela, okiwał jednego obrońce lecz przy drugim
zwątpił i wybił piłkę przed siebie w strone pola karnego gdzie stał Zeneli, który muśnięciem piłki
wbił ją do bramki... !! 1 - 0 dla gospodarzy, wspaniały początek meczu! 33' Ozkan Spalony (BESKITAS)
mijając imponującą ilość swoich rywali (3) uderzył ponad bramką. Do przerwy przewarzała walka w środku pola.
53' Samura(HJK) po indywidualnej akcji strzela z dystansu w bramkarza. 55' Niesamowite podanie prostopadłe
przez Aijale do Samury a ten w przekonujący sposób podciął lekko piłkę nad bramkarzem i mamy 2 gola! 2 - 0.
61' Foul przed polem karnym BESKITASu. Wykonawca: Aijala, sędzia gwiżdze i mamy 3-0 ! bramkarz nie wie co sie
dzieje, piłka przeleciała mu obok rękawic. Drużyna Beskitasu załamana, lecz nie poddają się po gwizdku odrazu
ruszyli do boju, co dało skutek dopiero pod koniec meczu w 89' Ozkan z 5m pokonuje bramkarza, 3-1. KONIEC MECZU.

Wspaniale rozpoczęli sezon podopieczni Michała K. Cieszą się dumnie z wygranej. Miejmy nadzieję że kolejne
mecze również będą przynosiły nam tyle emocji.

*Edit Rideee: Matko jaki błąd zrobiłem... reszty nie czytałem tongue.gif
MakssPl
Ciekawy Team wybrałeś... powodzenia!
Marcin28J
Powodzenia!!! fajnie opisane wink.gif
Rideee
Kolejka 2 ANDERLECHT - HJK

ANDERLECHT - HJK
20' HASSAN
32' TCHITE
22' MENDO
24' SAMURA
54' ZENELI
Hallo, hallo witamy państwa na stadionie Anderlechtu Bruksela w ten wspaniały poranek!
Oby dwie drużyny spisały się w pierwszej kolejce dobrze, przypomnijmy wygrana HJK z Beskitasem 3-1.
Zaczynamy!
Już na samym początku inicjatywę przejeli gracze Anderlechtu, i już w 4 min
zaatakowali. Po pięknej dwójkowej akcji Anderlechtu Hassan oddaje strzał na bramkę, a w rezultacie mamy rzut rożny.
5' strzelec wykonuje rzut rożny... do piłki wyskakuje najwyżej Van Damme strzela!!!! i mamy... kiksa, piłka poleciała w strone autu.
HJK w ogóle bez sytuacji bramkowych.
7' Tchite udeża z 60 jardów, daleko obok bramki.
11' Halsti(OŚ) prostopadle wysoko kieruje piłkę do Samury(HJK) a ten strzałem zalicza słupek! Ach jaki pech...
20' Biglia(AND) biegnie lewą stroną boiska przy okazji okiwał 2 graczy HJK dośrodkowuje, i HASSAN pakuje piłkę do bramki z woleja!!
1 - 0 dla gospodarzy, zasłużenie miejmy nadzieję że Michal K. zmotywuje swoich piłkarzy do dalszej walki.
22' błąd Polak'a(AND) piłke przejmuje MENDO(HJK, DP) udeża tuż za linią połowy boiska... piłka lobuje bramkarza i mamy wyrównanie!
1 - 1 Bramka marzenie, szkoda że została strzelona przypadkiem.
24' bokiem pędzi Smitch(HJK) ledwo, ledwo... nie jest to najszybszy piłkarz, udało się dośrodkować piłkę dostał Samura główka iiii? GOOOOL!!! Kibice gości są wniebowzięci! 1-2 !! SAMURA!
Do 30' ostra walka w środku pola, kilka brzydkich fauli lecz bez kartek.
32' Hassan(AND) mknie środkiem pola, lobuje obrońców i w tej sytuacji Tchite wychodzi na pozycje 1 on 1 i nie marnuje sytuacji!
2-2 !! TCHITE! Wielkie brawa za wspaniałe podanie!
Walka w sródku pola, kilka fauli nic szczególnego...
54' 40m do bramki z zaskoczenia uderza ZENELI(HJK) i? GOOOL !! jak on to zrobił? chyba sam nie jest tego świadomy!
2-3!! ZENELI to jego 2 bramka w tym sezonie!
60' Faul na POLAK'u(AND)... lecz sędzia nie dał żadnego upomnienia...
79' Jest szansa na 1 punkt dla Anderlechtu, na indywidualną akcję zdecydował się nikt inny jak zdobywca bramki dla gospodarzy Tchite minął 3 bardzo zmęczonych rywali oddał strzał i ???? TAKKK! a jednak nie słupek....
90' Sędzia dolicza 3min do końca spotkania.
93' KONIEC!

Rozmowa z dzniennikarzami (Michał K.):

Dziennikarz: Jak pan ocenia grę swoich podopiecznych?
Michał K.: Sądzę że troche za dużo kazałem im ćwiczyć nad formą i nie mieli dość sił na rozegranie całego spotkania, ale wygrali i to mnie najbardziej cieszy.
Dziennikarz: Co zostanie poddane zmianie przy następnym meczu?
Michał K.: Nic! Jak drużyna gra dobrze podstawową zasadą jest nic nie zmieniać, tak mnie uczono i nie chce tego zmieniać!
Dziennikarz: Czy przy najbliższym oknie transferowym będzie pan poszukiwał wzmocnienia?
Michał K: Oczywiście, mamy wielkie braki. Co niektórzy piłkarze są strasznie wolni co nie pasuje do mojego stylu gry.
Dziennikarz: Dziękuje bardzo, dla państwa Michał K. dowidzenia.
Michał K.: Dziekuje, dowidzenia.

SKŁADY:

STATYSTYKI:

PS: Co sądzicie o rozmowie z dzniennikarzem? Sądzę że moge wam przekazać moje zastrzeżenia o meczu, i jakieś tam informacje jakie chcę wam przekazać... Mam nadzieję że dobry pomysł smile.gif Niedługo kolejne spotkanie! smile.gif

Rand
Jest jak najbardziej w porządku, rozmowa z dziennikarzem tez smile.gif Życze powodzenia.

Co jakiś czas dodawaj też np screeny z pozycją drużyny czy najlepszymi strzelcami, byłoby na prawdę fajne smile.gif

Pozdrawiam.
Rideee
Kolejka 3

Gazeta "1 i 2 liga w zasięgu ręki"

1 liga......
[wycięto]

2 liga:
W tym tygodniu mecze drugo ligowe zapewniły nam wiele emocji! Szczególnie przez mecz HJK - River Plate!

Wyniki 3 kolejki:

Mecz HJK - RIVER PLATE opiszemy poniżej.

Tabela:

Ranking bramek:

Mecz HJK - River Plate (w skrócie)

Wysoką porażkę poniosło River Plate na wyjeździe z HJK Helsinki.
Katowanie zespołu gości zaczęło się od 15min gdzie Sorsa pokonał po raz pierwszy bramkarza gości.
33' bramke zdobywa Zeneli asystował przy tym ŚN Samura który szybko został zmieniony z powodu zmęczenia.
37' Nurmela pakuje piłkę do bramki. 51' zmiennik Samury Dawda zdobywa pierwszą bramkę w tym sezonie, ten piłkarz w tym meczu zachował się nadzwyczajnie zdobywając z swoim pierwszym meczu w tym sezonie przepiękną bramkę głową.
Formalności w 79' dokonał Hetemaj a pomógł mu przy tym Sorsa.

Wywiad z Michałem K.
Dziennikarz gazety "1 i 2 liga w zasięgu ręki": Zagraliście wspaniale, co wpłyneło na tak znakomity wynik?
Michał K.: Sądzę że świerzość piłkarzy z rezerw, jestem wręcz podniecony grą piłkarza o nazwisku Dawda, przewiduje mu świetlaną przyszłość.
Dziennikarz gazety "1 i 2 liga w zasięgu ręki": Czy sądzi pan że ów wspomniany piłkarz może zastąpić Samure?
Michał K.: Sądz zę tak, aczkolwiek nie ma takiej potrzeby narazie, ten młody 23 letni piłkarz napewno zrozumi moje słowa.
Dziennikarz gazety "1 i 2 liga w zasięgu ręki": Jakie zmiany przewiduje pan w kolejnym meczu, piłkarze po pierwszej połowie byli strasznie zmęczeni, dlaczego?
Michał K.: Zmęczenie piłkarzy to oznaki wielkiego presingu. Wcześniejszy manager nadzwyczajniej nie był nastawiony na szybki football, piłkarze muszą się do tego przyzwyczaić, a co do zmian wprowadzę kilku nowych świerzych piłkarzy. Jest jeden 18 letni napastnik Pelvas oraz 19 letni napastnik Backman którzy niebawem zadebiutują.
Dziennikarz gazety "1 i 2 liga w zasięgu ręki": Stawia pan na młodość i chęć do gry, czy jednak na doświadczenie?
Michał K.: Oczywiście nie stawiam na ani tych ani tych, lecz mieszam drużynę. Mam nadzieję że talenty jakie mam w składzie rozwiną skrzydła, i będziemy mogli walczyć w 1Lidze.
Dziennikarz gazety "1 i 2 liga w zasięgu ręki": awans do 1 ligi, co dalej ? jakie plany? czy marzy się panu Liga Mistrzów ?
Michał K.: Liga mi się nie maży lecz jestem pewien że dojdziemy minimum do 1/4 rozgrywek, oczywiście za rok.
Dziennikarz gazety "1 i 2 liga w zasięgu ręki": Tyle dla państwa, dziękuje dowidzenia.
Michał K.: dziękuje pozdrawiam.

PS. Coś za dobrze idzie, no cóż zobaczymy z lepszymi smile.gif pozdrawiam.

Rideee
Kolejka 4

Relacja Live

HJK - HAMMARBY

Składy:

Witamy witamy, panów jak i panie na wspaniale się zapowiadającym meczu HJK - HAMMARBY!
Drużyny całkowicie się różniące, Hammarby gra piłkę defensywną lecz są bardzo dobrze przeszkoleni technicznie, HJK gra piłkę szybką, i offensywną. Drużyna gospodarzy gra swoim drugim składem, lecz Michał K. sądzi że nie ma podziałów w jego druzynie na 2 składy!
No i sedzia gwizdnal po raz pierwszy!!!!
START!
1' - 17' Nudne przetrzymywanie piłki przez drużyne gości.
18' Pierwsza akcja podopiecznych Michała K. zakończona strzałem! Rzut rożny.
19' Dośrodkowanie...!! i ? GOOOOOOL Ale kto strzelił? zobaczmy na powtórce... (5sek) BRAMKA SAMOBUJCZA! Bramkarz wbił piłkę pięściami do bramki.
1-0 !!!!!!!!!!!!!!! OG
20'-45' Nudna walka obu drużyn w środku pola, lecz inicjatywe przejeli goście.
45'-76' Nudy...
77' Akcja ofensywna gości dająca jednak odgłos jęku i złości managera Hammarby.
78' DAWDA STZAŁ Z DYSTANSU I ??? GOOOOLLL !!! Co coś nie tak, ach... pech! sędzia dyktuje spalony
(mina Dawdy)

79'-90 Nudne rozgrywanie piłki przez gości, tak jak by im w ogóle nie zależało na wyniku. Rezultat 1-0 dla HJK i kolejny udany występ gospodarzy!

Goal TV:

Dziennikarz "Goal TV": Nudne spotkanie, lecz wygrane przez pańskich podopiecznych. Jak ocenia pan gre swoich piłkarzy?
Michał K.: good smile.gif, a teraz podejdzmy do sprawy bardziej poważnie, defensywa spisała się rewelacyjnie, środek pola również, napastnicy (a było ich aż 4) też niczego sobie zagrali, dodam tylko że to dla nich pierwszy mecz w sezonie, oczywiście nie dla wszystkich lecz dla większości.
Dziennikarz "Goal TV": Dlaczego nie zmienił pan ani jednego piłkarza ??!
Michał K.: Dziwne pytanie... Proszę spojżeć na skład, za kogo miałem ich zmieniać? Za zmęczonych ?
Dziennikarz "Goal TV": Kogo poszukuje pan w najbliższym oknie transferowym?
Michał K.: 2 ofensywnych pomocników na prawe i lewe skrzydło oraz jednego napastnika.
Dziennikarz "Goal TV": Zaskoczyła mnie pana wypowiedź, szukacie piłkarzy ofensywnych? a co z defensywą?
Michał K.: Nie jesteśmy we Włoszech (pozdrawiam Rivaldinho) żeby szukać piłkarzy do obrony, a po za tym mam świetnie spisujących się piłkarzy!
Dziennikarz "Goal TV": Dziękuje bardzo za tę wyczerpującą wypowiedź dowidzenia.
Michał K.: Dowidzenia.

PS: Piszcie czy ktoś w ogóle czyta to smile.gif Przyznam się szczerze że wasze wypowiedzi bardzo mnie motywują, oczywiście porady co robie nie tak mile widziane. Pozdrawiam.
Rideee
Przyszłe okno transferowe ciekawi zawodnicy:

ŚN
Nazwisko---Wiek---Wartość
L. Nunez---23---377P
K. Uche---24---643P
L. Lopez---24---671P

OP(skrzydła):
Defour---19---333P
Fabio C.---19---670P

Wasze pomysły na graczy mile widziane! smile.gif Pozdrawiam!
Rivaldinho
Helsinki 5:0 z River Plate?

a)pogratulować
b)zwiększyć poziom trudności

Pozdrawiam i powodzenia.
Marcin28J
Dobrze ci idzie ale w meczu z Hammarby mogłeś napisać inaczej zamiast nudy to np.Hjk próbowali wyprowadzić składną kontre ale to wychodziło na marne smile.gif

pozdro powodzenia
Rideee
Cytat(Rivaldinho @ Jan 21 2008, 02:16:51) *
Helsinki 5:0 z River Plate?

a)pogratulować
b)zwiększyć poziom trudności

Pozdrawiam i powodzenia.

5:0 wysoko, ale powiem Ci szczerze że dosłownie mi się grało nimi idealnie w tym meczu, czego nie mogę powiedzieć o następnym.
Poziom: Professional > gdybym dał wyżej nie miałbym szans, a tak w ógóle nie da sie wyżej podczas ML smile.gif (przynajmniej u mnie) pozdrawiam
Orange_91
Cytat(Rideee @ Jan 21 2008, 16:07:26) *
5:0 wysoko, ale powiem Ci szczerze że dosłownie mi się grało nimi idealnie w tym meczu, czego nie mogę powiedzieć o następnym.
Poziom: Professional > gdybym dał wyżej nie miałbym szans, a tak w ógóle nie da sie wyżej podczas ML smile.gif (przynajmniej u mnie) pozdrawiam

Nie wiem jak w PES 08 ale pewnie identycznie jak w 6 poziom trudności możesz zmieniać tylko w przerwie między sezonami.
Rideee
Kolejka 5

Hallo, hallo ze stadionu klubu HJK HELSKINKI witają państwa: Marcin Kośmider oraz Dawid Literski.
Zapowiada nam się wspaniałe spotkanie, dwie drużyny z czołowych miejsc w tabeli spotkają się ze sobą po raz pierwszy w sezonie,
zobaczymy czy utytuowany wiele razy klub Bayern Monachium pokona ostatnio świetnie spisujące się HJK Helsinki.
Oby dwie drużyny zagrają w następujących składach:

Oby dwie drużyny juz na boisku, Michał K. przed meczem skomentował iż nie ma co się bać Bayernu, lecz oni niech zaczną bać się jego podopiecznych.
Zaczynami, sędzia gwiżdże po raz pierwszy!
6' Mamy pierwszą konkretną akcję HJK, ŚN Samura biegnie środkiem pola, podaje na lewo do Smith'a ten biegnie do lini końcowej dośrodkowuje... I ? Mamy GOOOOOLA ! Tak 1-0 dla HJK szybkie rozpoczęcie meczu Samura pięknie popisał się strzałem z półwoleja.
7' Od środka rozpoczynają goście, akcja środkiem Ribery podaje do Klose, ten odgrywa do Schweinsteigera on strzela! Bramkarz Odbija piłkę przed siebie wpada w pole karne Ribery i mamy GOOOOLAAA 1-1 szybki rewanż gości.
Troche walki w środku pola.
9' Dośrodkowanie z rzutu rożnego Sorsy, łapie bramkarz... nie puścił piłkę która wpada do własnej bramki! GOOOL 2-1 ! HJK!
10' Faul w środku pola.
13' Prawą stroną biegnie Ribery, odgrywa w środek do Toniego toni przed pole karne wysuwa piłkę do Van Bommela strzał! Gol! 2-2!
Dużo bramek już w pierwszych minutach meczu, naprawde świetne emocje!
15' Van Bommel prostopadłe podanie ze środka pola do wybiegającego Toniego, i GOOL! 2-3!
19' Samura podaje do Sorsy, ten odgrywa piłkę do Zeneli, który wbija piłkę w pole karne strzał z voleya Samury piłka obija się od któregoś z obrońców GOOOL ! 3-3 ! Kolejny samobój!
29' Akcję znowu rozpoczyna Samura podanie do boku do Nurmeli ten dośrodkowuje, piła leci nad bramkarzem i GOOOL! Bramka strzelona dośrodkowaniem smile.gif !! 4-3
44' Bokiem pędzi Van Bommel, schodzi w środek pola strzela, słupek znowu ma piłkę tym razem podaje do Toniego GOOOL! 4-4.
53' Rzut rożny, GOOOL! Kolejna bramka samobójcza, i tym razem znowu bramkarz wywinął kiksa. 5-4 dla HJK.
62' Lewą stroną biegnie Schweinsteinger dośrodkowanie toni głową goool! FESTIWAL BRAMEK! 5-5!
70' Prawą stroną biegnie Sorsa, dośrdokowanie przed pole karne, tam jest Smitch oddaje strzal, piłka lobuje bramkarza, ! GOOOLL ! 6-5.
84' Bramka samobójcza, tym razem dla zespołu gości, 6-6 niefortunne podanie do bramkarza który przepuszcza piłkę.
87' Klose z dystansu ! GOOOLLL !!!! 6-7
90' KONIEC MECZU

Rozmowa z dziennikarzami:

Dziennikarz: Niesamowity mecz, wspaniała postawa pańskich piłkarzy lecz przegrana w tym meczu, co się stało na końcu?
Michał K.: Zabrakło sił, jednak było widać lekką przewagę ze strony gości.
Dziennikarz: Jednak to był mecz szczęścia pańskiej drużyny, ogromna ilość bramek samobójczych.
Michał K.: Bez wątpienia ale cieszy mnie bardzo wynik smile.gif
Dziennikarz: To wszystko dowidzenia.
Michał K.: Pozdrawiam.
Orange_91
No widzę, że trochę rozbudowałeś te opisy. Ale coś hokejowe wyniki meczów masz biggrin.gif .
Rideee
To też mnie martwi :/
Marcin28J
Nie no rideee dobrze jest wink.gif ale coś te wyniki jakieś duże smile.gif
Rideee
Cytat(Marcin28J @ Jan 22 2008, 19:26:34) *
Nie no rideee dobrze jest wink.gif ale coś te wyniki jakieś duże smile.gif

za duże ale sądzę że z lepszymi i moi gracze sil nie beda mieli bedzie slabiej smile.gif
Rideee
Cytat(Rideee @ Jan 21 2008, 01:39:33) *
Przyszłe okno transferowe ciekawi zawodnicy:

ŚN
L. Nunez---23---377P
K. Uche---24---643P
L. Lopez---24---671P

OP(skrzydła):
Defour---19---333P
Fabio C.---19---670P

Wasze pomysły na graczy mile widziane! smile.gif Pozdrawiam!

Dochodzi Balboa z Realu do listy życzeń.
Marcin28J
Cytat(Rideee @ Jan 22 2008, 23:12:03) *
za duże ale sądzę że z lepszymi i moi gracze sil nie beda mieli bedzie slabiej smile.gif

Dobry w pesie jesteś ja byłem na takim samym poziomie Wisłą to 2:1 szło tak.. no raz było 4:0 z brugge
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.