Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Film Z Pes 8
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Bigos
Siema. Zaczne moze od tego, ze nie wiedzialem, gdzie zalozyc ten temat i mam nadzieje, ze nic sie nie stalo, ze zalozylem go wlasnie w tym dziale. Od dluzszego czasu gram w pes 8 i chcialbym zrobic jakis film o tej grze. Oczywiscie oparty na moich akcjach, bramkach itp. Nigdy nie tworzylem tego typu filmow i chcialbym prosic o jakies porady. Na poczatek chcialbym sie dowiedziec jakim programem moge stworzyc taki film (czy wystarczy windowsowkich WMM) i czy w jakis sposob w zapisanych przeze mnie powtorkach w PESie mozna plynnie obracac kamerke dookola pilki (tak jak to bylo w PES6)?
Bigos
Widze, ze chyba sie nic nie dowiem... A jesli znajdzie sie ktos kto bedzie chcial pomoc to mam jeszcze jedno pytanie: jak importujecie wideo z PES do WMM. Mam zapisane 20 powtorek ale nie mam pojecia jak je wykorzystac w programie do robienia filmow... Tak samo czesto widuje na filmach sceny kiedy pilkarze wchodza na boisko, ciesza sie po zdobytym golu czy tez dostaja kartke, tych scen nie mozna zapisac w pesie.... wiec jak to zrobic?
zywul
Fraps- nagrywasz filmiki z gier unsure.gif
Bigos
No dzieki za odpowiedz. Sciagnelem ten programik i jakos lagguje podczas nagrywania, nie wiem jak to naprawic.
MakssPl
Do tego programu potrzeba dobrego kompa... Jak Fraps nie działa to nagraj GameCam'em ....
Bigos
Teorytycznie moj nie jest zly.... Ale coz sprobuje GC, dzieki i pozdrawiam
MakssPl
W mojej sygnaturce masz przyklad kompilacji zrobionej FRAPSem i WindowsMoovieMaker!
Rafciu666
Cytat(mexx @ Dec 26 2007, 22:48:37) *
W mojej sygnaturce masz przyklad kompilacji zrobionej FRAPSem i WindowsMoovieMaker!

Jak założyłeś to sito??
Stepover
Cytat(Rafciu666 @ Dec 26 2007, 22:56:03) *
Jak założyłeś to sito??

Musisz trzymać chyba R2 (u mnie to jest C na klawiaturze) i jak trzymasz to musisz nacisnąć strzałke najpierw do tyłu a później do przodu (zależy od tego w którą stronę jesteś odwrócony). Właściwie to ma wyjść takie przepuszczenie piłki obok zawodnika i długaaa ale czasem (albo nie koniecznie) wychodzi taki ładny kanał. Myślę, że zrozumiełeś

PS aby swobodnie obracać kamerką musisz nacisnąć ten klawisz, który odpowiadał za triangle.gif w PES6 (oczywiście musisz to zrobić w powtórce bo inaczej się nie da chyba). U mnie to jest klawisz z literą W
Bigos
Własnie patrze, ze nagrywajac filmiki Frapsem a nastepnie tworzac film w Windows Movie Makerze i zapisujac go juz jako caly film, nie ma ani jednego lagga:) Wiec zabieram sie niedlugo za tworzenie filmu tongue.gif. Sprobuje moze zrobic 2 wersje w WMM i Sony Vegas tongue.gif
Jeszcze mam pytanie, bo gram w rozdzielczosci 1280x1024 i detelach medium. przy nagrywaniu filmow Frapsem wybierac Full Size czy Half-Size, duza jest roznica w grafice?

PS: Niezly filmik mexx
whan
Cytat(Bigos @ Dec 27 2007, 09:57:52) *
Własnie patrze, ze nagrywajac filmiki Frapsem a nastepnie tworzac film w Windows Movie Makerze i zapisujac go juz jako caly film, nie ma ani jednego lagga:) Wiec zabieram sie niedlugo za tworzenie filmu tongue.gif . Sprobuje moze zrobic 2 wersje w WMM i Sony Vegas tongue.gif
Jeszcze mam pytanie, bo gram w rozdzielczosci 1280x1024 i detelach medium. przy nagrywaniu filmow Frapsem wybierac Full Size czy Half-Size, duza jest roznica w grafice?

PS: Niezly filmik mexx

duża, możesz po prostu zmiejszyć ilość nagrywanych klatek z 60 na mniej to nie będzie miało takiego znaczenia.
Rafciu666
Cytat(Stepover @ Dec 26 2007, 23:30:18) *
Musisz trzymać chyba R2 (u mnie to jest C na klawiaturze) i jak trzymasz to musisz nacisnąć strzałke najpierw do tyłu a później do przodu (zależy od tego w którą stronę jesteś odwrócony). Właściwie to ma wyjść takie przepuszczenie piłki obok zawodnika i długaaa ale czasem (albo nie koniecznie) wychodzi taki ładny kanał. Myślę, że zrozumiełeś

PS aby swobodnie obracać kamerką musisz nacisnąć ten klawisz, który odpowiadał za triangle.gif w PES6 (oczywiście musisz to zrobić w powtórce bo inaczej się nie da chyba). U mnie to jest klawisz z literą W

A da sie tak zrobić w pes 6??
artysta germanista
Cytat(mexx @ Dec 26 2007, 22:48:37) *

ciekawe jak w movie makerze wywaliłeś "pesowskie napisy" ?
Stepover
Cytat(Rafciu666 @ Dec 27 2007, 10:08:05) *
A da sie tak zrobić w pes 6??

niestety nie sad.gif
MakssPl
Cytat(e_adrian @ Dec 27 2007, 10:27:11) *
ciekawe jak w movie makerze wywaliłeś "pesowskie napisy" ?

Ja pierd.... naciskasz: (UWAGA)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.