Siema. Zaczne moze od tego, ze nie wiedzialem, gdzie zalozyc ten temat i mam nadzieje, ze nic sie nie stalo, ze zalozylem go wlasnie w tym dziale. Od dluzszego czasu gram w pes 8 i chcialbym zrobic jakis film o tej grze. Oczywiscie oparty na moich akcjach, bramkach itp. Nigdy nie tworzylem tego typu filmow i chcialbym prosic o jakies porady. Na poczatek chcialbym sie dowiedziec jakim programem moge stworzyc taki film (czy wystarczy windowsowkich WMM) i czy w jakis sposob w zapisanych przeze mnie powtorkach w PESie mozna plynnie obracac kamerke dookola pilki (tak jak to bylo w PES6)?
Widze, ze chyba sie nic nie dowiem... A jesli znajdzie sie ktos kto bedzie chcial pomoc to mam jeszcze jedno pytanie: jak importujecie wideo z PES do WMM. Mam zapisane 20 powtorek ale nie mam pojecia jak je wykorzystac w programie do robienia filmow... Tak samo czesto widuje na filmach sceny kiedy pilkarze wchodza na boisko, ciesza sie po zdobytym golu czy tez dostaja kartke, tych scen nie mozna zapisac w pesie.... wiec jak to zrobic?
Fraps- nagrywasz filmiki z gier
No dzieki za odpowiedz. Sciagnelem ten programik i jakos lagguje podczas nagrywania, nie wiem jak to naprawic.
MakssPl
Dec 25 2007, 21:53
Do tego programu potrzeba dobrego kompa... Jak Fraps nie działa to nagraj GameCam'em ....
Teorytycznie moj nie jest zly.... Ale coz sprobuje GC, dzieki i pozdrawiam
MakssPl
Dec 26 2007, 22:44
W mojej sygnaturce masz przyklad kompilacji zrobionej FRAPSem i WindowsMoovieMaker!
Rafciu666
Dec 26 2007, 22:52
Cytat(mexx @ Dec 26 2007, 22:48:37)

W mojej sygnaturce masz przyklad kompilacji zrobionej FRAPSem i WindowsMoovieMaker!
Jak założyłeś to sito??
Stepover
Dec 26 2007, 23:26
Cytat(Rafciu666 @ Dec 26 2007, 22:56:03)

Jak założyłeś to sito??
Musisz trzymać chyba R2 (u mnie to jest C na klawiaturze) i jak trzymasz to musisz nacisnąć strzałke najpierw do tyłu a później do przodu (zależy od tego w którą stronę jesteś odwrócony). Właściwie to ma wyjść takie przepuszczenie piłki obok zawodnika i długaaa ale czasem (albo nie koniecznie) wychodzi taki ładny kanał. Myślę, że zrozumiełeś
PS aby swobodnie obracać kamerką musisz nacisnąć ten klawisz, który odpowiadał za

w PES6 (oczywiście musisz to zrobić w powtórce bo inaczej się nie da chyba). U mnie to jest klawisz z literą W
Własnie patrze, ze nagrywajac filmiki Frapsem a nastepnie tworzac film w Windows Movie Makerze i zapisujac go juz jako caly film, nie ma ani jednego lagga:) Wiec zabieram sie niedlugo za tworzenie filmu

. Sprobuje moze zrobic 2 wersje w WMM i Sony Vegas

Jeszcze mam pytanie, bo gram w rozdzielczosci 1280x1024 i detelach medium. przy nagrywaniu filmow Frapsem wybierac Full Size czy Half-Size, duza jest roznica w grafice?
PS: Niezly filmik mexx
Cytat(Bigos @ Dec 27 2007, 09:57:52)

Własnie patrze, ze nagrywajac filmiki Frapsem a nastepnie tworzac film w Windows Movie Makerze i zapisujac go juz jako caly film, nie ma ani jednego lagga:) Wiec zabieram sie niedlugo za tworzenie filmu

. Sprobuje moze zrobic 2 wersje w WMM i Sony Vegas
Jeszcze mam pytanie, bo gram w rozdzielczosci 1280x1024 i detelach medium. przy nagrywaniu filmow Frapsem wybierac Full Size czy Half-Size, duza jest roznica w grafice?
PS: Niezly filmik mexx
duża, możesz po prostu zmiejszyć ilość nagrywanych klatek z 60 na mniej to nie będzie miało takiego znaczenia.
Rafciu666
Dec 27 2007, 10:04
Cytat(Stepover @ Dec 26 2007, 23:30:18)

Musisz trzymać chyba R2 (u mnie to jest C na klawiaturze) i jak trzymasz to musisz nacisnąć strzałke najpierw do tyłu a później do przodu (zależy od tego w którą stronę jesteś odwrócony). Właściwie to ma wyjść takie przepuszczenie piłki obok zawodnika i długaaa ale czasem (albo nie koniecznie) wychodzi taki ładny kanał. Myślę, że zrozumiełeś
PS aby swobodnie obracać kamerką musisz nacisnąć ten klawisz, który odpowiadał za

w PES6 (oczywiście musisz to zrobić w powtórce bo inaczej się nie da chyba). U mnie to jest klawisz z literą W
A da sie tak zrobić w pes 6??
artysta germanista
Dec 27 2007, 10:23
Cytat(mexx @ Dec 26 2007, 22:48:37)

ciekawe jak w movie makerze wywaliłeś "pesowskie napisy" ?
Stepover
Dec 27 2007, 14:39
Cytat(Rafciu666 @ Dec 27 2007, 10:08:05)

A da sie tak zrobić w pes 6??
niestety nie
MakssPl
Dec 27 2007, 15:05
Cytat(e_adrian @ Dec 27 2007, 10:27:11)

ciekawe jak w movie makerze wywaliłeś "pesowskie napisy" ?
Ja pierd.... naciskasz:
(UWAGA)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.