Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Boisko/stadion Halowe(y)
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Kuras71wro
Witam, mam pytanko, a zarazem prosbe do osob zajmujacych sie robieniem stadionow, czy daloby rade zrobic wlasnie owy Stadion/Boisko.
Sam trenuje futsal i chcialbym wkoncu zagrac u "siebie", a taka mozliwosc mam tylko w fifie 98...
Jesli tego nie mozna w ogole zrobic prosze moderatora o usuniecie tego tematu.
Jacmen
Taki stadion już powstał wystarczy tylko dobrze poszukać sam na takim grałem. Pozdrawiam wink.gif
Kuras71wro
moge jakas wskazowke gdzie on jest, jaka strona czy cos, poniewaz takze szukalem, ale niestety nic nie znalazlem.
Dlatego wlasnie zalozylem ten temat
Karol Johnn
Cytat(jacmen @ Dec 7 2007, 01:37:13) *
Taki stadion już powstał wystarczy tylko dobrze poszukać sam na takim grałem. Pozdrawiam wink.gif

Ale kurasowi chodzi(chyba) o typowe boisko futsalowe czyli gra 5 na 5, a to co zrobili stadiummakerzy to poprostu zmiana bmp murawy na bmp "niby parkietu" i zrobieniu z trybun zamknietego obiektu jak hala, gra sie 11 na 11, "parkiet" ma wymiary normalnego trawiastego boiska a chyba nie o to chodzi kurasowi pzdr
Kuras71wro
nie do konca, poniewaz to raczej jest niemozliwe zeby gralo 5 zawodnikow, bo byloby trzeba zmieniac cala gre.
Znalazlem jeden stadion nazywa sie Indoor(chyba), ale jest jak juz napisal wczesniej KarolJohnn to zywkle pelowymiarowe boisko ze zmienionym bmp, 7-metrowe bramki itp. a mi chodzi o dokladne odwzorowanie boiska do futsalu.
Jesli ktos jednak chcialby sie tym zajac daje male informacje dotyczace wlasnie boiska do futsalu:

długość minimum 25 m, maksimum 42 m; szerokość minimum 15 m, maksimum 25 m

odległość pomiędzy słupkami wynosi 3 m, a wysokość od dolnej krawędzi poprzeczki do powierzchni boiska wynosi 2 m.

Pole karne - od zewnętrznej krawędzi słupków bramki zakreśla się łuki o promieniu 6 m łączące się z jednej strony pod kątem prostym z linią bramkową, a z drugiej strony połączone ze sobą linią równoległą do linii bramkowej o dług. 3,16 m. Punkt karny - w odległości 6 m od środka linii bramkowej. Drugi punkt karny wyznacza się w odległości 10 m od środka linii bramkowej w równej odległości od obu słupków.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.