Kuras71wro
Dec 6 2007, 22:27
Witam, mam pytanko, a zarazem prosbe do osob zajmujacych sie robieniem stadionow, czy daloby rade zrobic wlasnie owy Stadion/Boisko.
Sam trenuje futsal i chcialbym wkoncu zagrac u "siebie", a taka mozliwosc mam tylko w fifie 98...
Jesli tego nie mozna w ogole zrobic prosze moderatora o usuniecie tego tematu.
Taki stadion już powstał wystarczy tylko dobrze poszukać sam na takim grałem. Pozdrawiam
Kuras71wro
Dec 6 2007, 22:39
moge jakas wskazowke gdzie on jest, jaka strona czy cos, poniewaz takze szukalem, ale niestety nic nie znalazlem.
Dlatego wlasnie zalozylem ten temat
Karol Johnn
Dec 7 2007, 08:02
Cytat(jacmen @ Dec 7 2007, 01:37:13)

Taki stadion już powstał wystarczy tylko dobrze poszukać sam na takim grałem. Pozdrawiam

Ale kurasowi chodzi(chyba) o typowe boisko futsalowe czyli gra 5 na 5, a to co zrobili stadiummakerzy to poprostu zmiana bmp murawy na bmp "niby parkietu" i zrobieniu z trybun zamknietego obiektu jak hala, gra sie 11 na 11, "parkiet" ma wymiary normalnego trawiastego boiska a chyba nie o to chodzi kurasowi pzdr
Kuras71wro
Dec 7 2007, 14:51
nie do konca, poniewaz to raczej jest niemozliwe zeby gralo 5 zawodnikow, bo byloby trzeba zmieniac cala gre.
Znalazlem jeden stadion nazywa sie Indoor(chyba), ale jest jak juz napisal wczesniej KarolJohnn to zywkle pelowymiarowe boisko ze zmienionym bmp, 7-metrowe bramki itp. a mi chodzi o dokladne odwzorowanie boiska do futsalu.
Jesli ktos jednak chcialby sie tym zajac daje male informacje dotyczace wlasnie boiska do futsalu:
długość minimum 25 m, maksimum 42 m; szerokość minimum 15 m, maksimum 25 m
odległość pomiędzy słupkami wynosi 3 m, a wysokość od dolnej krawędzi poprzeczki do powierzchni boiska wynosi 2 m.
Pole karne - od zewnętrznej krawędzi słupków bramki zakreśla się łuki o promieniu 6 m łączące się z jednej strony pod kątem prostym z linią bramkową, a z drugiej strony połączone ze sobą linią równoległą do linii bramkowej o dług. 3,16 m. Punkt karny - w odległości 6 m od środka linii bramkowej. Drugi punkt karny wyznacza się w odległości 10 m od środka linii bramkowej w równej odległości od obu słupków.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.