Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 'master League' Sezon 2007/2008 Fc Basel
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
matthew
Zainspirowany pracą kolegi Rivaldinho postanowiłem założyć swój temat o Master League.
Po rozegraniu kilku meczów towarzyskich poszczególnymi klubami postanowiłem, iż zacznę ML klubem FC BASEL.

SEZON 2007/2008 LEAGUE B - FC BASEL

Sezon zaczynam od drugiej ligi. Ustawiłem w nim następujące zespoły :

1. Fiorentina
2. Birmingham City
3. FC Basel
4. Livorno
5. Levante
6. Real Murcia
7. AEK Atheny
8. Dynamo Zagrzeb
9. Catania
10. Club Brugge
11. Crvena Zvezda Belgrad
12. Besiktas
13. Internacional
14. Rosenborg
15. HJK Helsinki
16. Fulham Londyn
17. Recreativo de Huelva
18. IFK Goteborg
19. AIK
20. Napoli

Trudność meczu: Bardzo Trudny
Poziom ML: Bardzo Trudny
Długość meczu: 15 min.
Rozwój zawodników: Tak

Formacja Drużyny :

Największą gwiazdą drużyny jest bez wątpienia Chipperfield. Ważny status w drużynie posiada także Streller i Majstorovic. Kapitanem zespołu jest Ergic.
Drużyna jest ustawiona ofensywnie, czego może nie pokazywać jednak powyższe zdjęcie. Strzałki defensywy są ustawione na Medium z wyjątkiem obrońców - oni mają High. Nie gram pułapkami ofsajdowymi. Drużynę będę budował zaczynając od bramkarza i obrońców. Cel - awans do pierwszej ligi, ew. 3 lub 4 miejsce. Największym rywalem, który może przeszkodzić w realizacji celu będzie z pewnością Fiorentina. Niedługo pierwszy mecz (zostanie szczegółowo opisany vs. AEK Ateny). Mam nadzieję, że wyjdzie mi jak najlepiej smile.gif
matthew
FIXTURE 1
FC BASEL - AEK ATENY
3:3

'11 Streller '43, '61 Rivaldo
'32, '70 Chipperfield '79 Manduca

Posiadanie Piłki 57% - 43%
Strzały 13/8 - 12/7
Najlepsze Noty Chipperfield (7.5), Rivaldo (7.5)

W Bazylei były duże oczekiwania co do tego mecz jak i całego sezonu. AEK Ateny z pewnością drużyną słabą nie jest, lecz
w roli faworyta także tu nie przyjechał. Od pierwszego gwizdka sędziego słychać było niesamowity doping kibiców FC Basel. Już w 4 minucie Rivaldo, gwiazda AEK oraz jej nowy nabytek, mógł zdobyć bramkę, jednak świetną interwencją popisał się Costanzo. Przez około 7 minut gra toczyła się w środku pola, kiedy to fenomenalnym podaniem Chipperfield obsłużył Streller'a. Ten stanął oko w oko z bramkarzem gości i sytuacji nie zmarnował. 1-0. Szał na trybunach. O dziwo AEK nie rzucił się do odrabiania strat lecz spokojnie rozgrywał piłkę. W 32 minucie po pięknej akcji Zanni'ego piłkę otrzymał Chipperfield i było już 2-0. Kiedy wydawało się, że może być już tylko lepiej w 43 minucie po rzucie rożnym piłkę w siatce FCB umieścił niezawodny Rivaldo. Po tej akcji na boisku do przerwy nie działo się już nic ciekawego.
HT
W drugiej połowie mecz z większym animuszem po raz kolejny zaczął klub z Bazylei. Niesamowitą okazję w 55 minucie zmarnował Ergic. Niewykorzystane sytuacje się mszczą - w 61 minucie mamy 2-2 - strzelecem Rivaldo, podtrzymujący przez długie lata niesamowity poziom. Uspokojony AEK zwolnił grę. Na boisku doszło do zmiany - poajwił się Frei za Caicedo. Chwilę po tym młody piłkarz wrzucił z lewego skrzydła a akcję nieprawdopodobnie pięknym wolejem zakończył Chipperfiel. 3-2! Kolejna zmiana w FC Basel nie przyniosła nic dobrego. Za Streller'a wszedł bezbarwny dzisiaj Eduardo. A AEK ponownie pokazał, iż potrafi grać z kontry. 79 minuta, "rozmontowana" defensywa Basel i Manduca głowką pokonuje Costanzo. 3-3. AEK próbowało zdobyć jeszcze 4 gola, jednak tym razem nieudanie. Końcowy gwizdek sędziego.
Mecz był emocjonujący i nieprzewidywalny. Zawodnikiem meczu mógł zostać zarówno Rivaldo jak i Chipperfield, który zanotował asystę i dwa gole. Co prawda FC Basel zdobyło tylko 1 punkt grając u siebie, jednak może być dumne ze swojej postawy i stylu gry. Kolejny mecz już niedługo, vs. Fulham Londyn na wyjeździe!
Do usłyszenia!

P.S. Mile widziane komentarze od Was wink.gif
::Esepatii::
Opis fajny , pomysł tez tylko mógłbyś dawać tabelkę z pozycja klubu po każdym meczu , przynajmniej tak mi sie wydaje ze było by fajnie.
Pozdrawiam
matthew
Cytat(::Esepatii:: @ Nov 28 2007, 18:58:22) *
Opis fajny , pomysł tez tylko mógłbyś dawać tabelkę z pozycja klubu po każdym meczu , przynajmniej tak mi sie wydaje ze było by fajnie.
Pozdrawiam

Masz rację, jutro wciele ten pomysł w życie ;)
Rand
Dobra robota musze przyznac że post Rivaldinho faktycznie był inspirujący....

Opis b. dobry oby tak dalej. mógłbyś jeszcze po meczu statystyki podawac, np kto miał najlepsze noty i najgorsze ( przy tym również komentarz odnośnie noty) podobnie posiadanie piłki czy liczba strzałów.

Na koniec mogło by wiecej byc komentarza o meczu, Twoje odczucia odnośnie meczu, kto cie zawiódł, co powinienes zmienic czy cos podobnego.

Oby tak dalej w końcu to dopiero pierwszy opis, ja z pewnością ten temat będę obserwował smile.gif
Powodzenia!
matthew
Cytat(Rand @ Nov 28 2007, 21:38:59) *
Dobra robota musze przyznac że post Rivaldinho faktycznie był inspirujący....

Opis b. dobry oby tak dalej. mógłbyś jeszcze po meczu statystyki podawac, np kto miał najlepsze noty i najgorsze ( przy tym również komentarz odnośnie noty) podobnie posiadanie piłki czy liczba strzałów.

Na koniec mogło by wiecej byc komentarza o meczu, Twoje odczucia odnośnie meczu, kto cie zawiódł, co powinienes zmienic czy cos podobnego.

Oby tak dalej w końcu to dopiero pierwszy opis, ja z pewnością ten temat będę obserwował smile.gif
Powodzenia!

Dzięki Rand! smile.gif
Jutro opiszę dwa mecze które rozegrałem (zroibłem obszerne notatki oczywiście).
Wasze sugestie rozważe i postaram się spełnić wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.