Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Patchowanie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2008 > Problemy z edycją
moro444
Siemano!
Ja mam problem z patchowaniem. Dajmy przykład Bundesligi.
Biopre import file i zaznaczam obraz (bodajrze c_0.img), ładuje się, zaraz biore import folderi zaznaczam plik bundesligi (czyli cv_0). I pyta mnie a ja robie to co napisaliście w instrukcji. Wszystko jest OK tylko pisze potem żeby te pliki zamienić z prawdziwymi. Tylko że nie jest podane jak a ja nie umiem. Może ktoś pomuc??? PLEASE!!!!!!! unsure.gif
Dawidi
po zaimportowaniu folderu gdy przebudowujesz plik zapisz go jako np cv_0a.img. w folderze gdzie masz oryginalne. Teraz tylko usuń cv_0.img a nazwe cv_0a.img zmien na cv_0.img jak nie jesteś pewny czy wszystko poszlo dobrze to zamiast usuwać starty plik zmien jego nazwe np na cv_0worked.img. Jak coś pojdzie źle to zawsze wrócisz do poprzeniego stanu.

jeśli coś nie jest jasne to napisz do mnie na gg (3658053)
moro444
Dawidi to dajmy przykład Bundesligi. Wchodze w program AFS Explorer 3.7. Biore zakładke FILE -> Import AFS file... -> i zaznaczam obraz z pes(cv_0.img). Ładuje się. To teraz biorę zakładke Action -> Import folder.. i zaznaczam ten folder od Bundesligi. I na tym kończe bo nie wiem jak zamienic. Jak wiesz to napisz jak to się zwie te zamienianie i gdzie to leży. I jak wchodze na PESA to mam Bundeslige tylko jakaś niedorozwojoną!!!! Bez herbów itp. POMÓŻ Dawidi PLISSSS rolleyes.gif
Rdk89
Ja mam lepszy problem bo nie moge nawet option file'm zpatchować
to znaczy kopiuje plik option file do moje dokumenty/konami/pes2008/save
i nic sie nie dzieje.
I takie pytanie czy to może byc dlatego że nie odinstalowałem PESa 6??
lons
Ja czekam na kiservera bo tak naprawdę to wtedy zaczyna się prawdziwe patchowanie.Ciekaw jestem kiedy wyjdzie wreszcie kitserver!
Dawidi
Cytat(moro444 @ Nov 17 2007, 11:03:03) *
Dawidi to dajmy przykład Bundesligi. Wchodze w program AFS Explorer 3.7. Biore zakładke FILE -> Import AFS file... -> i zaznaczam obraz z pes(cv_0.img). Ładuje się. To teraz biorę zakładke Action -> Import folder.. i zaznaczam ten folder od Bundesligi. I na tym kończe bo nie wiem jak zamienic. Jak wiesz to napisz jak to się zwie te zamienianie i gdzie to leży. I jak wchodze na PESA to mam Bundeslige tylko jakaś niedorozwojoną!!!! Bez herbów itp. POMÓŻ Dawidi PLISSSS rolleyes.gif

Nie wiem czy to był twój błąd w pisowani ale plik cv_0.img zaznaczas ten z dysku a nie z obrazu. Chyba , że sie pomylileś. Jest on domyslnie w C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2008\img.

A więc jak już zaznaczysz otworzysz odpowiedni plik dasz import folder to...

Jak zaznaczysz folder to dajesz tam ok albo import nie pamiętam jaki jest przycisk. Powinna wyskoczyć po chwili okno listą plików i które zostały podmienione. Niestety bundesligi nie patchowałem. Jeśli wszystkie pliki dodane mają rozmiar taki sam lub mniejszy niż oryginalne to klikamy OK i to będzie koniec operacji. Zamykasz AFS~ i po włączeniu gry powinno wszystko być. Jeżeli jednak pliki są większe niż oryginalne po pierwszej liście i kliknięciu na niej OK wyskoczy ci kolejne okno z zapytaniem czy przebudować plik. Klikasz OK lub YES ew TAK i wskazujesz miejsce gdzie zapisać. Wskazujesz folder img i zapisujesz plik jako cv_0a.img. Ja musze dopisywać rozszerzenie nie wiem czy ty będziesz musiał. (Ja muszę bo odznaczyłem opcje ukryj rozszerzenia popularnych plików czy coś takiego i zawsze musze dopisywać końcówkę.) Następnie program będzie budował nowy plik. To może troche potrwać. Jak skończy to poczekaj na informację, że wsyzstko poszło ok. Wyłącz AFS. Wejdź do folderu ~Pro Evolution Soccer 2008\img i znajdź plik cv_0.img. Zmień jego nazwę na "cv_0work.img". Następnie znajdź plik cv_0a.img i mnień jego nazwę na "cv_0.img" (kasujesz "a"). Lepieju wytłumaczyć moge tylko na gg wink.gif
moro444
Wielkie DZIĘKI Dawidi. Pomogło. Są jeszcze ludzie którzy umią dokładnie opowiedzieć. Tylko ten plik cv_0work.img to moge skasować jak już tamten zmienie na cv_0.img ?????
Dawidi
Spoko. Jak bym nie umiał to też bym chciał żeby ktoś mi tak napisał. Ale niestety na forach najczęstsza odpowiedź jaką sie słyszy to: masz po angielsku, sam sobie poradź, nie pisz durnych tematów itp. Jakby każdy stosował się do zasady nie chcesz pomóc to lepiej nic nie pisz to by nie trzeba było modów na forach wink.gif

Możesz skasować. Ale ja zawsze zostawiam (mam 200GB dysk wiec to 1,5 GB nie robi roznicy) jakby w przyszłosci coś się skopało to zawsze mam coś do podmiany i nie jest t czysty plik tylko coś już na nim mam. Ale na razie te tylko graficzne patche raczej nic nie psują więc możesz usunąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.