Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rzuty Rożne/wolne
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Balon14
Siemka wszystkim założyłem ten temat po to by się dowiedzieć jak uderzyć piłkę głową celnie w kierunku bramki jak ja uderzam w strzał ( u mnie klawisz D ) no to uderza piłkę głową ale bardzo nie celnie a jak próbóje na kierować strzałkami do bramki to już wogule albo uderzy kozłem ze bramkarz może wypic herbate i zlapac pilke albo wogole w nia nie trafia !!! POMOCY !!! I druga rzecz co zrobic jak stoje przy wolnym zeby ludzie wchodzili głęboko a nie stali za polem karnym a dwóch w polu chcem zeby wszyscy tam weszli mozna jakos ich zaprosic do pola karnego ( nie chodzi mi o obroncow tylko o pomocnikow i napad ) PROSZE O ODPOWIEDZ !!!!!
Dawidi
A ja mam inny problem z FK. Gdy nie chcę strzelać tylko podać (dla przykładu z lewej strony bramiki przeciwnika) to nawet gdy obrócę ekran tak, żebym ledwo widział pole karne przeciwnika to gdy dośrodkowuję albo samym kółkiem albo kółkiem + R2 to piłka leci gdzieś w pobliże bramki (przecież dośrodkowanie kieruje gdzieś ok 16 metra). W ogóle nie tam gdzie chcę. Dla porównania w PES 4,5,6 takie coś się nie zdarzało.
trane
Cytat(Dawidi @ Nov 10 2007, 13:15:54) *
A ja mam inny problem z FK. Gdy nie chcę strzelać tylko podać (dla przykładu z lewej strony bramiki przeciwnika) to nawet gdy obrócę ekran tak, żebym ledwo widział pole karne przeciwnika to gdy dośrodkowuję albo samym kółkiem albo kółkiem + R2 to piłka leci gdzieś w pobliże bramki (przecież dośrodkowanie kieruje gdzieś ok 16 metra). W ogóle nie tam gdzie chcę. Dla porównania w PES 4,5,6 takie coś się nie zdarzało.

Cholera, mam to samo. Właściwie to miałem założyć temat o tym. Zdarza się to tylko gdy:
1. Z prawej strony uderzamy prawonożnym.
2. Z lewej strony uderzamy lewonożnym.
W innych wypadkach jest ok. Co gorsze, komp robi to normalnie :/
adriano91
Cytat
druga rzecz co zrobic jak stoje przy wolnym zeby ludzie wchodzili głęboko a nie stali za polem karnym a dwóch w polu chcem zeby wszyscy tam weszli mozna jakos ich zaprosic do pola karnego ( nie chodzi mi o obroncow tylko o pomocnikow i napad ) PROSZE O ODPOWIEDZ !!!!!

Tez bym prosil o odpowiedz na to pytanie...
m3ron
Cytat(Balon14 @ Nov 10 2007, 13:02:53) *
Siemka wszystkim założyłem ten temat po to by się dowiedzieć jak uderzyć piłkę głową celnie w kierunku bramki jak ja uderzam w strzał ( u mnie klawisz D ) no to uderza piłkę głową ale bardzo nie celnie a jak próbóje na kierować strzałkami do bramki to już wogule albo uderzy kozłem ze bramkarz może wypic herbate i zlapac pilke albo wogole w nia nie trafia !!! POMOCY !!!

I druga rzecz co zrobic jak stoje przy wolnym zeby ludzie wchodzili głęboko a nie stali za polem karnym a dwóch w polu chcem zeby wszyscy tam weszli mozna jakos ich zaprosic do pola karnego ( nie chodzi mi o obroncow tylko o pomocnikow i napad ) PROSZE O ODPOWIEDZ !!!!!

1) Uderzenie głowa zalezy od tego czy wcisniesz D czy nie. A to JAK uderzy glowa nie zalezy juz od Ciebie tylko od ustawienia, krycia, sytuacji, umiejetnosci zawodnika, formy itp itd. Jedyna rada to spróbuj naciskac moze D pozniej, wczesniej, dluzej, krocej.

2) Jest taka opcja w set tactics gdzie manualnie kierujesz ustawieniem formacji. Podczas gry jest takie 5 kwadracikow kolo nazwiska gracza i gdy "swieci sie " czerwony druzyna gra najbardziej ofensywnie. Wtedy tez przy rogach, wolnych jest najwiecej twoich zawodnikow. Aby to zmienic nalezy wcisnac bodajze L1+ (R1 lub R2) i zmienic wykonywujacego staly fragment gry (jest to tak jakby zapisanie zmian ustawienia ktore dokonales w trakcie meczu).
shady45
U mnie przy rzutach rożnych strzelam bramki wrzucam piłkę na ok 3 metr a bramkarz sam wbija ja do bramki trochę bez sensu za dużo wad mają panowie z KONAMi w tej osłonie gra przypomina FIFE
cypress.amaru
Cytat(m3ron @ Nov 11 2007, 00:20:01) *
2) Jest taka opcja w set tactics gdzie manualnie kierujesz ustawieniem formacji. Podczas gry jest takie 5 kwadracikow kolo nazwiska gracza i gdy "swieci sie " czerwony druzyna gra najbardziej ofensywnie. Wtedy tez przy rogach, wolnych jest najwiecej twoich zawodnikow. Aby to zmienic nalezy wcisnac bodajze L1+ (R1 lub R2) i zmienic wykonywujacego staly fragment gry (jest to tak jakby zapisanie zmian ustawienia ktore dokonales w trakcie meczu).

No to wiadomo przy rzutach rożnych się sprawdza.
ale co z sytuacja gdy chce z 30 metra z boku wrzucic pilke??
Zawodnicy ustawiaja sie na 20 metrze albo jakos tak i nie chca wejsc w 16-tke.
I Manual Attack/Defense tu nic nie zmienia
Tomek23
Cytat(cypress.amaru @ Nov 13 2007, 13:58:18) *
No to wiadomo przy rzutach rożnych się sprawdza.
ale co z sytuacja gdy chce z 30 metra z boku wrzucic pilke??
Zawodnicy ustawiaja sie na 20 metrze albo jakos tak i nie chca wejsc w 16-tke.
I Manual Attack/Defense tu nic nie zmienia

Jezeli chodzi o te wrzutki to wydaje mi sie ze jednym ze sposobow byloby wrzucenie zawiesinki na 11 metr wtedy pilkarze nabiegna na pilke. Taka wrzutke robi sie trzymajac wcisniety R2, ale niech mnie ktos sprostuje jak sie myle bo nie pamietam juz dobrze. powodzonka!

ps: warto tez odczekac chwilke az pilkarze zrobia jakis ruch.
cypress.amaru
Cytat(Tomek23 @ Nov 14 2007, 12:42:27) *
Jezeli chodzi o te wrzutki to wydaje mi sie ze jednym ze sposobow byloby wrzucenie zawiesinki na 11 metr wtedy pilkarze nabiegna na pilke. Taka wrzutke robi sie trzymajac wcisniety R2, ale niech mnie ktos sprostuje jak sie myle bo nie pamietam juz dobrze. powodzonka!

ps: warto tez odczekac chwilke az pilkarze zrobia jakis ruch.

no wiem ze mozna czekac
ale po któryms z koleji takim dluzszym czekaniu
robi sie to irytujace
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.