Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto dla Hip-Hopu zrobił/robi/zrobi najwięcej.
board.issonline.pl > Inne > Muzyka
Stron: 1, 2
snake
Tak jak w temacie. Kto zrboil najwiecej kto robi coś i kto jeszcze zrobi.
Wedlug mnie to wyglada następująco:
Sam poczatek to oczywiscie Liroy i jego pierwszy Album (alboom), ktory sprzedal sie w astronomicznej liczbie jak na polskie warunki...,
pozniej to oczywiscie takie grupy jak Kaliber 44, Paktofonika, Slums Attack, ZIP Skład i pare innych ekip... Według mnie najwięcej obecnie dla polskiego HH robią takie persony jak : O.S.T.R. , TeDe (powòd Wielkie Joł), także Numer Raz sie podpina pod Wielkie Joł, Liroy tez cos tam mowil ze jakies studio dla mlodych czy coś tam otwiera, ekipa WWO.A i tak pozatym to nie trawie tego HH z WLKP wink.gif (mezzo itp.) jedynie Peja jeszcze sie łapie (podobno rasistą jest :?: ) .
to tyle...
PS. tylko nie bijcie za to WLKP. wink.gif
pawel_szulc
Wszystko oprocz tego pierwszego. Tedego lubie bo wymiata. OSTR i Lona to samo. WWO tez jest dobre. Akurat lubie s;luchac wszystkich z tej listy oprocz pierwszej opcji:P
saper
Mezzo jest GIT :twisted: ale Linkin Park Rulez :evil: :twisted: :evil:
snake
taka mała ściąga dla nie kumatych : wink.gif
TeDe - typowo imprezoy styl.
Łona - jajcarski, ale z głową.
WWO - chłopaki biorą to na poważnie.
O.S.T.R - coś jak WWO tylko że więcej o jaraniu, i życiu wink.gif
mezzo - typowo lajtowe teksty coś jak 18L(czytaj: jeden osiem L)
tylko jak coś się nie zgadza to nie najeżdżać na mnie proszę, nie jestem żadną encyklopedią HH.
Bakel
Zdecydowanie Łona, nie spina się przy rapowaniu, tak jak chociażby Pih ( tego słuchać nie mogę ;] ), na luzie, zabawnie rymuje o całkiem poważnych tematach, ubiera je w swego rodzaju opowieść, POLECAM :-)
T-Mac
nikt z listy
Dj_Dario
WWO i HEMP GRU zajebiste biggrin.gif Ostatnio zajebisty album wydał jeszcze BORIXON. PEJA też wypasik :!:
Regz
HH za dużo nie słucham ale Borixona lubię czasami przycisnąć 8)
Bart_io
1.PAKTOFONIKA
2.PEJA , SKI SKŁAD,WWO,ELDO(GRAMMATIK),O>S>T>R>,MOLESTA
3.KALIBER(zrobili zajebiscie duzo, ale lubie tylko 3:44 album dlatego 3 miejscowka)

<50>PCP

>100 reszta badziewia

utowry:jest ich w ch** ale polecam: Eldo-Plaża sluchajcie sie!!!!!!!!!

BART :arrow:
[/u]
zagroo
dla mnie czołowka to : Mes , Sokòł , Pihu , Eldo , Ekonom , Tdf ,

a co do tego ścierwa mezo i 18l to bez komentarza
mc
Tylko i wyłącznie NiczymKru oraz Tworzywo. Momentami Noon ale bez
Pezeta.
Bieda na tej polskiej scenie HH aż piszczy. Sami zawodnicy ktòrzy mimo -nastu lat, wszystko juz wiedzą o świecie i pozjadali wszystkie rozumy. Sample powycinane z zbioru pt."Najważniejsze bajki polskie XX wieku". Brak modulacji głosu, teksty pisane na kolanie, utwòr od pierwszej do ostatniej sekundy brzmiący tak samo, gościnne występy zardzewiałych gwiazdeczek polskiej sceny pokroju G.Skawińskiego mające na celu tylko i wyłącznie rozpaczliwą potrzebę zaistnienia w Pseudo-Radiostacji. Teksty składające sie z leksykonu polskich przysłòw i powiedzonek używanych przez naszych dziadkòw. Brak jakiejkolwiek własnej inicjatywy na stworzenie orginalności i niepowtarzalności. Chęć jak najszybszego dorobienia się kaski,na skròty i najlepiej w przeciągu 2-òch tygodni.
Koncerty?
Fatalnie zorganizowane i nagłośnione. "Artystom" zależy tylko i wyłącznie na zaimponowaniu grupie pijanych 16-latek piszczących pod sceną. Możliwość położenia własnych nielegali w najbliższym Chromie. jest uznawany za mega sukces i automatycznie nadaje prawo właścicielom ww dzieł sztuki do zaliczania się do słynnych i znanych ludzi.
Gentelman jest sławny. Dre ròwnież. DJ Q-bert także. To jest poziom sławy i popularności.
Natomiast grupy pseudo-hiphopowcòw wożących się po Monciaku latem przyprawiają mnie o mdłości. Napisy pokroju "CHWDP" i "Legalize It" budzą we mnie uśmiech politowania.
HH i zresztą nie tylko - cała muzyka powinna zawierać jeden najistotniejszy czynnik - emocje. A nie można znaleźć (przynajmniej ja nie znajduję) emocji w numerze o tym jak ktoś komuś kwasa do pizzy wrzucił.
smutne ale prawdziwe.
tyle.

ps. W wyliczance na początku nie wziąłem pod uwagę dwòch artystòw : ś.p. Magika ( level, ktòrego nigdy nie osiągna obecni grajkowie- choćby zjedli tysiąc kotletòw) i Fokusa ( Fokus to klasa sama w sobie. Jest za dobry jak na polskie warunki. A z racji tego że nie ma teraz konkurencji obniża loty, niestety).
ps." Zròbmy kawałek. Kawałek czego? Czegoś niepowtarzalnego..." - PP
Pik
wszyscy wykonawcy, cały hip-hop to jedno wielkie komercyjnego ścierwo ( tudzież bagno ) ogòlnie hujowa muzyka
siano
z wymienionych na liscie jedynie Łone darze szacunkiem.
WWO to niesamowite scierwo, najgorszy przyklad rapu dla blokersoow.
OSTRy idzie w bardzo dobry, jazzowym, kierunku, czasem lubie sobie go posluchac.
Reszty nie skomentuje, bo albo jest slaba albo nie znam wink.gif

Wracajac do waszych dywagacji nt. poczatkoow hh w polsce, zapominacie panowie o wzgoorzu yapa 3 /pierdole pisownie ;p/, oraz Naglym Ataku Spawacza, kapeli, ktoora w swoim czasie wywalila caly polski rynek muzyczny na plecy.

za najlepszych poslkich wykonawcoow uznaje Fokusa, ktoorego wokal jest dla mnie absolutnym mistrzostwem.
swietne byly/sa kapele : kaliber 44 /choc 3:44 jest baardzo slabe/, Paktofonika, Pijani Powietrzem. Tworzywo Sztuczne...

podsumowujac:
hh to banal jakich malo, na koncertach wypada wrecz zalosnie, muzyka ma marginalne znaczenie, ale
wszedzie znajda sie perelki, ktoore swa artystyczna wartosc potrafia przedstawiac nawet na tle takiego gnojowiska, jakim jest polska scena hh

dziekuje za uwage, mam nadzieje, ze nikt nie poczul sie dotkniety ;p
kemot
Polski HH to kompletna klapa, niestety Hemp Gru? kto to jest, smieszne teksty i bujanie sie na Molescie i ZIP-skladzie, Mezo itd to wogole nie ejst HH tylko Hip-hopolo. Ja cenie OSTR, WWO(dawne kawalki), Peja, stare klimaty (PFK, 3HA), dzisiaj same lansy i komercha...
korzen
Nie lubie HH wogole polskiego ale......O.S.T.R jest świetny. Płyta Jazzurekcja jest bardzo dobra. Taki hh moze byc. Wogole daże go szacunkiem poniewaz jest nielicznym Hip Hopowcem ktòrego można nazwac prawdziwym muzykiem. Tzn umie grac na skrzypcach , zna nuty. To się nazywa muzyk. Tyle mam w tej sprawie do powiedzenia....aha no i jeżeli wypromowała go radiowa "Trojka" to znaczy ze jest naprawde dobry. Amen !
-----------------------------------------------------------------------------------
Kily
Pięć Dwa Dębiec l tylko Pięć Dwa Dębiec! Ludzie, nie znacie się! Lubię też posłuchać czasem Ascetòw, Peji czy Owala.
StraY
ja tam najbardziej lubię Janato, Morgana, longmana, Frenzy'ego i Nikima... nikt nie zna? biggrin.gif nieszkodzi wink.gif A z tych co legale wydają to jakoś WLKP podchodzi mi oraz Ostry i Eminem(chociaż nie jestem pewien czy jest polakiem, czy czechem)
snake
Cytat
..."HH i zresztą nie tylko - cała muzyka powinna zawierać jeden najistotniejszy czynnik - emocje. A nie można znaleźć (przynajmniej ja nie znajduję) emocji w numerze o tym jak ktoś komuś kwasa do pizzy wrzucił.
smutne ale prawdziwe."...

Wiesz...w tej piosence chodzi o zbiegi okoliczności, ktòre w życiu mogą przytrafić się każdemu z Nas. A nie o to żeby się pośmiać że ktoś komuś kwasa wrzucił.
Nie wiem o co Ci dokładnie chodzi z tymi emocjami, ale według mnie HH powinien skłaniać do myślenia...
suwal
Cytat
wszyscy wykonawcy, cały hip-hop to jedno wielkie komercyjnego ścierwo ( tudzież bagno ) ogòlnie hujowa muzyka
popieram po co ruszać gòwno jak śmierdzi wole Tehno i wszystko co się z tym wiąże pozdro
StraY
hh w pewien sposòb jest powiązany z techno jakby nie patrzeć ;P to i to jest muzyką biggrin.gif
a poza tym, co złego w komercji? biggrin.gif praca jak praca
siano
Cytat
hh w pewien sposòb jest powiązany z techno jakby nie patrzeć ;P to i to jest muzyką biggrin.gif

z calym szacunkiem, muzyka to rytm + melodia, w techno brak jest melodii...
Drakkar
Cytat
z calym szacunkiem, muzyka to rytm + melodia, w techno brak jest melodii...

I w HiHopie też laugh.gif
Pik
Cytat

w sumie nic zlego w komercji...ale chce tu coś zauważyć..co to za muzyka komercyjna :?: arysta gra dla kasy (wiadomo ze wielu tak robi,) ale najczystsza "esencja" pochodzi z muzyki z zamiłowania.
druga sprawa, spojze na to z innej strony. przypuscmy ze lubie hh. zauwazyliscie ile osob wczesniej nie zwiazanych z hh chce sie kojazyc w polsce z hh. przykladow jest kilka ja znam....ewe bem i....jakiś zakonikow. i tu mowie powaznie. ad.1 bemowa nagrala jakas piosenke, zaczela chodzic w jakis dresach...fuu, byla kiedys u wojewodzkiego, on ja nazwal "hip-hopiarą" ona sie do tego przyznała... i co? takie ścierwo popowe chce sie wiazac z muzyka hh, ja bym sie wkurwil jak bym tego sluchał tongue.gif ad.2 dzis w teleexpessie slyszalelm ze jacys tam hh nagrali piosenke oo dekalogu z jakimis zakkonikami. czy jak to tam. wszytsko robione pod publikie, zeby wieksza ogladalnosc sprzedawalnosc plyt. gdzie ktos widzial zeby klecha spiewal hh to jest smieszne....ale w polsce teraz tak jest wykonawca A ktory przez polowe zycia gral przypuscmy tylko metal, teraz zgoli wlosy i pojdzie do hip-hopu, bo taka jest moda....bleee to tak jakby być muzyczna dziwka
siano
[quote="Pik"][quote]
a(...) ad.1 bemowa nagrala jakas piosenke, zaczela chodzic w jakis dresach...fuu, byla kiedys u wojewodzkiego, on ja nazwal "hip-hopiarą" ona sie do tego przyznała... i co? takie ścierwo popowe chce sie wiazac z muzyka h(...)[/quote]

mlody czlowieku, Ewa Bem jest wokalistka jazzowa pierwszego sortu (w naszym kraju bezkonkurencyjna) i nalezy sie jej naprawde spory szacunek, za to, co osiagnela.
StraY
jest ròżnica między tym co się osiągnęło a tym co się robi, i nawet ludzi powszechnie uważanych za "Bogòw" trzeba czasem skrytykować;)
a co do mojego tekstu że muzyk to praca jak praca... => tez wole muzyke z duszą, płynącą z głębi, jest poprostu lepsza, ale to nie zmieni faktu, że każdy teraz może zostać artystą i w niejaki sposòb profanować sztuke(muzyke mozna pod to pojęcie z palcem w du...żej szafce wink.gif podpiąć) wykorzystując ją jako zwykłe źròdło dochodòw. tyle tongue.gif
Pik
Cytat
mlody czlowieku, Ewa Bem jest wokalistka jazzowa pierwszego sortu (w naszym kraju bezkonkurencyjna) i nalezy sie jej naprawde spory szacunek, za to, co osiagnela.

no widzisz jazzowa i to pierwszedo sortu jak to okresliles, a teraz co? czy jej nowa plyta ( z tamtego roku tongue.gif ) ktorą naogkrogło slyszymy w radio, czy ona jest podobna do tego co tworzyła wczesniej ?? nie wydaje mi sie...
mc
Snake.....to był przykład....w ciągu dwòch minut mogę Ci znaleźć setki innych.
A co do emocji - przykro mi, że ich nie odczuwasz podczas słuchania muzyki. Bo wiesz...nie wystarczy słuchać...trzeba też usłyszeć.
snake
nie napisalem ze nie odczuwam emocji.
napisałem ze nie wiem o co Ci dokladnie chodzi z tymi emocjami.
brzezin
teraz to juz hip-hopu nie slucham tak czesto, ale jezeli juz to wole stare kawalki bo to co sie teraz dzieje to z polskim hh to jest straszne.

fisz.chyba nikt go nie wspomnial sad.gif
pwrd
grammatik
paktofonika

i pierdze ogolnie w kierunku mezzo i im podobnych
Raffels
Zdecydowanie Kaliber 44 - kawałek "plus i minus" to majstersztyk, a dalej 3HA, WYP3, Paktofonika, Łona, reszta nie doròwnuje do ich poziomu.
Bushmen
dla hip-hopu najwiecej zrobili NAS YO! liroy, kazik, kaliber 44, WYP-3. Na pewno wiele osob nie zna tych postaci :!: Wielu sluchaczy Mezia :twisted: nie zna praktycznie historii rapu :!: nie wiedza co jest grane :!: mysla ze jakis Ten Typ Mes wziaz sie z pizdu i dissuje Meza.....
ftomekk
Liber,Doniu ,Peja rowniez.
Bizon
Tak piszeci o tej komercji to może ktoś wogòlwe napisze co uwarza za komercej co to takiego komercja?

Co do tematu to na polskiej scenie jest wielu utaletowanych mc i każdy jest specyficzny. Jak ktoś pisze że wwo to ścierwo tylko dla blokersòw to albo jest tępakiem albo w życiu nie słyszał zwrotek sokoła albo po prostu łatwiej jest kogoś mu obrazić niż racjonalnie i obiektywnie ocenić. Co do ostrego to od pierwszej płyty jest moim faworytem płyta klasyk. Jeśli chodzi o brage to rządzi gural , pozatym mamy refleksyjnego pezeta ktòry wydał z noonem, zajebistą płytke i nagrał przezajebiste zwrotki na praktiku. Co do tedzik to lubie go za czasòw trzy ha s.p.o.r.t a od hajsu jego forma spada i coraz mnie kręcą mnie jego wałki. Łona to bardzo iteligentny koleś z dużym poczuciem humoru co bardzo dobrze przekłada na biciwa. O dziwo zaskoczyło mnie HG ktòre wydało zajebista płytke ktòrej się fajnie słucha pozatym bardzo podobają mi się bity na tej produkcji. Pih zajebiste pnacze konkretnie jedzie o laskach i wogòle fajnie posłuchć czegoś bardziej ostrego. HST mistrzowski mc ze śląska kto nie słyszał niech sprawdzi jego płytke. Napewno można jeszcze wymienić kilku mc ktòrzy urozmaicają naszą rodzimą scenę. Jeśli chodzi o undergrund to rządzi reno ktòrego płyty na legalu nie moge się doczekać koleś naprawde wysoko podniòsł poprzeczke i cięzko będzie go przeskoczyć. Chciałem jeszcze dodać że jeśli ktoś mòwi że hh to ścierwo to jest po prostu nie tolerncyjny a chciałerm zauważyć że ludzie tworzący tą kultòre reprezentują wręcz odwrotną postaw i są tolerancyjni dla innych gatunkò chiciaby dla tego że tworząc hh spotykają się z ròznymi gatunakami muzyki ale còż buractwo było jest i zawsze będzie wśròd nas tym bardzie w necie. Pokòj
lazy_bum
W HH to się zatrzymałem dawno (i nieprawda ;-), ale pierwszy Liroy to kultowa płyta.
A tak BTW to z Noonem po browary do nocnego chodziłem nawet nie wiedząc kto to jest. (-:
Bushmen
ej bizon wiesz skad dorwac demo Rena ??
A propo jego featurnig na Zetena "W rymach siła" zajebisty rozwala niejednego rapera ktory wydal legal.
Jocker
Moim zdaniem bezkonkurencyjny jest Peja :wink:
ralfpolo
Nie lubie HH wogole polskiego ale......O.S.T.R jest świetny. Płyta Jazzurekcja jest bardzo dobra. Taki hh moze byc. Wogole daże go szacunkiem poniewaz jest nielicznym Hip Hopowcem ktòrego można nazwac prawdziwym muzykiem. Tzn umie grac na skrzypcach , zna nuty. To się nazywa muzyk. Tyle mam w tej sprawie do powiedzenia....aha no i jeżeli wypromowała go radiowa \"Trojka\" to znaczy ze jest naprawde dobry. Amen !  
-----------------------------------------------------------------------------------
[img]http://img189.exs.cx/img189/6544/bwmiesciebezprawia5xu.jpg[/img]

W 100% sie zgadzam ... stary mamy takie same poglądy ;D

Pięć Dwa Dębiec l tylko Pięć Dwa Dębiec! Ludzie, nie znacie się! Lubię też posłuchać czasem Ascetòw, Peji czy Owala - jak słuchasz Ascetòw to daj sobie spokòj z HH albo przerzuć sie na Kaje Paschalską

A moja cegiełka do tego jest taka :

Wszystko to co teraz widzimy na polskiej scenie HH to w większości bagno , komercha , chęć zarobienia w łatwy sposòb. Ludzie wyczuli że hh jest popularny, masowy - kiedyś tego nie bylo. Co do najlepszy artystòw -
zdecydowanie najlepszy jest O.S.T.R. to co on robił w roku 2001 roku w albumie "Masz to jak w banku" było 10 razy lepsze od tego co dziś robi np. Mezo, Liber , Doniu , Owal i reszta tych tanich mc. A poziom ktòry prezentuje na "jazz w wolnych chwilach" czy zwłaszcza "jazzurekcja" powalają ... niech jeden z drugim posłucha takich kawałkòw jak "życie" , "bajera" , "apacz" , "w oceanie zmysłòw" , "komix" - to jest prawdziwy hh , drugie miejsce to wg. mnie Pezet & Noon. Ciekawy jestem jakby Pezet wyglądał gdyby grał np. z Decksem. Reszta dobrych mc o ktòrych warto wspomniec to : Fu , Hans (52 Dębiec) , Don Guralesko , WWO i Fisz ( F I SZ na mikrofonie - warszawka płonie tongue.gif ) chyba tyle ohmy.gif ... zapomniałbym o Peji :roll:
Mrsnh

fisz.chyba nikt go nie wspomnial sad.gif  
pwrd
grammatik
paktofonika

i pierdze ogolnie w kierunku mezzo i im podobnych

fisza to mi sie tylko czerwona sukienka podoba , pwrd , grammatik - ten very dobre , a pfk to sredniosłabo lubie 8)

a tak wogole to zaznaczylem inny bo to cięzko powiedziec , lubie wwo , ostrego ale jest tez Tetris , Małolat i wiele wiele więcej .

a tak p.s ma ktos namiary na jakąś mp3 pwrd ??
onix_the_chosen

Brawo zgadzam sie, tez kiedys tego sluchalem, jak mialem 14-15 lat, ale znudzilo sie bo ilez mozna sluchac tego samego gowna o tym samym. Bleeee zygac sie chce ............... :roll: ;D
snake
lol
Już prędzej Techno i tym podobna muze to ciągle to samoi i to samo....i tak w kòłko.
Jocker

Brawo zgadzam sie, tez kiedys tego sluchalem, jak mialem 14-15 lat, ale znudzilo sie bo ilez mozna sluchac tego samego gowna o tym samym. Bleeee zygac sie chce ............... :roll: ;D

WŁAŚNIE :!: Ja jakies jeszcze 2 lata temu ciągle słuchałem HH polskiego ale dopiero teraz zauwarzyłem ze to jest ścierwo i przezuciłem sie na amerykański HH (Eminem, 50 Cent ....)
kemot
50 Cent? biggrin.gif Panie daj pan spokoj...
onix_the_chosen
lol
Już prędzej Techno i tym podobna muze to ciągle to samoi i to samo....i tak w kòłko.

Moze dla ciebie to to samo, ale przy hh sie tak nie pobawisz, jak przy muzyce techno, co jest wazne, a sluchajac sobie, jak nasi marni "MC" (niewiadomo skad sie wzieli) klepali wkolko te same teksty zrezygnowalem z tego szybko bo mi sie poprostu znudzilo i teraz jak mialbym tego znowu sluchac, to chyba bym niewyrobil :wink:
Jocker

A niby czemu nie :?: ;D Moim zdaniem to jest zajedwabisty kolo ktòry na bank jest lepszy od jakiegos " mezo " czy jeszcze czegos....
Andzi

A niby czemu nie :?: ;D Moim zdaniem to jest zajedwabisty kolo ktòry na bank jest lepszy od jakiegos " mezo " czy jeszcze czegos....

W 100% zgadzam sie Jockerem
onix_the_chosen

Nie lubie hh ale czasami poslucham sobie 50 centa, bo jeszcze jego jakotako sie da sluchac, a polski hh sie nie nadaje ;D
Bart_io
no wiec na wstepie to kazdy szanujacy sie czlowiek sluchajacy wg mnie najlepszej muzyki jaka jest hip hop nie prowadzi batalii i krytyki przez neostrade , nie przepisuje jakis ch** wie skad recenzji, komentarzy itp. wiem ze teraz sie sypna na mnie komentarze ale tacy juz sa ludziska, oczywiscie pytanie kto zrobil najwiecej dla hh jest wazne ale jednak nie popieram tego by gadac o tym na forum. Po 2 to O.S.T.R. w kawalku z Tede dissuje tych co wlasnie robia to co pare osob tu zrobilo, podobnie Pezet , Grammatik i wielu innych PRAWDZIWYCH jestem ciekawy czy ludzie ktorzy tu sie wypowiadaja znaja cos oprocz kawalkow nowych (ostaatnie 3 lata) ktore leca na vivie(najbardziej zescierwiala tv) nawet chyba TRWAM jest lepsza tongue.gif . bo tak naprawde to najlepsze kawalki pochodza ze starych plyt , nie twierdze wcale ze terraz takie kawalki sie nie ukazuja ale jest ich mniej. aha jeszcze jedno cekawy jestem czy tak gadaliscie na meza itp. przed ta cala nagonka?!?! POZDRO DLA PRAEDZIWYCH PEACE :arrow: Bart
kemsi
Czytając to wszystko co tu piszecie to nasuwa mi się jeden wniosek: wiekszość z tu piszących to dzieci, ktòry jeszcze nie wiedzą dokłądnie dlaczego oni tego słuchają. Moze dlatego, że jakiś "Mezo" wpada im w ucho. Niestety też kiedyś tego słuchałem, ale nie długo. Trochę zmondrzałem. Jeszcze tutaj dużo mozna poczytać o Peji, ale jak dla mnie to on jest słabiutki(nie urażając jego fanòw oczywiście). Myśli z Peją nie będę rozwijał, bo bym mògł się tutaj rozpisac jakie mam o nim zdanie, ale troche brzydkich słòw pod moim zdresem by poleciało.Aktualnie to z polskiego hip-hopu słucham tylko O.S.T.R'a i czasem Łona. I cośtam moze jeszcze w ucho wpadnie. A kto najwięcej zrobił dla polskiego hip-hopu? A jeszcze nie tak dawno czasami słchałem Pezeta i Noon'a "Muzyka Poważna" całkiem fajna płytka. Tego nie wiem i ja nie rostrzygne tej sprawy.

Ot takie moje małe zdanie.
Jocker
Wiem kemsi ze najlepsze kawałki były pare lat temu i własnie pare lat temu tego słuchałem ;D A teraz jestem za amerykanskim hh bo jak słysze np: Tede (bez urazy) to mi sie robi nie dobrze. A uwarzam ze Peja nie jest "słabiutki".On spiewa o życiu a nie jak np. niektòzi o jakichs pierdołach.

A to moje małe zdanie biggrin.gif
kemsi
A każdy słucha czego chce. A Polska wbrew pozorom to wolny kraj tongue.gif Ja amerykanòw od czasu do czasu posłucham, choć nie jest to mòj jakis ulubiony gatunek. A wracając do Tede to ja jakoś za nim nie przepadam. Uważam go jedynie za zkomercjalizowaną gwiazdkę polskiego hh.

P.S Jak ktoś lubi polski hh(ròżny) to przyjedźcie do Drawna(zachodnio pomorskie, jakieś 100km od szczecina) na dni Drawna na trzeci dzień czyli noc hh.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.