SebaXIII
Mar 31 2007, 14:06
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam! W tym temacie będe zamieszczać moje wypociny! Na pierwszy ogień idzie moja druga twarz. Włoski nadal nie moje.
Materazzi Preview - version 1

A przy okazji mam pytanie - czy ktoś ma link do tutka jak zrobić włosy ale nie takie tylko z przodu lecz na całą głowę. Wracając do mojego face'a to czekam oczywiście na ocenki i co poprawić! Dopiero się ucze więc proszę o wyrozumiałość! Być może moją następną twarzą będzie facjata emerytowanego Zidane'a?
Damian.
Mar 31 2007, 14:10
Popraw oczy , usta , lepiej wtop bmp
chatek
Mar 31 2007, 14:28
Strasznie rozmazany, oczy, usta, nos słąbo zmapowane.
Kr4W!3C
Mar 31 2007, 14:35
wyostrz go filter----> sharpen albo wystrzanie
i przy okazji troche pokemonowaty
lewusek
Mar 31 2007, 15:41
Jest za bardzo jakby rozmyty a tak to niezle nawet
papry11
Mar 31 2007, 15:53
ty chyba zamiast wyostrzyć rozmyłeś

i oczy jakieś takie...chyba z bmp co?
don rxf
Mar 31 2007, 16:12
QUOTE(SebaXIII @ Mar 31 2007, 15:10:58) [snapback]135088[/snapback]
Witam! W tym temacie będe zamieszczać moje wypociny! Na pierwszy ogień idzie moja druga twarz. Włoski nadal nie moje.
Materazzi Preview - version 1

A przy okazji mam pytanie - czy ktoś ma link do tutka jak zrobić włosy ale nie takie tylko z przodu lecz na całą głowę. Wracając do mojego face'a to czekam oczywiście na ocenki i co poprawić! Dopiero się ucze więc proszę o wyrozumiałość! Być może moją następną twarzą będzie facjata emerytowanego Zidane'a?

Słaba twarz, oczy robione sposobem od jaya ( czyt. chujowym sposobem ) czy ty nie widzisz jak to wygląda ? Wyostrz go bardziej, popraw uszy, zamknij mu usta.
pozdro
SebaXIII
Mar 31 2007, 17:22
Dzięki za informacje co poprawić i za ocenki

Więc poprawiłem Materazziego - wyostrzyłem BMP, "zamknąłem" mu usta ( dobrzeby zrobił gdyby w realu również czasem je zamknął

), poprawiłem nieco model, dałem inne oczy ( z BMP na zwykłe ) i wyszło to tak:
Materazzi Preview - version 2

Według mnie jest dużo lepiej! Jest to wersja druga a może nawet final lecz to zależy od Was. Prosiłbym aby w momencie kiedy twarz się komuś nie podoba, pisać również co jest nie tak a nie pisać np. "Brzydka twarz". Będe wiedzieć co poprawić

Oczywiście czekam na oceny i informacje co mam poprawić!
Theodore Bagwell
Mar 31 2007, 17:28
QUOTE(SebaXIII @ Mar 31 2007, 18:26:28) [snapback]135140[/snapback]

Więc poprawiłem Materazziego - wyostrzyłem BMP, "zamknąłem" mu usta ( dobrzeby zrobił gdyby w realu również czasem je zamknął

Według mnie jest dużo lepiej! Jest to wersja druga a może nawet final lecz to zależy od Was. Prosiłbym aby w momencie kiedy twarz się komuś nie podoba, pisać również co jest nie tak a nie pisać np. "Brzydka twarz". Będe wiedzieć co poprawić

Mozesz dac zwyklego screena ?? a nie jakis chujowy preview
don rxf
Mar 31 2007, 18:47
QUOTE(SebaXIII @ Mar 31 2007, 18:26:28) [snapback]135140[/snapback]

Oczy lepsze niz te z BMP ale teraz mają zły krztałt, popraw brode.
pozdro
chatek
Mar 31 2007, 19:03
Teraz lepszy ale wyostrz go !
szolpas
Mar 31 2007, 20:02
Teraz lepszy ale wydaje mi sie tak jakby było żle wtopione bmp(w okolicach czoła) IMO
Kr4W!3C
Mar 31 2007, 20:15
SBaby, slabiutki BMP do dupy model nie ruszany, a na dodatek zle zmapowany
lewusek
Mar 31 2007, 22:03
Troche lepiej ale i tak nadal slabo ocenka to 3/10
Pozdro
SebaXIII
Apr 1 2007, 10:23
Wielkie dzięki za kolejne oceny i informacje o rzeczach, które musze poprawić

Po przeczytaniu Waszych komentarzy, pobawiłam się nieco z Materazzim - wydłużyłem brodę, zmieniłem kształt oczu, kilka nieznacznych poprawek w modelu i otrzymałem coś takiego:
Materazzi Preview - version 3

Moim skromnym zdaniem wygląda teraz lepiej. Myślę, że to już FINAL ale może jeszcze trochę się z nim pomęcze

Czekam na wasze ocenki i opinie co mam jeszcze poprawić!
olivier
Apr 1 2007, 10:42
Twarz jak na początkującego to nawet dobra ale usta jakies takie porosciągane.Zrób inną mordę.
SebaXIII
Apr 1 2007, 15:17
Ostatnich parę poprawek i tak oto skończyłem moją pierwszą twarz zawodowego piłkarza

Dziękuje za wszystkie Wasze oceny i porady, które pomogły mi w stworzeniu niezłej jakościowo facjaty. Wygląda to tak:
Materazzi Preview - FINAL

W dalszym ciągu czekam na ocenki i opinie co się Wam nie podoba ( ze względu, iż jest to wersja końcowa, nie będe wprowadzał już poprawek ). A ja zabieram się za kolejnego face'a. Wiem, że to nie potrzebne ale może akurat komuś spodoba się mój Materazzi. Download:
http://s007.wyslijto.pl/?file_id=97805250389648993863
Myślisz, że ktoś wgra sobie twojego Materazziego ?
SebaXIII
Apr 1 2007, 16:21
Nie, lecz wrzucić na serwer nie zaszkodzi
Daj screen z gry, bo to takiej obróbce ciężko go ocenić.
SebaXIII
Apr 1 2007, 17:31
Jeżeli komuś ma to pomóc przy ocenie mojego face'a to wklejam screen z Edit Mode
Materazzi Preview from game
Kr4W!3C
Apr 1 2007, 20:56
Zla broda, tekstura do bani slaba...
Spoko jak na pierwszą prace.
.:CR7:.
Apr 2 2007, 10:19
Nie jest źle ale zastanawiam się czy model jest napewno twój.
don rxf
Apr 2 2007, 10:29
QUOTE(SebaXIII @ Apr 1 2007, 18:35:16) [snapback]135426[/snapback]
Jeżeli komuś ma to pomóc przy ocenie mojego face'a to wklejam screen z Edit Mode
Materazzi Preview from game

oczy, nos, usta, brwi do poprawy.
lewusek
Apr 2 2007, 11:11
Według mnie do poprawy oczy usta i czolo tez jest takie dziwne
Pozdro
SebaXIII
May 28 2007, 21:13
Czas na mój facjatkowy comeback! Po przeanalizowaniu Waszych not i informacji na temat rzeczy do poprawy od razu chciałem wziąść się za korygowanie błędów finalnej wersji. "Niestety" wypadły mi urodzinki, potem brakowało czasu no i... chęci

Jednak teraz, zgodnie z Waszymi komentarzami, poprawiłem w Materazzim - brodę, BMP ( a szczególnie te nękające mnie linie na czole

), kształt oczu i uszu oraz pozycje warg i nosa. Wyszło coś takiego:
Materazzi Preview - FINAL 2

Mam nadzieje, że to już finał finału i nie będe musiał nic już zmieniać. Lecz to nie zmienia faktu, iż czekam na kolejne oceny i co Wam się nie podoba
May 28 2007, 21:39
Ważne że się przyłożyłeś ale efekty nie są za dobre. Zrób kogoś innego.
..::STING::..
May 28 2007, 22:44
Na moje oko

to on jest taki sam jak ten z przed kilku tygodni jak zrobiłeś sobie przerwie ... ale moge sie mylić
Mortin
May 29 2007, 08:18
wyostrzaj bmp, gdyz to jest bardzo rozmazane i popraw troche oczy, bo obieraja mu podobienstwa
pozdro
SebaXIII
May 29 2007, 17:54
Ależ po tej przerwie nabrałem sił to zabawy z facjatami

I tak powstała moja następna twarz ( trzecia

).
Berbatov Preview - version 1

Oczywiście czekam na ocenki i informacje co ma iść do poprawy w mojej nowej twarzy jak i w starej ( z tym, że już jej chyba nie będe edytował )!
Primo beznadziejny preview, jak masz takie dawać to lepiej dawaj z gry bo to obinża wizualną estetykę pracy.
W sumie jak na 3 twarz to nie tak źle, miejscami bmp przeostrzone, a miejscami nie doostrzone (brwi)

. W modelu duże braki i to na nim powineneś się bardziej skupić. Włosy trzabyło zaporzyczyć od kogoś innego bo te działają na niekorzyść w ostatecznej mojej ocenie mordki
Mortin
May 29 2007, 19:36
Cytat(luke89 @ May 29 2007, 20:28:14) [snapback]150474[/snapback]
Primo beznadziejny preview, jak masz takie dawać to lepiej dawaj z gry bo to obinża wizualną estetykę pracy.
W sumie jak na 3 twarz to nie tak źle, miejscami bmp przeostrzone, a miejscami nie doostrzone (brwi)

. W modelu duże braki i to na nim powineneś się bardziej skupić. Włosy trzabyło zaporzyczyć od kogoś innego bo te działają na niekorzyść w ostatecznej mojej ocenie mordki

aleś Ty surowy

nie jest zle, ale faktycznie, luke wytknal Ci najbardziej widoczne bledy, ktore postaraj sie poprawic
SebaXIII
May 31 2007, 17:55
Thanks za wszystkie noty mojego bułgarskiego piłkarza

Tak więc poprawiłem Berbatova - zmieniłem kształt uszu i brody, dopracowałem BMP oraz wprowadziłem drobne, mało znaczące poprawki w modelu. Włosy w dalszym ciągu nie moje ( wstawiłem te, które miałem w kitserwerze ) lecz już w następnej facjacie postaram się użyć swoich

Teraz wygląda to tak:
Berbatov Preview - version 2

Według mnie jest lepiej. To wersja z numerem dwa, może final ale to już zależy od Waszych głosów. Z niecierpliwością oczekuje na oceny i informacje co mam jeszcze poprawić

PS: Zdjęcie dla zywula:
Berbatov Fotka
Simi93
May 31 2007, 18:55
Nie ładnie wygląda screen, chodzi mi o szyje... Nie potrzebnie wyklejasz ją z fotki, gracza

Ogólnie ładna mordka...
Pracuj Dalej !
fatalny preview to ty wiesz jak zrobic
co do mordek jak na razie sredni poziom
Prezentuje się poprawnie, najlepszy Twój fejs jak dla mnie. Troche za duże czoło.
PS. Jeśli wszyscy mówią że preview'y wyglądają słabo to coś tym musi być

Jeśli chcesz zrobić go dobrze to naklej sam strój(dobrze dobrany) na screena z gry.
don rxf
May 31 2007, 20:16
Cytat(T-Mac @ May 31 2007, 20:20:41) [snapback]150793[/snapback]
fatalny preview to ty wiesz jak zrobic

xDDDDDDDDD twarz średnia poszerz nos i popraw troche usta...
na pewno s'n'a i voyteca nie przebiles...
Mortin
May 31 2007, 21:15
Cytat(don rxf @ May 31 2007, 21:20:54) [snapback]150812[/snapback]
xDDDDDDDDD twarz średnia poszerz nos i popraw troche usta...
na pewno s'n'a i voyteca nie przebiles...
voytca, tudziez wojtka donie

a co do twarzy, to jest niezla, ale preview fatalny
SebaXIII
Jun 2 2007, 12:39
Dziękuje za wszystkie ocenki i wiadomości co ma iść po nóż

Dokonałem niewielkich poprawek - poszerzyłem nos, pobawiłem się nieco z ustami i ogólnie posiedziałem troche w oEdicie. I tak oto kolejna moja twarz trafia do kolekcji

Ostatecznie wyszło tak:
Berbatov Preview - FINAL
Berbatov Download Jeśli chodzi o preview to nie chciało mi się go zmieniać lecz przy następnej twarzy postaram się żeby był ładniejszy

Nadal czekam na Wasze noty i informacje o tym co się Wam nie podoba. Ja zabieram się za kolejną facjatke - mam nadzieje, że pierwszy raz z moimi włoskami i chyba będzie to twarz piłkarza, którego modelu nie ma w grze
SebaXIII
Jun 2 2007, 16:54
Dlaczego nikt nie ocenia mojej twarzy?
Mi sie wydaje ze oczy sa jakies krzywe :/
Niezły Berbatov.
Oby tak dalej
Jun 2 2007, 18:57
Z previewami to ty przesadzasz. A co do twarzy to nie podoba mi sie bmp.
SebaXIII
Jun 3 2007, 16:54
Dzięki za notki

Może ktoś jeszcze chce ocenić Berbarova zanim ukończe moją kolejną twarz
SebaXIII
Jun 28 2007, 15:24
Witam po przerwie, która była spowodowana tym, że przez długi czas nie było mnie w domu i nie miałem dostępu do komputera

No ale już wróciłem i chciałbym Wam pokazać mój kolejny face.
Rensing Preview - version 1

To moje pierwsze włosy więc prosiłbym o wyrozumiałość przy ich ocenie. Później pobawie się troche więcej z modelem. Jak zwykle czekam na Wasze ocenki i opinie co ma zostać przeze mnie poprawione
PS: Mam nadzieje, iż ten preview już tak Was nie "odstrasza"
Jun 28 2007, 16:04
Nie podobny. Najlepszego zrobił Pelas.
Mortin
Jun 28 2007, 17:09
idzie go poznac, tekstura nawet znosna.. w modelu nalezaloby poprawic nos, gdyz jest za cienki i dziwnie wyglada
pozdro
mata-on
Jun 28 2007, 17:30
Słabe BMP za mało wyostrzone i nie dopracowane.Co modelu to sie nie wypowiem bo nie widziałem kolesia.
PRACU dalej!!!
POZDRO
PS> zapraszam do mnie"FACES BY MATA-ON"
SebaXIII
Jun 29 2007, 20:16
Dziękuje za Wasze oceny i opinie na temat facjaty bramkarza Bayernu Monachium

A więc wprowadziłem poprawki do Rensinga - poszerzyłem nos, pobawiłem się z oczami i ogółem posiedziałem nieco w oEdicie i Photoshopie. Otrzymałem następujący efekt:
Rensing Preview - version 2

Moim skromnym zdaniem jest teraz bardziej podobny. Oczekuje na noty i informacje co jeszcze pozmieniać
PS: Prosiłbym również o Wasze zdanie na temat moich pierwszych włosków.
PS 2: Zdjęcie dla mata-on'a:
Rensing Fotka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.