Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 4 BALL REVOLUTION - instalacja !!
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Stron: 1, 2, 3
T-Mac
Do instalki beda potrzebne :
1. gra PES4 biggrin.gif
2. pilki tongue.gif
3. program afs_extract_7_1_3_beta_5
4. kg maki tongue.gif
5. dwie pieczarki tongue.gif

Odpal program Afs_extract
file-Open afs - zaimportuj 0_text

Nastepnie te pliki
ball00mdl.bin
ball02mdl.bin
ball08mdl.bin
ball09mdl.bin
ball10mdl.bin
ball14mdl.bin
ball15mdl.bin

nalezy zwiekszyc im obszar do 71680
tak to ma wygladac

a pliki
ball00tex.bin
ball02tex.bin
ball08tex.bin
ball09tex.bin
ball10tex.bin
ball14tex.bin
ball15tex.bin
nalezy zwiekszyc do 53248

pozniej klikamy na Command - Modified Reserved Space
i na samym dole w prawym rogu klikamy Regenerate AFS
i tworzymy nowy 0_text

a na koncu juz tylko instalacja pliki z koncowka -tex nalezy wrzucac za te
ball00tex.bin
ball02tex.bin
ball08tex.bin
ball09tex.bin
ball10tex.bin
ball14tex.bin
ball15tex.bin

a plik ball-mdl nalezy zaimportowac pod te

ball00mdl.bin
ball02mdl.bin
ball08mdl.bin
ball09mdl.bin
ball10mdl.bin
ball14mdl.bin
ball15mdl.bin

wsio powinno dzialac mi tam dziala smile.gif

norek
good robota Tmac biggrin.gif
T-Mac
widac ze ci co sie orientuja to daja rade
InOx
Świetne piłki .
Tez mialem problemy z wgraniem ich ale dzieki temu opisowi sobie szybko poradzilem. Po prostu nie dałem Modified Reserved Space .
Wielki dzieki T-Mac.
jean reno
spokojnie, spokojnie. pomylily mi sie narzedzia. sciagnalem odpowiednie, ale i tym razem jest pewien error...nie moge powiekszyc rozmiaru plikow, robie wszystko tak jak pisze, zapisuje zmodyfikowanego afs-a, no ale po ponownym wczytaniu zmienione biny maja znowu po tyle pojemnosci co przed zmiana i wyskakuje informacja o niedostatecznym rozmiarze przy importowaniu ball-mdl. jest na to jakas recepta??:>
kemot
Ihaha pipki! Sam siedzialem nad tym w nocy do wpol do czwartej, i dalem rade i to nie extractem a Afs Explorerem 3.4, po tutorialu Tmc komu nie dziala ten traba i niech sie nie wypowiada bo nie ma prawa nie dzialac :!:
mc
Ihahaha! Ja też siedziałem do wpòłdo czwartej! I nie zajmowałem się piłkami tylko dowcipy z Kemotem wymieniałem. Ihahaha!!

biggrin.gif
biggrin.gif
Edek
Cytat
pozniej klikamy na  Command - Modified Reserved Space  
i na samym dole w prawym rogu klikamy Regenerate AFS  
i tworzymy nowy 0_text  

może problem w tym że nie wszyscy wiedzą jak 'stworzyć' nowy '0_text' - po
wykonaniu Regenerate AFS wchodzimy w folder z grą 'dat' i tam jest plik '0_text.afs.new' wywalamy stary plik '0_text.afs' i zmieniamy nazwe pliku '0_text.afs.new' na '0_text.afs' i teraz otwieramy ten wlasnie plik afsexpolrerem
jean reno
no i udalo sie, doszedlem do tego...teraz widze ze edek napisal rozwiazenie tego problemu, zrobilem mniej wiecej w ten sam sposob i mnie dziala elegancja fffrancja:]
Smoti
Stary wiem czemu cie do wina wywala,poprostu niepootrzebnie zmieniasz (rozszerzasz)plik"ball01mdl."sprobuj wszystko od nowa a bedzie ok! smile.gif smile.gif
issfan
u mnie tak samo jak zaczyna sie mecz to wywala mnie do pulpitu
tsuyoshi
A u mnie ten jebany AFS Extract nie chce dzielac wypierdala jakis blad i niewiem co sie z tym wali Niech mi ktos pomoze .POzdrawiam
kucharz
ja zrobilem tak: oczywiscie otworzylem plik 0_text.afs w AFS Extract 7 1 3 beta 5!!(pamietajcie o stworzeniu sobie kopii oryginlanego pliku 0_text).Nastepnie rozbudowalem plik i zapisalem go w folderze "dat" tam gdzie gra.Program ten stworzyl plik o nazwie "0_text.afs new" smile.gif Potem oryginalny plik usunalem a ten "0_text.afs new" zostawilem zmieniajac jego nazwe na "0_text.afs" (czyli zmazalem tylko NEW) tongue.gif . Teraz odpalalem gre aby sprawdzic czy wszystko jest wporzadku 8) Dopiero teraz zabieralem sie za podmienianie pilek :wink: Robilem to zgodnie z instrukcja! Jestem pewien ze glowny problem tkwi wlasnie w rozbudowaniu wyzej wymienionego pilku. Jesli jeszcze jest to nie jasne piszcie na forum :wink: POZDRO ALL
issfan
u mnie nie w tym jest problem bo podstawiam jedną piłke i wybieram ją w grze i dopiero jak zaczyna sie mecz mi wywala do windowsa. JAk wybieram w grze piłke ktorej nie zmieniałem to jest wszystko w porządku. wiecie moze dlaczego tak sie dzieje??
SZAKI
Piłeczki działają bez zarzutu!!!! Poprostu wspaniała robota!!!Nareszcie liga hiszpańska nabierze kolejnej realistycznej drobnostki jaką jest piłka NIKE !!!
DRJEFF
Wszystko zrobilem do tego miejsca....

a na koncu juz tylko instalacja pliki z koncowka -tex nalezy wrzucac za te
ball00tex.bin
ball02tex.bin
ball08tex.bin
ball09tex.bin
ball10tex.bin
ball14tex.bin
ball15tex.bin

a plik ball-mdl nalezy zaimportowac pod te

ball00mdl.bin
ball02mdl.bin
ball08mdl.bin
ball09mdl.bin
ball10mdl.bin
ball14mdl.bin
ball15mdl.bin

i nie wiem o co chodzi, moglby ktos wytlumaczyc to jak przedszkolakowi? biggrin.gif
kemot
zaznaczasz dany plik np. ball00mdl.bin, wybierasz COMMAND, a nastepnie IMPORT FILE, szukasz pliku z modelem(nazywa sie ball-mdl.bin), a nastepnie za plik ball00tex.bin dajesz teksture np. adidas-roteiro-tex.bin i masz ROTEIRO. Plik ball-mdl.bin, zawsze wkladacie za plik ballxxmdl.bin (bo wg tego pliku, gra, skrypt czy jak mu tam, naklada teksture) a teksturki (ballxxtex.bin na dany numerek, zaleznie co chcecie podmienic)

Oczywiscie po zregenerowaniu 0_tex.afs'a powinno sie go otworzyc jeszcze raz bo nie ma na nim zapisanych zmian...
piter88
Piłeczki dzialaja elegancko, nawet u mnie mimo ze gram w pes na xboxie
T10
Hello all...Ja tez mam problem z tymi pilkami, a wlasciwie cos musi byc nietak z AFSExplorer v3.4 bo wystarczy, ze zmienie reserved space na tyle co w tutorialu T-Maca, zapisze ,skasuje stary 0_text.afs, wstawie nowy(tak jak Kucharz) i wejde do gry nawet bez wrzucania pilek to wychodzi mi z gry juz w titlescreen..... :?: :?: :?: :x
kemot
odpowiedz prosta
Explorer nie jest narzedziem idealnym smile.gif Jezeli poiwiekszysz(bo to robicie panowie) plik 0_tex.afs, to grze to "nie pasuje" i dziekuje za wspolprace biggrin.gif A extract robi to inaczej biggrin.gif On tez powieksza ale jakos wyjatkowo gra sie nie obraza wink.gif i mozna grac... Pozdro dla kumatych, ktorych jest coraz wiecej...

PS. I pozdro dla MC... podrap mnie w C10 laugh.gif
Raffels
I mnie wszystko działa!!!!!!!!!Jest to jeden z najlepszych dodatkòw do PESA!!!!!Te piłeczki cieszą oko jak mało co.Teraz czekam na stadiony!!!!
thC!?
to ja teraz coś napisze: totalne dno bo te piłki mie nie działają wcale nie wiedzieć czemu przed meczem wychodzi do windowsa w czym problem sam nawet nie wiem?? Głupi ni jestem pròbowałem ròżnych sposobòw i swoimi i T-mc i to samo dno poprostu.......

piłki mi nie działają ciekaw jest tylko czemu tak jest u mnie?? ktoś tam za mądry pisał: Stary wiem czemu cie do wina wywala,poprostu niepootrzebnie zmieniasz (rozszerzasz)plik"ball01mdl."sprobuj wszystko od nowa a bedzie ok!
może mi ktoś to kumaty wyjaśnić?? bo dla mnie te zdanie nie ma sensu może jestem za głupi ??
Vadim
A ja zmieniłem wage tych plikòw zapisałem nowego AFS wchodze w gre i nawet nie zaimportowałem piłek i juz mnie wywlało ..a wiec no niewiem co jest grane :wink:
GHOST
u mnie też wywala do systemu a zrobiłem 3 razy tak jak napisaliście jak kto może pomòc prosze o kontakt na gg sad.gif
kemot
Moze jeszcze plytke dvd z filmem przyslac do domciu? Ludzie troche dobrej woli, i bez lenistwa a napewno zadziala
DRJEFF
Dzieki Kemont, wkoncu ktos jasno to objasnil :wink:
oktawian89
skad mam wiedziec np. ktora piłka ma byc oznaczona ball00mdl.bin skoro mam same nazwy piłek ??
_kamil_
nie zadziela sad.gif sprobuje jeszcze Afs Extractem ale musze poszukac linku, bo ten od T-Mac mi nie dziala (prog, nie link). AfsExporerem umnie nie da rady
kemot
Oktawian: bo plik z koncowka mdl to model pilki, i dla wszystkich z tego patcha jest taki sam... wiec importujesz za pliki z mdl plik "ball-mdl.bin" i po klopocie, tylko pliki z koncowka tex musisz wybrac inne bo one sa odp za teksture

PS: czytac co bylo wczesniej napisan, readme z packa i sluchac starszych biggrin.gif
Mayor
Cytat
widac ze ci co sie orientuja to daja rade
heh akurat Ty wiesz że jestem "dosyć" zorientowany w temacie wink.gif
więc mòwie że około połowie ludzi na soccergaming w tym niestety i mnie gra wywala się do windy po zaimportowaniu tych piłek
robiłem z afs explorerem i z afs extractem, wsio jest ok pòki nie przyjdzie włączyć meczu, potem crash
mysle że to zależy od wcześniejszych zmian w .afs'ie i patchy doń wrzucanych, widać zwiekszanie miejsca gryzie się z tym stuffem ktòry już wrzucałem i zwiększałem pod niego miejsce

Wolf wrzucił cały swòj 0_text.afs na filefronta i czeka na akceptacje, także myśle że wieczorem będzie gotowy działający plik z zaimportowanymi balami do ściągnięcia, więc będzie mozna sobie do niego potem importować swoje piłki

tym ktòrym gra crashuje zostaje więc poczekać, to nie jest tak że robicie cos źle (pomijam niektòrych ktòrzy robią) tylko tak już jest i nic się nie da zrobić; do wieczora
Arkusz
Super piłeczki smile.gif Meczyłem się z godzinke, ale warto było smile.gif
Mam pytanie smile.gif
Czy mozna zmienić stare nazwy piłek w grze? Chodzi o to, że w grze w menu wybierania piłek przed meczem piłka nazywa się PELIAS a w meczu jest to np. Nike Total Aerow Freestyle i chodzi o to czy w menu wybierania piłek można zmienić z PELIAS na np. NIKE 90 FreeStyle
kemocik
mi się udało bez problemu afs explorerem...
oktawian89
kemot dzieki za rady :] ale mam jeszcze jeden problem afsexplorer zawiesza mi sie jak probuje zamienic te piłki ;/ dlaczego ??biggrin.gif
kemot
Oktawian: To sprobuj extractem podmienic...

Ps: DRJEFF dzieki za kemonta laugh.gif
oktawian89
moj bład sorki własnie uzywam AsfExtract i mi zawiesza sad.gifsad.gif
kemot
To sprobuj explorerem, po zwiekszeniu miejsca juz nim mozna podmieniac pliki... :roll:
ruben
U mnie tez klapa. Wszystko jest ok do momentu podmienienia pilek.Tzn zwiekszam im miejsce, odpalam gre i wszystko gra. Dopiero jak zaimportuje pilki to wywala przed meczem do wina.

Coś jest nie tak...:/. tylko czemu niektorym dziala, a innym nie, to jest zagadka...
Vadim
Cytat
U mnie tez klapa. Wszystko jest ok do momentu podmienienia pilek.Tzn zwiekszam im miejsce, odpalam gre i wszystko gra. Dopiero jak zaimportuje pilki to wywala przed meczem do wina.

Coś jest nie tak...:/. tylko czemu niektorym dziala, a innym nie, to jest zagadka...

No raczej większości osòb ktòrych znam nie działa. .niewiem co jest grane , robie wszystko zgodnie i co ? i gowno kruca nic nie ma wywala do wina ...Takie coś to mi się wiecie z 3m kojarzy ? A Z FIF
mc
A że tak się spytam z czystej tròjmiejskiej ciekawości: często pan , Panie Vadimie czy jak mu tam, grywa w szanowną Fifę?
Z tego co pamiętam mamy demokrację....jedni wolą matkę, drudzy wolą còrkę.... droga wolna.
>pit<
Jak komuś wywala z gry to niech zamist Asf Exploerem wyregeneruje plik
0_text.afs programem afs_extract_7_1_3_beta_5 T-Mac podał wyżej link do niego,mnie też wywalało zrobiłem tak i wszystko dzała smile.gif A piłeczki są LUX biggrin.gif
zagroo
http://files.filefront.com/The_Wolf_325_Up...;/fileinfo.html

daje tu cały 0_text.afs gdzie są juz wgrane nowe pilki itd. od Wolfa smile.gif
ruben
Wolf jest niezawodny smile.gif....

Cytat
0_text.afs programem afs_extract_7_1_3_beta_5 T-Mac podał wyżej link do niego,mnie też wywalało zrobiłem tak i wszystko dzała  A piłeczki są LUX

Wiele osob tak zrobilo....rowniez ja. Tylko ze mimo to wywala mi zaraz przed meczem, a nie tak jak wczesniej w samym menu.

No ale na szczęscie Wolf zrobil swoje, jak zwykle zresztą smile.gif
Mayor
Cytat
Wolf jest niezawodny smile.gif....

Cytat
0_text.afs programem afs_extract_7_1_3_beta_5 T-Mac podał wyżej link do niego,mnie też wywalało zrobiłem tak i wszystko dzała  A piłeczki są LUX

Wiele osob tak zrobilo....rowniez ja. Tylko ze mimo to wywala mi zaraz przed meczem, a nie tak jak wczesniej w samym menu.

No ale na szczęscie Wolf zrobil swoje, jak zwykle zresztą smile.gif
ściągnąłem ale na tym Wolfa też mnie wywala :shock:
wyczaiłem że się rozchodzi o sam model, jak wrzuce stary model piłki i ją wybiore to mnie nie wywala (ale piła wygląda nijak bo nie ten model)
jak wrzuce z powrotem poprawny ball model od Ariela i wybiore tą gałe to crash.....
ktoś ma pojęcie co to może być?
Pik
eee po tym co przeczytalem od Mayora to ja samemu nawet sie nie bawie, sciagne plik od Wofla....:Plenistwo; ale co sobie czlowiek bedzie zycie utrudnial, i tak nie jest lekko tongue.gif

UPDATE

Cytat
ściągnąłem ale na tym Wolfa też mnie wywala  
wyczaiłem że się rozchodzi o sam model, jak wrzuce stary model piłki i ją wybiore to mnie nie wywala (ale piła wygląda nijak bo nie ten model)  
jak wrzuce z powrotem poprawny ball model od Ariela i wybiore tą gałe to crash.....  

O_o prawdziwy ZONK :roll:
Kris Dee
1. "0_text.afs" (WOLF 3.0) wyłącznie za pomocą "AFS Extract 7.1.3 Beta 5"
2.Wbijajcie piłki po pare razy, do skutku (u mnie na ball15tex.bin dopiero za 3 razem zadziałało
3.Po zaimportowaniu najlepiej sprawdzic w "Graphic Studio 04 11 11" czy textura jest widoczna i dopiero w grze
4.Orginalne piłki:
ball00 - Classic
ball02 - Plain
ball08 - Roteiro
ball09 - Pelias
ball10 - Finale
ball14 - SY1
ball15 - SY2

5.Mozna sobie zmienić nazwy piłek w menu "mode_select_e.str"
Mayor
Cytat
eee po tym co przeczytalem od Mayora to ja samemu nawet sie nie bawie, sciagne plik od Wofla....:Plenistwo; ale co sobie czlowiek bedzie zycie utrudnial, i tak nie jest lekko tongue.gif

UPDATE

Cytat
ściągnąłem ale na tym Wolfa też mnie wywala  

O_o prawdziwy ZONK :roll:
ano zonk i nie tylko dla mnie...
http://www.soccergaming.tv/showthread.php?...806#post1620806
dwòch gosci też ściągło i też mają tak samo

cholera wie o co chodzi...
ruben
FUCK !...to samo. Sciagnalem plik od wolfa i wywala mnie jak mnie wywalało :/....wyskakuje dokładnie ten sam błąd !
huragan666
tacyś zwas mądzy ale ja jestem ciekaw jak bys cie gadali jak by wam tez nie wychodzilo ja zawsze dawałem sobie rade do PES bo ta gra to bòstwo ale teraz siedzialem cala noc głowa mipeka jak pilka i nic nie moge zrobic robilem wsio nawet przeszłem szybkie szkolenie na forum niemieckim i nic probowałem na orginale na piracie na patchu i bez patch wsio i dupa :cry: i co teraz zostało grac w stare gały przeciez to jest masakra chyba sie powiesze jak widze jak inni sie ciesza tymi pilkami to mi serce peka ale coż może wyjdzie jakiś lepszy program lub tutorial
Vadim
Cytat
tacyś zwas mądzy ale ja jestem ciekaw jak bys cie gadali jak by wam tez nie wychodzilo ja zawsze dawałem sobie rade do PES bo ta gra to bòstwo ale teraz siedzialem cala noc głowa mipeka jak pilka i nic nie moge zrobic robilem wsio nawet przeszłem szybkie szkolenie na forum niemieckim i nic probowałem na orginale na piracie na patchu i bez patch wsio i dupa :cry: i co teraz zostało grac w stare gały przeciez to jest masakra chyba sie powiesze jak widze jak inni sie ciesza tymi pilkami to mi serce peka ale coż może wyjdzie jakiś lepszy program lub tutorial

Tutorial jest wypaśny nie mòw ..... A ja wiem jaki problem jest :wink:
huragan666
wiesz i co bedziesz jak zyd trzymał to dla siebie wiesz co a moze ty chcesz pieniedzy co moze tylko ci zalezy na kasie wiesz jak byś wiedział dlaczego sie tak dzieje to bys powiedział ale widze ze niema w tobie nawet kawałka pesowca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.