Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nintendo Wii.
board.issonline.pl > Inne > Konsole
siano

WTF is Wii?: klik

Od pewnego czasu obserwuje ta konsole i coraz powazniej mysle o jej zakupie.
Moca, co prawda, mocno odstaje od PS3 czy X360, ale ma rewolucyjny kontroler. Doznania przy graniu w gry FPP (Metroid Prime) na tym dziwadle musza byc czyms wyjatkowym i niepowatrzalnym. Na Wii ukaze sie takze PES, ktory bedzie chyba dosc porzadnie zmodyfikowany w stosunku do wersji na PC/PS/X.
Dodatkowym atutem jest niewygorowana cena (999pln).

A co Panstwo sadza na temat? Ktos zamierze kupic?

Rivaldinho
No co Ty siano nie rób tego, wiiem i czuje że to będzie niewypał, nie ma to ja dobry i poczciwy ps2 anie wymyślne przereklamowane konsole next gen.
tsuyoshi
Za ta cene na allegro mozna kupic nowki x360

XBOX 360

Jest to wersja podstawowa ale zawsze z biegiem czasu mozna cos do niej dokupic.Np moda za 110 zl smile.gif

rav
Przy Wii przynajmniej cudów panowie z Big N nie obiecują ... X360 za wcześnie wyszedł, a PS3 ... Nie wiadomo co to w ogóle będzie ... W dupie mam rendery.
Hayalet
Ja też poważnie myśle nad zakupem Wii. Spójżcie na walkę PSP vs NDS, PSP - świetna grafa, gry ze "starszej siostry", a mimo wszystko pojedynek ten wygrywa NDS (sam wybrałbym to 2, i to wcale nie ze względu na cenę)...
PS3 hmm... Dual Shock bedzie bez Shocka a to smutna wiadomość, ale udało sie "Soniaczom" podpatrzeć od Big N detektory przechylenia w padzie. Cena konsolki będzie przypuszcam wygórowana, ale owszem PS3 może zarządzić ale niepokoi mnie masowe obcinanie mocy obliczeniowe "Cella" miało być dużo lepiej od "klockowego" procka, a tak narazie jest lepiej nie wiele, ale ta liczba może się jeszcze zmienić (koszt produkcji odgrywa teraz dla sony ważniejszą rolę nic moc obliczeniowa) no i wiadomości od Toshiby jakoby kontrola jakości dopuszczała nawet 4 niesprawne rdzenie z 8 (!!!), tak więc przed zakupem konsolki Sony zalecam, cytuję: "dać na mszę" smile.gif
Xbox360 konsola która w dniu wyjścia rywali będzie miała przewage znających się na rzeczy programistów potrafiących już wycisnąć, hmm może z 70% dev kitów, lecz przewaga czasu może odbić się na planach graficznych giganta z Redmond, jeśli Sony przyjmie politykę słonego dopłacania (takowego nie da się uniknąć) to Xbox może mieć problemy w przyszłości, no i kombinacja z "przystawką" oferującą HDDVD (kolejne cięzko zarobione $ na konsole, nie masz $ nie masz gier - proste) Jedynym sposobem uniknięcia błędu B. Gates'a może być przerzucanie gier na twardy dysk... Lecz jeśli tak będzie się rozwijać sprawa to niedługo Microsoft zaoferuje Ramik, nowe rdzenie do procka, czy inne bajery czyt. konsola zamieni się w kompa. Wydaje mi się ze ostatnim problemem związanym z wczesną datą wydania jest możliwość podpatrzenia najlepszych pomysłow konsoli (wide achievmenty - Sony oficjalnie zapowiedziało coś podobnego w swojej konsoli). Tak więc reasumując aktualna przewaga "360tki" może w szybkim tempie zmaleć.
Wii Konsola inna, producenci nie nastawili się na osiągi graficzne (ot co podrasowany GaCek) lecz na samej kwintesencji grania - frajdy z niej płynącej, rewolucyjny "wiilot" (jak to nazwali sobie redaktorzy jednej z popularnych gazet smile.gif ) może okazać się strzałem w dziesiątke, wyobraźcie sobie machanie mieczem "dżedaj", czy też wygodny system celowania w kolejnym miejmy nadzieje równie świetnym co poprzedniczki - nowym Metroid Prime, opóżnien nie ma - miałem przyjemność testować ten patent i w wielu tytułach sprawdza się wyśmienicie, lecz nie we wszystkich - w takowych sytuacjach można zmienić kontroler na zwykły, może nie zbyt ergonomiczny ale ze specyficznym oldskulowym dizajnem smile.gif Jedyną wadą rewolucyjnego kontrolera Wii jest fakt że po cięzkim dniu w robocie rzadko komu zechce się machać padziskiem przed telewizorem, ale w takich momentach, jak już wspomniałem wcześniej, korzystamy ze zwykłego pada...

Mój osobisty wybór: Wii!

PS. Siano więcej takich tematów - podnosisz mega zaniżoną wartość merytoryczną tego forum smile.gif tongue.gif
rav
Widzę, Kaori, masz ostatni numer Eksztrima wink.gif Ja już dałem na mszę, a PS3 może sobie sprawię jak zejdzie do 1000 - 1500 zł ...
siano
QUOTE(Kaori @ Aug 29 2006, 19:33:51) [snapback]86852[/snapback]

PS. Siano więcej takich tematów - podnosisz mega zaniżoną wartość merytoryczną tego forum smile.gif tongue.gif

sluze uprzejmie, jesli tylko znajda sie rozmowcy wink.gif

Wracajac jednak do Wii.
Owszem, doskonale wiem, iz nie bedzie to sprzet na poziomie PS3 czy X360. Ale ja po prostu nie mam czasu na przechodzenie kolejnego MGS, kolejnego FF czy GT, potrzebuje rozrywki bez zobowiazan (ma ktos jakas siostre na zbyciu?;p) - szybkiej i intensywnej.
Wlasnie to, jak sadze, zaoferuje mi Wii. Cena moze byc tu nieco zludym atutem, gdyz, jak wiadomo, do konsol N nie pasuja wszelkie piraty, takze wydatki na gry zrownaja sie w przypadku wyrzucenia 2K na PS3 i 20pln za kazda gre i odpowiednio 1K i ~200pln w przypadki Wii. Jednak to idealnie mi odpowiada, majac najwyzej godzine, dwie dziennie, nie znudze sie grami zbyt szybko. Dodatkowym atutem jest kompatybilnosc wstecz, wiec zawsze bedzie mozna zarzucic Mario Cart biggrin.gif

Maly filmik

Hayalet
Znając życie to luxem znajdzie się obejście na gierki a z tego co słyszałem to "Łi" będzie na zwykłe DVD (pół godzinki zabawy z lutownicą i po zabawie wink.gif ) podobna sytuacja w GaCku teoretycznie nie do złamania, a za 100 zeta możesz sprawić sobie obudowę na duże płyty bez żadnej przeróbki smile.gif Już lepszym zabezpieczeniem jest blu-ray PS3.
Rozrywka? Owszem wydaję mi się, że Wii będzie oferowało dużo w tym zakresie, lecz pakiet gier nie może składać się z samych popierdółek - np. Eye Toy na single bawi przez pierwsze 30 minut, na multi troche dłużej, ale jednak brakuje fabuły...

Ten filmik też jest dobry tongue.gif (nie ma to jak ofensywna kampania reklamowa smile.gif ) Reklama
co wybierzesz smile.gifsmile.gifsmile.gif ?
BartekRym
WOW! Ten filmik, który zapodałeś siano jest dobry. Jeżeli rzeczywiście takie możliwości ma ten kontroler to ja już zbieram kasę, ale chyba od razu po premierze się nie opłaca kupowac, bo to będą pewnie pierwsze, niedopracowane egzemplaże. Ja wolę poczekac z 2 miesiące po premierze. A właśnie, jest już oficjalna data?
snok3r
na filmikach wszystko zawsze ladnie wyglada wink.gif kontroler do nowej konsolii mariana zapowiada sie fajnie, nie mozna jednak zapomniec, ze podobne cuda juz mozna spotkac na rynku. we wszystkich takich "popierdolkach" przoduje ps2. mamy tam przeciez wedki, kije golfowe,rakiety do tenisa, rekawice do walk, eye toy'e, miecz samurajski(onimusha), a na e-bay'u widzialem nawet jakis smieszny kontroler do gier pilkarskich(skrzyzowanie maty z pilka). wiekszosc z nich jest jednak zupelnie bezuzyteczna i w zabawie tylko przeszkadza(wyjatkami sa: eye toy, mikrofony i maty do tanczenia ale to pewnie dlatego, ze one do grania sa po prostu niezbedne cool.gif )
moze jednak panowie z Nintendo mile mnie zaskocza? hmm...kto wie... tongue.gif
Tomak
Bardziej pedalskiej nazwy nie można było wymyśleć ;D

Hmm... X360 nie spełnił moim zdaniem oczekiwań. Śmieszny sprzęt..
Szykuje się walka pomiędzy Wiiiiiiiiiiiiiiiiii a PS3, nie obejdzie się bez przelewu krwi. ;]

Węgluś
zadam pewnie głupie pytanie, ale jeśli chodzi o konsole to jestem prawie zielony. czy gry z PS2 będą chodzić na Wii?
siano

Tak, a czesci z BMW pasuja do Mercedesa.

Na Wii odpalac bedzie mozna tylko i wylacznie gry z Wii i starych konsol Nintendo.
Damian
Wii bedzie konkurentem dla konsol Sony wiec nie beda dzialac.
Węgluś
QUOTE(siano @ Aug 30 2006, 19:09:33) [snapback]86983[/snapback]

Tak, a czesci z BMW pasuja do Mercedesa.

Na Wii odpalac bedzie mozna tylko i wylacznie gry z Wii i starych konsol Nintendo.

no bo przeczytałem, że będą działały starsze gry i nie wiedziałem czy tylko Nintendo czy również z PS
norek
QUOTE(siano @ Aug 29 2006, 18:00:05) [snapback]86828[/snapback]

WTF is Wii?: klik
Od pewnego czasu obserwuje ta konsole i coraz powazniej mysle o jej zakupie.
Moca, co prawda, mocno odstaje od PS3 czy X360, ale ma rewolucyjny kontroler. Doznania przy graniu w gry FPP (Metroid Prime) na tym dziwadle musza byc czyms wyjatkowym i niepowatrzalnym. Na Wii ukaze sie takze PES, ktory bedzie chyba dosc porzadnie zmodyfikowany w stosunku do wersji na PC/PS/X.
Dodatkowym atutem jest niewygorowana cena (999pln).

A co Panstwo sadza na temat? Ktos zamierze kupic?

sianecki...odradzam. Jedyne co zwraca uwage w wii sa nowe dotad nie stosowane kontrolery. Jednak kupując konsolę do gier powinnismy sie skupic na wymaganiach sprzetowych a ta konsolka niestety ale odstaje i to powaznie od miedzy innymi ps3 czy tez xboxa. Wiec zakup uważam za mało przyszłościowy i lekko bezsensowny. Pozdrawiam.
Hayalet
Jakby tak wszyscy patrzeli to nikt nie doceniłby kunsztu połowy gier... Ico, SotC, MGS3 (przecież też nie ma olśniewającej grafiki), co z tego ze moc obliczeniowa bedzie duża, jeśli developerzy mogą zaoferować nam tuzin pięknie wygladających, ale za to płytkich fabularnie crapów... Jak dla mnie liczy sie grywalność nie grafa tongue.gif (choćby ostatnio zagrywam sie w Diuka 3D cool.gif )
lazy_bum
QUOTE(norek @ Aug 30 2006, 20:16:15) [snapback]86998[/snapback]

sianecki...odradzam. Jedyne co zwraca uwage w wii sa nowe dotad nie stosowane kontrolery. Jednak kupując konsolę do gier powinnismy sie skupic na wymaganiach sprzetowych a ta konsolka niestety ale odstaje i to powaznie od miedzy innymi ps3 czy tez xboxa. Wiec zakup uważam za mało przyszłościowy i lekko bezsensowny. Pozdrawiam.

Właśnie o to chodzi. O "revolution", a tymczasem na PS3 będziesz grał w 10 część Crazy Taxi, Tekkena 14 itd. itp. Ciągle to samo klepanie, ale tym razem z 10 efektami światełek na samochodzie/spoconejTwarzyPrzeciwnika/lufieBroni więcej...
Tymczasem Wii oferuje coś zupełnie nowego. Co, ich zdaniem, ma przyciągnąć ludzi, którzy wcześniej nie mieli styczności z konsolami/grami.
Posadź babcię przed komputerem i zobacz jak rusza myszką. Dla nas to jest naturalne jak, nie przymierzając, robienie kupy. Dla ludzi "z innej bajki" poruszanie myszką (nie patrząc na nią, tylko na kursor) jest z początku trudne do ogarnięcia (tak, robiłem eksperymenty na starszych ludziach, przyznaję się ;-).
A ile osób np. skręcając w grze jednocześnie w realu "ciągnie" pada w tym kierunku? Myślę, że bardzo dużo, do tego zupełnie nie zdając sobie z tego sprawy (za to jak się stoi obok to BARDZO to widać).

Dlatego myślę, że Wii może odnieść sukces dużo większy niż to sobie zakłada producent. I życzę każdemu przegrać z babcią/mamą/siostrą w grę z intuicyjnym sterowaniem, a nie jakimiś tajemniczymi pokrętłami. [-;
Rivaldinho
Wii nie ma szans, bo nie spodziewam się w tym wieku lepszej serii bijatyk od tekkena czy lepszej symulacji soccera od konami, Wii by odnieść sukces musiało by dokonać cudu(wymyśleć nową grę smile.gif) którego w 100% sie nie spodziewam, bo w dwudziestym pierwszym wieku nikt nie poleci już na Mario.
maciek_ssi
@Rivaldinho
Zrozum, prawdopodobny sukces Wii nie będzie polegał na kolejnej hyper bijatyce typu Tekken, tylko na maksymalnej przyjemności z gry. Ostatnie targi Games Convention tylko tego dowiodły. Fun, fun, i jeszcze raz fun.
Co do PS3 - na szczęście Assassin's Creed wyjdzie na PC. ;-P

Jednak kupując konsolę do gier powinnismy sie skupic na wymaganiach sprzetowych a ta konsolka niestety ale odstaje i to powaznie od miedzy innymi ps3 czy tez xboxa.

Ech, norek, nie wiem o czym mówisz w ogóle. Zabrzmiało to tak, jakby grafika miała 80% wpływu na ogólną grywalność. Ja tam np. wiem, że Nintendogs na słabiuteńkim graficznie DS Lite jest zajebiste, ale nie ze względu na grafikę. ;-)
Węgluś
Wy tu sie ''kłócice'' co lepsze. Czy Wii czy PS2/3. Odpowiedzcie sobie na jedno pytanie i będziecie wiedzieć co wybrać. Czy bardziej lubicie znakomitą grywalność czy wypasioną grafike? Ja wole dobrą grywalność więc dlatego bym wybrał Wii
halladin
Oczywiscie, że wii......sam zamierzam ją kupić, a argumentów jest wiele......system sterowania poprawi moją kondycje, grywalność wynikajaca z nowego systemu kontroli i tytułów. wyobrazcie sobie zelde i motyw...dmuchasz w kontroler zeby napompowac balon, albo spiewasz zeby laska zgodzila si ena chedorzenie:), juz pomijając wygibasy jakie zapewne trzeba bedzie czynic potężnie : ). A cena też jest niezwykle rozsądna. Dla mnie Wii zmasakruje konkurencję, a ps3 mam wrazenie ze nie bedzie lepszy od xboxa...
Węgluś
QUOTE(halladin @ Sep 4 2006, 12:07:35) [snapback]87803[/snapback]

Oczywiscie, że wii......sam zamierzam ją kupić, a argumentów jest wiele......system sterowania poprawi moją kondycje, grywalność wynikajaca z nowego systemu kontroli i tytułów. wyobrazcie sobie zelde i motyw...dmuchasz w kontroler zeby napompowac balon, albo spiewasz zeby laska zgodzila si ena chedorzenie:), juz pomijając wygibasy jakie zapewne trzeba bedzie czynic potężnie : ). A cena też jest niezwykle rozsądna. Dla mnie Wii zmasakruje konkurencję, a ps3 mam wrazenie ze nie bedzie lepszy od xboxa...

masz racje.ludzie już coraz mniej lubią gry gdzie jest super grafa a zerowa grywalność. jak tylko ludzie dowiedzą się jakie kontrolery są w Wii odrazu sie na nią rzucą
siano
Weglus, Ty sobie kpisz z poprzedniej wypowiedzi, czy z siebie?
Węgluś
QUOTE(siano @ Sep 4 2006, 15:32:47) [snapback]87829[/snapback]

Weglus, Ty sobie kpisz z poprzedniej wypowiedzi, czy z siebie?

inni sie produkują to ja też sie wypowiadam
halladin
zmien sobie ksywe na pucuś lepiej
Węgluś
QUOTE(halladin @ Sep 5 2006, 14:25:23) [snapback]87956[/snapback]

zmien sobie ksywe na pucuś lepiej

wow. ale zabłysnąłeś. oby tak dalej
halladin
eee widzisz Węgluś,,, nie zrozumiałeś,, co ja ci będe pisał o konwencjach, ironii, abstrakcji, przewrotnym poczuciu humoru,, tyś zdrów chłopak, wolny od choróbsk, zaraz i innych takich : )

a wracajac do tematu wiiiiiii to ciekawe jakie piłeczki będą...
siano
na pewno wydadza PES'a

i jeszcze to
macho_21
pocztałem,zobaczyłem filmik i musze przyznac ze robi wrazenie...swietnie to wyglada przy walce na miecze..:)cena jest naprawde przystepna..tytułu startowe przyzwoite(Final Fantasy Crystal Chronicles-moje ukochanie:)The Legend of Zelda: Twilight Princess;need for speed carbon) bedzie w co pociupać..i naprawde zaczyna sie powaznie zastanawiac..nad kupnem tego sprzętu...mimo ,że mam sentyment do takich gier jak MGS,Gran turismo i chcialybym pograć w nowe częsci to jednak cena i innowacyjny system sterowania przyciagają...cholernie..zobaczymy co czas pokaże..nie ma sie tez co napalac bo to zawsze żle sie kończy poczekam cierpliwe..zobacze jak to bedzie wygladac jak juz wszytskie konsole wyjda na rynek i wtedy sie zstanowie..ale na dzień dzisiejszy zdecydowanie Wii.. pozdrawiam..
siano
Sam tez mam spory sentyment do konsoli Sony, w koncu gdyby nie ona, to by tu nas nie bylo.
Jednak Wii to dla mnie zupelnie cos nowego, to zabawa w czystej formie.
Mam ta niedogodnosc, ze obecnie brakuje mi czasu na dlugie granie i przechodzenie "powaznych" gier. Dlatego solucja jest dla mnie Wii, ktora oferuje niemalze automatowe standardy rozgrywki.
Wyjatkiem bedzie zelda, ale to jak wiadomo Ubergra smile.gif
macho_21
No i zapomniałbym o jednej grze która mnie przyciąga zdecydowanie na nitedowską strone mocy...Pokémon Battle Revolution smile.gif
siano
ta wersj Pokémona szykuje sie na prawde smakowicie.
To chyba drugi powazny pokemon w 3d(jakies scierwa byly na N64) biggrin.gif
A widziales piersi glownej bohaterki? A jak fajnie pikaczu przytyl?biggrin.gif
macho_21
QUOTE(siano @ Sep 6 2006, 09:15:03) [snapback]88029[/snapback]

ta wersj Pokémona szykuje sie na prawde smakowicie.
To chyba drugi powazny pokemon w 3d(jakies scierwa byly na N64) biggrin.gif
A widziales piersi glownej bohaterki? A jak fajnie pikaczu przytyl?biggrin.gif

Tak siano widziałem jak przytył.. pani tez fajna:) zajebisty ma brzuszek... a tu filmik dla fanów pokemonów smile.gif oj bedzie sie działo..

----->>pokemon battle revolution biggrin.gif
siano
cale rano ogladalem filmiki z pokkemona biggrin.gif
pamietam jak na GBA zacinalem w japonskie wersje Ruby biggrin.gif
Raku
Cena to ogromna zaleta Wii (koło 250$, tak mówią wink.gif ), chyba będzie najtańsza z tych next-genowych konsol do gry. Ale przeczytałem ostatnio, że microsoft wykupił (czy co tam zrobił) jakieś prawa czy coś...w wyniku których nowy PES i FIFA nie pojawią się na next-genowych konsolach (Wii, PS3), przez rok, tylko na PS 2 i oczywiście konsoli microsoftu X360 Exclusive. Po roku dwie gry powinny trafić na pozostałe konsole. Tak przeczytałem i są to informacje raczej potwierdzone, przeczytane w CDA... blink.gif
Hayalet
e jak w CDA było napisane to ściema... bo to PeCetowe czasopismo... Poza tym PES a FIFA to 2 odrebne gry wiec watpie zeby tacy Elektronicy zgodzili sie zarobić 2/3 mniej...

aha i PS. "muwią" się pisze przez "ó"...

@macho21: Nawet fajna grafa w tym pokemonie, ciekawe czy to rendering czy real play :?
Raku
No rzeczywiście, Microsoft nie ma wyłączności na PES cool.gif + Info + Ale się zbłaźnił ten "gigant z redmond" tongue.gif . Z drugiej strony jak by nie było Microsoft to za poważna firma żeby od tak sobie to ogłaszała, jakieś podstawy pewnie mieli. Tak czy siak można przeczytać iż PES i tak w tym roku na PS3 nie wyjdzie bo prace są we wczesnym stadium (domyślam się że z Wii również). Co do Fify to nie ma pewności, w końcu za tą wyłączność na Xboxa, Microsoft musiałby ostro zabulić kasy. Rok to w sumie nie długo, elektronicy mogą spokojnie czerpać zyski ze sprzedaży na PS2, Nintend DS, PSP i PC. Zresztą zapewne na samym początku sprzedaży PS3 nie będzie tani sprzętem (gry pewnie też) i wielu zwykłych graczy natychmiast po premierze nie zakupi nowej konsoli Sony, poczekają na spadek ceny dry.gif (czyli sami elektronicy aż takich strat nie poniosą, jeśli będzie mowa o jakichkolwiek stratach...[licencja w przypadku wyłączności na pewno nie byłaby mała, kto wie czy nie więszka niż wpływy ze sprzedaży Fify w początkowej fazie ery Wii i PS3). A roczek szybko minie, ceny gier i samej konsoli będą mniejsze a EA będzie bogate jak nigdy huh.gif Dobra kończę to, bo i tak w świecie konsoli nie siedzę, a zbieram nie na PS3/Wii ale nowego PC. Informacja mnie zaciekawiła i chciałem się podzielić wiedzą smile.gif Pozdrawiam.

PS. "muwią" poprawione wink.gif
siano
Konsola dumnie prezy sie pod telewizorem od dnia premiery.
W zestawie otrzymujemy gre Wii Sports, ktora, wbrew pozorom, dostarcza masy radosci (baseball i golf rzadza).

Do tego zakupilem sobie najnowsza Zelde, ktora (jak zwykle) rzuca na kolana.
Minusem jest mala dostepnosc gier, brak hiciorow, ale badzmy cierpliwi wink.gif

Ktos jeszcze moze sie pokusil na nowe dziecko N?
Raku
Ja wczoraj spędziłem kawał czasu przy Wii grając w Wii Sports. Powiem tak ten kontroler to rewelacja, niby prosta gra w kręgle - trzeba machnąć ręką a wkręca bardzo, szczególnie jak się gra we 3. przy jednym telewizorze. Pojawiło się już kilka gierek, na to taki FarCry hmmm trzeba zbierać kasę bo zabawa przy Wii jest świetna!

PS. trzeba uważać na tego "pada" bo łatwo uderzyć nim ścianę albo kogoś innego wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.