Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc W Doborze Sprzetu Do Pesa
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
burak10
Witam

od 6 lat jestem szczesliwym posiadaczem kompa o nastepujacym skladzie:
karta graficzna Radeon 8500
procesor Athlon 1 giga
pamiec 512 mb

Pykam w PES 5 na nastepujacych ustawieniach : detale MEDIUM a rozdzielczosc 700 z kawalekm na cos tam (w kazdym razie niska) gra przy takich ustawieniach raczej chodzi plynnie jak jest zamieszanie to przycina lekko.

Chcialbym teraz dokonac jakichs zmian w kompie chodzi o karte graficzna procesor tak zebym mogl na dzien dzisiejszy odpalac PES w rozdzielczoscii 1024x824 w detalach na HIGh ewentualnie na medium tak by chodzil bez przycinania
Zaproponowano mi Redeona 9600PRO oraz procesor Intel 2.6 giga oraz pamiec 512DDR (za 550zl)
Co o tym sadzicie?? Czy mozecie doradzic mi co powinienem wybrac w przystepnej cenie??

Prosze o jakies podpodpowiedzi
Węgluś
kup sobie jakiegoś nowego GeFroce'a. ja mam troche starą GeForce 4200 i sie nie ścina
norek
Zależy ile pieniędzy posiadasz do wydania.
Osobiście zaproponowałbym Ci procesor z serii AMD Athlon 64.
A co do karty...coś z taktowaniem pamięci wyższym niż 550 mhz.
Myślę że jeśli byś miał 1000zł to spokojnie kupiłbyś Athlona 64 2800+(1,81 ghz ale na nowej 64 mb szynie)
i geforce 6600 GT (1000-1200mhz)...takie moje zdanie...
Chociaż przy takim układzie zapewne będziesz musiał wymienić płytę główną bo sądząc po sprzecie który masz teraz kupywany był już jakiś czas temu i nie będzie obsługiwać wyżej wymienionego procka.

Osobiście mam Athlona 64 3000+ 768ddr oraz geforca 4TI 128mb (600mhz) i gra chodzi bez najmniejszych zarzutów na 1024/768 HIGH. Pozdrawiam.
alpha_wolf
Phi, też wyczyn na takim sprzęcie rolleyes.gif

U mnie, na

AsRock K7NF2
Athlon XP 1800+
Kingston 512 Mb 400 Mhz DDR
Sapphire Radeon 9600 Pro 128 Mb DDR

wyciąga 45-60 fps na VH / VH / H / H / H w 1024x768 (High).
burak10
moja plyta glowna to EPOX EP-8KHA+
procesor AMD Athlon XP 1056MHz

jak do tego dorzuce karte grafoczna Radeona 9600PRO to jak uwazacie ladnie bedzie mi chodzil PES??
Mortin
jak masz kupowac juz radeona 9600 to tylko xt z 256mb, bo inaczej to ani rusz.. tongue.gif sam takowego posiadam i pes smiga jak nalezy. Aczkolwiek na ten moment proponowalbym Ci radeona x800
pozdro
burak10
tak tak wzialbym takiego z 256mb czyli uwazacie ze gra chodzilaby plynie na wysokich detalach?? czy warto tez dorzucic lepszego procka?? plyta glowna obsluzy mi takiego do 1.4 giga
Vexx
norek wez sie schowaj, on chcial wymienic procka oraz karte graficzna a nie ram i plyte glowna do tego. zauwaz ze athlon 64 nie podejdzie do agp 8x, to sa wejscia pci

jak chcesz jeszcze troche pograc radze dokupic mocniejszy procek athlona + ati radeona 9800 pro lub xt
vego21
Jeżeli chcesz wymienić procka to Celeron odpada. Powód jest prosty, płyta obsługuje tylko Durony i Athlony.
Zaktualizuj bios płyty głównej i zakup XP 2000+, i do tego jakiś GeForce z serii 6 Series. Pamiętaj aby grafa była na AGP a nie na PCI-E i o tym że płyta główna obsługuje Ci max AGP x4

Ja osobiście śmigam na AMD Athlon XP 2400+, 1Ghz DDR 400, GF 6200(256mb) i PES5 nie ma prawa się zaciachnąć.

Pozdro
Interowiec
Siema, chce sobie wymienic karte grafiki i procka.
czy ten procek (Intel Pentium 4 524 (3,06GHz) Prescott LGA-775 BOX, link - http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=procesory-124 pojdzie na takiej płycie głownej: (piszę to co jest na naklejce):
Model name: GA-K8NS
NVIDIA nForce3 250/ATX
K8 Socket 754/AGP 8x (to wiem ze AGP do karty)
8=CH Audio/8 USB2.0
3 DDR400/LAN
SATA/ATA133

na razie mam procek Sempron 2800+ który ma 1,6 GHz

a kartę chcę kupić AGP HIS RADEON X1600PRO 256MB 128BIT DDR2 ICE-Q (link: http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-227)

Aha i jeszcze sprawa zasilacza. Na naklejce na nim mam napisane

I/P A/C 230V~ 4A 50 Hz

+3.3V +5V +12V -12V -SV +SVsb
---------------------------------------------------
16V 26A 15A 0.5A 0.5A 2A

max. 180W
----------
max. 360 W

czy na takim zasilaczu bedzie mi dzialal ten radek 1600? plis o szybka odpowiedz.
vego21
Na tej płycie głównej nawet nie masz co marzyć o procku ze stajni Intela. Tylko AMD. Tak więc kup sobie do tej płyty AMD Athlon 64 powiedzmy 3000+. Co do karty to ''chyba nie potrzebuje dodatkowego zasilania (nie jestem pewien) ale zakup zasilacza 450-500W jest nader wskazany.
Interowiec
Ok dzięki. smile.gif A czy ten Athlon 3000 da się jakoś dobrze podkręcić? A jeśli nie, to jaki byście polecili niedrogi procesor AMD który by się dało podkręcić w okolice 3 GHz (niedrogi znaczy w okolicach 300-400 zł, bo kasą to ja za przeproszeniem nie sram biggrin.gif).
Aha i znalazłem na I-Comp dwa dobre (chyba tongue.gif) zasilacze:
http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=zasilacze_atx-48 - 500 W
http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=zasilacze_atx-61 - 450 W
Zależy mi żeby było jak najtaniej, ale chciałbym znać waszą opinię - czy lepiej zaoszczędzić kasę czy mieć lepszy zasilacz? smile.gif Bo różnią się tylko 50 W i jeszcze typem chłodzenia (a nie wiem czym się różni pasywne od aktywnego tongue.gif). Jeśli nie ma większej różnicy to oczywiście kupię ten za 200 zł biggrin.gif
Odrazu mówię, że chcę sobię kupić kompa do najnowszych gier (SC: Double Agent itp.), a nie żeby PES w najwyższych detalach chodził (chociaż tego też oczywiście chcę biggrin.gif). Dzięki z góry za rady i odpowiedzi.

Pozdrawiam

PS Nie znam się na sprawach jak chłodzenie zasilacza itp. więc nie wyjeżdżajcie z tekstami "LOL, jak można tego nie wiedzieć?!". Każdy jest człowiekiem i nie musi się znać na kompie. smile.gif
vego21
Słuchaj:
Taki np. AMD Athlon64 3000+ (którego wymieniłem) chodzi z zegrem około 2Ghz, ale jego wydajność jest porównywalna do P4 3Ghz. AMD robi procki które mają mniejsze taktowanie, ich wydajność jest dużo większa niż wkazuje zegar.

Co do zasilaczy to ok.

PS Twój Sempron chodzi porównywalnie jak P4 2,4Ghz
SyNowizna

"AsRock K7NF2
Athlon XP 1800+
Kingston 512 Mb 400 Mhz DDR
Sapphire Radeon 9600 Pro 128 Mb DDR

wyciąga 45-60 fps na VH / VH / H / H / H w 1024x768 (High)

ale jazda - mam dokladnie taki spzret jak Ty..
hehe..
norek
QUOTE(Vexx @ Aug 24 2006, 09:13:21) [snapback]85930[/snapback]

norek wez sie schowaj, on chcial wymienic procka oraz karte graficzna a nie ram i plyte glowna do tego. zauwaz ze athlon 64 nie podejdzie do agp 8x, to sa wejscia pci

jak chcesz jeszcze troche pograc radze dokupic mocniejszy procek athlona + ati radeona 9800 pro lub xt

Mistrzu jesli sie nie znasz nie wypowiadaj sie na dany temat wink.gif
Udajesz cfaniaka a wcale nie masz racji w tym co wyzej napisales.
Mam plyte glowna jeszcze nie pod PCI tylko AGP i mam athlona 64.
Dziwne nie? A miał nie podchodzić. A tak na marginesie. Chcesz pograć
w pesa bez przyciny...kup na allegro, myślę że jeszcze znajdziesz
Geforce 4 Ti 128mb. Tylko spójrz na taktowanie pamięci aby było większe niż 500mhz.
Będziesz miał za mało pieniędzy solidną karte. Jest już starsza, nie obsługuje róznych bajeró jak nowe
radki ale jeśli kupujesz głownie w celu pesa to nie widze problemu. A i inne gry śmigają jak należy.
U siebie nie miałem problemów z potężnymi wymaganiami Dooma 3. Szło jak należy. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.