Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: C+ Meczyki :)
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
Tobi
czesc tak sobie pomyslalem ze napisze posta dla tych ktorzy nie maja C+ :wink:
Barca-Real , Milan-Inter zawsze takie meczyki zajebiscie sie oglada ale tylko wtedy jak sie ma C+ sad.gif, do barowy nie zawsze pojdziesz a to nie ma sarki a to jakas inna lipa. Jest pewien sposob ktory postaram sie wam przytoczyc ale dotyczy on tylko i wylacznie posiadaczy tunertv oraz UPC czyli popularniej kablowki sad.gif . No to jadymy ,jeno kazdy z was spotkal sie pewnie z programem o nazwie Cablecrypt decoder , otoz wlasnie nim da rade to zrobic czyli oglodac meczyki w calkiem ladnej jakosci przy stabilnym obrazie. Dobra nie bede katowal przejde do ustawien:

zacznijmy oczywiscie od sciagniecia programiku Cablecrytp decoder
mozecie go pobraz zestronki http://www.cablecrypt.org <- moim zdaniem najlepsza wersja to wlasnie nia rozkodowalem ladnie C+.dodatkowo potrzebny bedzie program o nazwie Dscaler do pobrania z
http://www.cablecrypt.org , na koniec musicie sciagnac jeszcze Avreecdd

No to jak wszytko juz mamy zaczyna rozpakowywac do jednego folderka,
nastepnie instalujemy Dscaler, Teraz odpalamy ikonke Avree i zamykamy ja po chwili nastepnie ikonke Cable i przechodzimy juz do ustawien .
1. sprawa to znalezienie programu c + <-tak wygloda po odpaleniu ,aby zlapac C+ wchodzimy w Options nastepnie Configure channels wybieramy rodzaj tunera najlepiej pozostawic 1 opcje i zaczynamy szukac poprzez kliniecie >> program bedzie szukal u mnie kolo 263Mhz znajuduje sie u was moze byc inaczej , tzreba poczekac cierpliwie az zlapie jakis obraz, gdy juz jest to dajemy nawze jakos i Move up no i jest dodoany.

2.Gdy juz mamy zlapany C+ przechodzimy do zakladki Decode i ustwiamy opcje Automatic Lock na Disable oraz Decetec Polarity na Default , teraz wlanczamy 1 opcje z listy Decode czyli Automatic polarity
pozostale opcje zostawiamy domyslnie jak sa.
teraz gasimy Cable i pzrechodzimy do Avreccd i odpalamy go i w nim jest opcja Channels tam dodajemy wczesnie zlapany C+ porzez wklejenie czestotliwosci z Cable i ja juz jest (bedzie prawdop. czarno bialy to na dole mamy ustawienia stabilnosci programu za pomoca nich ustawiamy aby obraz byl stabilny i sie nie ruszal ,jak juz nam sie uda to wylanczamy go i ponownie odpalamy Cable mamy juz C+ ale obraz dalej lata sad.gif
tak wiec teraz wylanczamy klawisz na kalwierce Numlock i za pomoc 8-gora 2-dol 4-lewo 6-prawo kalibrujemy obraz do stabilnosci.jak juz mamy super w miare obraz to dajemy z opcji Decode horizontal Lock i jest masa:D
Ps..nie kazdemu bedzie szlo ladnie zalezy to odwielu rzeczy np. marki tunera czy UPC w danych regionie ale nie poddawajcie sie kwestia ustawien i wkoncu jakos bedzie 8)
T-Mac
o meczyk z nocy smile.gif
dobry byl, K.G poprostu wymiatal
Tobi
zdrowko T-mac biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
iras
mam tuner i on mi nie działa pod XP jaki może byc tego powòd??
Tobi
sciagnij pod xp cablecrypta i bedzie ok a jak nie to napsiz fo mnie tobi gg biggrin.gif
Tsubasa21
Wrzystko fajnie tylko ze nie ma dzwieku.Kiedys w to sie bawilem ale mecze bez spiewow kibicow dziwnie sie ogladalo i wkoncu dalem sobie spokoj.
Raffels
Mam tunertv firmy avermedia i nie znajduje mi zadnych kanalow.Co robic????????
gutted
masa kurwa tobi ;p, od wtorku bede mial upc (znowu) to sie pobawie smile.gif
masz browara wink.gif
Tobi
Iras siemanko wlasnie jest problem bo to wszytko co opsialem dzial po win98 z xp cos chyab lipa bedzie pokmin sobie wersje pod xp to bedzie tylko jedna sad.gif ronnycablecrypt 2.04 xp pobierze ja smialo z
http://www.cablecrypt.org .

Raffels ja tyz mam avertv napsiz do mnie nan gg pomoge ci nuemr masz tu na forum biggrin.gif

Tsubasa21 z dzwiekiem jest ciezka kmina ale da rade z czasem ja np. mam glos ale slabiutki na hbo i c+zoltym ale kijowy basem a w niebeiskim akurat jeno wogule buczy jak Tur (Tur - odyniec stary z wolem polonczony i wyje ).trzeba walczyc w koncu da rade ja caly czas walcze jak cos sie uda to napsize na forum.

w barowie jak siedzisz to i tak oglodasz bez glosu hyhyhyh , wiadamo masa by byla z glosem ale trzeba sie cieszyc ze jest prynajmniej obraz i meczyk mozna przynajmniej rzucic okniem.

Aruuuu to jest troche porazka ze te programy dzialaja glownie z wercja 9x
z xp jest gorzej .
Glownie pisalem o kablowce a z anteny tyz da rade tylko c+ zwykly
ale to juz innym np.Exotv lub Moretv

masa biggrin.gif GuTTeD napijemy sie
Pio G
wow jestem w UPC i moge miec z tego jakies korzysci dobre biggrin.gif gorzej z tym ze nie mam tunera ale to sie zaniedlugo chyba zmieni smile.gif a mam pytanie czy jezeli jestem z UPC ale mam opcje azart (podstawowe kanaly tylko 1,2,3,polsat,tvn) to tez bedzie to dzialac ?
Tobi
hej Pio_g
ja tyz mam pakieton podstawowy takze glowa do gory bedziesz mial
Pio G
siuper wink.gif ino teraz kupic tunera smile.gif znaczy moze byc taki z karty graficznej nie ? smile.gif
iras
skąd mogę sciągnąć Avreecdd??
Łysy
ja mam neostrade czy u mnie bedzie chodzic ??
kemsi
A jak ja mam tylko zwykłą satelitę i czyli kanały typu TVP1,2,3, Polsat, TVN, TV4 i jakieś tam jeszcze? Kablòwki nie mogę mieć, bo mieszkam w zaledwie około 4000 tyś. miasteczku.
iras
http://www.ccdcc.piwko.pl/ NA TEJ STRONIE ZNAJDZIEMY OPIS ODKODOWANIA CANAL+ I HBO!!
saper
a ja ma pytanie ile kosztuje tuner i wszystko co jest potrzebne zeby zgrywac z tv brameczki :?:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.