Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Oceny W Pesie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
korona191
Wpisujcie tu swoje najlepsze oceny do poszczególnych formacj i czy uwazacie ze oceny są dawane poprawnie.
GK:6.5 Leo Franco- według pesa zagral przecietny mecz-naprawde był bohaterem meczu,wybronil 13 strzałów z których wiele było w okienka.Podobnie mialem z Lobontem z Ajaxu tylko ze on dostal 5.5 a wybronil 11 strzałów równiez bardzo trudnych. blink.gif oceny bramkarzy są conajmniej dziwne.
Obrońca-Grygera grając na prawej obronie 8.5 to była akurat dobra ocena bo zagrał bardzo dobrze ale i tak zazwyczaj nietrafne są oceny szczególnie na śr. obronie.
Pomocnik:Sneijder:8.0 Tutaj zawodnik powinien dostac przynajmniej 9.0 bo zagrał świetny mecz ale uznajmy ze czesciowo sie zgadza.Dla ciekawostki dodam ze kiedys gralem przeciwko kumplowi ja grałem Juventusem i ciagle cale boisko przechodzilem Nedvedem i strzelilem 13 goli a ocene dostal 7.5 blink.gif oraz też dziwnie było z Kwiekiem(z Korony).Grał bardzo poprawnie w defensywie oraz mial 1 asyste i dwa piekne gole z ok. 25 metrów a ocena?? 6.5 blink.gif
Napastnik:Huntelaar 6.5 -powiem tylko ze strzelil hat-tricka wiecej chyba nie trzeba mowic a i tak mial wedlug pesa przecietny mecz blink.gif
Piszcie swoje typy
evolution
najwyższą ocene jaką możesz dostać to 8,5
Rivaldinho
Największa ocena to 10,tylko musisz ugrać elegancki mecz,np. 4-0 w finale WEFA Championship.Osobiście największa moja nota to 9,0-Rooney ,4 bramki na,2 asysty.Pozdro
korona191
Mówiłem ze 10 tongue.gif
bobello
10 - potwierdzam , nawet w trójce było. Jak zdobyć??
grałem mecz wisła-chelsea i Żurawski strzelił 4 bramy i asystował przy 3,4 (nie pamiętam) ale napewno 10 jest
Nelson
A, gdzie mogę po meczu zobaczyć ta notę ?? tongue.gif
_fucio_
Nelson, nie przesadzaj... tongue.gif biggrin.gif tongue.gif
Nelson
QUOTE(_fucio_ @ Apr 23 2006, 15:49:10) [snapback]64012[/snapback]

Nelson, nie przesadzaj... tongue.gif biggrin.gif tongue.gif

Oj cicho ;p... Już mam tongue.gif.... Już nie długo się z wami podzielę biggrin.gif
qazwsx
Ja kiedys zdobylem 10.. Shevchenko... a tak wogole to noty niezaleza od tego jak pieknie gral wasz zawodnik tylko od np. celnych podan:

Gralem kiedys Barca i ronaldinho strzeli chyba z 3 bramy z tego 2 od poprzeczki a pirlo 2 razy mu asystowal, strzelil jedna z wolnego + bardzo duzo ladnie podawal rozciagajac obroncow no i r10 dostal 7.0 a pirlo 8.5 !!
Pelas
a moze byscie zarzucili screenem ci co mieli 10?? bo mi sie wierzyc nie chec moja najwieksz nota to 8,5 ronaldinho 2 asysty i 1 brama
korona191
[quote name='qazwsx' date='Apr 23 2006, 20:40:35' post='64092']
... a tak wogole to noty niezaleza od tego jak pieknie gral wasz zawodnik tylko od np. celnych podan:

i to jest własnie głupie
lukaperry
Bez kitu głupota ten system oceniania, ciekawe czy to poprawią??
A moja najwyższa ocena to 8.5 czyli dość powszechna. cool.gif
JuveR
Moja najwyższa nota to równierz 8.5. Zdobył ją Del Piero. Było wtedy 5-1. On strzelił 3 bramki i przy 1 asystował.
kamillo1985
a ja naprawdę nie wiem gdzie są te noty. Napiszcie smile.gif
WBman
QUOTE(kamillo1985 @ Apr 24 2006, 12:32:26) [snapback]64158[/snapback]

a ja naprawdę nie wiem gdzie są te noty. Napiszcie smile.gif

Po meczu pod 'match details' masz tam 'indywidual game records czy jakos tak,

W 3 to mialem pare razy 10.0 a tu to chyba 8.5 ze 2 razy wink.gif.
szyma
Moja najwyzsza nota to rowniez 8,5 mialem ja duzo razy ale np ostatnio gralem mecz i C.Ronaldo nie zaliczyl zadnej straty pilki ani jednej i przy tym sporo kiwał strzelil jedna bramke przy drugiej byl faulowany w polu karnym no i karnego wykorzystal Van Nistelrooy a przy trzecim golu popisal sie swietna wrzutka w pole karne.Nie rozumiem dlaczego taka niska nota nie zaliczyl on zadnej ale to ani jednej straty pilki patrze na noty a tu 8,5 troche to dziwne
korona191
a mial ktos z was kiedys bramkarzem wiecej niz 6.5 bo ja nie, chociaz wiele razy mieli swietne mecze
Piecia
Choćby przed chwilą Lee Won-Jae (w ML czyli u mnie w Sparcie Praga) 7,0 za obronę rzutu karnego i pare niezłych interwencji w meczu w WEFA Cupa przeciwko Dynamo Kijów.

pzdr
korona191
własnie skonczylem grać mecz Ajaxem w którym Sneijder strzelil 4 gole 2 z tego z karnych 1 z tych karnych wypracowal mial wiele swietnych podan po jego 2 zagraniach na skrzydla padl gol(tzn. ci skrzydlowi jeszcze dosredkowali), byly to piekne podania na dojscie a tu ocena 8.0 chociaz powinien dostac przynajmniej 9.Moge dać 3 screeny z jego statami po meczu tylko nie umiem wklejac rolleyes.gif dlatego jak ktos chce to mu moge podac przez gg i on wklei. moje gg:7435537
misiek1899
Oceny faktycznie czasem sa beznadziejne.Moja największa ocena to popularne : 8,5.Dostał je Adreas Iniesta za hat-tricka.Eczesniej najwiecej miałem 8.Ciekawe czy ktoś bedziemiał keidys wiecej niz 9.Chyab spróbuje na najnizszym poziomie garc 10 minut połowe.Strzele 10 goli jednym zawodnikiem i ciekawe co dostane.
Rivaldinho
w we10 narazie najlepsza dla Mesiiego-8,5 za 3 bramki i asyste
korona191
QUOTE(misiek1899 @ Apr 30 2006, 07:55:32) [snapback]65166[/snapback]

Oceny faktycznie czasem sa beznadziejne.Moja największa ocena to popularne : 8,5.Dostał je Adreas Iniesta za hat-tricka.Eczesniej najwiecej miałem 8.Ciekawe czy ktoś bedziemiał keidys wiecej niz 9.Chyab spróbuje na najnizszym poziomie garc 10 minut połowe.Strzele 10 goli jednym zawodnikiem i ciekawe co dostane.

misiek ja zagralem z kumplem na 30 min polowa i strzelilem Nedvedem 13 goli przechodząc ciagle cale boisko i ocene dostal 7.5 blink.gif
szyma
QUOTE(korona191 @ Apr 30 2006, 11:12:26) [snapback]65171[/snapback]

misiek ja zagralem z kumplem na 30 min polowa i strzelilem Nedvedem 13 goli przechodząc ciagle cale boisko i ocene dostal 7.5 blink.gif

No ja ostatnio dostalem note 8,5 dla Rooneya strzelil 3 gole i zaliczyl asyste
Krokg
Ello

Gram w serie PES od 3 lat grałem w PES 3,4 i 5 oczywiscie. Ja kilka dni temu miałem (nie wiem jak to zrobiłem) note Messi'm 4.5 :/ !(w tym meczu chyba abni razu piłki nie dotkął grałem na 6* 10 min połowa) Niech ktos mnie przebijie biggrin.gif
korona191
QUOTE(Krokg @ Apr 30 2006, 09:35:33) [snapback]65177[/snapback]

Ello

Gram w serie PES od 3 lat grałem w PES 3,4 i 5 oczywiscie. Ja kilka dni temu miałem (nie wiem jak to zrobiłem) note Messi'm 4.5 :/ !(w tym meczu chyba abni razu piłki nie dotkął grałem na 6* 10 min połowa) Niech ktos mnie przebijie biggrin.gif

ja mialem Heitingą 4.0
Rivaldinho
A ja miałem note 14. Ronaldinhiem za przebiegnięcie boiska z gołym tyłkiem.
Ole-j
Z tego co zauważyłem o wiele bardziej przy ocenie liczą się asysty niż bramki. U mnie zazwyczaj najlepsze oceny dostają Ci, którzy mają dużo przechwytów (cleared w statystykach). Np. taki Lampard przestrzelił 2 karne ale miał 20 przechwytów i dostał notę 7.5 i miano piłkarza meczu smile.gif
KuNA
Ważne bardzo są asysty. A i na notę wyższą niż 8,5 w Towarzykim meczu to nie macie co liczyć. Ja mam bardzo często ocene 8,5 HENRYM i często Reyes'm i Hlebeza asysty. Notę 9 można zdobyć w turniejach a szczeólnie w ważnych meczach Master League. Dziwią mnie noty bo czasem gram lepiej RvP niż HENRYm a RvP jeszcze nigdy nie miałem noty 8. Jeśli piłkarz bierze udział w prawie każdej akcji ma każde podanie celne i sporo strzałów na bramkę( a jak jeszcze goli pare) to prawie zawsze zdobywa się 8,5 przynajmniej ja tak mam... Jednak cały czas czekam na tę upragnione 9 a na 10 to już w ogóle tongue.gif
FCB_HaGi
Moja najlepsza nota to 8,5 Messim smile.gif Mial wtedy 1 gola i 5 asyst smile.gif Eto'o tez tak mialem, ale mial 5 goli i 1 asyste smile.gif Pozdro smile.gif
chazzzz
A ja dostałem ostatnio 8.0 bramkarzem i jeszcze został piłkarzem meczu:P Było to w grupowym meczu Ligi Mistrzów, Vander obronił 3 karne Henry'ego:P A co do graczy w polu, to najwyżej dostałem 8.5, ale barddzzzoo dużo razy:)
dawdi17
Ja też bardzo często mam 8,5. Zwłaszcza Robinho w Master Ligue. Świetnie go wyszkoliłem, biega od bramki do bramki no i ustawiłem go na lewego skrzydłowego więc jest okzaja do dośrodkowań i bramek. Ja staram się grać całą drużyną tzn. grać pressingiem i często i gęsto podania nawet do bramkarza. Zauważyłem też, że wysoka ocena ma duże znaczenie przy wzroście umiejętności po meczu. Zwłaszcza u starszych piłkarzy u mnie np. Zizu ma 39 lat i rosną mu statsy gdy ma dobrą ocenę. Aha zawsze mam niskie oceny u środkowych obrońców nawet wtedy gdy wszystko pięknie czyszczą i podają. Zupełnie nie dopracowany ten system rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.